Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 16 1 2 3 4 5 6 15 16
member
member
szkoda gadać..

przygniatająca przewaga w pierwszej połowie. Carlise 1 strzał, w dodatku niecelny.
zaraz po przerwie idiotyczny karne w zupełnie niegroźnej sytuacji. morale się rozsypało. kolejna wtopa się szykuje.
long ball i behind the ball rules.
btw: seryjnie sędzia nie przyznaje wolnych na 30 metrze dla Swansea. po jednym z nich potrzebna była zmiana. jeszcze 20 minut, ale się nie łudzę..:)

Bonus: Unibet
member
member
przepraszam za SPAM..

jak ja żałuje, że mnie nie ma na Liberty Stadium.. shocked piwo ooo 2:1 do przodu dla łabędzi hura

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
fantastic win wink jak to nie zbuduje ich morale zespołu to już nie wiem co. Ze statystyk wynika że grali dobre zawody 10-1 w celnych strzałach !!!! 5-2 rogi. Strzelił Duffy ale man of the match chyba Andy Robinson nieprawda? wink wygrało również Torquay, świetny win Pawii. Szkoda mi Lutonu bo kurs 3,20 długo ładnie wchodził. niezły dzień ogólnie.

a we wtorek.... mecz w Cheltenham i kurs ok 2.00. pozdrówki

old hand
old hand
Leeds dało kolejny pokaz siły smile
Ale nic , oto moje propozycje :

Port Vale - Nottingham 2 2,3 - Nottingham przed sezonem typowame było jako jeden z faworytów, tymczasem mega -rozczarowanie. Ale popatrzmy kogo w tym sezonie mieli jako przeciwników : Bristol Rovers, Leeds, Swansea..same mocne drużyny...tymczasem na pewno postawiony przed sezonem cel - awans - jest nadal aktualny . Ale żeby ten cel zrealizować trzeba wygrywać. I dzisiaj jest ku temu doskonała okazja. Nottingham w pełnym składzie, do gry wkracza wreszcie Cohen. Moim zdaniem pierwsze zwycięstwo.

Po za tym dużo ciekawych meczów , choć moim zdaniem jeszcze ciekawiej jest w Conference..i myślę , że ten temat o Conference moglibyśmy rozszerzyć..wiem , że jest osobny...ale tam to już nie nawet agonia..to zimny trup..

Tak , że jeszcze z Conference :

Droysleden-Weymouth 2 2,4 - dla mnie Droysleden to taka drużyna marzenie typera. Kiedyś takim zespołem było ES w 4 szkockiej..Jak poczyta się o kadrze zespołu to w zasadzie sami amatorzy...w dodatku aktualnie 2 podstawowych zawodników - Mc Guire(M)-najlepszy strzelec -2 bramki i Dally (F) podstawowy napastnik pauzują za kartki otrzymane w ostatnim meczu. WEymouth co prawda też nic wielkiego nie prezentuje ale moim zdaniem z takimi amatorami wygra

Cambridge-Crawley Town 1 1,9 - na Cambridge stawiam z podstawowego powodu - Leo Fortune West przeżywa tam drugą młodość .Były zawodnik m.in Shrewsbury, Rotherdam w 8 meczach 5 bramek...A Crawley to przeciętniak, który co prawda ostatnio wygrał 5-0 ...ale z Droysleden .. i to w dodatku połowę meczu grające w ..9

Mam nadzieję , że moderator mnie nie zabije za tę Conference...od czasu do czasu jakaś rewolucja musi być :)))po to żeby temat nie umarł... bo krótka dygresja - 2 lata temu temat niższych lig szkockich kwitł....a teraz ..mogiła..

old hand
old hand
Port Vale -Nottingham 0-2 smile
Droylsden-WEymouth 1-3 smile
Cambridge -Crawley 2-1 smile

I love Conference :)))))

member
member
może byśmy po prostu dodali Conference tutaj.
btw: thx za Weymouth piwo

reasumując kolejkę:
Forest i Swans pokazali w końcu siłę, aczkolwiek Vale nie jest dużym wyzwaniem. Leeds ma fantastyczną formę na początku. za tydzień grają u siebie ze Swansea w pełnym składzie. będzie mecz tongue upadł mit Oldham. Brizzle zaliczyli pierszą wtopę i to bardzo bolesną u siebie. Przewiduję utratę impetu u beniaminka. Tranmere zdecydowanie ponad swoje możliwości. A Terriers i H'pool rozczarowały u siebie, ale z H'pool spada też blask beniaminka. Yeovil też na razie słabo, ale grało teraz z L'Orient. Z tego co pamiętam, wielu właśnie w Orient upatrywało czarnego konia rozgrywek. O Milwall nie będę się wypowiadał, bo sporo mnie kosztowali mad.

w L2 na razie zapowiedzi się sprawdzają. Darlo, MK Dons, Chesterfield nadają na razie ton. Peterborough na razie słabo jak na ich możliwości. Morecambe w końcu też poległo zaliczając kilka bardzo dobrych wyników. Raczej spadek im nie powinien grozić. Lincoln jest dobre jedynie na papierze a i bookies strasznie obniżyli ich wartość. crazy Stanley, Barnet i Rochdale wydają się pierwsi w kolejce do spuszczenia. Wrexham miał bardzo słaby start, ale imho jest to wystaczająco silna ekipa, by za 4-5 kolejek wszyscy zapomnieli o spadku.

ale jak to mówią angole: early days, my friends piwo

old hand
old hand
Jeśli Jinx nie ma nic przeciwko to dorzućmy Conference...będzie większy ruch... tym bardziej , że moim zdaniem już we wtorek jest naprawdę bardzo fajny układ(jak ja nie cierpię tego słowa:) ) meczów...5 spojkojnie do obstawienia.

Z ciekawszych informacji - w Nortwich wkurzyli się na tyle , że wywalili (wystawili na listę transferową) 5 kluczowych grajków... inne zespoły z Conference już rzuciły się na tę "wyprzedaż"..Simon Rusk (M) - dotychczas 8 występów-poszedł na zasadzie wypożyczenia do Rushden.. I ta informacja jest moim zdaniem o tyle istotna , żę w Nortwich chyba totalnie potracili juz głowy... wyzbywają się swoich podstawowych graczy...a jakoś zupełnie nie słychać kto ma za nich grać...pozbywają się zawodników , których dopiero co ściągnęli..
A już we wtorek kolejny mecz...ciekawe kto tam zagra

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
nawiązując do Conference to po pierwsze primo kolejny beznadziejny wynik Yorku, staty pokazują ze grali dobrze (który to już raz wink ) dziś a znów zero oczek. CZekam cierpliwie na ich przełamanie - we wtorek ciężka przeprawa w Aldershot ale kiedyś w końcu trzeba smile
po drugie primo - w końcu Exeter sie przełamali i zaczyna sie ich marsz w góre tabeli wink , podobnie jak Notts County w L2 i po 4 primo hehe czekam na wina Bournemouth, ale dopiero za tydzień.

a tak by the way to Peterborough bedzie chyba strasznym upsetem dla fachowców smile sam Hyde to tam pomocy nie pociągnie, dziś cały 1 (słownie jeden) celny strzał w Bradford smile cziiirss

member
member
a we wtorek.... mecz w Cheltenham i kurs ok 2.00. pozdrówki

właśnie wszedłem na sieć iii.. nie wierzę
kurs:
Cheltenham - Swansea 2 2.65(@Betway)..
biorę w ciemno. to będzie fantastyczny bild up przed meczem z Pawiami. Co prawda Swans będzie grało bez Boodego jeszcze, ale ban się kończy na tym meczu. Swans nawet bez holendra zamykało na całą minuty Carlise we własnej połowie.

old hand
old hand
Originally Posted by Kefir70
Jeśli Jinx nie ma nic przeciwko to dorzućmy Conference...będzie większy ruch...

Ja nie mam nic przeciwko, cieszę się że tematy żyją. Ale by nie robić niepotrzebnego bajzlu, proponuję o Conference pisać tutaj https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1482625&page=1&fpart=2, bowiem temat już istnieje.
A ja, jeśli kogoś to interesuje, mogę przed każdą kolejką wklejać bilanse, na wzór Coca Cola League. A z Waszych rad chętnie skorzystam, bo w zeszłym sezonie zupełnie odpuściłem Conference, w tym się dopiero wdrażam na nowo.

member
member
[/b]Cheltenham-Swansea 1:2 hura piwo
wygląda na to, że gonienie wyniku to specjalność Swans.

Gol stracony zaraz na początku po wielbładzie w obronie (jak zwykle ostatnio). W drugiej połowie Cheltenham was played out from the park - cytat z radia..:)

teraz Roll on Leeds . cool

old hand
old hand

gwizdek 7 kolejka, 22 września

futbol LEAGUE ONE
Brighton - Yeovil 0-0-1 1:3
Carlisle - Bristol R. 6-1-6 21:17
Cheltenham - Tranmere 2-0-0 4:1
Crewe - Millwall 9-3-1 24:12
Leeds - Swansea 13-3-1 45:16
Leyton Orient - Hartlepool 9-3-4 29:16
Luton - Port Vale 9-5-1 28:12
Northampton - Huddersfield 5-3-6 17:19
Nottingham F. - Gillingham 5-4-1 25:10
Southend - Doncaster 8-2-4 26:12
Swindon - Bournemouth 30-11-12 107:65
Walsall - Oldham 7-6-5 30:23

futbol LEAGUE TWO
Accrington - Mansfield 11-6-6 45:31
Chester - Brentford 4-9-8 26:29
Chesterfield - Barnet 2-0-2 7:6
Dag and Red - Bury nie grali
Hereford - Bradford 4-0-2 11:6
Lincoln - Grimsby 19-12-16 76:70
MK Dons - Darlington 3-2-0 8:3
Peterborough - Morecambe nie grali
Rochdale - Macclesfield 6-2-2 23:10
Rotherham - Notts Co. 4-8-5 20:21
Stockport - Wrexham 29-12-9 107:60
Wycombe - Shrewsbury 4-3-0 11:3

member
member
i kolejna kolejka i kolejne investycje laugh
więc

L1:
Wszyskie oczy są skierowane na Elland Road. Swans bez dwóch wingerów. Imho jedyna poważna strata to Robinson, który przesuwany do środka pomocy w drugiej połowie trashował obronę. Zamiast nich będa grali Butler i Anderson. O ile można być pewnym, że Anderson zaszaleje, to z Butlerem może być różnie. Albo wygra mecz, albo będzie całkowicie niewidoczny. Jednak na ważniejsze mecze Butler zawsze był w formie.. Wraca Bodde do składu i zapowiada całemu światu, że w Leeds udowodni swoją przydatność.
Z opisów meczów Leeds wygląda, że były one raczej wyrównane, jednak decydowała kliniczna skuteczność chłopaków Wise'a. Dołujące są lapsusy w obronie Łabędzi. Martinez, zdając sobie z tego sprawę, zapowiada bardzo ofensywną grę. Reasumując - wynik no bet - ale według mnie overek to może być super pick. Tak więc
Leeds - Swansea over 2.5

Nottingham - Gillingham 1 (1.6@Betway) Forest się w końcu chyba budzi. W Gills cały czas zamieszanie i na razie nie ma żadnych decyzji co do stołka managerskiego. Co prawda wygrali z Brighton w zeszłym tygodniu (niestety), ale Seagulls zawsze na wyjazdach cienko grali. Home win

Luton - Port Vale 1 (1.8@Betway) Pick nie na zasadzie mocnego Luton, ale imho bardzo słabego Vale. Luton gra na razie poniżej oczekiwań mimo całkiem dobrego składu. Jednak u siebie są wystarczająco silni, by wygrać z Vale. Home win

Crewe - Millwall 1 (2.2@Betway) Millwall zaliczyło pod rząd 5 wtop, w tym 4 w lidze. Ostatnio straszne żenua z osłobionym Walsall u siebie. Nie sądzę, by przełamali się z Crewe , które chcąc spokojnie utrzymać się w lidze muszą wygrywać takie mecze. A stać ich na środek tabeli. Home win

L2: tutaj zdecydowanie mniej
Chesterfield - Barnet 1(1.6@Betway) Myślę, że ten typ nie wymaga komentarza...

B
veteran
veteran
B Offline
ja bym uwazał na swansea..z ostatnich doniesien wynika ze ich najlepszy strzelec złamał szyje na ostatnim treningu i ma pauzowac co najmniej 2 kolejki...a jak wiemy siła ataku swansea to w 90 % scotland...

member
member

ja bym uwazał na swansea..z ostatnich doniesien wynika ze ich najlepszy strzelec złamał szyje na ostatnim treningu i ma pauzowac co najmniej 2 kolejki...a jak wiemy siła ataku swansea to w 90 % scotland...

no niezłe - a skąd takie info?? bo na żadnej stronie kibicowskiej o tym nic nie ma.

złamał szyje?? i ma wrócić??? chyba na wózku jedynie?? shocked

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by Bosman_

sorry, ale jak mozna zlamac szyje? laugh

T
veteran
veteran
T Offline
Leeds zagra bez swojego kapitana-Alan'a Thompson'a. Za to na ławce zasiądzie Tore Andre Flo.

old hand
old hand
Oto moje propozycje , wszystkie z League Two

Lincoln - Grimsby 1 2,0 - bardzo ładny kurs na drużyne , która miała byc jednym z faworytów do awansu , a zawodzi totalnie. Tyle , że teraz w mojej ocenie spotykają się z zespołem , który co najwyżej walczyć będzie o przetrwanie. Ostatnio pisano o problemach finansowych Grimsby , i to chyba własnie powoduje , że zespół ten jak żaden inny ma tak nieliczną kadrę na sezon. W tej kolejce nie wystąpią - Ryan Bennett(środkowy obrońca - 5 występów - 1 bramka) i Andy Taylor,(też środkowy obrońca -3 występy z czego 1 w podstawowym składzie - 1 bramka). I o ile jakoś Ci zawodnicy zostaną zastąpienie przez zmienników to np. w rezerwie w zasadzie nie będzie juz komu usiąść. Mnie osobiście taka sytuacja przypomina trochę casus Bostonu z ubiegłego roku , gdzie tez nie było pieniędzy, tez kadra zawodników robiła się coraz krótsza.. a skończyło się spadkiem. W kazdym razie kiedy mielibyśmy zagrać na Lincoln jak nie w takim meczu. kurs jest moim zdaniem bardzo ładny.

Peterborough - Morecambe 1 1,6 - oba zespoły bez większych absencji. A potencjał jako drużyna Peterborouhg ma zdecydowanie większy. I zwracam uwagę , że Peterborough u siebie jak do tej pory wygrywa z drużynami z dolnej połówki tabeli. Jeśli bardzo ambitne plany drużyny mają się ziscić taki mecz trzeba wygrać.

I jeszcze chyba dorzucę

Leeds - Swansea 1 1,75 - kurs nie jest jakiś super atrakcyjny, ale chyba mimo wszystko na tyle wysoki żeby ten mecz zagrać. Swensea gra w moim zdaniem znaczącym osłabieniu bo dwa filary pomocy Leon Britton (6 meczy) i Andy Robinson (6 meczy i 3 bramki) nie zagrają. Tymczasem po przeciwnej stronie wystąpi drużyna Leeds o której można pisac chyba w samych superlatywach.Drużyna podbudowana z jednej strony dotychczasowymi zwycięstwami , a z drugiej mająca świadomość jak dużo punktów jeszcze im brakuje do osiągnięcia pozycji gwarantującej awans.
Ja stawiam na nich bo jak w tej chwili to nie widac specjalnie drużyny , która mogła by im się skutecznie przeciwstawić.

Ot i ..:)
miłego weekendu

old hand
old hand
A tak przy okazji czy ktoś się orientuje i ma ewentualnie namiary gdzie i jak można oglądać w sieci mecze league One & Two i Conference.??

enthusiast
enthusiast
czasem na setanta sports mozna zlapac...wczesniej bylo czesciej, ale teraz coraz rzadziej, zreszta ciezko z setanta w sieci ogolnie jest od niedawna...zabezpieczaja sie przed darmowymi widzami.

Strona 4 z 16 1 2 3 4 5 6 15 16

Moderatorzy  Akhu, Biszop 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, burbon, Szuman, $-man, latajaca_holenderka, ElNinho[mmdea]), 3,013 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,366
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025