Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 29 z 47 1 2 27 28 29 30 31 46 47
B
old hand
old hand
B Offline
Jak dla mnie jest za duże ryzyko. Dzisiejszy dzień może być tylko krótką korektą spadku a potem mogą nastąpić dalsze głębsze spadki. Zobaczymy

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sprzedalem jeszcze na plusie. Czesc na otwarciu, czesc zaraz po ...
No i teraz kurs leci. Kontrakty w USA mocno w dole a tego czesto sie boja nasi gracze ...

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Dzisiaj Famur i Kopex wreszcie daly mi powod do radosci :-) Warto bylo przeczekac gorsze dni.

Znowu udalo mi sie zamienic Intercars na JC auto 151 do 4*36,25 = 145.

WojtekK

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Famur i Kopex - wydaje mi sie, ze to jednorazowy wyskok po dobrych informacjach wczoraj i po 50% zredukowalem. Kopex prawdopodobnie odkupie, Famur dawno czekalem na okazje sprzedania tego co ostatnio "usrednialem na spadkach"

WojtekK

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Kupilem LC corp PDA po 5,22 pewnie zrowna w gore do zwyklych akcji wiec moze cos zarobie wink

Czaje sie tez na pegasa

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Czy obecnie w sieci jest jakaś strona internetowa, która umożliwia granie "wirtualne" na giełdzie?.

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
na onecie cos kiedys bylo. Pewnie nadal jest

A
journeyman
journeyman
A Offline
Ma też chyba coś bankier

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Myślicie że ostatnie spadki na giełdzie to chwilowy stan, czy może to potrwać dłużej >??? Mam sporo pieniędzy ulokowanych w funduszu małych i średnich spółek AIG i powoli zaczynam się martwić...Mógłby ktoś ze znających się na rzeczy napisać co o tym sądzi, niestety ja jestem laikiem w tych sprawach...

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Ja sie nie znam laugh ale spojrz na dzisiejsza sesje i sobie odpowiedz. Dodam ze dzisiaj wszystko rosnie. Wiec nie ma juz spadkow.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Rosnie, ale przy marnych obrotach. Rynek sie meczy z tym 3850. Jresli tego nna stale nie przebije to moze nam wyjsc nieprzyjemna sytuacja. Ja sie nie spiesze i bede czekal.
Dzis jest tak nudno, ze nic tylko wylaczyc komputer i pojsc spac smile

Originally Posted by woytass
Myślicie że ostatnie spadki na giełdzie to chwilowy stan, czy może to potrwać dłużej >??? Mam sporo pieniędzy ulokowanych w funduszu małych i średnich spółek AIG i powoli zaczynam się martwić...Mógłby ktoś ze znających się na rzeczy napisać co o tym sądzi, niestety ja jestem laikiem w tych sprawach...

A inwestujesz dlugoterminowo , czy akceptujesz strate, w czym Twoje fundusze siedza .... ?
Bo pytanie w stylu: Mam Elektrim i co teraz zrobic niewiele pomoze w odpowiedzi na Twoj problem. Korekta to normalna rzeczi w tym momencie byloby dziwne gdyby jej nie bylo.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Inwestycje traktowałem raczej długoterminowo...plan był na ok. rok. Co do funduszu, to z opisu :
- Średnio 90% środków funduszu lokowanych jest w akcje małych i średnich spółek o ponadprzeciętnych perspektywach wzrostu ich wartości
- Zaangażowanie w akcje wynosi od 70% do 100% portfela funduszu
- Obligacje, krótkoterminowe papiery dłużne i gotówka stanowią do 30% portfela

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Originally Posted by rivex
Rosnie, ale przy marnych obrotach. Rynek sie meczy z tym 3850. Jresli tego nna stale nie przebije to moze nam wyjsc nieprzyjemna sytuacja. Ja sie nie spiesze i bede czekal.
Dzis jest tak nudno, ze nic tylko wylaczyc komputer i pojsc spac smile

Male obroty bo sa wakacje... wink

woytass- Rok to nie jest raczej dlugoterminowo... W takie fundy sie inwestuje - w fundy akcji przynajminej na 5 lat jesli chce sie miec w miare bezpieczny zarobek. Oczywiscie trzeba caly czas sledzic notowania i patrzec kiedy najlepiej wyjsc. Bo jak zalozysz sobie ze inwestujesz na 5 lat i bez patrzenia wyplacisz to bym nie polecal takeigo manewru ;-)

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Dokupilem bytom za 5,2

Pegasa jednak nie kupilem. Moze jutro...

wredota
wredota
Originally Posted by SJS
Czy obecnie w sieci jest jakaś strona internetowa, która umożliwia granie "wirtualne" na giełdzie?.

gra.onet.pl

R
member
member
R Offline
Wirtualnie możesz też pograć na resell.pl wystarczy założyć konto. Wszystko za darmo.

A
journeyman
journeyman
A Offline
Originally Posted by Eska
Ja sie nie znam laugh ale spojrz na dzisiejsza sesje i sobie odpowiedz. Dodam ze dzisiaj wszystko rosnie. Wiec nie ma juz spadkow.

Spadki są nastąpiła tylko zmiana liderów. Większość społek jest w trendzie bocznym lub spadkowym.

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Originally Posted by nowy WK
Znowu udalo mi sie zamienic Intercars na JC auto 151 do 4*36,25 = 145.

WojtekK

No a dzisiaj w druga strone:
JC auto sprzedalem po 38,5 * 4 = 154 a Intercarsa kupilem po 149 :-)

Ale poza tym to malo powodow do radosci. W przyszlym tygodniu jade na urlop i nie bede pewnie mial dostepu do gieldy. Moze to i lepiej ;-)

WojtekK

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzis w USA slabo. Ale sa do tego powody.
Caterpillar - fatalne wyniki. Kurs zanurkowal nawet 9%. Do tego kiepsko w Google. I tyle wystarczylo by nastroje staly sie bardzo zle. W Europie Ericsson zaskoczyl negatywnie.
Szczegolnie wyniki Caterpillara byly zle dla rynku. Mimo, ze Microsoft mial wyniki zgodne z oczekiwaniami to kurs spadl ponad 2%. To swiadczy o tym, ze inwestorzy oczekuja naprawde b. dorbych wynikow. A watpie aby tak dobrze bylo bo wzrost PKB w Q2 nie byla z pewnoscia nadzwyczajny. Wydajnosc pracy w USA nie rosla, natomiast wzrosly troche place.
Moga byc ciekawe najblizsze dni. Tymbardziej, ze coraz wiecej mowi sie o bardzo slabym rynku miekszaniowym, ktory niedlugo moze pokazac w jaki sposob wplywa na cala gospodarke. Szczegolnie na konsumentow.
3850 ponownie nie wytrzymalo. Od rana tak myslalem, ze to wsparcie padnie. Trudno mowic co bedzie z najblizszych dniach. Ja nadal czekam. WAtpie aby pojawil sie optymizm. Inwestorzy w USA dostali chlodny prysznic ....

E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
MSX ladnie sie zachowal przy slabym rynku. W czwartek dosc duzy wzrost chyba ponad 5 % jesli dobrze pamietam i w pt nie bylo wyrzucania, zreszta nie ma chyba juz kto wyrzucac. Totalne 'odleszczenie' papiera. No i w pt wzrost prawie 3 %. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Toora ladnie pospadala prawie 30% - fatalne wyniki oglosili i odrazu wywalanko.

Strona 29 z 47 1 2 27 28 29 30 31 46 47

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (aker, ANZELMO, Sensei, Lukasz111, $-man, rafal08, forty, alfa, burbon, rymoholik), 2,860 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,243
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025