Dokładanie. Te dwa strzały zdecydowanie różnią się od wszystkich pozostałych karnych. Nietrafiony karny Nakamury to był pech, zabrakło mu kilku centymetrów, ale przestrzelone karne Spartaka to wina słabych strzałów 'spartakusów'. Boruc je wybronił, bo doświadczony bramkarz powinien takie strzały łapać.
A widzieliście kiedyś serię jedenastek, że wszystkie strzały szły w samo okienko ? bo ja nie
Pamiętam finał FA Cup z maja 2005 roku gdy Arsenal grał z MU. Po 120 minutach było 0:0 i doszło do jedenastek. Może nie wszystkie w okienko, ale strzały były niemal idealne. Z 10 strzałów, 9 było praktycznie nie do obrony (idealnie wykonany rzut karny = gol). Tylko Paul Scholes nie dostosował się do poziomu kolegów z MU i rywali z Londynu. Jako jedyny oddał strzał, który dawał bramkarzowi szansę na obronę. Lehmann skorzystał z okazji, obronił i Arsenal wygrał ten konkurs 5-4. Chyba do dziś mam na dysku filmowy zapis tego konkursu jedenastek. Oglądałem go już wielokrotnie bo na prawdę jest tego warty.