Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 11 1 2 3 10 11
J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Zarabiam miesiecznie kilka tysiecy zlotych z programow partnerskich zagranicznych firm bukmacherskich. Do tej pory nie rozliczalem sie z nich w naszym szanownym US i nie placilem od nich zadnych podatkow. Wiem, ze w Polsce reklamowanie zagranicznych stron bukacherskich jest wedle ustawy o grach wzajemnych, nielegalne. Tylko, ze coraz wiecej ich sie w Polsce reklamuje na koszulakch klubow, bannerach itd. Wiec naszla mnie mysl, zeby zaczac legalizowac te swoje dochody w Polsce, moze US sie do tego nie przyczepi, a jak sie przyczepi, to co wtedy ? Czy macie jakies z tym doswiadczenia? Ktos z was rozlicza sie z takich dochodow w Polsce?

Bonus: Unibet
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Bedziesz sie martwil jak bedziesz zarabial kilkadziesiat K.
Nie rozumiem - jak mozna samemu oddawac kase zlodziejom...

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Chce oddawac im kase w postaci podatku, bo przez to bede mial legalny dochod, a dzieki temu bede mogl legalnie sobie kupic np. mieszkanie.
Dlatego szukam odpowiedzi, czy sie US do mnie nie przyczepi, jak bede chcial sie z tego rozliczac z nimi ?

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Jeśli masz legalnie funkcjonujący serwis, który przynosi dochody rozumiem, że masz założoną działalność gospodarczą.
Wtedy możesz czerpać legalne zyski z reklamy.
Rozgranicz jednak dochody na zasadzie wykupienia bannera reklamowego przez dowolną firmę czy to bukmacherską czy nie (jak najbardziej legalne) a dochody ze współpracy, w której dostajesz kasę od buka za wpłaty userów twojego serwisu na jego konto - To w Polsce jest nielegalne, tak samo jak wszelkie bannery reklamowe nakłaniające bezpośrednio do grania oraz reklamy bukmacherów, linkujące bezpośrednio do jego serwisu.

Pozdrawiam

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
michau13 - ja zarabiam wlasnie poprzez "dochody ze współpracy, w której dostajesz kasę od buka za wpłaty userów twojego serwisu na jego konto", nie mam wlasnego serwisu, nie prowadze dzialalnosci gospodarczej, wykupuje tylko reklamy na innych stronach i lapie poleconych graczy i z nich mam dochod - a wiec w Polsce twoim zdaniem nielegalny ?
Czyli nie moge go legalizowac i sie rozliczac z niego w US ?

B
newbie
newbie
B Offline
Niech tylko US coś powie na temat nielegalności takiej bukmacherki w Polsce, ty Ty wtedy wyjedź im z Prawem Europejskim. Sprawa do wygrania w każdym sądzie (przynajmniej europejskim :))

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Nie chce sie z nimi sadzic, widze po waszych wypowiedziach, ze beda sie przyczepiali do tych dochodow, a wiec chyba nie bede dalej ich ujawnial, a szkoda, bo chcialem...

P
addict
addict
P Offline
w polsce wciąż obowiązuje zakaz reklamy e-hazardu

polskie prawo nie zna internetu dlatego jak serwer jest np. w innym kraju UE, np Anglia i tam ma zarejestrowana tez domene to działasz legalnie wink fizycznie usługa odbywa sie w kraju gdzie to jest dozwolone a strona jest zalozona i prowadzona tez w tamtym kraju.

jesli tak bardzo w takim ukladzie bys chcial płacic podatki to płać płaskie Unijne 19% podatku smile tak jak wiele firm niemieckich robi, np. na vat 19% zamiast lokalnych wyższych (w polsce 22%)

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Originally Posted by papa_smerf
w polsce wciąż obowiązuje zakaz reklamy e-hazardu

polskie prawo nie zna internetu dlatego jak serwer jest np. w innym kraju UE, np Anglia i tam ma zarejestrowana tez domene to działasz legalnie wink fizycznie usługa odbywa sie w kraju gdzie to jest dozwolone a strona jest zalozona i prowadzona tez w tamtym kraju.

jesli tak bardzo w takim ukladzie bys chcial płacic podatki to płać płaskie Unijne 19% podatku smile tak jak wiele firm niemieckich robi, np. na vat 19% zamiast lokalnych wyższych (w polsce 22%)
A czy mozesz rozszezyc swoja informacje? Co to za podatek plaski 19% UE? Gdzie go moge oplacic? W najblizszym US, czy gdzie?

S
veteran
veteran
S Offline
Zakładasz działalność i płacisz z tego 19% podatek liniowy. Założenie działalności trochę jednak w Polsce trwa.

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
skottie - ale pomimo tego, ze zaloze dzialalnosc, ten dochod nadal w Polsce jest nielegalny, bo tak jak napisal michau13 cyt. " a dochody ze współpracy, w której dostajesz kasę od buka za wpłaty userów twojego serwisu na jego konto - To w Polsce jest nielegalne"

S
veteran
veteran
S Offline
wiele osób (też z tego forum) ma kasę z tego , zapytaj ich jak legalizują te dochody.

P
addict
addict
P Offline
Originally Posted by skottie
wiele osób (też z tego forum) ma kasę z tego , zapytaj ich jak legalizują te dochody.

nie legalizują bo tego się nie da w ukochanej ojczyźnie laugh

na chwile obecną takie wpływy sie jedynie zataja bądź upłynnia, sposobów jest miliony nie do wybadania mając takie super narzędzie XXI wieku jak internet - interkontynentalne medium

temat rzeka od strony prawno-skarbowej, mógłbym pisać godzinami setki trików wink tutaj sprawa jest odmienna od tej np. z dochodów euro-buków internetowych.

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
no mialem nadzieje, ze tutaj cos napisza :))

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Originally Posted by papa_smerf
Originally Posted by skottie

nie legalizują bo tego się nie da w ukochanej ojczyźnie laugh

na chwile obecną takie wpływy sie jedynie zataja bądź upłynnia, sposobów jest miliony nie do wybadania mając takie super narzędzie XXI wieku jak internet - interkontynentalne medium

temat rzeka od strony prawno-skarbowej, mógłbym pisać godzinami setki trików wink tutaj sprawa jest odmienna od tej np. z dochodów euro-buków internetowych.
Te dochody to ja tez codziennie uplynniam w sklepach ooo ale chodzilo mi tylko o to czy idzie sie z tego legalnie rozliczac w US.

P
addict
addict
P Offline
dochody rzędu <5 tyś miesiecznie to chyba tak mała kwota że nie stanowi problemu i nie rzuca się w oczy sąsiadom nawet jak nie pracujesz.

w przypadku dochodów ponad 10k miesiecznie mozesz juz miec problemy z upłynnieniem bo na cukierki w biedronce to bedzie za dużo każdego miesiąca laugh

J
jtd
journeyman
journeyman
J Offline
Eee tam cukierki, pare dni temu kupilem sobie nowa plazme za 10.000 zl, takie cos to moge kupowac, ale jak chcialbym nowe mieszkanie to juz nie:( odrazu pewnie sie do mnie przyczepia...

P
addict
addict
P Offline
Originally Posted by jtd
Eee tam cukierki, pare dni temu kupilem sobie nowa plazme za 10.000 zl, takie cos to moge kupowac, ale jak chcialbym nowe mieszkanie to juz nie:( odrazu pewnie sie do mnie przyczepia...

a co mialem na myśli stosując metafore "cukierki" ? laugh chyba właśnie takie duperele jak rtv, agd, samochody poniżej 20.000zł.... i inne drobiazgi.

kupując poważny samochód albo mieszkanie albo działke uzbrojoną albo dom.... masz z urzędu donos do Skarbówki smile laugh za takie bzdety jak Plazma żaden MediaMarkt nie musi donosić.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja bym się zastanowił nad złożeniem wnoiosku o wiążącą interpretację do Ministra Finansów. Oczywiście pisząc w czasie pezyszłym (żeby nie było, że już ewentualnie zostało popełnione "przestępstwo"; "Korzystając ze stron internetowyvh zauważyłem taką możliwość..., zainteresowałem się tym chciałbym z czegoś takiego skorzystać) mógłby to złożyć Twój znajomy, żeby nie kusić losu wink Koszt 75 zł. A dałoby pogląd na sprawę...

Wydaje mi się, że jednak musiałbyś zarejestrować działalność gospodarczą. Jak osiągałbyś sprzedaż 10 000 euro, to jeszcze dochodzi VAT. Ciekawe zagadnienie

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by odgdog
Wydaje mi się, że jednak musiałbyś zarejestrować działalność gospodarczą.
Zgadzm się. A może poza granicami? Stronka na zagranicznym serwerze, małe biuro gdzieś tam, podatki także, a w Polsce pracujesz dla tej firmy tylko i odprowadzasz za siebie podatki...

Strona 1 z 11 1 2 3 10 11

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, The Boss, latajaca_holenderka, alfa, burbon, ANZELMO, rafal08, poozon, Akhu, bukma, Kretol), 4,552 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,551
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026