Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1429572 26/07/2007 20:10
D
veteran
veteran
D Offline
Witam

Mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu na kilka dni w okolice Ostravy. Dlatego mam kilka pytań do forumowiczów którzy już tam byli.

1. W jakiej cenie kształtują się noclegi w Ostravie. Niepotrzebne mi są żadne luksusy, oprócz jednego: łazienki w pokoju. Zadnego Tv, ani aneksu kuchennego itp. nie potrzebuję.

2. Czy znaczna jest różnica w cenach noclegów w samej Ostravie w stosunku do okolic (chodzi oczywiście o czeską stronę).

3. Słyszałem o ulicy na której jest jedna dyskoteka obok drugiej. Znalazłem już info w necie ale zależy mi na ocenie kogoś kto tam był. Chciałbym się też dowiedzieć czy zabawa trwa tam cały tydzień do rana, gdyż raczej nie będę tam w weekend.

4. Ile potrzebuję w przybliżeniu koron, żeby dobrze się tam zabawić nie oszczedzając jakoś specjalnie (będę tam 3 dni) wink

5. Czy mogę jechać tam w ciemnu czy muszę wcześniej zaklepywać noclegi?

Jeśli ktoś miałby namiary na jakieś fajne, tanie noclegi to byłbym wdzięczny.

Bonus: Unibet
djmuskla #1429780 26/07/2007 21:03
old hand
old hand
1. 1. Ceny hoteli w okolicach centrum Ostravy zaczynaja sie od 900 koron za noc

sprawdz tutaj [ostravainfo.cz]

Oczywiscie tansze opcje tez wchodza w gre, np w Vitkowicach (dzielnica ostravy, 15 minut tramwajem od centrum) jest kilka hoteli gdzie ceny sa nizsze. Ja bylem kiedys w "Hlubinie" , 300 koron za noc, standard ala polskie akademiki 5 lat temu smile

3. Raczej nie warto wybierac sie na stodolnie przez 18, jesli chodzi o dni tygodnia to spokojnie, ludzi jest tam duzo caly czas, wiadomo w weekend wiecej, ale to tylko in plus dla Ciebie, zawsze mniejszy tlok.

4. Browar i jedzenie troche tansze niz w Polsce, ciezko okreslic ile potrzebujesz, ja zawsze na jedna noc rezerwowalem 1000 koron, a i tak czesc mi zostawala.

5. Ostatnio czyli na sylwestra pojechalem ze znajomymi w ciemno, i bylo troche problemow ze znalezieniem noclegu dla 10 osob, wiadomo teraz tam tylu ludzi nie bedzie, jednak na twoim miejscu bym zadzwonil wczesniej.

proof #1431079 27/07/2007 03:11
M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Piątki zdecydowanie najlepsze na Stodolni smile Raj na ziemi....kto był ten wie jakie dziewczynki tam sa wink

MasTa #1431132 27/07/2007 03:33
D
veteran
veteran
D Offline
Dzięki za pomoc panowie piwo

Piątki mnie nie interesują gdyż będe tam prwdopodobnie pon - śr (lub wt - czw) dlatego pytałem o "życie towarzyskie" wink w środku tygodnia.

Mam nadzieję, że z poruzmiewaniem się nie będzie większych problemów? Głownie myślę o miejscach noclegowych.

pozdro

djmuskla #1431172 27/07/2007 03:51
P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Och Stodolni rozmarzyłem się smile Ciekawa ulica, jak sami Ostrawianie mówią - znana w całej Europie. Pubów, dyskotek itp jest rzeczywiście sporo, chyba tylko one tam są wink Lokale są w różnym stylu i z różną muzyką, byłem nawet w takim, gdzie ludzie spokojnie palili trawe, a przy "bufecie" można było kupić lufki.

Pamiętam jak wyszedłem z jakiegoś lokalu po północy i na rogu ulicy smażono hamburgery smile szczerze mówiąc niezbyt smaczne, ale w jakim klimacie.

Ulica ożywa nocą, ale chyba właśnie o to chodzi, w ogóle Ostrawa to piękne miasto i mili ludzie, a kobiety jak to Czeszki - bardzo ładne.

Nie wiem ile kosztują noclegi itp gdyż tylko na jedną noc tam wpadłem i oczywiście nie spałem smile

Pamiętam jeszcze te popijawy z Czechami, którzy mówili, że pić umiemy, ale piwa robić to już nie - oczywiście się oburzyłem, ale kazali spróbować lokalnego Ostrawara. Nie powiem - niezły, ale jednak nasze "Leszki", "Żywczyki" czy "Tychacze" to klasa sama w sobie.

Ogólnie sporo fajnych wspomnień.

Dobrej zabawy djmuskla !

paczanga #1431631 27/07/2007 06:44
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
djmuskla ,na stodolni prawdziwe oblicze tej ulicy zobaczysz tylko w weekendy wink!

panKa$a #1433621 27/07/2007 23:53
D
veteran
veteran
D Offline
Dzięki za życzenia. Niestety zarówno ja, jak i osoba z która jadę pracujemy w weekend, tak więc zostaje nam środek tygodnia. Dlatego pytałem o to, czy kluby są tam wtedy otwarte do rana, gdyż zamierzamy się tam porządnie zabawić, a jeśli byłoby inaczej to nie warto byłoby tam jechać.

pozdro

djmuskla #1435577 28/07/2007 20:52
M
enthusiast
enthusiast
M Offline
wczoraj znowu odwiedziłem Stodolnie smile wybiera się ktoś dziś ? bo ja chyba sobie zrobie powtórke z rozrywki laugh

MasTa #1435581 28/07/2007 20:54
M
enthusiast
enthusiast
M Offline
a poropo mógłby mi ktoś kto był w piątek i w sobote napisać czy ludzi tyle samo ? bo szczerze to w sobote nie byłem nigdy,jakoś zawsze na piątek wypadło

MasTa #1459567 04/08/2007 07:06
D
veteran
veteran
D Offline
Witam

W środę wieczorem wróciłem z Ostravy. Powiem szczerze podobało mi się i wiele Waszych obserwacji potwierdziło się, ale mimo wszystko pozostał mały niedosyt. Za chwilę wyjaśnię dlaczego.
Dotarliśmy w poniedziałek wieczorem i po "małych" problemach ze znalezieniem noclegu wylądowaliśmy w Vitkovicach. Ceny podobne, jak pisał proof.
Jak najszybciej udaliśmy się na stodolni, gdzie ku naszemu zdziwieniu cisza frown Godzina była gdzieś dwudziesta trzecia, no więc mimo wszystko wbiliśmy sie po szybkim zwiedzaniu tej ulicy do pewnego klubu, gdzie można było (jak pisał paczanga) nawet spokojnie zapalić. Kolejny zawód przeżyliśmy gdy około 3-3:30 barman pogasił wszystkie światła i delikatnie mówiąc wywalił nas za drzwi laugh I to jest właśnie ten niedosyt i mały minus o którym pisałem.
Wtorek jednak wynagrodził nam dzień wcześniejszy. Byliśmy na stodolni w tych samych godzinach i mogę powiedzieć: bez porównania. Ulica dudniła życiem, kluby może nie pełne, ale ilość osób bawiących się w pełni mi odpowiadała. Zabawa trwała dużo dłużej niż dzień wcześniej. W środku i na zewnątrz międzynarodowe towarzystwo z przewagą lokalnych cygańskich brudasów (to bardziej na zewnątrz) laugh
Ogólnie wyjazd oceniłbym na 4, pewnie byłoby wyżej gdybym wpadł w weekend, ale jak pisałem nie bylo to możliwe ze względu na pracę.
Jednego nie znalazłem, mianowicie czynnej 7 dni w tygodniu typowej dyskoteki, w której głownie się tańczy. Wszystkie były zamknięte w poniedziałem i wtorek. Natknąłem się na kluby w których raczej się siedzi przy piwie i gada, a tylko mniejsza część ludu się giba wink Niewiem, może źle szukałem.
Jeszcze jedno: poza Stodolni w Ostravie nie ma według mnie nic ciekawego, typowo robotnicze miasto (no może poza CEZ Arena, która prezentuje się imponująco).

Pozdrawiam i dziękuję za rady które okazały się bardzo przydatne piwo

djmuskla #1459778 04/08/2007 07:29
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, rymoholik, latajaca_holenderka, forty, Lukasz111, aker, alfa, burbon, $-man, ANZELMO), 2,800 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,548
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025