|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ostatnio coś gustuję w wódce "Absolut" i Wiśniówce lubelskiej ,natomiast nie mam ochoty na piwo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W kwestii browarków przez wakacje cały czas eksperymentuję i testuję. Podczas podróży po kraju kupuję praktycznie każde piwo, które nie jest dostępne w ogólnokrajowej dystrybucji (każde z pominięciem dyskontowych siczków  ) Ostatnio wstąpiłem na zakupy przejeżdżając przez Libiąż i ku mojemu zdziwieniu w tamtejszym, nowo otwartym Intermarche znalazłem na półce piwo Bosman. Ciężko dostać ten trunek w miejscowościach oddalonych od Zachodniopomorskiego. W tymże samym sklepie znalazłem ciekawe piwo z Nakła - Irlandzkie Mocne. Fajny trunek, ale raczej do okazyjnego spożywania. Co do cieczy sprzedawanych w butelkach przeźroczystych to moje testy wskazują na jedną markę (w kategorii do 20 zł/0,5 l.) Soplica. Wchodzi gładziutko i smaczniutko. Wychodzi również gładko choć to już bardziej zależy od spożytych ilości 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Leon - odczep się od mojej Starogardzkiej  robiona 200 metrów od mojego rodzinnego domu notabene jedno z większych ohydztw jakie probowałem  ale co ciekawe dostepna w całej Polsce, chyba ze względu na cenę  hehe, a ja z tą wódką mam wspomnienia z liceum ;] Starogadzka i Absolwent  W sklepie obok szkoły były właśnie te dwie marki i pełno dużo droższych No i winko sophia albo porzeczkowe za 4 złote  Teraz się człowiek wybredny zrobił :[
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
Dziś od rana mi chodzi po głowie Wino żywieckie.Cena 4,50 , typowa siarcuha, wypala gardziołko nieziemsko  POLECAM!!Póki jeszcze je robią!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wódka DĘBOWA POLSKA  pije ktoś ? najlepsza wódka z Wielkopolski a piwko - złocisty Paulanerek 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Wódka :Jeśli czysta to Sobieski, pozatym !! KRUPNIK !! (polecam wszystkim:) )  Jak to sie da pic? Ja jakoś nie moge sie przełamac do Sobiecha po incydencie na byłej laski studniowce .. Co do Krupniczka, raz ojciec kumpla mnie tym poczęstował i posmakowało mi. Przez ostatnie dwa miechy to mnostwo czerwonego wina sie spiłem (wyborne trunki) wódka i  tylko weekendami 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
piwo: Żywiec wódka: Finladnia, Żubrówka winko: Martini czerwone poza tym, musze sprobowac ten Krupnik, skoro tak wszyscy zachwalaja owy trunek 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokaldnie do tego jeszcze parowka przez cale technikum mi to towarzyszylo:) do dzis lubie neiraz pierdalnac;)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jack Daniels + Coca cola Finlandia Tequila
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobry bimberek nie jest zły
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobry bimberek nie jest zły Jeśli jest dobry, nie mieszasz z innym alko i nie popijasz gazowanym to wchodzi jak w masełko, a na drugi dzień nic nie ma prawa w głowie dolegać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To teraz ja sie wypowiem  Co do wodek to pije kazda. Sa lepsze (jak dla mnie Bols, Finlandia, Pan Tadeusz), ale i gorsze. Czasem jakies wino normalne wypije. Ale tutaj za duzego doswiadczenia nie mam.  Jak bylem mlodszy to czesciej pilem napoje winopodobne  (Lesny Dzban, Komandos, Agropol ) Najczesciej gustuje w piwach. Carlsberg (butelka mi sie podoba), Zubr, Warka Strong - to sa dla mnie dobre piwa. Ale powiem ze z piw to tak bardziej mi nie smakuje Tatra i Harnas. Kiedys z kolega kupilismy sobie Strong'a. Dosc specyficzne piwo, bo wystepuje u mnie tylko w jednej sieci sklepow (a owa siec ma tylko 2 sklepy w moim miescie - 2 w mojej dzielnicy). Otwieramy, myslac ze to beda przyslowiowe "siki", pijemy i .... jakze mile zaskoczenie  Piwo bardzo dobre w smaku (troche podobne do Warki Strong). I teraz jakos w miare mozliwosci gustujemy w tym piwie. A najciekawsza jest jego cena 1,89 zl 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kumpel dziś do mnie:
pamiętaj..jak będziemy szli na wódke i będzie nas stać tylko na starogardzką to kupimy wino.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kumpel dziś do mnie:
pamiętaj..jak będziemy szli na wódke i będzie nas stać tylko na starogardzką to kupimy wino. Oj postawisz chlopakom Finlandie przeciez jestes milionerem - nie badz zyla 
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
Kumpel dziś do mnie:
pamiętaj..jak będziemy szli na wódke i będzie nas stać tylko na starogardzką to kupimy wino. Oj postawisz chlopakom Finlandie przeciez jestes milionerem - nie badz zyla  
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wódka DĘBOWA POLSKA  pije ktoś ? najlepsza wódka z Wielkopolski a piwko - złocisty Paulanerek  kurcze ja lubilem do poprzedniego czwartku kiedy poszlismy do KARCZMY i nie podali nam zamiast debowej jakiegos ROYALU za ktory zaplacilismy 70 zł lol pozdrawiam p.s Karczma na Rewolucji lodz strzez sie przed nia !!
|
|
|
|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
PIWO--- Żubr z innych alkoholi lubuje sie w czarnym Bacardi
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
p.s Karczma na Rewolucji lodz strzez sie przed nia !! Bywam na szczęście w innych karczmach 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
PIWO--- Żubr z innych alkoholi lubuje sie w czarnym Bacardi Mam nadzieje że nie puszkowego , który obecnie jest chyba najgorszy od najdawniejszych czasów chyba a wszystko przez te puszki metalowe . Obecnie Tyskie i Dębowe w tych dwóch markach gustuje , mam pytanie przy okazji czy ktoś pił piwo Ciechan [ Linked Image] ? Widziałem w uczelnianym barze i trochę mnie zastanawiało jaki się sprawdza w warunkach degustacyjnych ?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
o mych ulubionych trunkach juz się nieraz wypowiadałem , dla przypomnienia Bourbon [ Linked Image] idealny na jesienne wieczory i do nocnego ostawiania  a następnego dnia kacyka po Bourbonie lub po wtopach u buka najlepiej leczy się tym: [ Linked Image] i zeby nie było ze ja jakis oligarcha  jestem , moje ostatnie alkoholowe odkrycie --- tanie dobre swojskie , bułgarskie wino ze Starej Zagory w smaku podobne do Porto o nostalgicznej nucie minionego lata i nadające sie na każda okazje , ale szczególnie na spotkanie z nieznajomą  [ Linked Image] POZDRO ELDO
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|