|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jest to gdzieś do grania u naziemnych?
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
Schacht/Slack - Zhou/Li (1) 1.65 obecność tej pary chińskiej w 1/4 to chyba spore zaskoczenie - dlatego zagram przeciw nim, co prawda w 1 meczu w grupie już ograli parę australijską, ale to ona jest dla mnie lepszym duetem i powinna wygrać
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jutro przed pojedynynkami niewstane wiec krótko aczkolwiek tresciwie: Rogers/Dalhausser (USA) Ricardo/Emanuel (BRA) 1.45
Mini i mega niespodzianek juz było tyle, ze w turnieju meskim juz limit moim zdaniem został wyczerpany. Innymi słowy złoto dla Brazylii a srebro dla Rosji. Tak widze jutrzejsze roztrzygniecie. Pozdrawim retoox
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
NO i nawet final wdupcyl sie ;D Ogolnie fajnie ze zalozyles temat fajne typy byly na poczatku potem im blizej finalow tym gorzej  no ale dobrze ze przynajmniej zalozyles temacik 
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
finał dopiero przed nami  0 3 miejsce Schacht/Slack - Emanuel/Ricardo [2] 1.25 pewnie para brazylijska wygra, ale kurs nie jest opłacalny finał Barsouk/Kolodinsky - Rogers/Dalhausser [1] 2.3 niska stawka, bo (minimalnie) większe szanse daje Amerykanom, ale po tym kursie warto spróbować parę z Rosji- może mało w tym logiki ale to jest finał więc wszystko się może zdarzyć, a są to pary o bardzo wysokich, zbliżonych umiejętnościach więc będą decydowały szczególiki
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
podsumowanie typy trafione: Treanor/Walsh - WIN @3  Tian/Wang 1-3 @2  Schacht/Slack 1-3 @9  Doppler/Gartmayer - Scott/Fuerbringer (1) 1.55 L.Wang/Zuo - Lessard/Maxwell (1) 1.22 Geor/Gia - Boersma E./Ronnes (1) 1.6 Maia-Brenha POR [22] Lochhead-Pitman NZL [46] (2) 2.90 Harley/Pedro - Doppler/Gartmayer (2) 3.1 Boersma E./Ronnes (NED)- Barsouk/Kolodinsky (RUS) [2] 1.45 Herrera/Mesa (ESP)- Kr. Kais/Vesik (EST) [2] 1.85 Rogers/Dalhausser (USA)- Doppler/Gartmayer (AUT) [2] 1.2 Walsh/May-Treanor (USA)kurs 1.25 Schacht/Slack - Zhou/Li (1) 1.65 typy nietrafione: Schacht/Slack - Zhou/Li (1)1,25 Herrera/Mesa - Heese/Cadieux (1) 1.55 Banck/Lahme - Minusa/Jursone (2) 1.65 L.Wang/Zuo - Uryadova/Shiryaeva (1) 1.65 Li/Zhou (CHN)- Fabio Luiz/Marcio Araujo (BRA) [2] 1.2 Barsouk/Kolodinsky - Rogers/Dalhausser [1] 2.3 podsumowałem tylko to co sam pisałem, bo oczywiście w realu grałem o wiele więcej meczy, zarówno część z tych podawanych przez retooxa, jak i takie które się tu nie pojawiły najbardziej cieszą trafione typy długoterminowe i spory zysk jaki przyniosły całe mistrzostwa dzięki reetox za współprace i pomoc myślę że możemy kontynuować temat do końca tegorocznego touru (?)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Podsumowanie drugiej czesci turneiju:Typy trafione:Wacholder-Turner USA [25] Faure-Sarpaux FRA [36] 1.10 Barsouk-Kolodinsky RUS [6] Scott-Fuerbringer USA [29] 1.1 Klemperer-Koreng GER [17] Schnider-Gscheidle SUI [42] 1.20 Schacht-Slack AUS [16] Reckermann-Urbatzka GER [15] 2.10 Zhou-Li CHN [33] Lochhead-Pitman NZL [46] 2.70 Rogers-Dalhausser USA [4] Maia-Brenha POR [22] 1.10 Brink-Dieckmann Ch. GER [5] Xu-Wu CHN [9] 2.10 Schuil-Nummerdor NED [11] Kais Kr.-Vesik EST [19] 2.55 Typy nietrafione:Claasen-Röder GER [30] Uryadova-Shiryaeva RUS [42] 2.70 Laciga P.-Laciga M. SUI [13] Boersma E.-Ronnes NED [28] 1.3 Lambert-Metzger USA [10] Conde-Baracetti ARG [12] 1.60 Heuscher-Heyer SUI [7] Herrera-Mesa ESP [24] 1.30 Rogers/Dalhausser (USA) Ricardo/Emanuel (BRA) 1.45 Dodatkowo Barnett/Cook po 2.30 i jedna para Grecko - Brazylijska została ustrzelona, ale to były tylko sugestie a nie typy  Cały turniej trzeba uznac za udany. Chociaz było w nimo sporo niespodzianek. Finały w których niewystapiła zadna para z Brazylii to chyba zupełna nowosc, ale widac, ze reszta niespi i robi spore postepy ( u panów w pólfinałach zespoły z czterech kontynentów, u pan - trzech). Jesli chodzi o panie to zaskoczyła para Claasen-Röder, ale ich miejsce w ćwiercfinale to w 90% dobre losowanie i szczescie a nie ogrywanie dobrych par, u panów niespodzianek było wiecej. Para Barsouk/Kolodinsky, była przeze mnie jaki i rafaela86 zaliczana do szerokiego grona faworytów, ale musze sie przyznac, ze dotarcie ich tu az do finału sie niespodziewałem, kolejnym pozytywnym zaskoczeniem byli dla mnie Australijczycy Schacht/Slack, podobnie jak w przypadku Rosjan widziałem ich wysoko, ale zdobycie medalu w ich wykonaniu wygladało mało realnie. Jesli chodzi o niespodzianki "mniej pozytywne" to wczesneij juz wspomniane osiagniecie Brazyli - to ich najgorszy turniej od kiedy ta dyscyplina wypłyneła na szersze wody. Co do przyszłosci tematu, to specjalnie temat nazwałem jak nazwałem, aby mozna było w nim kontynuowac, temat siatkówki po zakończeniu Mistrzostw chociaz, teraz typowac moze byc juz troszke trudniej, gdyz turniej docelowy w tym sezonie mamy za soba. Mimo to ostatni z Grand Slamów jaki rozpocznie sie juz w środe w Klagenfurcie napewno wszyscy potraktuja jeszcze powaznie. Szkoda tylko, ze w temacie taki ruch mały...
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
kwalifikacje Momoli/Gioria (ITA) - Wijnhoven/Leenstra (NED) [1] 1.3 Ces/Ces (FRA) -J.Kruger/Binstock (CAN) [1] 1.25 Richardson/Kapa (AUS) Deulofeu/Salvetti (FRA) [2] 1.3 Dugrip/Gagliano (FRA)-Saulko/Rovkin (KAZ) [1] 1.25 Hupfer/Schroffenegger P. (AUT)- Pedrosa/Rosas (POR) {2] 1.15
faworyci to stali uczestnicy touru plażówki, mają lepsze bądź gorsze wyniki w tym roku. Ich przeciwnicy rzadko kiedy kwalifikują się do turniejów głównych, bądź tworzą pary zupełnie nowe, niezgrane jak Wijnhoven/Leenstra
Arkaev/Kuzmichev (RUS) - M. Laciga/Schnider (SUI) [1] 2.4 ciekawy kurs, para rosyjska tworzy duet od tego sezonu, ale razem zaprezentowali sie tylko na zeszło tygodniowych mistrzostwach świata - zajęli przyzwoite 17 miejsce. Duet szwajcarski składa sie z dwóch mocno doświadczonych graczy, którzy jednak nigdy oficjalnie ze sobą nie grali a ich wyniki tegoroczne z innymi partnerami też pozostawiają wiele do życzenia
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
kolejna runda kwalifikacji Wacholder/Turner (USA) - Saka/Rtvelo (GEO) (1) 1.25 nie ma co pisać Amerykanki są poza zasięgiem Gruzinek Minusa/Jursone (LAT)-Tanaka/Koizumi (JPN) [2] 2.3 tu szanse oceniam 50/50 więc trzeba grać po wyższym kursie Cooke/Martin (CAN) -Nystrom/Nystrom (FIN) [1] 3.2 co prawda lepiej ostatnio prezentują sie siostry Nystrom, ale kurs na C/M to jakieś nieporozumienie jeszcze przed chwila był ładny kurs na parę Van Breedam/Mouha (BEL) lecz bwin zrobił korektę i teraz jest już mniej opłacalny :/
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
kurs na C/M już 2.55 ........ chyba trzeba coś wpłacić do bwin bo zauważyłem że już nie pierwszy raz przesadzają z niektórymi kursami  i trzeba to wykorzystać 
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
J.Kruger/Binstock (CAN) -Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 1.3 lepsza jest para z Łotwy, kurs 1.3 do przyjęcia
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
podsumowanie Momoli/Gioria (ITA) - Wijnhoven/Leenstra (NED) [1] 1.3  Ces/Ces (FRA) -J.Kruger/Binstock (CAN) [1] 1.25  Richardson/Kapa (AUS) Deulofeu/Salvetti (FRA) [2] 1.3  Dugrip/Gagliano (FRA)-Saulko/Rovkin (KAZ) [1] 1.25  Hupfer/Schroffenegger P. (AUT)- Pedrosa/Rosas (POR) {2] 1.15  Arkaev/Kuzmichev (RUS) - M. Laciga/Schnider (SUI) [1] 2.4  Wacholder/Turner (USA) - Saka/Rtvelo (GEO) (1) 1.2  Minusa/Jursone (LAT)-Tanaka/Koizumi (JPN) [2] 2.3  J.Kruger/Binstock (CAN) -Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 1.3 + dwie pary (UD) gdzie szukałem zawyżonych kursów i gdzie były korekty Cooke/Martin (CAN)  Van Breedam/Mouha (BEL)  jutro kolejny dzień, turniej główny się zaczyna, postaram sie coś wrzucić z rana mam nadzieje że z czasem oglądalność tematu będzie rosła plażówka rulez
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Maria Clara/Carol (BRA) - Wacholder/Turner (USA) 2.4 bwin Szanse oceniam tu 50-50. No moze za lekkie faworytki mozna uwazac Brazylijki. Kurs jak najbardziej do grania.
Schwaiger/Schwaiger (AUT) - Koutroumanidou/Tsiartsiani (GRE) 1.8 bwin Kurs napewno lepiej ustawil analityk ub. Austriaczki graja u siebie, ale na tym ich atuty sie koncza.
Montagnolli/Swoboda (AUT) - Minusa/Jursone (LAT)1.45 ub Tutaj dla odmiany z kursem trafił (moim zdaniem) analityk bwin tj. 1.30. Najlepsza austriacka para przy dopingu własnej publiki powinna sobie (bycmoze z lekkimi problemami) poradzic z Łotyszkami.
U panów kursy uwazam juz za o wiele lepiej dobrane i tam juz nic specjalnie interesujacego nie zauwazyłem.
Last edited by retoox; 02/08/2007 07:04.
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
u panów widzę sporo pewniaków ale po kursach <1,15 lecz jeden mecz przykuł moją uwagę szczególnie
Wu/Xu (CHN) - Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 5.00 para z Łotwy ma wszelkie papiery by w najbliższym czasie na stałe zagościć w światowej czołówce, na razie póki co nawiązują walkę z najlepszymi, z reguły przegrywając na przewagi - brakuje troszkę doświadczenie, trochę szczęścia. Mam nadzieje że jutro nawiążą walkę z parą Chińska, bo obok takiego kursu nie można przejść obojętnie
Maria Clara/Carol (BRA) - Wacholder/Turner (USA) [2] 2.1 mecz z gatunku 50/50 więc dajemy po wyższym kursie
Karadassiou/Arvaniti (GRE) - Nystrom/Nystrom (FIN) [1] 1.25 para z Grecji notuje ostatnio świetne wyniki, siostry z Finlandii bez błysku, powinno byc gładkie 2-0
Wang/Zou (CHN) - Maaseide/Glesnes (NOR) [2] 2.3 wynik powinien być na styku, kurs do wzięcia
Montagnolli/Swoboda (AUT) - Minusa/Jursone (LAT) [1] 1.45 kurs na gospodynie przyzwoity, Łotyszki nie są słabe, jednak Austriaczki wydają się lepszą parą
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam.
A z tych pewniakow <1.15 moglbys opisac jak oceniasz szanse? Interesuja mnie pary:
08:55 Larissa/Juliana (BRA) - Kuhn/Schwer (SUI) 1.03 7.50 08:55 May-Treanor/Walsh (USA) - Gschweidl/Hansel (AUT) 1.01 10.0 08:55 Wang/Tian Jia (CHN) - Van Breedam/Mouha (BEL) 1.05 6.50
09:55 Emanuel/Ricardo (BRA) - Huber/Blauel (AUT) 1.03 7.50
10:55 Barros/Ana Paula (BRA) - Kusuhara/Teru Saiki (JPN) 1.05 6.50 10:55 Renata/Talita (BRA) - Faure/Sarpaux (FRA) 1.03 7.50
Wiem, ze niektorzy uwazaja, ze granie takich kursow, to "czysta smierc", ale zlozenie 2-3 pewniaków po 1.05 przy odpowiedniej stawce daje nizly zysk...
Z góry dzieki
|
|
|
|
|
El Siete
|
|
El Siete
we wszystkich jest spora ( jak na plażówkę) różnica klas. najgroźniejsze przeciwniczki mają Renata/Talita ale myślę że i tak nic nie wskórają
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
dzieki, doswiadczenie uczy, zeby wszystkich nie grac;) mam takie swoje ulubione pary;), na ktore czasem gram...
dzisiaj poszlo cos takiego:
Emanuel/Ricardo (BRA) - Huber/Blauel (AUT) 1 1.03 070802 Wang/Tian Jia (CHN) - Van Breedam/Mouha (BEL) 1 1.05 070802 Larissa/Juliana (BRA) - Kuhn/Schwer (SUI) 1 1.03 070802 Potrójne(x1) 0/0 1000.00 1000.00 Zakład przyjęty 2007-08-02 08:28 (x1) Suma całkowita: 0/0 1000.00 1000.00
Chinki męczyły sie w 1 secie, ale jakos weszlo... Mam nadzieje, ze Brazylia nie sprawi zawodu i dzien dobrze sie zacznie... Jeszcze tylko pytanie: drugie druzyny z grup graja baraze, a zwyciezcy wchodza do 1 rundy automatycznie, tak?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
jeszcze tylko link, bo moze komus sie przyda:
http://score.beachvolleyball.at:8180/Scoreboard3/score.jsp?court=3
|