|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam . Tematu takiego nie ma a sadze ze by sie przydal. Jakby ktos mogl mi odp na pytania : czy jak wymieniam szybe ( dzieciarnia mi rzucila kamieniem :| ) to co zrobic z naklejka od dowodu ? zapewne musze ruszyc do pani w urzedzie komunikacji , wystarczy zakup nowej naklejki czy biurokracja wita ? na czym polegaja badania na prawo jazdy kategorii C i jak one wygladaja ? czy po nie zdaniu ich cofane sa wszystkie kategorie i nie ma sie prawka ? Z gory dziekuje za odp  Oczywiscie w temacie mozna wpisywac inne pytania dotyczace 4 kolek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja pracuje w wydziale komunikacji i koszt takiej naklejki to okolo 20 zł  idziesz do urzędu wypełniasz wniosek czekasz do 5 dni na nalepke zaleznosci od urzedu i po sprawie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja pracuje w wydziale komunikacji i koszt takiej naklejki to okolo 20 zł  idziesz do urzędu wypełniasz wniosek czekasz do 5 dni na nalepke zaleznosci od urzedu i po sprawie i 5 dni stania w kolejce  w Poznaniu można nawet numerek w kolejce kupić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To nie tylko w Łodzi są problemy w urzędach? 
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
W Poznaniu sa firmy do ktorych rano zanosisz dokumenty i popoludniu odbierasz dowod i tablice, kosztuje od 100 do 150 zlotych wiecej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ahh te wielie urzedy ale to nie tylko u was tak jest 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W sprawie naklejki, wymieniałem już dwa razy szybę w samochodzie, tak więc jakieś tam doświadczenia mam z tym związane. W warsztacie gdzie szybę wymieniałem (tzn w dwóch warsztatach) naklejkę pracownik w jakiś magiczny sposób nanosił na nową szybę więc nie musiałem nigdzie wędrować po nową. Sprawa wyglądała identycznie w dwóch innych warsztatach. Jeśli chodzi o badania na kat. C, to chyba masz na myśli psychotesty. Takowe badania sprawdzają Twoją sprawność, nie są trudne do przejścia.Jeśli ich nie zdasz,to nie zabierają Ci innych uprawnień do prowadzenia pojazdów. Możesz wtedy iść do innej firmy, instytucji i zrobić badania ponownie  . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a te psychotesty sie robi na poczatku kursu czy zeby w ogole go zaczac ?? dzieki za odp 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
aha, czyli jeszcze kursu nie robiłeś... psychotesty ja robiłem przed kursem,tzn zapisałem się i dostałem skierowanie na badania psychotechniczne.To było jakieś 5lat temu ale myślę,że niewiele się zmieniło w tej materii.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ja pracuje w wydziale komunikacji i koszt takiej naklejki to okolo 20 zł  idziesz do urzędu wypełniasz wniosek czekasz do 5 dni na nalepke zaleznosci od urzedu i po sprawie i 5 dni stania w kolejce  w Poznaniu można nawet numerek w kolejce kupić  Jak był "szczyt" sprowadzania samochodów z Niemiec - to po 200-300 można było sprzedać A i teraz znajdują się "niecierpliwi" i gotowi zapłacić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja pracuje w wydziale komunikacji i koszt takiej naklejki to okolo 20 zł  idziesz do urzędu wypełniasz wniosek czekasz do 5 dni na nalepke zaleznosci od urzedu i po sprawie i 5 dni stania w kolejce  w Poznaniu można nawet numerek w kolejce kupić  Jak był "szczyt" sprowadzania samochodów z Niemiec - to po 200-300 można było sprzedać A i teraz znajdują się "niecierpliwi" i gotowi zapłacić  a myslalem ze u mnie jest zle stojac raptem 5 godzin ... ale do okienka z naklejkami to jest 10 min max wiec nie jest zle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odswiezam temat bo mam kolejne pytania :
czy ktos wie jak i skad wziac do nawigacji gps mio c250 aktualizacji ?
czy ktos z was mial stycznosc lub jezdzi , lub moze podrzucic jakas strone do testow samochodu Rover 200 .
z gory dziex za jakas pomoc ;b
|
|
|
Link skopiowany do schowka