|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy ten cały wrestling jest udawany? bo jeśli tak to po co tam tyle ludzi przychodzi  ?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
To oczywiste, że jest. Nieraz jak przypadkiem leci, to się na moment zatrzymuję i się z tego śmieję. Goście udają, że się biją, a połowę ciosów zatrzymują przed twarzą. A amerykańska publika robi w majty widząc to. Przed walką się umawiają kto ma wygrać (bo jak inaczej rozstrzygnąć udawane walki), wszystko to jeden pic na wodę, a publika się tym podnieca. Jeszcze komentatorzy (np. na takim eurosporcie) omal się nie spuszczają w gacie widząc jak jeden zawodnik, który "zbierał baty" przez 10 minut nagle raz uderza rywala i wygrywa walkę. Oczywiście po takich "mordobiciach", "waleniach głową rywala o matę" itd. jeszcze NIGDY nie widziałem choćby kropelki krwi. Zastanawiające, nie? Ciekawe, że niektórzy bokserzy po jednym sierpowym mają rozwalony łuk brwiowy, a tamci mogą się tłuc godzinami i nic  Tak żałosny "sport" mogli tylko amerykanie wymyślić. Czemu i komu to ma służyć to nie wiem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zaraz Piomil wpadnie i Ci wyjaśni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie to też dość żenujący "sport" tylko raz widziałem krew, tzn. coś podobnego do krwi...
To jest marne show mające na celu zarobek
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Jeszcze zapomniałem wspomnieć o tej całej "otoczce". Czyli zawodnicy robiący z siebie zawodowo błaznów i idiotów. Wyposażeni w jakieś maski, stroje żywcem wyjęte z balu przebierańców. Poprzebierani za jakieś marchewki, osłów, hamburgery i inne cuda...
Taka masowa rozrywka najniższych lotów dla najgłupszych amerykanów.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Nie znacie sie. Wychowalem sie na wrestlingu. Sting, NWO 4 life 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też się na tym wychowałem... Sting, Goldberg, Hoogan i cała masa innych  Był nawet taki koleś o polskich korzeniach, nie pamiętam jak się nazywał, ale na stroju miał wypisane "Polish power". Że to udawane to już jako smarkacz byłem święcie o tym przekonany, ale oglądało się fajnie... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak teraz to oglądam czasem na extreme to mnie denerwuje ten intrygant Vince McMahon [ Linked Image] Nie wiecie ile zarabiają tacy wrestlerzy za taką bajke?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Goldbeeeeeeeeerg był świetny 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bill Goldberg, właściwie William Scott Goldberg (ur. 27 grudnia 1966 w Tulsa w stanie Oklahoma w USA), zawodnik zapasów amerykańskich (wrestling). Znany z walk na ringu, lecz jest także aktorem, który zagrał w wielu filmach. Od 10 kwietnia 2005 żonaty z Wandą Ferraton. Bill Goldberg to były obiecujący gracz futbolu amerykańskiego, którego karierę przekreśliła kontuzja. Pod koniec lat dziewięćdziesiątych zajął się wrestlingiem, na ringu debiutując we wrześniu 1997. Zdobył szerego trofeów i pasów mistrzowskich. Od jakiegoś czasu sporadycznie przyjmuje propozycje filmowe.W roku 2004 w grze komputerowej "Tekken 4" był inspiracja dla postaci imieniem Craig Marduk.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jak to jest jak np rozbijaja sobie krzesla na plecach albo cos podobnego?? bo to mnie tez interesi  podcinaja w odpowiednich miejsach zeby sie samo zlozylo przy slabym uderzeniu?? albo skoki kolanem na klate z liny?? 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
UFC , PRIDE > Udawany wrestling : )
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
ale fajne to i musicie przyznac ze panowie maja fantazje hehe
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wiecie ile zarabiają tacy wrestlerzy za taką bajke? Nie wiem ile, ale wiem, że duuuuuużo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też się na tym wychowałem... Sting, Goldberg, Hoogan i cała masa innych  Ha! WCW  To byla dobra federacja. Byly bardzo fajne walki  Wiadomo udawanie etc., ale jak np. walczyl Kidman z Guerrero to bylo na co popatrzec. Kolesie niezwykle wysportowani, swietne akcje etc. Albo Goldberg z jego akcja z rugby Teraz natomiast u Japoncow jest na to boom, ale "walki" sa naprawde zenujace i smiechowe. A co do tego udawania jeszcze... Udawanie, udawaniem ale czasami akcje nie byly az tak udawane. Pamietam raz jak dwaj goscie walczyli w klatce, wdrapali sie na nia i jeden zrzucil drugiego na dol na jakis stolik. A klatka na pare metrow 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie interesuje sprawa tych zwycięstw.. Kto decyduje o tym kto będzie wielką gwiazdą wrestlingu i będzie zdobywał pasy czy tam jakieś mistrzostwa?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cóż. chyba nie wszystko da się sfingować. na przykład te kopy "dwunożne", albo wspomniane wyżej zrzucanie z klatki. Jednak w decydującej większości to zwykły show. Taki amerykański kicz. ma być piknie i efekciarsko. i tak jest. Z młodości pamiętam relacje z wrestlingu na TV4 i komentarze Halamy ("teraz zawiązał mu na nogach obważanek"; "ten cios nazywamy <<powąchaj moją pachę>>"  Oprócz wspomnianych wyżej kolesi (Goldberg Rulezzzz) pamiętam takiego małego meksykanina. walczył chyba w zielonej masce. Co ten koleś wyczyniał, to po prostu szok. zaje biście wygimnastykowany był
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie interesuje sprawa tych zwycięstw.. Kto decyduje o tym kto będzie wielką gwiazdą wrestlingu i będzie zdobywał pasy czy tam jakieś mistrzostwa? Ten kto im płaci. Na pewno nie jest to losowane, tylko wybierane tak, aby show był jak największy.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|