Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 4 1 2 3 4
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Suwałki: musiałem zerknąć (ale niewiele się pomyliłem), za wikipedią (2006) 69234 (o 25k za dużo) laugh

Bonus: Unibet
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
15 415 mieszkańców z 04, duzo mlodych wyjechalo, duzo starych umarlo pewnie zejdzie ponizej 14k papa

Blade Runner
Blade Runner
A ja ostatnio jestem nawet dumny, że moje miasto potrafiło zorganizować świetną imprezę jaką był zlot żaglowców Tall Ship Races 2007.

Przynajmniej na kilka dni Szczecin stał się wioską nie tylko z tramwajami, ale i żaglowcami.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Jak ładnie tam w tym Twoim Ustroniu... aż żal serce ściska, może los niełaskawy pozwoli kiedyś zawitać i piwo wypić podziwiając piękne widoki...

Jak pomyśleć, że w miejscowości Ssaczu(a) jest prohibicja (łojezusicku i matkoswienta !) to nasze zadupie tu ciut nie Nowy York.

Bzyku fajnie, że dobra impreza, oby więcej takich...w końcu każde miasto ma swój urok prawda?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bzyku
A ja ostatnio jestem nawet dumny, że moje miasto potrafiło zorganizować świetną imprezę jaką był zlot żaglowców Tall Ship Races 2007.

Przynajmniej na kilka dni Szczecin stał się wioską nie tylko z tramwajami, ale i żaglowcami.

Byłem na tym samym zlocie żaglowców 2 lata temu w Newcastle. Najbardziej mnie rozśmieszyło ,że wszystkie jednostki tętniły życiem ,aby turyści mogli co oglądać. A nasze rodzime żaglowce co ? Dwóch nieprzytomnych na pokładzie reszta pod wink. Jak było w Szczecinie Bzyku ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Taka mnie na koniec dnia naszła myśl, że co by nie gadać, to w każdej Naszej miejscowości (czy to będzie miasto, czy też wieś) są tzw plusy i minusy.
Wielkie miasto: wiadomo że jest wszystko, poza świętym spokojem...
Średnie miasto: wiele dogodności ale bliskość metropolii bywa męczące...
Małe miasto: większość dogodności w postaci niedoskonałej (patrz Basen w mieście Lupusa), dużo spokoju, wysokie ceny (bo mało ludzi a chętnych sporo)...
Duża wieś: Wszystko i nic
Średnia wieś: O to to... smile
Mała wieś...ech..a czasami nie ech...tylko ochhh...

Cholerka jedziemy do Lupusa!!!

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by Misza_SB

nie zgodzę się, wystarczy, że masz dom nawet nie tak daleko od centrum miasta ( 15 minut rowerem jak mi dobrze idzie ), a mam ciszę i spokój jak makiem zasiał

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Baqu

nie zgodzę się, wystarczy, że masz dom nawet nie tak daleko od centrum miasta ( 15 minut rowerem jak mi dobrze idzie ), a mam ciszę i spokój jak makiem zasiał

Baqu sam dobrze wiesz: ilu jest takich szczęściarzy?:)

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline

tylko,że miasto się rozwija i potrafi bardzo szybko zjeść te 15 minut i nagle masz bloki za oknami

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline

cóż... za pewne nie za wielu, może ja nim jestem ?

Originally Posted by AGASSI
tylko,że miasto się rozwija i potrafi bardzo szybko zjeść te 15 minut i nagle masz bloki za oknami

wystarczy popatrzeć na zagospodarowanie przestrzenne danego terenu AGASSI, poza tym nie dostaniesz zezwolenia na stawianie bloków, w miejscu gdzie jest samo osiedle domków jednorodzinnych smile a nawet jeżeli dostaniesz to tak Cie ludzie oprotestują, że nic nie wybudujesz smile

A
A Offline

Originally Posted by AGASSI

wystarczy popatrzeć na zagospodarowanie przestrzenne danego terenu AGASSI, poza tym nie dostaniesz zezwolenia na stawianie bloków, w miejscu gdzie jest samo osiedle domków jednorodzinnych smile a nawet jeżeli dostaniesz to tak Cie ludzie oprotestują, że nic nie wybudujesz smile
i tu się mylisz,nawet w gazetach było już glośno o takich właśnie oazach spokoju gdzie nic nigdy nie miało być dobudowane a tu nagle wjeżdża developer.....życie i brak gruntów pod bloki

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
oczywiście, że takie coś może się zdarzyć, ale tylko w momencie jeżeli ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co się wokół nich dzieje, także nie pisz, że się mylę bo wiem jakie mam prawa mieszkalne smile można bardzo łatwo zablokować taką inwestycję różnego rodzaju pismami zgodnymi z regulacjami budowlanymi, które powodują opóźnienie lub wstrzymanie budowy smile ale to temat rzeka, ja się cieszę z ciszy i spokoju i mogę Ci napisać, że wiem iż obok mnie nie zostanie wybudowane blokowisko, szybciej mi na głowie urośnie kaktus :>

pozdr,

A
A Offline
A znaj swoje prawa mieszkalne,znam takich co też tak mówili i dzisiaj mają bloki blisko okien a nawet piekarnie........a tak na marginesie kto by się chciał wybudowac tam gdzie lupus mówi dobranoc.......pozdrawiam

shaken not stirred
shaken not stirred

cóż...nie jesteś sam w każdym razie smile też mam do centrum (rynek) 15min na rowerku, a spokój koło mnie wieczorami że hoho

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Luc Nilis
Originally Posted by hbr
z kumplem powiadasz.... smile
laugh
laugh laugh ale zabrzmiało ... laugh

Originally Posted by lupus
Originally Posted by moonlight
No coś takiego, nie pamiętam ulicy, ale w pobliżu były takie ośrodki jak : sasanka, dąb, czy colonia-arkadia, przy ulicy smile

Jak z żonami ... ja byłem z kumplem laugh

To pewnie na jaszowcu wink
Bo tam jest Colonia.

Kumpel tez pewnie taki niesmialy, a moze to jaki taki straszny?:D

No rzeczywiscie zapomniałem - Jaszowiec smile A kumpel z forum mecz.pl grin

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ale i tak nie wiem gdzie tam jest karczma ustronianka, jakas karczma taka drewniana jest jak sie idzie w gore.
A po gorach pochodziles chociaz? ;]

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Jaaasne, więcej na kortach spędziliśmy czasu na colonii niż na górach ( no i w karczmie wink ). A karczma jest drewniana - jakieś 100-150 metrów od colonii-arkadia idąc w górę, po prawej stronie.
Pachnie nowością, więc może jest tam od niedawna.
Żarcie nawet do wytrzymania, możesz tam zajrzeć smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
To wlasnie o niej mowilem wink

Aczkolwiek z Jaszowca na Rownice, czy Czantorie, juz b.blisko wink

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Szczerze mówiąc, w ostatnich latach wiele się zmieniło na minus.

Przykładem zarastające nadbrzeża Wisły, kiedyś można było sobie poleżeć nad wodą, teraz ten wariant odpada, chaszcze nad rzeką niesamowite.

Nadal cenię sobie jednak np. wycieczki rowerowe, dwa lata temu wybrałem się np. do Brennej z Nierodzimia, bo tam właśnie jestem kilka razy do roku. Ogólnie mały ruch uliczny więc można sobie pojeździć.

A ze szczytów to Czantoria laugh oczywiście kolejką wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
No wybieraliśmy się na tą Czantorię dwa dni wyciągiem, ale w końcu nie daliśmy rady się zebrać smile będzie trzeba jeszcze raz tam wrócić... smile
A w Ustroniu tylko na targu i zaraz przy nim - profku byliśmy ( musieliśmy zasponsorować miejscowego totalizatora - wszystko przegrane ) smile
Ogólnie tanio i samym Jaszowcu bardzo przyjemnie. smile

Strona 3 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (burbon, Lukasz111, betowiec, latajaca_holenderka, Akhu, forty, ElNinho[mmdea], 11kera11, rafal08, aker, kamel, Sensei), 2,788 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,913
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025