|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Miasto to jest jednym z najdalej położonych miast na wschód w swoim kraju. 2. W herbie tego zespołu jest piłka. 3. Jeden z bramkarzy tego zespołu, który był w składzie na sezon 2006/2007, ma dużo wspólnego z kozakiem. 4. Klub ten zdobył jeden tytuł mistrzowski i dwa razy był w finale krajowego pucharu, daty kiedy? 5. Zespół ten został założony w 1923 roku pod inną nazwą niż obecna, jaka była poprzednia nazwa?
więc teraz obowiązuje to
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poprzednia była z mojej strony bardzo prosta to teraz sie troche pomęczcie jak do jutra nikt nie zgadznie to dodam jakąś mocniejszą podpowiedź
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Miasto to jest jednym z najdalej położonych miast na wschód w swoim kraju. 2. W herbie tego zespołu jest piłka. 3. Jeden z bramkarzy tego zespołu, który był w składzie na sezon 2006/2007, ma dużo wspólnego z kozakiem. 4. Klub ten zdobył jeden tytuł mistrzowski i dwa razy był w finale krajowego pucharu, daty kiedy? 5. Zespół ten został założony w 1923 roku pod inną nazwą niż obecna, jaka była poprzednia nazwa?
więc teraz obowiązuje to 1. Tak.  2. Zgadza się 3. Bramkarz nazywa się Kozaczenko  4. Mistrz USSR w 1972; finały pucharu USSR 1974, 1975 5. Zaria Woroszyłograd Klub to Zoria Łuhańsk
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
widać, że jednak nie było takie trudne i dało się znaleźć zadawaj odgdog
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. W mieście tym w 1959 urodził się piłkarz. Grał m.in w Evertonie, Man Utd. i Blackburn 2. Na herbie widać coś, co przypomina kolor w kartach. O jaki kolor chodzi? 3. Obecnie z numerem 1 gra tam piłkarz, którego nazwisko nawiązuje do legendarnego króla angielskiego. Którego? 4. Klub pierowtnie powołany w XIX wieku. Następnie zniknął z piłkarskiej mapy, żeby ponownie się na niej pojawić. W którym roku klub został "utworzony" po raz drugi? 5. Nazwa klubu pojawiła się w reklamie mleka w latach 80. Pojawiło się tam również nazwisko jednego z najlepszych piłkarzy jednego z moich ulubionych klubów (patrz: lokalizacja). O jakiego piłkarza chodzi?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. Michael Duxbury 2. Trefl 3. Kenny Arthur (oczywiście Król Artur) 4. 1968 rok 5. Nie mam pojęcia
A klub to Accrington Stanley.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Michael Duxbury 2. Trefl 3. Kenny Arthur (oczywiście Król Artur) 4. 1968 rok 5. Nie mam pojęcia
A klub to Accrington Stanley. 5. to Ian Rush. dajesz
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. Miasto, w którym ten klub funkcjonuje ma bliskie związki z miastami gdzie występują pierwszoligowiec niemiecki i hiszpański. Podaj choć jeden klub. 2. To maleńka miejscowość znana jednak w całym świecie wśród ludzi związanej z branżą, która towarzyszy sportowi. Jaka to branża? 3. Było historyczną siedzibą jednej z monarchii. Obecnie nazwa tej monarchii też jest kojarzona z pierwszą ligą piłkarską. Jakiego kraju? 4. Jeden z artystów pokochał tamten, maleńki dworzec. Który? 5. Grał tam piłkarz, którego mile wspomina Barcelona. O kogo chodzi?
No i oczywiście o jaki klub chodzi?:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Miasto, w którym ten klub funkcjonuje ma bliskie związki z miastami gdzie występują pierwszoligowiec niemiecki i hiszpański. Podaj choć jeden klub. 2. To maleńka miejscowość znana jednak w całym świecie wśród ludzi związanej z branżą, która towarzyszy sportowi. Jaka to branża? 3. Było historyczną siedzibą jednej z monarchii. Obecnie nazwa tej monarchii też jest kojarzona z pierwszą ligą piłkarską. Jakiego kraju? 4. Jeden z artystów pokochał tamten, maleńki dworzec. Który? 5. Grał tam piłkarz, którego mile wspomina Barcelona. O kogo chodzi?
No i oczywiście o jaki klub chodzi?:) A widziałeś czego mają dotyczyć pytania? (pierwszy post)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
SORRY - W TAKIM RAZIE ZMIENIAM...
1. Miasto, w którym ten klub funkcjonuje ma bliskie związki z miastami gdzie występują pierwszoligowiec niemiecki i hiszpański. Podaj choć jeden klub. 2. W herbie tego klubu znajdują się dwa dominujące kolory - Jakie? 3. Trenerem seniorów w tym klubie jest facet, którego imię nosi także waluta tego kraju. 4. Było historyczną siedzibą jednej z monarchii. Obecnie nazwa tej monarchii też jest kojarzona z pierwszą ligą piłkarską. Jakiego kraju? 5. Grał tam piłkarz, którego mile wspomina Barcelona. O kogo chodzi?
TERAZ MOŻE BYĆ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
SORRY - W TAKIM RAZIE ZMIENIAM...
1. Miasto, w którym ten klub funkcjonuje ma bliskie związki z miastami gdzie występują pierwszoligowiec niemiecki i hiszpański. Podaj choć jeden klub. 2. W herbie tego klubu znajdują się dwa dominujące kolory - Jakie? 3. Trenerem seniorów w tym klubie jest facet, którego imię nosi także waluta tego kraju. 4. Było historyczną siedzibą jednej z monarchii. Obecnie nazwa tej monarchii też jest kojarzona z pierwszą ligą piłkarską. Jakiego kraju? 5. Grał tam piłkarz, którego mile wspomina Barcelona. O kogo chodzi?
TERAZ MOŻE BYĆ? 1. Amsterdam 2. Bialo - czerwony 3. Euro Janas 4. Sejm 5. Grzegorz Rasiak
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
1. Amsterdam 2. Bialo - czerwony 3. Euro Janas 4. Sejm 5. Grzegorz Rasiak [/quote] 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Poddaję się - oto, co dałem radę wykombinować. Do 5 pytania za żadną cholerę nie mogę nikogo dopasować :/
1) Real/Atletico Madryt , Hertha Berlin (miasta partnerskie) 2) Fioletowy i biały. 3) Frank Vercauteren (Frank = Waluta Belgii) 4) Bruksela była stolicą Królestwa Niderlandów - które to może kojarzyć się z ligą holenderską. 5)
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Aha, oczywiście mam na myśli klub RSC Anderlecht
|
|
|
|
|
|
|
Walutą Belgii jest euro ... z franków pozostała tylko Szwajcaria.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
No tak, zapomniałem... to moja koncepcja w takim razie legła w gruzach... Ale 4 udało mi się dopasować - to jest coś 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
moze z tym 5 punktem chodzi o jakiegos samoboja w meczu z Barca
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
No to ja nie wiem, jaka monarchia może kojarzyć się z jakąś ligą. Królestwo Niderlandów może być, ale odpada, bo ze Szwajcarią nie ma nic wspólnego. Królestwo Franków może kojarzyć się z Francją i ma trochę wspólnego ze Szwajcarią, ale jego stolicą był Akwizgran, a w zespole z tego miasta trenerem jest Guido Buchwald - który kraj ma walutę Guido?  Inne monarchie kojarzące się w jakikolwiek sposób z jakimś krajem lub ligą nie przychodzą mi do głowy. Bo przecież nie Monarchia Austro-Węgierska czy Habsburgowie...
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Tzn. Monarchia Austro-Węgierska się kojarzy, ale w Austrii walutą jest Euro, a na Węgrzech Forint. Chyba nie ma trenerów z takimi imionami... Idę spać 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|