Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 13 1 2 3 4 5 6 12 13
Ana <3
Ana <3
Originally Posted by th0mas
Raz do roku dowozisz papierek o nauce do 15 października. Ale jak rezygnujesz ze szkoły, to uczelnia ma obowiązek powiadomić WKU o skreśleniu Cię z listy studentów.
dokładnie tak jest.
a ja mam chyba jakieś względy, raz dostałem odroczenie na 5 lat laugh a teraz już półtorej roku temu powinienem donieść papier...nie doniosłem.

Bonus: Unibet
shaken not stirred
shaken not stirred
Originally Posted by Llama
Originally Posted by th0mas
Raz do roku dowozisz papierek o nauce do 15 października. Ale jak rezygnujesz ze szkoły, to uczelnia ma obowiązek powiadomić WKU o skreśleniu Cię z listy studentów.
dokładnie tak jest.
a ja mam chyba jakieś względy, raz dostałem odroczenie na 5 lat laugh a teraz już półtorej roku temu powinienem donieść papier...nie doniosłem.

chyba każdy na poczatku studiów dostaje odroczenie na 5 lat...ja raz zaniosłem i od tego czasu się tam nie pojawiam bo i po co smile

K
addict
addict
K Offline
Originally Posted by zostać modem_MLS
Originally Posted by kowal5
NAjlepiej to szkola za friko pierwszy semestr zero umowy itp polecam cosinus.pl

Orientujesz się może, czy można się tam jeszcze zapisać? Nie wiesz jaka jest opłata za drugi semestr? I jeszcze jedno- do WKU te świstki to się co rok dowozi czy co semestr? Bo jak co rok to izzzzi, jak co semestr to już gorzej się sprawy mają...

piana z cosinusem jest tak ze pol roku za friko idziesz zapisujesz sie w kazdym momencie bierzesz zaswiadczenie i olewasz szkole i tak naprawde do 2 lat masz spokoj bo w cosinusie jeszcze dwa lata temu nie powioadamiali wojsko o tym ze juz sie u nich nie uczysz hehe

K
addict
addict
K Offline
panbowie ida dzis na studium dostaej sie odroczenie do 30 czerwca 2009 roku i nie trzeba zadnych papierkow za rok dowozic czy gdzies tam dopoki studium nie wysle notki do wku smile

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
a ja mam takie pytanko jak jest z wojskiem jak ktos ma wyrok w zawieszeniu ?? odroczony czy jak??

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Originally Posted by MiFa
a ja mam takie pytanko jak jest z wojskiem jak ktos ma wyrok w zawieszeniu ?? odroczony czy jak??

Ostatnio jak byłem to gosc sie tłumaczył że był karany , teraz go widze na miescie czyli do woja go nie wzieli ...
Jedni mówią że biorą jak leci , wg. mnie jest sporo sposobów na to zeby nie pojsc i to wcale nie jest takie trudne jak mogłoby się wydawać . Ta cała szopka z tym wojskiem już mi działa na nerwy dla mnie to jest smieszne , po co na siłe kogos brać ?!?!?! ostatnio we Wrocławiu 19 latka chorego na Schizofrenie wzieli podobno na siłę i po tygodniu go odesłali gdyż nie stosował się do polecen , to czego oni oczekiwali ???

to WKU to jest śmiech na sali ... kiedy wkoncu zrozumią ze powinno być wojsko zawodowe ?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by MiFa

Bez problemu moze isc do wojska.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Panowie jak to jest jak dzisiaj ide do mojej szkoly po swistek ze sie ucze to musze go dostarczyc do konca miesiaca czy jest jakis inny termin? Pytam bo nie wiem czy do konca miesiaca dam rade bo moje WKU jest oddalone od miejsca gdzie bede studiowal o ok 250 km.

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Originally Posted by tomason
Panowie jak to jest jak dzisiaj ide do mojej szkoly po swistek ze sie ucze to musze go dostarczyc do konca miesiaca czy jest jakis inny termin? Pytam bo nie wiem czy do konca miesiaca dam rade bo moje WKU jest oddalone od miejsca gdzie bede studiowal o ok 250 km.

Masz chyba czas do 15 pazdziernika ...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
sprawa wyglada roznie, zaleznie od WKU

Jeden gosc moze ci dac odroczenie za dobry usmiech, inny, zaleznie od potrzeb w danej miejscowosci, ma rozkaz z gory, wcielic kazdego chlopaka, ktory sie wykreca. Tak samo z papierkami ze studium, jeden cie odroczy, drugi takie kwitki bedzie mial daleko w ... powazaniu(choc wykrecanie sie tymi pseudolicealnymi szkolkami na dluzsza mete ucieczki od wojska ci nie da)

Co do papierku ze studiow, jesli przerwiesz nauke, albo zrezygnujesz ze szkoly wyzszej, WKU jest natychmiast powiadamiane odpowiednim pismem przez uczelnie i na 99% zostaniesz wcielony.

Ogolnie ZSW to teraz bardziej zabawa, niz jakiekolwiek wojsko.

dla kumatych strzelec SWD pozdrawia grin

Porucznik
Porucznik
a ja już chyba w rezerwie grin tongue

-
veteran
veteran
Witam wszystkich serdecznie:) Pozwolę sobie odświeżyć temat, a to dlatego, iż dziś pocztą dostałem wesołą nowinę, to jest wezwanie:)
W związku z tym mam kilka pytań.
1. Skoro już będę musiał tam tracić swój czas, to czy w jakiś sposób da się połączyć przyjemne z pożytecznym i zarobić tam jakieś sensowne pieniądze? Żołd jest, ale to podobno grosze.

2. Tak właściwie to na ile czasu mnie wezmą? Skończyły się 3 lata mojego licencjatu i dostałem absolutorium, bo się nie broniłem. Podobno takich bez obrony biorą na 9 miesięcy, a z tytułem na 3. Na wezwaniu przed mym nazwiskiem widnieje: absolwent:)

Jeśli ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie to byłbym bardzo wdzięczny. Proszę również o nie odsyłanie mnie na specjalistyczne forum. Przywiązałem się do tego:)
Pozdrawiam póki mogę:)

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Musisz dostarczyc dyplomy swiadectwa, jak nie masz kaza Ci isc na uczelnie.

Zold to ponad 100zl na miesiac.

http://forum.wojsko-polskie.pl/index.php

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ozeszlol
Masz chyba czas do 15 pazdziernika ...

ja chcialbym się o coś zapytać ... pytałem się kilku osób i czy to nie jest tak że musisz czekać na wezwanie ? :>

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
NIe.

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Jeśli do 13 października 2008 nie dostane zaproszenia na kurs szkoleniowy 3 miesięczny to zostanę przeniesiony do rezerwy grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lupus
NIe.

no to co mi zrobią jak im teraz tego nie zaniosę ?

tongue

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
podbijam smile

jeśli do wczoraj miałem termin odroczenia i nie zaniosłem papierka że się uczę to co mi teraz zrobią? donieść im to w tym tygodniu? Czy już lepiej się nie pokazywać i unikać korespondencji z armii?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Donieść im.

Ja właśnie wróciłem z WKU smile Wszystko załatwione bez problemów. Pokazałem papier i książeczkę wojskową po czym przemiła pani powiedziała mi "Do zobaczenia za rok smile "

smile

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
a to koniecznie trzeba osobiście i w tym mieście, w którym byłem na poborze? bo średnio mi się uśmiecha tracić czas na dojazd...

Strona 4 z 13 1 2 3 4 5 6 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Lukasz111, alfa, Sensei, aker, betowiec, forty, JelineK), 2,812 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,231
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025