Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1578858 11/09/2007 02:54
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam neostrade z liveboxem do ktorego jest podlaczony komp a drugi jest przez wi-fi(czy jak to sie tam pisze)

Chcialem lapka podlanczyc, mam w nim wmontowane wi-fi, ale jak sie z plyty podlancza to pisze zeby go odlanczyc a on jest wmontowany i tutaj jest problem. Probowalem to wylaczyc przeciskiem on/off ale to nie pomaga.

Jest jakis sposob zeby go podlaczyc pod neostrade? Chyba ze neo moze miec tylko 2 kompy podlaczone , bo nie znam sie na tym.

Bonus: Unibet
addict
addict
Znaczy co , chcesz pod liveboxa podłączyć trzy komputery?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by nowik
Znaczy co , chcesz pod liveboxa podłączyć trzy komputery?

tak, jeden jest bezposrednio, a jeden poprzez wi-fi i nie wiem czy da rade przez wi-fi lapka podlaczyc

Pooh-Bah
Pooh-Bah
jasne że da znajdź (adres mac) wi-fi z lapka wpisz go w livebox-a i po kłopocie smile

adres mac znajdziesz:

mój komputer/właściwości/sprzęt i tam poszukaj wi-fi

pozdro

addict
addict
Można spróbować - tak jak napisał MATTAT - ale myślę , że jednak będzie potrzebny drugi adapter USB Wi-Fi (tak to się dokładnie nazywa).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie bedzie potrzebny bo ja mam bez laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by MATTAT
jasne że da znajdź (adres mac) wi-fi z lapka wpisz go w livebox-a i po kłopocie smile

adres mac znajdziesz:

pozdro

a dokladna instrukcja gdzie wpisac w liveboxie bo nie mam pojecia

L
veteran
veteran
L Offline
wpisz w przegladarce

http://192.168.1.1/

zaloguj sie. login: admin , haslo: admin

na gorze bedzie zakladka "sieci bezprzewodowe", gdy klikniesz na nia pojawi sie "konfiguracja sieci bezprzewodowej". Masz tam miedzy innymi przycisk "edytuj liste filtrow MAC", po kliknieciu na ktora mozesz dodac nowy adres MAC. Mozna tez wylaczyc te zabezpieczenia.
Osobiscie laptopa nie mam, ale chyba cos takiego robil kumpel gdy wpadl do mnie z kompem przenosnym.
Inna sprawa, jest taka, ze on nie wgrywal tego oprogramowania do liveboxa z plyty, tylko zastosowal "kreator sieci bezprzewodowej" z Panelu Sterowania.

Pozdro!

addict
addict
Czepek , sorry za zamieszanie... ;)Lord chyba dobrze radzi - na trzecim komputerze nie instaluj sterowników z płyty , bo zapewne są one skonfigurowane do pracy z adapterem , a nie z wi - fi w komputerze i stąd ten problem.A mój brat tez ma wi fi w laptopie. wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by czepek
Originally Posted by MATTAT

adres mac znajdziesz:

pozdro

a dokladna instrukcja gdzie wpisac w liveboxie bo nie mam pojecia

Lord_Viader napisał gdzie masz wpisać MAC.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wielkie dzieki dziala wszytystko spoko, jakis konflikt adresow IP ale to mniejsza o to smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by czepek
wielkie dzieki dziala wszytystko spoko, jakis konflikt adresow IP ale to mniejsza o to smile

Adresy też mozesz sobie przypisać do każdego kompa jeden adres i po kłopocie:)

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Jak w neo dostaje sie haslo aby laczyc sie z netem? Jak mozna je odzyskac, bo przypadkiem komus sformatowalem kompa gdzie mial haslo do neo laugh a nie mial zapisane.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by Experto
Jak w neo dostaje sie haslo aby laczyc sie z netem? Jak mozna je odzyskac, bo przypadkiem komus sformatowalem kompa gdzie mial haslo do neo laugh a nie mial zapisane.
login pamieta? jesli tak haslo mozna zresetowac smile

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by herkules
Jak w neo dostaje sie haslo aby laczyc sie z netem? Jak mozna je odzyskac, bo przypadkiem komus sformatowałem kompa gdzie mial haslo do neo laugh a nie mial zapisane.
jesli masz id i pin wchodzisz na panel sterowania [panel.neostrada.pl] http://www.panel.neostrada.pl i zmieniasz hasło jesli nie to wchodzisz na rejestracje [rejestracja.neostrada.pl] i wpisujac numer umowy i takie tam i generujesz id i pin...Proste jak rogal...

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by DetoX
Originally Posted by herkules
Jak w neo dostaje sie haslo aby laczyc sie z netem? Jak mozna je odzyskac, bo przypadkiem komus sformatowałem kompa gdzie mial haslo do neo laugh a nie mial zapisane.
jesli masz id i pin wchodzisz na panel sterowania [panel.neostrada.pl] http://www.panel.neostrada.pl i zmieniasz hasło jesli nie to wchodzisz na rejestracje [rejestracja.neostrada.pl] i wpisujac numer umowy i takie tam i generujesz id i pin...Proste jak rogal...

dokładnie nie mam neo ale czesto robi ludziom kompy i nieraz takie akcje sa potrzebne. Ale ja zawsze dzwonie do nich grin

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
jeszcze zasadniczo zeby polaczyc sie z netem w celu zmian trzeba wpisac w nazwie [email protected] a hasło rejestracja pozdro smile

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Dzieki za odp, bo pewnie na stronie tpsa bym tego nie znalazl.

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, alfa, betowiec, Sensei), 3,274 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,300
Posty5,839,900
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026