Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 11 1 2 3 4 5 6 7 10 11
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Obyś miał rację. Ja tylko taką wersję znam i się nie spieszyłem z tym prawkiem.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
13.8.2006 Ważność kursu na prawo jazdy

Pytanie: Jak długo ważny jest kurs na prawo jazdy?

Odpowiedź: Przepisy nie określają terminów ważności kursów. Zazwyczaj rozporządzenie Ministra Infrastruktury zmieniające program kursu szkoleniowego kandydatów na kierowców unieważnia szkolenia zrealizowane według starych programów. Na dzień dzisiejszy ważne są zaświadczenia wystawione po 1 lipca 1998 roku.

http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=informacja&id=7715

Sam kurs chyba się nie zmienił z tego co pamiętam, zmienił się tylko egzamin. 2 razy zdawałem po staremu egzamin i weszła nowa forma, więc odpuściłem. Mam nadzieję, że mój kurs jest ważny.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by [T
-error]
Originally Posted by Slawek_kk
Ja 07.07.07 zdalem egzamin teoretyczny...0 bledow tongue a 02.08.07 czeka mnie egzamin praktyczny (pierwsze podejscie) smile

Czemu tak na dwie raty ?

no widzisz...u nas tak jest smile po zdaniu testow zapisuje sie na praktyczny, tylko nie liczni maja od razu...szkoda ze tyle musze czekac

Blade Runner
Blade Runner
Dzisiaj mam egzamin ehh...

Ostatnio ciągle w robocie. Nie miałem czasu by zajrzeć do pytań. Nie miałem kasy na jakieś jazdy przed egzaminem. Od 2 miesięcy nie siedziałem za kółkiem. Od 2 dni śpię po 3 godziny. A egzamin mam zaraz po robocie.

Wynik może być tylko jeden tongue

Żeby chociaż jakoś tę teorię zdać - zieeeww

Profesor
Profesor
Marnie to widze Bzyku grin ale mimo to życzę powodzenia i szerokiej drogi wink

I see dead people
I see dead people
Głowa do góry Bzyku, forum jest z tobą smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Bzyku dasz rade.

Ja np idac na kurs, nie jezdzilem nigdy samochodem, tylko z ojcem na parkingu przez 10min trenowalem ruszanie, czyli na odleglosc 15min w przod i w tyl.
Tak to nigdy, zeby jezdzic, a pewnie wiekszosc z was jezdzilo z rodzina.

A na 1 jezdzie po przejechaniu gora 30m mialem sltluczke(baba do mnie wjechala) wink
Ale potem szlo ok, placyk ok, miasto ok, i egzamin za 1, bo nawet gdyby chcial, nie mial mnie za co udupac smile

MaSha Lover
MaSha Lover
To w niektórych miastach można zdawać praktykę i teorię tego samego dnia ? shocked

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by PioKing
To w niektórych miastach można zdawać praktykę i teorię tego samego dnia ? shocked

tak, tylko, że jak nie zdasz teorii, to tracisz hajs za praktyczny

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by voddomen

Gdy ja zdawalem trzy lata temu to zaraz po teorii byl praktyczny. Jesli ktos oblal teorie to tracil tylko czesc kasy bo przeciez praktycznego nie mial mozliwosci zdawac ....
To teraz jest inaczej???

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline

to chyba normalne ze mozna co?

przynajmniej ja tak zdawałem smirk

I see dead people
I see dead people
Dokładnie tak jest np w Elblągu - zdajesz teorię i zaraz praktyczny.

old hand
old hand
W Gdańsku tez tak jest...przynajmniej ja tak miałem.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Dzisiaj rozpoczynam swoją pierwszą jazdę i jeżeli ktoś jest z Lublina to niech nie czuje się bezpieczny nawet na chodniku laugh Tylko uważa albo lepiej niech nie wychodzi z domu.

Jeżeli zapisuje się tego samego dnia na praktyczny i teoretyczne to chyba połowa kwoty jest zwracana za egzamin.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Białymstoku też można oba egzaminy od razu, sam tak miałem.

Bzyku, kolega nie zdał raz lub dwa, przez długi czas nic nie robił z tym, zaszedł chyba po roku bez żadnych jazd dodatkowych i zdał.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
W Białej Podlaskiej identycznie

teoria i od razu plac i miasto

ps. zdane za pierwszym grin

MaSha Lover
MaSha Lover
To tylko w Wawie widze pieniacze sie burzyli, że jak nie zdadzą teorii i dostaną tylko część zwrotu kasy za praktykę, to sprawy lądowały w sądzie laugh

I przez to zmienili u nas prawo i nie można zdawać praktyki dopóki nie zaliczysz teorii [']

Myślałem, że to normalna praktyka, ale jak widać w Wawie nic nie jest normalne tongue

Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by voddomen

Bzdura.

Jak nie podejdziesz do praktycznego (obojętnie czy wtopa na teorii, czy wcale nie przyjdziesz) to połowa kasy za ten egzamin (56zł) "wędruje na poczet następnego egzaminu". Więc za następny dopłacasz połowę ceny.
Ale jak Cię ubiją na mieście lub placu to na następny egzamin płacisz 112zł.

Akurat nie zdałem teorii (sic!) - ale pocieszam się tym, że i tak taniej mnie to wyszło niż gdybym był udupiony na mieście (co było prawdopodobne).

Bo następny egzamin praktyczny będzie mnie kosztował 56zł (zamiast 112) + 22 za teorię.
A gdyby mnie uwalił na mieście, lub choćby na placu to poszło by 112 do kasy.

Na następny termin za jakiś czas spokojnie się przygotuję, wezmę jazdy i powinno być dobrze. Bo teraz na nic nie było czasu i na naukę tym bardziej.

P.S. Znałem wszystkie pytania z testów (przynajmniej z widzenia), a na egzaminie miałem... 4 inne. Więc albo jakiś wałek i cwele znów sobie zmienili pytania (miesiąc temu raz zmienili - kilka pytań, a wszyscy musieli kupować nowe testy po 20zł. Tak cwele szmal wyciągają), albo mi sprzedali jakieś lewe testy.

Z tych 4 innych 2 były z pierwszej pomocy - to musiałem uwalić, bo nie znam się na tym nic a nic - tyle, że te pytania z tej kategorii z moich testów mam wykute na blachę. I co z tego, skoro dupki jakieś inne dały.

M
addict
addict
M Offline
Originally Posted by Zbigniew
W Białymstoku też można oba egzaminy od razu, sam tak miałem.

Bzyku, kolega nie zdał raz lub dwa, przez długi czas nic nie robił z tym, zaszedł chyba po roku bez żadnych jazd dodatkowych i zdał.

A kolega zaliczyl teorie i na praktyce oblali go?
Bo jesli teorie zdał to nie mogl po roku bez rzadnego przygotowania iść na praktyke bo egzamin z teorii ma sie poł roku ważny,pozniej cza go jeszcze raz zaliczac laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak?

Nie zdał teorii, nawet się nie zapisywał na żadne egzaminy, zaszedł i zdał.

Strona 5 z 11 1 2 3 4 5 6 7 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, $-man, 11kera11, forty, betowiec, alfa, Sensei, JelineK), 1,727 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,067
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025