Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam chcialem sobie przyprowadzic jakis samochodzik z niemiec i teraz pytanie czy ktos z forum z wielkopolski przyprowadza moze samochody i mozna by bylo z nim jechac wybrac zaplacic za transport itp wink prosze o osoby ktore jezdza lub maja dobrych znajomych o pomoc

Pozdrawiam

Bonus: Unibet
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Ile chcesz na to przeznaczyc i jakiego auta szukasz?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
okolo 12 tys razem pegouta 206

W sumie nie polecam samego auta, zreszta w tej cenie bedzie jakis marny rocznik, a to juz w ogole ryzykowny interes, to akurat Twoj wybor,

nie wiem tez czy warto jechac az do niemiec,
zasada jest prosta, jak handlarz Cie zabierze na "swoj" plac czy place to i tak jesli dokonasz zakupu Ty jako Ty to on i tak skasuje swoja dole od sprzedawcy ktora bedzie wliczona w cene ktora Ty placisz.
zapewne bedzie to mniej niz kupowac tutaj ale biorac pod uwage kwote jaka chcesz przeznaczyc nie bedzie to wielka roznica, a jesli za pierwszym wyjazdem nic nie wybierzesz to za drugi znow cos bedzie trzeba zaplacic.

Powinienes poszukac w "zaglebiach" samochodowych, w wielkopolsce najlepiej szukac, Pleszew, Ostrow i najblizsze okolice, tam praktycznie wszyscy maja cos wspolnego z tym interesem, aut na placach stoi tyle ze tylko przebierac wybierac i jak juz wybierzesz to dobrze sie targowac, a z nimi mozna naprade sporo bo czesto woli sprzedac z minimalnym zyskiem niz zeby auto stalo za dlugo.
Bierzesz znajomego mechanika i za jednym wyjazdem juz powinienes cos upolowac, najlepiej sie jezdzi w piatek/sobote rano, wiekszosc z tych ktorych znam maja tak ustawione grafiki ze wracaja wlasnie wtedy ze swieza dostawa, zwlaszcza ci ktorzy sciagaja z francji.

Jeszcze jedna chyba istotna sprawa, auto z Niemiec warto brac jesli masz pewnosc ze nie stalo na placu albo nie stalo zbyt dlugo, od wlasciciela auto jest w przyzwoitym stanie, takie ktore stalo na placu po "ogledzinach" setek handlarzy moze byc w dosc marnej kondycji

Zastanowilbym sie z samym wyborem, auto ladne wizualnie ale po za tym juz nie jest tak rozowo.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie chce sie z tym samochodem wiazac na nie wiem ile mysle ze do nastepnych wakacji nie dluzej zalezy mi na tym aby byl to diesel myslalem na wyjezdzie do belgi po samochod bo niby tam najtaniej ale koszty wyprawy wieksze postarm sie objechac pare wiekszych komisow jak mowisz dzieki za rady

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
A sprowadza ktoś może samochody z USA?

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
ja nie conrad ale znam ludzi ktorzy to robia,cchesz namiary:)??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
A sprowadza ktoś może samochody z USA?
]

Mój wujaszek, prowadzi taki interes.

C
C Offline
Jutro napiszę więcej, ale chodzi o to, że znajomy z USA ściągnął swój samochód tutaj na wakacje, pojeździł nim wzdłuż i wszerz UE i był także poza UE (Norwegia, Szwajcaria, itd.), i teraz woli go odsprzedać zamiast go wysyłać z powrotem do USA. Problem w tym, że on już tu jest i nie wiadomo teraz czy można go tutaj sprzedać czy trzeba nim najpierw wyjechać (poza Polskę, czy UE?).

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
@Jakubosiu "zaglebie" samochodowe jest również w okolicach Gniezna

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wiem wiem slyszalem ale tu wszedzie same zlodziejie w kolo laugh jade niedlugo do belgi po samochod wyjdzie tajtaniej smile

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, bukma, betowiec, latajaca_holenderka, Sensei, alfa, $-man, ElNinho[mmdea], JelineK), 986 gości, oraz 10 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,756
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025