Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Moze jestem nazbyt ostrozny ale , to ze wygralismy w Vojens z Australijczykami to jeszcze nic pewnego ze i dzisiaj musi tak byc.Kangury widzac ze nie maja szans z gospodarzami chyba troszke spuscili z tonu (nie mialo znaczenia czy zajma 2 czy 3-ie miejsce), w dodatku slabo pojechal Sullivan, dzisiaj moze byc roznie , w dodatku jesli od pierwszych biegow pojedzie Watt, to moze byc walka do ostatniego biegu o Win.Jednak tez postawie na naszych, ale troszke obawiam sie , oby wszystko poszlo po naszej mysli.Do boju Polska, Bialo- Czerwoni !!!

Bonus: Unibet
#1 WorldSpeedway
#1 WorldSpeedway
Właśnie wróciłem z milenium . Orzeżwiający łyk mineralnej i jedziemy ........

Walasek(+2)- Adams typ 2 1.85

Nie ulega wątpliwości , że Lii będzie naszym najgrożniejszym rywalem spośród wszystkich startujących w dzisiejszym barażu zawodników. Walasek błysnął w Vojens , ale przytrafiły mu sie również wpadeczki. Adamsowi również jednak biorę to na stronę pogodzenia się z barażem wobec fantastycznej jazdy gospodarzy.
Zakładając scenariusz , że Polacy mogą błyszczeć to jeszcze w obwodzie mamy Jokera .Jeśli zostanie użyty w pierwszych 5 startach Kangura zgodnie z regulaminem milenium będzie on liczony do punktacji zawodnika.

EDIT : u widze na Adamsa juz 1.70 wink

D
journeyman
journeyman
D Offline
betgun chyba rozdaje dzis prezenty

Polska - Australia +9 typ 2 kurs:1.88

Moim zdanie jesli polska dzis wygra(jelis wygra) to nie wiecej niz 8 pk. Dla bezpieczenstwa mozna zagrac jeszcze x po kursie 12.00 bo niech tak nasi wygraja rowno 9 pkt smile Drugie miejsce tez daje awans wiec nie bedzie tak szalenczych musow na wygrania kazdego wyscigu.SPokojnie byleby awansowac do finalu.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by drogowiec
betgun chyba rozdaje dzis prezenty

Polska - Australia +9 typ 2 kurs:1.88

Moim zdanie jesli polska dzis wygra(jelis wygra) to nie wiecej niz 8 pk. Dla bezpieczenstwa mozna zagrac jeszcze x po kursie 12.00 bo niech tak nasi wygraja rowno 9 pkt smile Drugie miejsce tez daje awans wiec nie bedzie tak szalenczych musow na wygrania kazdego wyscigu.SPokojnie byleby awansowac do finalu.

Szkoda tylko ze jest tam limit 150 zl na zuzel ja w kazdym razie z krycha84 juz skorzystalismy laugh

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
W miejsce Holty pojedzie Balinski tak informacja pojawila sie po porannym treningu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Cały czas ciekawy jestem jak to rozgryżć - niby jak do tej pory nispodziewanki niewielkiego kalibru - Polsa łoi Kangurów w Danii - a delikatnie faworyzowani Jankesi przegrywają z Rosją. jedno jest pewne dziś Rosjanie o zdobyczy 2-pkt mogą zapomnieć - za mocna obsada - ale czy tak gładko poradzimy sobie z kangurami???
Crump - zawsze był klasa i pomimo że ostatnio jak na niego w przeciętnej formie - potrafi pojechać komplet
Adams - ten tor zna nie gorzej niż Polacy i też bez zdziwienia jak przywiezie 15pkt (13pkt)
Sullivan - największa zagadka - ostatnio zdeycydownie nie trafił z maszynami - albo nie wpasował się w tor - dziś może być całkiem inaczej - i swoją 10 może spokojnie przywieźć - pozostałych 2-óch - ok. 5/6pkt - w sumie daje ok. 42-45 - a to już mogą być pkt dające nawet 1 miejsce - bo i Szwedzi - Peter z Jonasem coś ukradną

Kusi 3.00 na Australijczyków - ale do zawodów jeszcze 3h - pomyślimy zobaczymy?

member
member
Ma ktoś program dzisiejszych zawodów. Bo na tej stronie są 2 biegi i to jeszcze z pomyłką.http://www.speedwayworld.tv/en/swcresults/m3190

Moim zdaniem kurs na Australie to jest małe value. Polska owszem jest faworytem i najprawdopodobniej (oby!) wygramy. Ale moim zdaniem już bardziej opłaca się zagrać wina generalnego niż dzisiejsze zawody. Powód taki, że widzę Australię wyżej od Danii w sobotę. Tor w Lesznie Australijczykom wybitnie leży(Adams, Crump, Sullivan), choć ciężko powiedzieć na ile jego przygotowanie będzie takie samo jak na lidze.

Dziś generalnie nie ma co grać, ja wziąłem na wszystkich możliwych kombinacjach Szwecje z Rosją, bo nie żartujmy - Szwedzi może osłabieni i nie tacy jak w zeszłych latach, ale już 2 półfinał pokazał nam różnicę między tymi zespołami. Ewentualnie po psich kursach pary na faworytów ze Szwedami. I to tyle w temacie klasyfikacji.

Osobiście zagrałem Adamsa z Walaskiem(+2) w Millenium. Trochę nieprzyjemne handi, bo Greg jest w gazie a SWC wyraźnie mu służy. Kto wie czy nie załapie sie on jeszcze czasem przy dobrym wystepie dzis na stałego dzikusa do GP. W Vojens było super. No ale... Lejk musi dziś pociągnąć ten team. Formę ma od początku sezonu genialną, w Vojens jechał słabo ale tam wyraznie nie czuł toru i jechał niczym Tomasz Gollob - konkretnie: kopiował od Tomasza najgorsze wzorce. Dziś skopiuje od Tomka to samo, tyle że dziś będą to wzorce najlepsze laugh laugh Dodatkowo Millenium liczy jokery, także kolejne ułatwienie. Widzę to tak, że Walasek robi 9-11, a Adams 13-15(bez jokera). Średnia Adamsa z tego sezonu w Lesznie to: 2.880 Coś jeszcze ? laugh

Wziąłem też lekko Kaspera z Ryankiem. Ryan podobno nieźle śmigał na treningu, ale coś ten zawodnik jest wypalony jeśli chodzi o rywalizacje w GP i SWC. Tor w Lesznie jest mu przychylny, ale skoro Kasper tak pojechał w Vojens, no to... Na treningu też szybki, emanujący pewnością siebie ;]

Jakbym miał się zebrać na ogólną refleksję nt. dzisiejszego barażu. Myślę, że Polacy i Aussies w miare zawodów spokojnie odjadą od Szwedów, a Rosja zgodnie z przewidywaniami będzie 4 - choć pare punktów zabiorą Gizatulin, Emil i może Gafurov. Nie wiem jeszcze na 100% czy pojedzie ostatecznie Jonsson, ale nawet jeśli nie, to 3 pozycja Szwedów nie powinna być zagrożona. Lindgren, PK, Jonas coś tam podowożą i trochę namieszają w paru biegach między Polanderami i Aussies.

W walce o 1 miejsce dużo zależy od Balińskiego, ale też Golloba i Hampela... W zasadzie nasz skład jest taki, że każdego z naszych stać na 12 punktów. Kasper poniżej 10 nie zejdzie, Walasek poniżej 8 też raczej nie. Tomek... nie zejdzie poniżej 11, jestem przekonany, ale do cholery liczę, że 9-godzinny trening w poniedziałek w Lesznie da efekty w postaci znakomicie spasowanej maszyny i będzie wygrywał z Crumpem i jeździł na poziomie Adamsa smile Musi być liderem, Polska go potrzebuje na tej pozycji. Dobrze, że póki co pokazuje młodszym kolegom czym jest profesjonalizm.

Jarka stać tu nawet na 15 i wcale nie żartuje, bo przeciez dla przykładu woził Nickiego ostatnimi czasy w Lesznie jak chciał. Z Adamsem jednak pewnie przegra, z Crumpem - nie wiem. Niestety stać go też na mało barwny występ.

No a Bally. Tu mam obawy największe. To, że to jest fighter i zawodnik ze świetnymi skillsami nie ulega wątpliwości. Wszelkie relacje jasno mówią, że na treningu jeździł wybornie, sprzęt ma zatem spasowany świetnie. Tylko, że mimo wszystko to zawodnik mało przewidywalny. Do tego presja jaka na nim będzie ciązyć bedzie naprawde ogromna. Bo nie dosc ze jego obecnosc w skladzie może być nieco kontrowersyjna, to jeszcze przed własną publicznością. A dla kibiców w Lesznie Bally jest kimś wiecej niż Jaro czy Kasper. Ostatnimi czasy Balon miewał lepsze i słabsze występy - gdzie kładnia się słynne 0,0 z początku meczu z Polonią. Także, choć jestem pełen optymizmu, to zachowuje tu pewną dozę ostrożności.

Tak czy siak, lepiej z Balińskim stracić(byle nie finał! :P), niż z Holtą zyskać smile

zaraz wrzucę wam link do programu, tylko uzupełnię składy.

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Ja dzis osobiscie widze zwyciestwo naszych orzelkow! I nie jest to tyle typ z rodzaju tych patriotycznych tylko poparty jakimis konkretnymi argumentami... przynajmnie dla mnie! 3 zawodnikow na swoim torze do tego Tomek i Greg moim zdaniem powinno wystarczyc aby wygrac z pozostala trojka. Australijczycy moga pokasac ale nak oniec to my powinnismy byc gora. Leigh i Jason moze saletra ale reszta ciezko. Szwedzi i Rosjanie w moim przekonaniu dzis wiekszych problemow nie sprawia ale wiadomo ze to jest zuzel i w pojedynczych biegach moga namieszac.

Z par ciekawie wygladaja:
Kasper z Saletra (+1)-1 i
hampel(+2)-Jason-1 +2 to b duze handi szczegolnie na jarka na swoim torze gdzie jak wypali wszystko moze nawet ugryzc samego Adamsa. To samo z Kasperem.

Takze powodzenia w typowaniu dzis i ogrywaniu bukow!
Hejah

L
old hand
old hand
L Offline
ja na dzis postawilem na Polakow po 1,5 na unibcie. jedyne co mnie martwi to to ze jesli juz odskocza razem z australia pozostalym 2 ekipom to juz nie bedzie presji do konca zeby zajac 1sze miejsce, skoro 2gie tez daje awans.
a co mi chodzi po glowie to to zeby juz dzis postawin na win danii w sobote po 2,4 na unibecie.

Ma ktoś oficjalne składy, chodzi mi o numery... Jest kilka niewiadomych, a polskie media żużlowe pokazują po raz kolejny na jakim tragicznym poziomie funkcjonują. Z tego co wiem, to Rosja bez Darkina, ale i tak nie znam konkretnych numerów. W Australii bez zmian i czy pojedzie Jonsson ?

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by buszmen
Ma ktoś oficjalne składy, chodzi mi o numery... Jest kilka niewiadomych, a polskie media żużlowe pokazują po raz kolejny na jakim tragicznym poziomie funkcjonują. Z tego co wiem, to Rosja bez Darkina, ale i tak nie znam konkretnych numerów. W Australii bez zmian i czy pojedzie Jonsson ?

o ile mi wiadomo to:

1. Denis Gizatulin 2. Emil Sajfutdinov 3. Renat Gafurow 4. Roman Ivanov 5. Roman Povaznyj
rez. Danił Ivanov

Australia (kaski niebieskie) 1. Leigh Adams 2. Davey Watt 3. Ryan Sullivan 4. Rory Schlein 5. Jason Crump
rez. Chris Holder

Szwecja (kaski białe) 1. Fredrik Lindgren 2. Peter Karlsson 3. Jonas Davidsson 4. Mikael Max 5. Andreas Jonsson
rez. Sebastian Alden

Polska (kaski żółte) 1. Krzysztof Kasprzak 2. Tomasz Gollob 3. Damian Baliński 4. Jarosław Hampel 5. Grzegorz Walasek
rez. Rafał Dobrucki

o, wielkie dzięki. Tylko pytanie: skąd to masz ? Sorry, ale nie chce potem kreślić, a z reguły korzystam tylko z pewnych źródeł, choć wygląda to na rzeczywiste smile

member
member
Buszmen podasz pierwsze 5 biegów najpierw bo zależy mi na czasie

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by buszmen
o, wielkie dzięki. Tylko pytanie: skąd to masz ? Sorry, ale nie chce potem kreślić, a z reguły korzystam tylko z pewnych źródeł, choć wygląda to na rzeczywiste smile

Link [sport.pl]

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Buszmen co soądziś o takim zakładzie:

Poland-Australia- handicap: 0-9 ??

Uważam, że naprawde warto wziąć Australię. Takiego nokautu raczej sie nie spodziewam ;] Moment, już uzupełniam składy i wrzucam wam program.

addict
addict
mam pytanko. jak z mozliwoscia powtarzania biegu w Lesznie tzn czy czesto maszyna startowa nawala i czy na torze poza 1 lukiem jest szansa na kolizje i przerwanie biegu? dzieki

K
old hand
old hand
K Offline
Te sklady sa prawdopodobne, ale juz widze 1 blad w nich. W Australii pod 2 niby Watt, a na speedwayworld wypowiedz Boyce'a o tym, ze jada bez zmian, z Holderem. Ciekawe...

Strona 6 z 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, alfa, rymoholik, forty, Sensei, betowiec, aker, Kretol, $-man, burbon), 1,955 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,084
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026