Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#1713595 25/10/2007 18:49
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Tym razem moj problem dotyczy zgubionego mandatu....W lipcu otryzmalem mandat za spozywanie...niestety ten mandat gdzies mi sie zapodzial i moze ktos wie co w takiej sytuacji zrobic zeby moc go zaplacic? (do kogo isc itd.)

Bonus: Unibet
V
addict
addict
V Offline
nie placic proste pewnie dostales 50 zl . daj spokoj z tym i tyle.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Vit_a mylisz się laugh laugh owego czasu dostałem parę mandatów (tylko to były mandaty za szybka jazdę autem)nie płaciłem, to komornik zawitał, a wtedy to już zonk odsetki itd. Co do tego gdzie szukać, to idź na policję laugh laugh laugh zapytaj sie.

pozdroo

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Nie idź na policję wink bo jeszcze znajdą jakiś paragraf laugh

MATTAT po jakim czasie przyszedł komornik ?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
No tak wlasnie myslalem.... Nas bylo trzech to wlasnie do kumpla w zeszlym tygodniu wpadl komornik z pismem ze jak nie zaplaci to jakeigos tam czasu to trafi do rejestru dluznikow i musial zaplacic o 16zl wiecej (pierwotny mandat wynosi 100zl) i dlatego sie tym zainteresowalem tak mialbym to w tylku.Pozdrawiam i dzeki za odpowiedz:)

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Najpierw przychodziły upomnienia po jakiś paru miesiącach, a później zjawił się komornik, nie miło płacić było odsetki, ale młody to głupi.

old hand
old hand
krycha olewaj ten mandat,nawet jak kiedyś tam nawiedzi Cie komornik to odsetki będą pewnie groszowe
znam to z doświadczenia i nigdy nie płacę w terminie

V
addict
addict
V Offline
Originally Posted by MATTAT
Najpierw przychodziły upomnienia po jakiś paru miesiącach, a później zjawił się komornik, nie miło płacić było odsetki, ale młody to głupi.

no przeciez munapisalem zeby nie szedl poczekal na upomnienia do komornika nie dostanie tak szybko tongue iles ty mial \do zaplaty hehe pewnie z 2 kola laugh

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Originally Posted by krycha84
Tym razem moj problem dotyczy zgubionego mandatu....W lipcu otryzmalem mandat za spozywanie...niestety ten mandat gdzies mi sie zapodzial i moze ktos wie co w takiej sytuacji zrobic zeby moc go zaplacic? (do kogo isc itd.)

buahahaha, no ja wyrzucam mandaty po otrzymaniu i jakos sie tym nie przejmuje ooo

enthusiast
enthusiast
Ja dostalem kiedys mandat od strazy miejskiej za zle parkowanie... to byly okolice sierpnia 2006. Oczywiscie nie zaplacilem, ale pozniej sobie przypomnialem o tym mandacie (grudzien 2006)... Nie moglem go nigdzie znalezc wiec napisalem maila do strazy miejskiej z prosba o przyslanie numeru konta. Po dwoch dniach dostalem numer konta, wpisalem w polu tytulem numer rejestracyjny i marke. Nikt mnie nie neka od tego czasu smile

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
u mnie tak, ze mam prawko na dawny dawny adres gdzie nie jestem zameldowany od kilku lat, komornicy nekaja biednych ludzi pod tamtym adresem laugh oczywiscie wiecej niz polowa mandatow juz sie przedawnila grin

to jest wlasnie polska, policyjne panstwo, karac chca za wszystko, jednak jak odebrac te kase z mandatow? Nie maja pojecia, zalosne.

O
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O Offline
Ja w czerwcu spuscilem w kiblu swój mandat , mamy pazdziernik poki co bez konsekwencjii laugh

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
nie no jak spisali adres gdzie meiszkasz to nie bedzie letko laugh
albo gdy pracujesz to pod koniec roku sciagaja + odsetki ustawowe grin

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
ale on nie napisal ze nie chce tego zaplacic , a temat nie brzmi jak oszukac panstwo...

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Ja mandatów też nie płace i cisza jest. Chyba że biorą z podatku..
% u komornika to groszowe sprawy.

P
old hand
old hand
P Offline
wydaje mi sie ze nie macie racji.....od mandatu nie naliczane sa odsetki....komornik pobiera tak zwane koszty egzekucyjne....nie wiem jak jest teraz...ale kiedys niestety zdarzylo mi sie pracowac w Urzedzie Skarbowym

Blade Runner
Blade Runner
Przypomniało mi się jak kiedyś pojechaliśmy z kumplem autem do centrum miasta coś tam załatwić. Zaparkował i się zastanawialiśmy, czy tu jest strefa płatnego parkowania (oznakowania zero). Babka siedząca w aucie obok powiedziała, że na pewno nie. To sobie poszliśmy. Wracamy, a tu mandat - jednak była strefa.

Kumpel się wkurzył i zastanawiał się: płacić, czy nie płacić.

Pojechaliśmy coś zjeść, zaparkowaliśmy przy szkole, do której kiedyś inni kolesie z klasy przyjeżdżali autami, parkowali i nigdy nic tam nie płacili. To sobie zaparkowaliśmy i poszliśmy zjeść. Wracamy, a tu... mandat grin Okazało się, że parkowanie bezpłatne tylko w weekendy (a do szkoły chodziliśmy w weekendy właśnie).

Teraz kumpel już nie miał dylematu, wyrzucił oba te mandaty w cholerę i powiedział, że na pewno nie zapłaci laugh

H
$
$
H Offline
Originally Posted by Experto
u mnie tak, ze mam prawko na dawny dawny adres gdzie nie jestem zameldowany od kilku lat, komornicy nekaja biednych ludzi pod tamtym adresem laugh oczywiscie wiecej niz polowa mandatow juz sie przedawnila grin

to jest wlasnie polska, policyjne panstwo, karac chca za wszystko, jednak jak odebrac te kase z mandatow? Nie maja pojecia, zalosne.

to w toerii nie mailes czasem obowiazku zawiadomic o zmianie zameldowania ? ale to oczywiscie tylko teoria grin i widze ze nic niewarta smile

Haz$ #1828977 03/12/2007 17:04
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
ile jest czasu na zaplate mandatu?

Dostalem za predkosc frown

dejv #1829039 03/12/2007 18:22
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Hm ja dostaje przeważnie za nieopłacone parkowanie ale moim zdaniem te mandaty nie maja podstaw prawnych, np. w niemczech fotki robią auta i nikt sie nie wywinie z tego a tak jakiś dzieciak moze Ci zabrać mandat zza wycieraczki i skad bedziesz wiedział...

Zresztą i tak zawsze mam cos na szybko do załatwienia wiec po co wink

Ale ostatnio to już szczyt. Widzę chodzą i tam spisują więc wyciągam kartę wypsuję, na zagarach 16:17 to wiadomo od 16:20 zaznaczam i tak mam 30min wykupione, wkładam i wysiadam z auta.

Wracam po 20 minuatch a tam mandat i wg. kontrolera nie mialem wykupionego parkowania o godzinie 16:28 grin

Zajechałem sobie do siedziby, mowie ze taka i taka sprawa (15 minut koles analizował te papierki pod kątem tego ze ja sie pomyliłem) i mowi ostatecznie:... trzeba podanie napisać, a jako ze byłem mega zdenerwowany to wzięłem kartkę napisalem jedno zdanie, dołączyłem te papierki i wyszedłem wink

mija miesiąc a tu zero odzewu grin

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (alfa, Sensei, latajaca_holenderka, betowiec, aker, Lukasz111, burbon), 3,288 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,804
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025