Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 32 z 35 1 2 30 31 32 33 34 35
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Argentyna frown bardziej smuci mnie postawa Albicelestes niz denerwuje frown

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ArtekPotito2
Originally Posted by BZYCZEK
puke upał

puke w pokoju 28 stopni
wole upał niż jak deszcz pada...

Ja wczoraj w pracy przez 4 godziny miałem 34 stopnie w samochodzie...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
6h siedzenia w toto-mixie , gapiac sie w monitor i przyjmujac kupony wysylane za 2 zl z 24 pozycjami.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Nie narzekaj, wole upal niz jak caly czas pada.
Idz nad wode, OKOMP sie grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dla mnie może być nawet 50 stopni i nie będę narzekał tongue

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Od jakiegos czasu prwadze korespondencje mejlowa z klubem, po wielu mejlach przystali na moja propozycje, napisali bym poslal zaadresowana koperte razem ze znaczkiem.
LOL.

Koperte moge poslac, ale jak niby mam znaczek poslac, przeciez znaczki poczty naszej nie sa uznawane za granica, kazda pcozta ma swoje, i okreslonej wartosci smile

Jak widac, debili na swiecie jest pelno, nawet w takiej sprawie mozna sie natknac na kretyna.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Guillermo Canas frown Popsuł mi ciemniak kupon ładny frown Po kiego grzyba wychodził na kort z kontuzją? frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
menczester junajted :/ ...ehhh...te towarzyskie mecze :/

rodzice....

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Radek_89
Guillermo Canas frown Popsuł mi ciemniak kupon ładny frown Po kiego grzyba wychodził na kort z kontuzją? frown

Mnie inny zawodnik - Gicquel frown w I secie miał 3:1* i przegrał 3:6, ale w drugim jeszcze lepiej mial 4*:1 i przegral 4:6 blush

Blade Runner
Blade Runner
Lupus - są dwa wyjścia:

a) Międzynarodowy Kupon na Odpowiedź - zwany inaczej znaczkiem międzynarodowym.

Międzynarodowy Kupon na Odpowiedź jest oficjalnym środkiem płatniczym umożliwiającym jego posiadaczowi, przebywającemu w krajach członkowskich Światowego Związku Pocztowego, wymianę na znaczek pocztowy, odpowiadający opłacie minimalnej za jedną przesyłkę priorytetową zwykłą lub jeden zwykły list lotniczy.

Innymi słowy wg teorii kupujesz toto (kosztuje 4,50zł), wkładasz do koperty i oni sobie to mogą wymienić u siebie na zwykły znaczek. Na wszelki wypadek wytłumacz w liście o co z tym biega.
Pewnie będzie to się wiązało z tym, że oni będą musieli dać swój znaczek, a ten wymienią sobie w ichnim urzędzie pocztowym.

Znając życie pewnie to oleją i nie ruszą dupy, więc i Ciebie oleją. Ale spróbować możesz.

b) Międzynarodowa korespondencja handlowa z odpowiedzią (CCRI)

Międzynarodowa korespondencja handlowa z odpowiedzią (CCRI) polega na dołączaniu przez nadawców do ich własnych przesyłek wysyłanych w dużych ilościach do adresatów za granicą (respondentów), kartek i kopert służących do odpowiedzi zwrotnych. Adresaci za granicą, którzy udzielają odpowiedzi na przesłanej kartce lub wewnątrz otrzymanej kopercie, nadają przesyłki CCRI bez uiszczania jakiejkolwiek opłaty pocztowej. Za zwrócone przesyłki CCRI pobiera się stosowne opłaty pocztowe od klientów korzystających z usługi. Przesyłki CCRI mogą zawierać korespondencję i druki. Skorzystanie z usługi CCRI wymaga zawarcia specjalnej umowy.

Czyli jest to specjalna koperta opłaconą, która amerykańce mogą spokojnie wysłać bez doklejania tam żadnych znaczków.
Jest to rozwiązanie przeznaczone raczej dla "stałych klientów" a nie jednorazowego użytku.
W teorii powinno to kosztować niewiele (cena listu w tamtą stronę + cena amerykańska listu do Polski) - kilka złotych powinno być max.
Problem taki, że aby z tego skorzystać, trzeba coś załatwiać i podpisać jakąś umowę na wysłanie tego listu. A wiadomo jak to bywa... możesz się miesiąc z nimi grzebać i nic nie załatwić.

A jeśli jesteś już naprawdę zdesperowany, to właź --> TUTAJ <-- [shop.usps.com] i kup sobie 20-pak znaczków za jedyne 8 baksów + koszty wysyłki grin

Starczą na długo.

Ewentualnie napisz do ambasady amerykańskiej w Warszawie, wyznaj że kochasz ich kraj, zbierasz znaczki i spytaj, czy nie wysłali by Ci jednego wink

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ale to nie USA, tylko kanada.
A po drugie, chyba najprosciej byloby wlozyc kase do koperty, ale zniknie na granicy, albo wezma se w lape wiec chyba zrobie tak, ze do koperty wrzuce tego mejla wydrrukowanego, ale wytne kawalek o znaczkach grin

Blade Runner
Blade Runner
USA, Kanada - jedna cholera. Pierwsze dwa rozwiązania można stosować praktycznie w każdym kraju (chyba, że jakiś egzotyczny, gdzie poczta to wielbłąd z workiem zawieszonym na garbie).

A znaczki możesz kupić --> TUTAJ <-- [shopcanadapost.ca] - nawet taniej wyjdzie bo 4$ wydasz plus przesyłka wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Upał w robocie puke
Co innego nad wodą, na urlopie, ale siedzieć w robocie gdy za oknem jest milion stopni to tragedia. Za 10 minut wyrywam się i pobiegnę na glinkę coby nieco poganiać za małą piłką i już całkowicie zdechnąć z gorąca smile

Blade Runner
Blade Runner
Ja wczoraj miałem masakrę w robocie - pomieszczenie na poczcie 5x5m (lub mniejsze). Trzeba było migiem rozkładać listy (około 2000 - w ciągu półtorej godziny trzeba było je posortować) - w poniedziałki zawsze taki sajgon. Więc zapieprzanie na maxa.
Do tego razem nas w tym pomieszczeniu robią 4 osoby, a jak listonosze ciągle się kręcą, to bywa, że i 10 osób się tłoczy.

Nie ma czym oddychać, parno, duszno. I jeszcze nawet wody nie było, bo szczecińska poczta w całej swojej mądrości podpisała kontrakt na to, że wodę będzie im dowozić firma z... Kołobrzegu (dobre 100km).

Nic więc dziwnego, że wody na poczcie nie ma od 1,5 tygodnia puke

I w takich warunkach było kilka godzin zasuwania. Jedna babka o mało nie zasłabła. Kierowniczka wywaliła ją na pół godziny do innego pomieszczenia pod wiatrak. A reszta musiała zasuwać :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Przeżyłem grin 1.5h tenisa nawet w takim upale to zdecydowanie co innego niż siedzieć w robocie. No ale jutro rano znowu w kierat...i to mnie właśnie denerwuje mad

Bzyku trzymaj sie piwo

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
denerwują mnie wynik z tenisa w tym tygodniu

nic nie zarobiłem a tylko dużo straciłem frown

dobija mnie bycie pod kreską na dość sporo kasę frown frown

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
a ja w robocie mam klimatyzacje smile

a denerwuje mnie kolejny przegrany mecz w sląskiej lidze letniej kosza...pol skladu ma kontuzje i musze sam mecz ciagnac :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szybkosc dzialania strony Unibetu grrrrrrrrrrrrrrrr

too much love will kill you
too much love will kill you
ruch bez licencji... za nich w pierwszej lidze plock bez kibiców... szkoda bo chciałem sie pare razy na lige przejechac... rozumiem ze maja zaległości płatnicze ale czy dajmy na to taki widzew ich nie ma ?

Strona 32 z 35 1 2 30 31 32 33 34 35

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników ($-man, rafal08, rymoholik, Sensei, Akhu, kamel, latajaca_holenderka, Szuman, forty), 2,995 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,260
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025