Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
_
Pooh-Bah
Pooh-Bah
_ Offline
Witam! Chciałbym się dowiedzieć jaki polecacie internet do laptopa, oraz jaka +\- cena za miesięczny abonament? Patrzyłem na iplus oraz orange... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? wink Dzięki i pozdrawiam piwo

Bonus: Unibet
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Jeżeli mieszkasz w większym mieście to spokojnie możesz brać każdy.. Ja mam w laptopie iPlusa abonament za 108PLN, modem UMTS i śmiga w Poznaniu świetnie.. Ale w Słupsku jest tylko EDGE i żółwi się niemiłosiernie..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zadaj sobie pytanie, czy będziesz tego laptopa bez przerwy nosił z domu, że potrzebny ci bezprzewodowy internet. Ja w domu mam neta z kablówki, ale siostra ma bezprzewodowo na laptopie. Router i styka.

veteran
veteran
No właśnie tez mnie to interesuje. W domu na stacjonarnym kompie mam neostrade bez żadnych liveboxów. Czy jak zakupie router do lapka to bedzie dobrze śmigało?

Czy w każdym nowym laptopie,gdy pisze , że ma WiFi(sorry ale w ogóle na tym się nie znam), to moze mi łapać neta gdy hotspoty itp?

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Jak zakupisz router do Neostrady to internet będzie śmigał. Najlepiej firmy Linksys.

Jeśli w laptopie jest karta wifi to możesz korzystać z dostępnych hotspotów. Niektóre są darmowe i nie wymagają hasła, a niektóre nie.

addict
addict
Originally Posted by Conrad
Jak zakupisz router do Neostrady to internet będzie śmigał. Najlepiej firmy Linksys.

Jeśli w laptopie jest karta wifi to możesz korzystać z dostępnych hotspotów. Niektóre są darmowe i nie wymagają hasła, a niektóre nie.
Dokladnie jak napisal Conrad, ja juz od kilku lat kożystam z Linksysa i jak dotąd żadnych problemów.Zasieg też zadawalający,czasami pomiedzy routerem a urządzeniem odbiorczym(laptopem) dzielą mnie dwa stropy(sufity) i w niczym to nie przeszkadza.

_
Pooh-Bah
Pooh-Bah
_ Offline
Originally Posted by SILVER STAR
Originally Posted by Conrad

Dokladnie jak napisal Conrad, ja juz od kilku lat kożystam z Linksysa i jak dotąd żadnych problemów.Zasieg też zadawalający,czasami pomiedzy routerem a urządzeniem odbiorczym(laptopem) dzielą mnie dwa stropy(sufity) i w niczym to nie przeszkadza.

Wielkie piwka dla Was panowie piwo Czyli moge sobie w drugim pokoju spokojnie odbierać? smile Aha, ile taki router moze kosztować?? smile Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja mam jakiś EDIMAX (nie wiem czy nie najtańszy jakiś, bo nie ja kupowałem) i nie ma najmniejszych problemów. Nawet płacąc 150zł za router zaoszczędzisz na tym drogim internecie "dla laptopów".

Najlepiej poszukaj w googlach co jest dobrego i taniego albo po prostu pytaj na forach komputerowych.

addict
addict
Nie orientuję sie w tej chwili w cenach routerów,ja za swój zapłacilem kilka lat temu cos w okolicach 400 zł, ale przypuszczam ze dzis kupisz o połowę taniej.
Jesli chodzi o drugi pokój ,tak jak wspomnialeś a prawdopodobnie nie doczytałeś tego co napisałem więc powtórzę: mój router jest na drugim pietrze, a laptopa najczesciej zdarza mi się urzywać na parterze i nie ma najmniejszego problemu.
Dosyć często również nawet 3 komputery pracują jednoczesnie.Oczywiście jeśli na którymś z nich są pobierane jakieś dłuższe dane to wtedy przesył będzie trochę spowolniony na pozostałe, ale, jeśli nic nie jest ściągane na żaden komputer to nawet nie można sie zorientować ,że 2 lub 3 pracują jednocześnie.

_
Pooh-Bah
Pooh-Bah
_ Offline
Wielkie dzięki Silver... wink Bardzo mi pomogłeś piwo Pozdrawiam tongue

veteran
veteran
Dzięki za pomoc, chłopaki.
Właśnie pytałem się o router i babka powiedziała,że ok.300zł.

H
addict
addict
H Offline
korzysta ktoś może ze sferi?
jak to działa ?
oferują dynamiczne ip?, słyszałem ,że mogą być jakieś problemy z bukami, czy to prawda??
Pozdro

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
ja mam iPlusa i śmiga mi jak się patrzy...

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Akhu, betowiec, latajaca_holenderka, rafal08, bukma, Sensei, alfa, $-man), 907 gości, oraz 13 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,770
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025