Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam,

Postanowiłem sprawdzić, czy da się ugrać coś na angielskiej Premiership.

Stawkowanie 1-10, wszystkie kursy brane z betfair - niektóre z założeniem, że można je będzie odsprzedać (np. undery) już w trakcie spotkania

Typy nie są grane realnie, podaję je wyłącznie zabawowo i w celu informacyjnym, aczkolwiek żadnych przypadkowych strzałów tu zamieszczać nie będę. Jestem po prostu ciekaw czy będę na plusie, na zero czy na gigantycznym minusie wink

Jeszcze dziś pierwsze picki na weekendową kolejkę angielskiej Premier League. Enjoy!

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sunderland - Liverpool
Typ: Liverpool -1 (asian)
Back @2.15
Stake: 7/10

Sunderland - Liverpool
Typ: Liverpool clean sheet
Back @2.08
Stake: 3/10

Sunderland - Liverpool
Typ: 0:2
Back @7.40
Stake: 1/10

Liverpool w tym sezonie ma jasny cel - mistrzostwo Anglii. Torres potrzebuje trochę czasu na aklimatyzację, ale jego bramka z Chelsea pokazuje, że może to być proces krótszy, niż się zakłada wink Zespół dobrze poukładany i przygotowany fizycznie już na początek sezonu (el. LM) nie może pozwolić sobie na kolejną stratę punktów, po tym jak bezczelnie okradziono ich z wygranej z Chelsea, gdzie The Reds byli strona zdecydowanie przeważającą i groźniejszą. Sunderland nie zachwyca i bardzo wątpię, by byli w stanie strzelić cokolwiek gościom. Myślę ze bedzie 0-2

* * *

Arsenal - Manchester City
Typ: Under 2.5
Back @1.83
Stake: 8/10

Arsenal - Manchester City
Typ: Remis do przerwy
Back @2.40
Stake: 3/10

Sensacyjny lider Premiership gra naprawdę wyśmienicie w defensywie. Mimo, ze maja spory problem z obsadą pozycji bramkarza (wciaz szukaja nowego nr 1), to problem ten rozwiązuje się jak na razie sam, w zupełnie naturalny sposób - Kasper Schmeichel nie wpuścił jeszcze gola w tym sezonie! Widziałem wszystkie dotychczasowe spotkania Man City i szczerze mówiąc nie były to najlepsze widowiska, zwlaszcza to z Derby County. W derbach Manchesteru gospodarze mieli OLBRZYMIE szczęście, tak naprawdę zdobyty przez nich gol był jedynym celnym strzałem na bramkę United, który można traktować poważnie. Sprawiedliwym wynikiem byłoby 1-1, ale Tevez w koncowce spotkania nie trafil do pustej bramki z ok. 5 metrów... dramat.

Arsenal z kolei widziałem w spotkaniach z Fulham i ze Spartą Praga. Zespół poukładany, aczkolwiek bez Henry'ego brakuje im pomysłu na strzelanie goli. 'Fałszywego napastnika' z przymusu gra Hleb, a to nie jest chyba jego ulubiona pozycja.

Przypuszczam, ze podopieczni S.G. Erikssona wyjdą na boisko z myslą podtrzymania wysmienitej passy defensywnej i nie zmienią swojego stylu na emirates Stadium. Dokladajac do tego spore problemy w ofensywie Arsenalu i 'fatum' wlasnego stadionu wink (ile to razy juz gospodarze meczyli sie do ostatnich minut z jakimis ogorkami? A na Highbury było prosto łatwo i przyjemnie, 20' 3-0 i czesc :P), bardzo watpie bysmy byli swiadkami festiwalu strzeleckiego...

* * *

Aston Villa - Fulham
Typ: Aston Villa
Back @1.85
Stake: 8/10

Aston Villa zdecydowanie zasługuje na pierwsze w tym sezonie zwycięstwo. Dzielnie postawili się Liverpoolowi i gdyby nie geniusz Gerrarda i fenomenalny gol z rzutu wolnego, to zapewne mielibysmy podział punktów. W nastepnej kolejce Villa pojechała do Newcastle, gdzie byli równorzędnym partnerem (a nawet mieli groźniejsze sytuacje) Srok.
Fulham gra słabo - z Arsenalem ultraszczęśliwe trafienie (w zasadzie to samobój) na 1-0 na poczatku spotkania pozwolilo dosc dlugo wytrzymywac napór gospodarzy, ale koncowka obnazyla wszelkie braki teamu z Craven Cottage. Przede wszystkim kuleje ofensywa - watpie by byli w stanie zagrozic gospodarzom w tym spotkaniu w jakikolwiek sposób. Zwyciestwo nad Boltonem ktory gra tragicznie zupelnie mnie nie przekonuje... Rowniez porazka z Middlesbrough ktore jest w slabej formie, chwaly nie przynosi.

Pewne zwycięstwo Aston Villi!

* * *

Mam kilka pomysłów co do pozostałych spotkań, ale to później może. Hej ho

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chelsea - Portsmouth
Typ: over 2.5
back @1.87
stake 5/10

Typ na szybko. Nie chcę by odebrano to jako rasistowski podtekst grin , ale Chelsea ostatnio dzięki wiekszej ilości murzynów w składzie znacznie przyspiesza swoją grę. Do tego dobra forma Lamparda, niepewna jeszcze do konca postawa obroncow i mozemy oczekiwac jakiejs bramki dla gosci w tym spotkaniu. Typ trochę 'na czuja' ale mysle ze dzis ujrzymy minimum 3-4 gole, bo Pompeys nie boją się ofensywnej piłki i na pewno będą probowali ugryźć w jakiś sposób gospodarzy. Stawka średnia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Trochę glupi byl ten pomysl z Chelsea, ale pozostale typy okazały się trafne.

7 typów
Turnover: 37 j
Winnings: 65,33 j
Profit: 28,33 j
Yield: 77%

Szczególnie cieszy ten correct score Liverpoolu wink Mam nadzieję, że ktoś skorzystał.

pozdrawiam i do usłyszenia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Man U - Tottenham
Typ: Man U (-1) asian
back @1.85 (rano bylo po 1.92 nawet do wziecia)
stake 8/10

Man U - Tottenham
Typ: over 2.5
back @1.88
stake 6/10

Man U - Tottenham
Typ: C. Tevez to score
back @2.80
stake 3/10

Obrona Tottenhamu bez Ledleya Kinga jest niesamowicie dziurawa, najdobitniej pokazało to spotkanie z Evertonem. Man U mocno zdesperowane - w dotychczasowych spotkaniach nie grali źle, stwarzali groźne sytuacje - brakowało im jednak skuteczności. Mysle, ze jednak dziś coś ustrzelą, wystarczy tych żartów. Zwłaszcza Tevez zasluguje na bramke w barwach United smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No nie wyczułem tego Man U zupełnie. Grali bardzo słabo i ich zwycięstwo było całkowicie niezasłużone. Tottenham z kolei zaimponował, zwłaszcza Robbie Keane (hat trick w meczu z Dania) pokazał zaprezentował klasy dypozycje

Policzę zwrot za man u -1

9 typów
Turnover: 46 j
Winnings: 65,33 j
Profit: 19,33
Yield: 42%

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Typy co prawda z LM, ale z angielską drużyną smile

Liverpool - Toulouse
Typ: Under 2.5
back @1.92
Stawka: 8/10

Liverpool - Toulouse
Typ: Liverpool nie straci gola
back @1.74
Stawka: 6/10

Liverpool - Toulouse
Typ: dokładny wynik 1:0
back @6.40
Stawka: 1/10

Widziałem w tym sezonie 4 mecze Liverpoolu i tak naprawdę nie widziałem w żadnym z tych spotkań jakiegokolwiek zagrożenia bramki The Reds... Obrona po prostu jak z żelaza - a dwa stracone gole zostały strzelone z rzutów karnych (w tym jednego z nich nie powinno być).

W dzisiejszym spotkaniu Liverpool broni przewagi 1-0 z pierwszego meczu i głównym zadaniem bedzie nie stracic gola - czyli to co na Anfield Road zdarza się gospodarzom niezwykle czesto smile

W meczu jutrzejszym nie zobaczymy na boisku Stevena Gerrarda (i Jamiego Carraghera) co skutecznie ogranicza mozliwosc strzelenia
gola z dystansu wink W ataku zagra Crouch ktory poza tym, ze skillsy ma przecietne, to w dodatku jego forma również nie jest najwyższa. Obok niego Kuyt - a najlepsi w tej chwili Torres i woronin, na ławeczce.

Toulouse musi sie niby odkryć, ale to nie jest jakis szaleńczy zespół, który będzie gral systemem 3-5-8 wink W pierwszym meczu grali dosc dobrze w obronie, natomiast w ataku byli totalnie bezradni

Widze tu kontrolowany w pelni przez Liverpool mecz, zakonczony niskim wynikiem. Mozna tez lekko sprobowac undera 1.5 z myślą odsprzedaży po pewnym czasie, bo nie widze tu szybko strzelonego gola. HT/Ft x/1 moze tez byc godne rozważenia wink

E
enthusiast
enthusiast
E Offline
Nie zauwazyles jednej rzeczy ze jak Toulouse strzeli gola - a tak sie zdarzalo na Anfield - to wszystkie twoje typy biora w leb?
Zelazna obrona nie bedzie trwac wiecznie - w koncu Liverpool cos moze wpuscic. Maja 1 bramkowa zaliczke i wcale nie musza pograc tak jak sadzisz. Mysle, ze to troche nieprzemyslana decyzja z twojej strony. Jak Touluse strzeli - Liverpool na pewno strzeli i to nie jednego gola u siebie. A jak Liverpool strzeli to Touluse nie sadze by bronilo wyniku - w jakim celu?

Jedyny sensowny typ to 2:0 dla Liverpoolu - 1:0 za nisko liczysz - skoro strzelili 1:0 na wyjezdzie u siebie licz 2:0 lub nawet 3:0 (ale bardziej 2:0 bo to jednak francuska a oni to underowcy)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Oczywiście możesz mieć rację, ale ja przyjmuję pewne założenia, mam swoją wizję tego meczu i na niej opieram powyższe typowania. Jak najbardziej - w przypadku straty gola jest lipa, ale ja nie daję na to więcej jak 25% szans co czyni ten kurs niesłychanie atrakcyjnym. Widziałem jak bezradna była Tuluza w 1. spotkaniu i widziałem już 4krotnie defensywę Liverpoolu, skuteczną aż do bólu.

To co tu przedstawiłeś, to Twoja koncepcja, ja mam swoją - zobaczymy który będzie bliżej prawdy. Rzecz jasna szybko strzelony gol może mocno pokrzyżować szyki, ale nie tak to widzę zwłaszcza z Crouchem w ataku.

Co do Tuluzy 'nie broniacej' wyniku - widzialem wiele takich spotkan gdzie, no nie oszukujmy sie, sprawa jest już rozstrzygnięta - i wcale nie oznaczalo to wystawiania sie jakims 4-3-3 w celu odrobienia strat... Podejrzewam ze Toulouse przyjedzie zagrać dobry mecz i tyle, nie bedzie jakiegos odkrywania sie i tego typu rzeczy.

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, rafal08, $-man, Akhu, forty, aker, alfa), 859 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,461
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025