Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 21 1 2 3 4 20 21
A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
a tak w ogole nie macie wrazenia, ze zarowno PO i PiS sa lekko przeszacowane ? W poprzednich wyborach tez dostawaly ponad 30%, a PO czasami i 40 dochodzila, a jak sie skonczylo wszsycy wiemy czy teraz nie bedzie podobnie ?

Bonus: Unibet
G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Tomo co do PSL to raczej napewno poplyniesz!!!( wnosze to z mojego doswiadczenia z poprzednich wyborow!!!- rowniez ich niedocenilem tzn. elektoratu!) - jezeli ktos z Was ma jakies fajne hiciory kursy na ta partie to niech wpisuje , bo uwazam ze na PSL w tych wyborach mozna bedzie najwiecej wygrac oczywiscie mam na mysli rozsadne overy! tak ok 6-7 %

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja również przychylam się do over 6% w przypadku PSL. 5-6 % to ich stały, zdyscyplinowany elektorat. Poza tym myślę, że sporo sierot po Samoobronie i rozczarowanych rządami PiSu też odda swój głos na ludowców. Kolejny fakt - na listach najczęściej występują u nich znani działacze lokalni. Wyborcy z mniejszych miasteczek i wsi chętniej oddadzą głos na kogoś takiego, niż na anonimowego gościa z PiSu, LiDu czy innego PO.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
I juz ostatni moj post odnosnie PSL- termin wyborow jak najbardziej wskazuje na duza frekwencje elektoratu wiejskiego w tych wyborach ( po zniwach i wykopkach mamy - co jest bardzo waznym elementem)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak myślicie? Kurs na to, że Giertych wejdzie do sejmu urośnie jeszcze, czy już grać? Teraz jest 2.55.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Zbigniew
Jak myślicie? Kurs na to, że Giertych wejdzie do sejmu urośnie jeszcze, czy już grać? Teraz jest 2.55.

ja mam zagrane za 4.55 laugh , wiec nie wiem czy bedzie wzrastal, poki co spada tongue

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Marnie widzę tą obecność Romana Edukatora w sejmie...

Szkoda chyba kasy tongue

Lepiej zagrać PiS-PO 1 po 1,6 w tipsporcie tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kurde, jak się dowiedziałem, że było ponad 4 to łza do oka napłynęła wink

Zagrane po 2.55. Banker tongue

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Expekt daje na Romka 2.55 i wygląda to kusząco, ale jest jedno wielkie ale!
Nowy LPR jako koalicja Ligi, UPR i Prawicy Jurka musi chyba przekroczyć próg 8%, a nie 5%?!?
Nie jestem pewien, ale jeżeli linia wynosi 8 to Romkowi chyba mówimy papa papa

PSL over 6.15 1.9

Ostatnie wybory samorządowe + kryzys Samoobrony to hasła klucze! 2 lata temu mieli 6.96% i nie wyobrażam sobie, żeby wynik ludowców był gorszy.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Emrod
Expekt daje na Romka 2.55 i wygląda to kusząco, ale jest jedno wielkie ale!
Nowy LPR jako koalicja Ligi, UPR i Prawicy Jurka musi chyba przekroczyć próg 8%, a nie 5%?!?
Nie jestem pewien, ale jeżeli linia wynosi 8 to Romkowi chyba mówimy papa papa

PSL over 6.15 1.9

Ostatnie wybory samorządowe + kryzys Samoobrony to hasła klucze! 2 lata temu mieli 6.96% i nie wyobrażam sobie, żeby wynik ludowców był gorszy.
dla Romka prog wynosi chyba 7% tak mi sie zdaje choc pamiec ludzka jest zawodna ale chyba tak bylo ostatnio(no chyba ze cos sie zmienilo) co do PSL czekam az ktos zrobi np. over 8% po kursie np. 3

Emrod, to nie jest formalna koalicja. Próg to 5%.

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Czegoś buszmen z tym LPR-em nie rozumiem smirk

Próg dla koalicji wynosi 8%, Liga Prawicy Rzeczypospolitej to jakby nie było wyborcza koalicja!
Jakim cudem oni mogą startować jako jedna partia?? To można tak sobie zebrać parę różnych partii, powiedzieć "my nie jesteśmy formalną koalicją" i ominąć próg 8%? Tylko w Polsce taki burdel prawny...

Jeżeli jednak masz rację to Romek w sejmie się raczej spokojnie znajdzie smile
Poza tym taka opcja oznacza pojawienie się rewelacyjnego value!

Expekt
Polish General Elections
How many parties will there be in polish Sejm after elections?
(German minority excluded)
over 5.5 6.75

Kurs marzenie! PiS, PO i LiD na 100%, PSL na 90%, jeśli zaś idzie o Ligę i Samoobronę to ich szanse wcale nie są takie małe.
Roman uciuła jakieś 2%, Marek Jurek 2%, UPR 2% i próg przeskoczą.
Elektorat Andrew to taka ciemnota, że jeżeli Lepper zagra ostro w kampanii to i jemu może się udać.
Jak na kurs 6.75 to szanse wcale nie są takie małe smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
są gdzieś kursy na PSL? można spokojnie dać over 8%
LiD over 15%, PO under 30%

co do ilosci partii w sejmie to dla mnie no bet, 4 partie na pewno PiS, PO, LiD, PSL; Samoobrona wielka zagadka, LPR raczej nie

addict
addict
Koalicja Liga Prawicy Rzeczypospolitej nie funkcjonuje jako byt polityczny, ale nie wyborczy ). Jej kandydaci startują z list Ligi Polskich Rodzin dlatego też nie obowiązuje ich próg dla koalicji (8%), a jedynie dla partii (5%). A co do over 5,5 partii w expekcie to zagrałem to symbolicznie kilka dni temu i zlimitowali mi zakład z 50 do 30zł :/...

addict
addict
poprawka *FUNKCJONUJE

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Sondaże generalnie zaniżają wyniki mniejszych partii!

Dwa lata temu Leppery i SLD miały zdobyć 5-7%, a LPR i PSL znaleźć się poza sejmem! Tymczasem zdobyły odpowiednio po 11, 8 i 7%!

Jak dla mnie ani PiS, ani PO nie przekroczą 30%; w 2005 sondaże spokojnie dawały im ponad 30%, a rzeczywistość przyniosła po 10 punktów mniej - dlaczego teraz miałoby być inaczej?

PSL odzyskał mocną pozycję na wsi i nawet 10% jest możliwe!

Giertych uciuła jakieś 2%, Marek Jurek 1.5%, UPR jakieś 2% i razem przekroczą próg.

Najmniej szans daję Samoobronie, bo jak każda klasyczna partia protestu w momencie dojścia do władzy okazuje się niczym nie różnić od poprzedników i ich sfrustrowany elektorat rusza na poszukiwanie innych radykałów. Choć talent Andrew może mu pozwolić jakimś cudem te 5% uciułać!

G
addict
addict
G Offline

Próg dla koalicji wynosi 8%, Liga Prawicy Rzeczypospolitej to jakby nie było wyborcza koalicja!
Jakim cudem oni mogą startować jako jedna partia?? To można tak sobie zebrać parę różnych partii, powiedzieć "my nie jesteśmy formalną koalicją" i ominąć próg 8%? Tylko w Polsce taki burdel prawny...

Expekt
Polish General Elections
over 5.5 6.75

Kurs marzenie! PiS, PO i LiD na 100%, PSL na 90%, jeśli zaś idzie o Ligę i Samoobronę to ich szanse wcale nie są takie małe.
Elektorat Andrew to taka ciemnota, że jeżeli Lepper zagra ostro w kampanii to i jemu może się udać.

Zaraz zaraz, czyli zakład wygrany jeśli wejdzie pis, po, lid, psl, i LPR(upr, jurek, roman)?

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Originally Posted by green_grass_of_tunnel

Expekt
Polish General Elections
over 5.5 6.75

Zaraz zaraz, czyli zakład wygrany jeśli wejdzie pis, po, lid, psl, i LPR(upr, jurek, roman)?

Do tego jeszcze Samoobrona, której daję najmniej szans! Zresztą jeżeli Ulvgaarda zlimitowali do 30zł to i tak ten zakład można potraktować jako zabawę.
A już chciałem przerwać bukmacherską abstynencję i zagrać za jakieś dwie stówki grin

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Za ile mozna zagrac w expekcie? Obstawial ktos mocniej u nich na wybory? Nie bylo problemow?

G
Inwestor
Inwestor
G Offline
Originally Posted by Experto
Za ile mozna zagrac w expekcie? Obstawial ktos mocniej u nich na wybory? Nie bylo problemow?

a jaki zaklad?

Strona 2 z 21 1 2 3 4 20 21

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, alfa, $-man, latajaca_holenderka, Sensei, JelineK, ANZELMO, aker, forty), 2,544 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,342
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025