Sprawa na linii tomo - żyła - riobravo(admin netpokerinfo)- oszust jest mocno zagmatwana (brawo dla oszusta), ale układa się w jedną logiczną całość...
1. (Wczorajsze popołudnie) żyła - rio-bravo - złodziej: żyła nawiązuje ze złodziejem kontakt na temat wymiany, żyła prosi złodzieja o miniprzelew bankowy celem weryfikacji. Jednocześnie złodziej kontaktuje się z rio-bravo podając mu dane bankowe żyły, rio-bravo wysyła żyle 1 PLN myśląc, że wysyła je złodziejowi (ten fakt potwierdzają i rio-bravo i żyła a co najważniejsze historia przelewów bankowych, żyła kapuje, że dostał przelew od gościa z miasta X podczas gdy ELDORADO mieszka w mieście Y i żyła daje se spokój z wymianą.
2. (Wczorajszy wieczór) tomo-żyła-złodziej-riobravo: ja nawiązuję kontakt ze złodziejem w sprawie wymiany, nikt nie chce wpłacić pierwszy więc umawiam się na metodę 50/50 (najpierw ja jemu 50%, potem on mi 100 i na koniec ja jemu 50). Złodziej podaje mi dane bankowe żyły i ja wysyłam żyle 800 PLN (myśląc przy tym, że wysyłam je temu niby ELDORADO). Jednocześnie złodziej jest w kontakcie z żyłą i riobravo - złodziej mówi żyle, że przesłał mu na konto bankowe 800 PLN (w rzeczywistości kasa przyszła ode mnie) i w zamian podaje żyle adres
[email protected] aby żyła na ten adres wysłał w zamian drugie 800 PLN. Złodziej wykorzystując znajomość z riobravo prosi go o przysługę - riobravo dostanie od złodzieja 800 PLN na MB, po czym odeśle tą kwotę w kilku drobniejszych przelewach na
[email protected].
W ten sposób żyła jest na zero, riobravo jest czysty bo to co dostał to i posłał dalej, ja jestem -800, a moja kasa jest na MB
[email protected] bądź już powędrowała gdzieś dalej...
Teraz rodzi się tylko pytanie kim jest właściciel konta
[email protected] - może to być to ostatni element tego łańcuszka, czyli ów złodziej, ale najprawdopodobniej jest to kolejna płotka wkręcona przez tego bandytę, która kasę najpierw dostała i po chwili ją gdzieś dalej przekazała.
Czas dowiedzieć się czegoś więcej o
[email protected]...
Jak ktoś miał styczność z osobą, która m.in. legitymowała się adresem
[email protected] to niech pisze tutaj wszystko co na temat tej osoby wie.