|
|
journeyman
|
|
journeyman
Po wczorajszym troche pechowym dniu, w którym Czesi w ostatniej kwarcie rzucili aż 30 pkt!, dziś po raz kolejny zaufam niemieckiej defensywie. Turcy w meczu z ofensywnie nastawiona ekipa Litwy rzucili 69 pkt. Dziś w meczu z Niemcami linia ustawiona jest na poziomie 73 pkt i nie sądze, by Turcy ją przekroczyli. Przed mistrzostwami kontuzji doznał Erdogan, co z pewnością napsuło sporo krwi trenerowi tureckiej ekipy. Dla Niemców kluczem w tym meczu będzie powstrzymanie Hedo Turkoglu i Ibrahima Kutluaya, którzy w meczu przeciwko Litwinom zdobył odpowiednio 18 i 17 pkt. Trener Niemiec chyba musi postawić na defensywę, bowiem jeśli Niemcy wdadzą się w ofensywną wymianą z Turkami może się to dla nich skończyć wysoką porażką, bo tak naprawdę poza Nowitzkim ekipa Bauermanna nie ma kim postraszyć. W ostatnim spotkaniu obu ekip w 2005 roku podczas ME wynik brzmiał 66:57 dla naszych zachodnich sąsiadów. Dziś Niemcy postawią twarde warunki i udowodnią, że defensywa jest ich najmocniejszą bronią.
04.09. Niemcy - Turcja Typ: Turcja under 73 pkt. @1.86 Stawka: 10 10bet
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
O Chorwatach, w jutrzejszym spotkaniu? No way, to co hrvatska wczoraj zaprezentowała to jakiś żart był, nieśmieszny dla wielu z nas... No a handicap - nie znamy przeciez jego wysokosci to jak tu go typowac :? Mi sie zdaje ze dzis Francja polegnie z Italią, nie wiem czemu Pietrus wczoraj nie grał, co mu jest ? Turcja powinna pojechac Niemcow Podoba mi sie tez, nawet bardzo, handicap na Izrael. Serbia zagrala wczoraj kiepsko, a ruskim wszystko siedziało w 1 połowie. Wydaje mi sie ze Izrael moze spokojnie sie postawic czerwonej armii. 9.5 to juz w ogole, z pocalowaniem reki  Francja (Afryka raczej) wygrała z Włochami. Żydzi -34,0  Jak jeszcze Turasy przegraja to ,bez obrazy Muppet ,ale zagram tych Chorwatów 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Słowenia - PolskaTyp: 1 (-12.5 pkt) Kurs: 1.90 Buk: Unibet Stawka: 6/10 Hiszpania - ŁotwaTyp: over 157.5 pkt Kurs: 1.90 Buk: Unibet Stawka: 6/10 Po pierwsze wątpię by dzisiaj Polakom udało się utrzymać linię 12.5 punktów w starciu ze Słoweńcami. Wczoraj z Francuzami walczyli dzielnie, ale ci przede wszystkim starali się wygrać jak najmniejszym kosztem sił co im się w pełni udało. Podopieczni Alesa Pipana zaprezentowali się wczoraj bardzo dobrze i dzisiaj wygrają pewnie i wysoko. Po drugie ponawiam typ na over w meczu Hiszpanów. Przeciwnikiem będą sprawcy wczorajszej największej niespodzianki - Łotysze. Dysponują oni o wiele większą liczbą dobrych strzelców niż Portugalczycy, a i gospodarze w końcu powinni popuścić wodze fantazji. Dlatego też linia 157.5, jak najbardziej do złamania.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Francja (Afryka raczej) wygrała z Włochami. Żydzi -34,0  Jak jeszcze Turasy przegraja to ,bez obrazy Muppet ,ale zagram tych Chorwatów  no ok, powodzenia i 3maj się
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
Co się liczy jak zespoły mają tyle samo punktów?
Bo jutro b.prawdopodobna taka sytuacja przy wygranej Łotwy z Portugalią i czy potem Chorwaci mogą z Hiszpanami coś kombinować?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ale co tu kombinowac?? Lotysze wygrywaja to razem z Hiszpanami , Chorwatami wchodza do fazy zasadniczej a w meczu Chorwacja - Hiszpania kazdy chce wygrac bo sie punkty licza i juz
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
OK, przez chwile miałem zaćmienie że tylko dwa zespoły awansują 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
TRAFIłEM DZIś NIEMCóW ALE RESZTA NAWALIłA I TAK MYśLę ,żE LEPIEJ GRAć ODFWROTNIE NIż ROZUM PODPOWIADA ,WłOSI I POLACY ROZCZAROWALI.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
TRAFIłEM DZIś NIEMCóW ALE RESZTA NAWALIłA I TAK MYśLę ,żE LEPIEJ GRAć ODFWROTNIE NIż ROZUM PODPOWIADA ,WłOSI I POLACY ROZCZAROWALI. dlaczego polacy rozczarowali ? zagrali tak jak potrafia  wczoraj 1 mecz na turnieju zagrali z francja na 200% ( francja na jakies 40%) i dlatego wynik byl w miare korzystny  dzis slovenia pokazala nam miejsce w szeregu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! Na meczyku Francji warto naprawdę było byc i podziwiać Tonyego (zw ma z nim fotkę - zrobiłem sam ;))klasa sama w sobie. Chłopak ustawia w tym zespole całą grę od defens po ofens..i sam kończy co trzeba. Co do meczu Polaków to zdarliśmy dziś gardła...a emocję skończyły się około 15 min. Koszarek to jak już kiedyś pisałem chyba najbardziej przereklamowany gracz...no naprawdę żałośnie się to oglądało. Mieliśmy i tak tonę szczęscia bo Matjaz dziś nic nie pograł ale co z tego jak Rasto i Erazem nas miażdzyli pod koszami. Jutro wg mnie Włosi nas strasznie pojadą no i Francja powinna zrobić niewielki spredd ze Słowenią, choć ich fantastyczni kibice mogą cuda zrobić. PS. Nabiliśmy dziś super fotki sobie z Włochami i Francuzami ja min. z Markonato i Weisem - no są troszkę wyżsi jednak 
|
|
|
|
|
Q
|
|
Q
mysle ze drugi dzien ME był udany nie tylko dla mnie .. u sumie nie było wiekszych niespodzianek (handicapy , u/o) Rozczarowany jestem postawą Turasów .. tak gładko przegrac oba mecze ... Tylko czy jutro beda potrafili sie spreżyć na czechów :| kursy na 3 kolejke wystawil unibet (godz 2:00) [ Linked Image]
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
SEBKOS ! nie gadaj tyle tylko rzucaj te zdjecia gdzies w siec i dawaj lina , mozesz rowniez zostawic je z komentarzem mile widziane  NARA Witam! Na meczyku Francji warto naprawdę było byc i podziwiać Tonyego (zw ma z nim fotkę - zrobiłem sam ;))klasa sama w sobie. Chłopak ustawia w tym zespole całą grę od defens po ofens..i sam kończy co trzeba. Co do meczu Polaków to zdarliśmy dziś gardła...a emocję skończyły się około 15 min. Koszarek to jak już kiedyś pisałem chyba najbardziej przereklamowany gracz...no naprawdę żałośnie się to oglądało. Mieliśmy i tak tonę szczęscia bo Matjaz dziś nic nie pograł ale co z tego jak Rasto i Erazem nas miażdzyli pod koszami. Jutro wg mnie Włosi nas strasznie pojadą no i Francja powinna zrobić niewielki spredd ze Słowenią, choć ich fantastyczni kibice mogą cuda zrobić. PS. Nabiliśmy dziś super fotki sobie z Włochami i Francuzami ja min. z Markonato i Weisem - no są troszkę wyżsi jednak 
|
|
|
|
|
Q
|
|
Q
dla porownania ... linie z pinnacla [ Linked Image] post wyzej do kasacji :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Są też pozytywy...  [ Linked Image] Aaaa za 3,5h pobudka 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to tak - sebkos mówi mocno włochy na jutro spred...a czy coś zrozumialem przez te 2 dni się okarze jutro wieczór. Pewne jest jedno...jest pięknie...no i te foty ...wrzucimy je na bank ...a sam bede chciał jutro matiasa dorwać jeszcze  Pzdr dla wszystkich fanów basketu...vamos
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
myślę że dobrym typem na dzisiaj jest over 148.5 litwa-niemcy, litwini grają ofensywny basket, poza tym to oni beda dyktowac warunki na parkiecie; oba zespoły maja juz zapewniony awans do drugiej rundy, niemcy tez potrafia rzucac- 74pkt z czechami, 79 z turasami
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
Israel - Serbia handicap 1 (+11.5) 1.90
Lithuania - Germany powyżej/poniżej powyzej 150.5 punktow 1.90
Russia - Greece handicap 1 (+2.5) 1.90
Croatia - Spain handicap 1 (+14.5) 1.90
na dzis mysle nad czyms takim, co sadzicie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Według mnie stawianie overa w jakimkolwiek meczu Niemców to na dłuższą metę samobójstwo. Może i dzisiaj overek akurat siądzie bo Litwa do under teamów nie należy, ale jak zrobią Under 120 to też się nie zdziwię...
Ja z tego spotkania wybrałem coś innego... Litwa -6,5 po @1.85 w IW. Analiza...? Najniższa linia gdziekolwiek indziej to 8,5, a w wielu bukach już weszła na 9,5 i cały czas kursy na Litwę w tych spreadach idą w dół więc moje 6,5 to czyste value.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam
Panowie zapytam.Czy na tym etapie rozgrywek, nie będzie kalkulacji typu:czy mi się opłaca zająć to pierwsze miejsce?
Nie ma takiej możliwości
Last edited by sebkos; 05/09/2007 18:09.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zgadzam się z tomo jak najbardziej, nie gra się overów w meczach Niemców bo to przeciwko jakimkolwiek zasadom ich filozofii gry. Dziś Grecja musi pokazać czy będzie się liczyła na tym turnieju czy też są bez formy chłopcy...no i na Naszj Hali w Alicante (blee taka brzydkawa trochę) Tony powinien ograć Słowenie której problemem będzie dość wąskawy skład.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|