W sobotę rano policjanci z Oruni (dzielnicy Gdańska - dop. ja) zatrzymali na ul. Grabowskiego dwóch mężczyzn, którzy... maczetą zaatakowali śmieciarkę. Porysowali szyby, wgnietli drzwi, wyrwali lusterko i wycieraczkę.
Wezwani na miejsce zdarzenia policjanci zatrzymali dwóch agresorów. Napastnicy oczywiście byli pijani: 21-letni Robert K. i 26-letni Mikołaj L. mieli po ponad 2 promile alkoholu we krwi. Obaj odpowiedzą za uszkodzenie mienia (straty oszacowano na 500 zł).
bo to Orunia, tam diabeł mówi dobranoc ...a co gorsza dziewczyna tam mieszka, tragedia mówię wam ...wystarczy, że sie od Niej nasłucham opowieści jakich ma sąsiadów :/
raz mi opowiadała jak niedaleko jej domu jacyś kolesie jechali dość wolno samochodem i obok przechodziła grupka huliganów i tamci zaczeli skakac po samochodzie czy coś takiego, w każdym badź razie wyszła z tego jedna wielka zadyma i koleś z samochodu zginął :/
Wola Idzikowska > Nie przeżył nurkowania po flaszkę
Wola Idzikowska (Pow. Krasnystaw). Jerzy G. (l. 49) i Ryszard K. (l. 53) w czasie wspólnej biesiady aby schłodzić butelkę rozrobionego spirytusu spuścili ją na sznurku do studni. Traf chciał, że sznurek pękł i butelka opadła na dno. Poruszony tym młodszy mężczyzna spuścił się na dół po linie, by odzyskać alkohol. Jak się zanurzył, tak już nie wypłynął.
Ryszard K. natychmiast ruszył mu na pomoc. Próbował nawet nurkować, ale szybko i on zaczął się topić. Na szczęście jego rozpaczliwe wołanie zwabiło sąsiadów, którzy pomogli mu wydostać się z czeluści. Ciało jego kompana wyciągnęli dopiero wezwani na miejsce strażacy. (bar)
W sobotę rano policjanci z Oruni (dzielnicy Gdańska - dop. ja) zatrzymali na ul. Grabowskiego dwóch mężczyzn, którzy... maczetą zaatakowali śmieciarkę. Porysowali szyby, wgnietli drzwi, wyrwali lusterko i wycieraczkę.
Wezwani na miejsce zdarzenia policjanci zatrzymali dwóch agresorów. Napastnicy oczywiście byli pijani: 21-letni Robert K. i 26-letni Mikołaj L. mieli po ponad 2 promile alkoholu we krwi. Obaj odpowiedzą za uszkodzenie mienia (straty oszacowano na 500 zł).
O lol pierwszy raz o mojej dzielni na mecz.pl xD nie no panowie nie jest tak źle ale okolice Grabowskiego to jest zadyma już naprawdę ze tak powiem dzielnica latających noży ;D
Leci prawnik, ksiądz i nauczyciel samolotem ze szkolną wycieczką. Nagle samolot zaczyna spadać. Są tylko trzy spadochrony. - Oddajmy je dzieciom - woła nauczyciel. - Pieprzyć dzieci! - krzyczy prawnik. A ksiądz: - A starczy nam czasu?