|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam! Chciałbym się dowiedzieć jaki polecacie internet do laptopa, oraz jaka +\- cena za miesięczny abonament? Patrzyłem na iplus oraz orange... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?  Dzięki i pozdrawiam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli mieszkasz w większym mieście to spokojnie możesz brać każdy.. Ja mam w laptopie iPlusa abonament za 108PLN, modem UMTS i śmiga w Poznaniu świetnie.. Ale w Słupsku jest tylko EDGE i żółwi się niemiłosiernie..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zadaj sobie pytanie, czy będziesz tego laptopa bez przerwy nosił z domu, że potrzebny ci bezprzewodowy internet. Ja w domu mam neta z kablówki, ale siostra ma bezprzewodowo na laptopie. Router i styka.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
No właśnie tez mnie to interesuje. W domu na stacjonarnym kompie mam neostrade bez żadnych liveboxów. Czy jak zakupie router do lapka to bedzie dobrze śmigało?
Czy w każdym nowym laptopie,gdy pisze , że ma WiFi(sorry ale w ogóle na tym się nie znam), to moze mi łapać neta gdy hotspoty itp?
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Jak zakupisz router do Neostrady to internet będzie śmigał. Najlepiej firmy Linksys.
Jeśli w laptopie jest karta wifi to możesz korzystać z dostępnych hotspotów. Niektóre są darmowe i nie wymagają hasła, a niektóre nie.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Jak zakupisz router do Neostrady to internet będzie śmigał. Najlepiej firmy Linksys.
Jeśli w laptopie jest karta wifi to możesz korzystać z dostępnych hotspotów. Niektóre są darmowe i nie wymagają hasła, a niektóre nie. Dokladnie jak napisal Conrad, ja juz od kilku lat kożystam z Linksysa i jak dotąd żadnych problemów.Zasieg też zadawalający,czasami pomiedzy routerem a urządzeniem odbiorczym(laptopem) dzielą mnie dwa stropy(sufity) i w niczym to nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jeśli w laptopie jest karta wifi to możesz korzystać z dostępnych hotspotów. Niektóre są darmowe i nie wymagają hasła, a niektóre nie. Dokladnie jak napisal Conrad, ja juz od kilku lat kożystam z Linksysa i jak dotąd żadnych problemów.Zasieg też zadawalający,czasami pomiedzy routerem a urządzeniem odbiorczym(laptopem) dzielą mnie dwa stropy(sufity) i w niczym to nie przeszkadza. Wielkie piwka dla Was panowie  Czyli moge sobie w drugim pokoju spokojnie odbierać?  Aha, ile taki router moze kosztować??  Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam jakiś EDIMAX (nie wiem czy nie najtańszy jakiś, bo nie ja kupowałem) i nie ma najmniejszych problemów. Nawet płacąc 150zł za router zaoszczędzisz na tym drogim internecie "dla laptopów".
Najlepiej poszukaj w googlach co jest dobrego i taniego albo po prostu pytaj na forach komputerowych.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Nie orientuję sie w tej chwili w cenach routerów,ja za swój zapłacilem kilka lat temu cos w okolicach 400 zł, ale przypuszczam ze dzis kupisz o połowę taniej. Jesli chodzi o drugi pokój ,tak jak wspomnialeś a prawdopodobnie nie doczytałeś tego co napisałem więc powtórzę: mój router jest na drugim pietrze, a laptopa najczesciej zdarza mi się urzywać na parterze i nie ma najmniejszego problemu. Dosyć często również nawet 3 komputery pracują jednoczesnie.Oczywiście jeśli na którymś z nich są pobierane jakieś dłuższe dane to wtedy przesył będzie trochę spowolniony na pozostałe, ale, jeśli nic nie jest ściągane na żaden komputer to nawet nie można sie zorientować ,że 2 lub 3 pracują jednocześnie.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wielkie dzięki Silver...  Bardzo mi pomogłeś  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dzięki za pomoc, chłopaki. Właśnie pytałem się o router i babka powiedziała,że ok.300zł.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
korzysta ktoś może ze sferi? jak to działa ? oferują dynamiczne ip?, słyszałem ,że mogą być jakieś problemy z bukami, czy to prawda?? Pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam iPlusa i śmiga mi jak się patrzy...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|