Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 6 1 2 3 4 5 6
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by loipop
Znales kogos?
Przyajazniles, sie ?
Spotykales?

? co ma piernik do wiatraka ? ksiazke piszesz ? :|

drfocus : minuta ciszy przed meczem itp co do stonesow przeznaczaja kase dla rodzin ofiar.

No właśnie minute ciszy przed imprezą ale nie odwoływanie wszystkiego przez 3 dni. Właśnie chyba o tym gadamy, żeby była minuta ciszy i wystarczy

Pozdro

Bonus: Unibet
too much love will kill you
a ja tam nie mam nic przeciwko tej żałobie... oczywistym jest ze powinno sie ludzi traktowac tak samo i moze razic to ze jeden dostanie 100 tysiaków a inny nic, że po jednych sie płacze miesiąc a śmierci innych sie nie widzi ale co wam sama żałoba przeszkadza ? i te aluzje w strone kaczyńskich... parodia i totalnie tendencyjna ocena sytuacji... to źle ze tam pojechali i sie interesują ? chyba po to są... jakby u władzy był skompromitowany Kwaśniewski czy nijaki Tusk to pewnie by sie inaczej zachowali ? jakby nie było z ich strony reakcji to dopiero by dali wode na młym wszyskim postkomuchom i frustratom politycznym...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by lupus

Typowa odpowiedz kogos kto nie jest w stanie przedstawic zadnych argumentow.

nie poprostu nie rozumiem po co te pytania i co to ma do tematu i mojej postawy wobec tego co sie wydarzylo :| nie musze nikogo znac etc. zeby bylo mnie stac na ludzki odruch i wspolczucie. A argumenty do czego mam przedstawiac ? bym znal kogos to by byl jakis argument bo nie rozumiem ? :|

H
$
$
H Offline
Jak dla mnie ta zaloba jest dla naprawde starych piernikow zaslepionych w sektowe radio maryja laugh no a dzieki komu wygrali bracia? wlasnie dzieki nim smile na szczescie viva muze ma jak zawsze smile

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Wszystkie glosy krytyczne bardziej by mnie przekonaly ,gdyby nie byly pisane przez pryzmat

1)niecheci do rzadzacych
2)nienawisci do Kosciola

/-niepotrzebne skreslic/

Jestem zdania ,ze wszelkie rozporzadzenia nakazujace zalobe maja taki sam sens ,jak np. domniemany dekret o "3 dniach powszechnej radosci" ,w czasie ktorych obywatele szczerzyliby zeby ,czy bym im sie to podobalo czy nie.

To ,ze na ludzkim nieszczesciu zeruja wszelkiej masci hieny (politycy ,dziennikarze),wiadome jest wszystkim.

I zgadzalbym sie z wieloma tutaj przedmowcami ,jednakowoz na sile radia ,nadajacego muzyke ,jednak nie szukalbym.

I jeszcze jedno.
Rozmiar "ekwiwalentow za nieszczescie" ,jak i szybkosc podjecia decyzji w tym wzgledzie ,po raz kolejny pokazuje ,ze w Polsce nie rzadza "prawicowcy" ,tylko....oblakany redemptorysta.
I pisze to jako praktykujacy katolik.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Amkwish ma rację.

Tylko dlatego, że Kaczek się nie lubi, czy jest się ateistą, czy antyklerykałem nie znaczy, że można za każdy ruch czy pierdnięcie Kaczek obwiniać je i obarczać złem tego świata (trochę niegramatycznie napisane).

MI też się nie podoba zachowanie premiera i prezydenta lekką ręką dających 110k (wypadkowiczom) i ponad 160k (ofiarom trąby), ludziom, które te pieniądze wybitnie się nie należą, chyba, ze wróciliśmy do socjalistycznych zabiegów obłąkanego wyrównywania nierówności na siłę. Może mnie mierzić to, że Kaczka pojechała i wzięła udział w nabożeństwie ale skoro jest prezydentem to może sobie po świecie jeździć i czasami jak udostępni jakimś ofiarom samolotu to też Polska nie upadnie. Że kapitału trochę zbije? Cóż...dziś on jutro może Tusk czy Olejniczak (nazwiska przypadkowe). Niech Kaczka jedzie, niech się modli, jego sprawa, polityk z innej opcji przeżywałby to (cynicznie czy nie) inaczej i też by połowa Polski narzekała.
I wreszcie żałoba... wg mnie zbyt przesadzona, bo argumenty przytoczone na początku z interii są trafne, ale:

*Prezydent ustala żałobę i skoro katolicki prezydent chce płakać i umartwiać się po katolicku trudno.
**Trochę powagi nie zaszkodzi, a może i do kogoś dotrze coś przez ten czas.
***Nie ma to jak zbiorowa integracja Polaków wokół wspólnej tragedii, większość Polaków odczuwa ulgę, bo umartwianie to nasza narodowa cecha przecież.. smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
A jak to rozumiec inaczej?

Dyskusja na ten temat jest goraca, bo nikt nie lubi jak sie w tak oczywisty sposob szasta kasa.

Na innym forum(Barcelony) znalzlem taka wypowiedz:

Ciekawe czy jakby sie rozwalil autokar wracajacy z koncertu Gorgoroth to tez by zalobe ogloszono i zaczeto rozdawac czeki na lewo i prawo.

D
journeyman
journeyman
D Offline
smiech na sali jak slysze w tv "Barke" zfragmentow koncertu po smierci JP2. jaja nie z tej ziemi kosmos, w polsce to juz naprawde sie ponarabialo ze az milo wyjezdzac stad jak najszybciej bo nic tutaj juz nie trzyma. Zaloba ktora tak naprawde kazdy z kogo nie dotknela ta tragedia olewa. Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 . Ale za to na TVN gra komunikat do odwolania o zawieszeniu emisji. Tragedia we Francji zginelo 26 osob to prosze mi powiedziec co na to polski rzad jak w wyniku wypadkow na drogach( w wiekszosci oprocz predkosc zle wyprofilowane zakrety , dziury na drogach) ginie o wiele wiecej ofiar. No tak ale wtedy latow tluymaczyc ze to kierowcy blad i koniec bo tylko pasaze zginal i kierujacy pojazdem wiec co tam zalobe bedziemy robic z tego ze te wypadki na dzien nalezy pomnozyc razy 15.

Szczerze to zalobe moge miec w sercu a nie sztuczna na pokaz obserwowoana w tv.Siostrze urodzilo sie dzis dziecko to co mam nie wypic, nie bawic sie , nie cieszyc się bo zaloba??!! nie w dzien tragedi pomodlilem sie zarowno za zmarlych jak i wlaczacych o zycie. A teraz moge tylko zyc dalej swoim zyciem i zyciem najblizszych. JAk piekny teraz jest wierz Milosza, ktory oddaje pieknie caly sens tego swiata.

Originally Posted by drogowiec
Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 .
tu sie trudno nie zgodzic z tym co piszesz - obłuda i tyle mad no ale te laceczki najlepsze są na Polonia 1... Polskie Foki, ogladacie moze ? laugh ta blondi z balonikami... yyyyyyyy grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by aNaLiTyK
Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 .
tu sie trudno nie zgodzic z tym co piszesz - obłuda i tyle mad no ale te laceczki najlepsze są na Polonia 1... Polskie Foki, ogladacie moze ? laugh ta blondi z balonikami... yyyyyyyy grin

no to teraz temat o zalobie zmieni sie w temat o duzych balonach grin , czy to michalach jak tu na forum ostatnio zaczeto tak nazywac nasze ulubione "zabwki" (bynajmniej moje grin ) tongue

D
journeyman
journeyman
D Offline
no mi juz wycieli polonie 1 u operatora hehe ale polskie foki lece nieraz na itv hehe taka w zielonej bieliznie jest spoko hehe, widze analityk ze mamy podobne kanaly mlodosci heheheheh kiedys rano bajki teraz nocne seanse hehe

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Originally Posted by lupus

Typowa odpowiedz kogos kto nie jest w stanie przedstawic zadnych argumentow.

nie poprostu nie rozumiem po co te pytania i co to ma do tematu i mojej postawy wobec tego co sie wydarzylo :| nie musze nikogo znac etc. zeby bylo mnie stac na ludzki odruch i wspolczucie. A argumenty do czego mam przedstawiac ? bym znal kogos to by byl jakis argument bo nie rozumiem ? :|

Że wiatrak może się spierniczyć laugh

no mi juz wycieli polonie 1 u operatora hehe ale polskie foki lece nieraz na itv hehe taka w zielonej bieliznie jest spoko hehe, widze analityk ze mamy podobne kanaly mlodosci heheheheh kiedys rano bajki teraz nocne seanse hehe
kiedys leciała na poloni ta bajka o Tsubasie czy jakos tak i o tym tygrysie co walczył i o tej 3 gości co sie rozwalali na koniec odcinka... to były czasy crazy

D
journeyman
journeyman
D Offline
hehe no no a O TYM TYGRYSIE TO JAK sie nie myle to Maska tygrysa ino ostatniego odcinka nieobejrzalem bo starsi na wakacje mnie zabrali a ten koncowy odcienk byl wlasnie z poczatkiem lipca hehe.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Pamiętam Tsubasę i tę ostatnią bajkę.. Fonetycznie chyba pamiętam.. Nazywała się jakoś "Jattaman" czy coś takiego laugh

D
journeyman
journeyman
D Offline
no no jattaman hehe tam bylo jata jata jataman hehehe laugh

Żałoba narodowa jest jeszcze do zniesienia. Fakt, że bez powodu, ale jakoś sie ostatnio do tych czarnych znaków przywyczailiśmy, a i media nie zdejmują już rozrywkowych programów, bo rzecz jasna z powodu "załobomanii", to słowo powoli zmienia znaczenie.

Gorsza sprawa to całkowicie niezrozumiałe i bezpodstawne odszkodowania. To jest dopiero problem, paranoja i farsa. Jeżeli odszkodowania dostaną rodziny ofiar z Grenoble, to dlaczego nie dostają ich rodziny tych ludzi, którzy codziennie giną na drogach ? Czym to sie do cholery różni ?

Originally Posted by Morten
Pamiętam Tsubasę i tę ostatnią bajkę.. Fonetycznie chyba pamiętam.. Nazywała się jakoś "Jattaman" czy coś takiego laugh
dokładnie Jataman..... laugh ale to było kino cool

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ale off topic, temat o bajkach z przeszłosci juz jest. Tu jest temat o żałobie

Spoko. Każdy tak mówi, dopóki kogoś z jego bliskich nie dotknie tragedia. I Wam i sobie tego nie życzę, nigdy!

Codziennie tragedie dotykają miliony ludzi. Jakby myśleć w ten sposób, to należy wprowadzić na stałe żałobę ogólnoświatową laugh laugh

Strona 3 z 6 1 2 3 4 5 6

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, alfa, forty, rymoholik, Lukasz111, rafal08, latajaca_holenderka, burbon, RKo5, kamel), 1,969 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,549
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025