Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 15 1 2 10 11 12 13 14 15
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by odgdog
kolejny pokaz Mistrza Turntablizmu - Mix Mastera Mike'a

shocked

Originally Posted by odgdog
PS. Ciekawe, czy DJ Sosna tak umie wink

Spieszę z odpowiedzią. NIE, DJ Sosna tak nie umie ale...mam podobny mixer grin grin

A tak poważnie to gość nieźle wymiata, ja scratch'owałem pary razy w życiu i naprawdę nie jest to łatwe smirk tongue

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
uważam, że warto to przeczytać, wreszcie Pan Stec wypłodził coś porządnego

Rafał Stec: Dlaczego piłkarze zdradzają

[Linked Image]

Sylwester przyszłego roku może się okazać dla Barcelony datą przełomową. Tego dnia Ronaldinho po raz ostatni skorzysta z przywileju pozwalającego mu płacić ledwie 25 proc. podatku.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,4367011.html

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zdjęcia z burzy nad Białymstokiem blush

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,4376425.html?i=0

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Upiekło się właścicielowi czerwonego Forda wink Nie ma świateł, ale wody było tyle, że zakryło tablice smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak mnie piorun obudził to myślałem, że noc jeszcze jest.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
http://www.metacafe.com/watch/751325/amazing_downhill_on_bodyblading/ - bardziej prętkości się już chyba nie da poczuć

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Da się poczuć bardziej pręDkość, chociażby skok ze spadochronem, ale ciekawy filmik smile

i żeby nie było nie na temat:

Przeklęte obrazy

"Przynosiły śmierć i nieszczęście każdemu, kto je podziwiał, oraz każdemu miejscu, w którym się znalazły. Każdemu, kto choć przez chwilę na nie popatrzy, zsyłają nocne koszmary. Mroczna zagadka tych przeklętych dzieł sztuki do dziś pozostaje nierozwiązana...

Wokół "The Hands Resist Him" krąży wiele osobliwych historii. Założyciel galerii, w której po raz pierwszy wystawiono obraz, umarł w tajemniczych okolicznościach, taki sam los spotkał później człowieka, który jako pierwszy opisał obraz w jednym z katalogów. Ludzie, którzy zetknęli się z tym obrazem, doznawali zawrotów głowy, niekiedy mdleli, wielu z nich widziało postaci z obrazu pojawiające się w mieszkaniach, a dzieci, które nań spojrzały, natychmiast zaczynały płakać. Co powoduje tą zbiorową histerię? Czy jej powodem rzeczywiście są siły nadprzyrodzone, czy może raczej zbędna propaganda i autosugestia?"

[Linked Image] [imageshack.us]

"Innym zasługującym na miano "przeklętego" obrazem jest słynny "Płaczący chłopiec" pędzla nieznanego z imienia i nazwiska hiszpańskiego malarza. Tajemnicze wydarzenia miały miejsce już w kilka dni po ukończeniu obrazu, kiedy to pracownia jego autora doszczętnie spłonęła, zaś niedługo potem sportretowany chłopiec zginął zabity przez samochód.

Obraz masowo kopiowano na terenie całej Wielkiej Brytanii i mimo, iż oryginał jest tylko jeden, klątwa wydaje się spoczywać na każdej jego kopii. Mówi się, że dosięga ona każdego, kto zna historię obrazu i posiada jego reprodukcję."

W jesień 1985 roku uwagę większości ludzi zwróciła seria tajemniczych pożarów w Wielkiej Brytanii. W spalonych domach odkryto później reprodukcje jednego i tego samego obrazka. Był to "Płaczący chłopiec". Za każdym razem, bez wyjątku, obrazek był nietknięty, mimo iż wszystko dookoła niego było doszczętnie zniszczone. Sprawa została nagłośniona między innymi za sprawą jednego ze strażaków, którzy brali udział w gaszeniu tajemniczych pożarów. Po tym, jak strażak Peter Hall z Yorkshire opowiedział w radiu o znalezionych wśród zgliszczy obrazkach, jego niedowierzający brat postanowił celowo przynieść jeden z nich do domu. Wkrótce potem i jego dom spłonął w niewyjasnionych okolicznościach. Także i w tym przypadku nietknięty pozostał jedynie obrazek oprzedstawiający płaczącą sierotkę...

Po ukazaniu się pierwszych artykułów na temat tajemniczego fenomenu linie telefoniczne redakcji gazet rozgrzały się do czerwoności - setki osób posiadających kopie "Płaczącego chłopca" donosiło o podobnych zdarzeniach. Płonęły niekiedy całe rodzinne galerie, zdarzały się również przypadki, że ktoś w pożarze doznawał oparzeń.

Po serii niewyjaśnionych pożarów jedna z gazet w Shropshire zasugerowała zorganizowanie akcji, w czasie której czytelnicy masowo paliliby kopie obrazu w noc Guya Fawkesa.

Mimo, iż większość ludzi doniesienia o pożarach potraktowała jako swoistą zapchajdziurę na czas sezonu ogórkowego, wiele osób przechodziło trwające wiele miesięcy załamanie nerwowe, wierząc, że "duch" obrazu wciąż ich przesladuje. Obwiniano obraz o zesłanie śmierci na członków rodziny i inne nieszczęścia.

12 października Malcolm Vaughan z Church Down w Gloucestershire pomógł sąsiadowi zniszczyć posiadaną przez niego kopię obrazu, jednak gdy wrócił, zastał jeden ze znajdujących się w jego domu pokoi w płomieniach, a strażacy wezwani na miejsce zdarzenia nie byli w stanie ustalić przyczyn pożaru. Kilka tygodni później w tajemniczym pożarze w Weston-Super-Mare w Avonie śmierć poniósł sześćdziesięciosiedmioletni William Armitage. Obok jego zwęglonego ciała znaleziono nietkniętą przez ogień kopię obrazu "Płaczący chłopiec".

Niedługo w prasie ukazała się wypowiedx jednego ze strażaków biorących udział w akcji gaśniczej:

Aż do tej chwili nie wierzyłem w te wszystkie historie o przedmiotach sprowadzających nieszczęście. Jednakże jeśli w strawionym przez pożar pokoju znajduje rzecz, która jako jedyna nie została zniszczona, to jest to coś bardzo dziwnego...

Ostatnio gapiłem się na te obrazy jakiś czas temu i przez cały tydzień miałem same wtopy u buków i inne przykre rzeczy (np chodzące robaki po ciele :p) , więc zaprzestałem i mam nadzieje, że to już do mnie nie wróci ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Za to (wyżej) powinien być ban laugh laugh

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Takie historie to tylko w "Fakcie"

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Taaaa jassssssne laugh laugh laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://wiadomosci.onet.pl/61404,21,0,pokaz.html

niektore zdjeca naprawde daja do myslenia

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by Dziabor
http://wiadomosci.onet.pl/61404,21,0,pokaz.html

niektore zdjeca naprawde daja do myslenia

cholerne żydostwo

D
Pooh-Bah
Pooh-Bah
D Offline
Originally Posted by Don Pedro®
Zdjęcia z burzy nad Białymstokiem blush

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,4376425.html?i=0
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,4376425.html?i=11
Moj blok wink
Ja juz jak wstalem to bylo lekko mokro tongue

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
tak se czytam o Zjednoczonych Emiratach Arabskich i znalazłem coś takiego:
"Paszport ubiegającego się o wizę powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy. W paszporcie nie mogą się znajdować wizy wjazdowe Izraela lub ślady pobytu w tym kraju, gdyż taki paszport jest w myśl przepisów ZEA nieważny"
shocked

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
ZEA nie uznaje Państwa Izrael, po prostu uważają, że nie ma takiego kraju, nie istnieje. Zresztą na Bliskim Wchodzie mają strasznie popaprane, to temat na wiekszą rozmowę smile

pozdr,

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline

Strona 12 z 15 1 2 10 11 12 13 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (alfa, $-man, latajaca_holenderka, rymoholik, Sensei, burbon, ANZELMO, Lukasz111, rafal08, forty, poozon, 11kera11, Akhu), 3,534 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,957
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025