Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
Pooh-Bah
Pooh-Bah
do Niemiec masz dozwoloną 1 sztangę smile

Bonus: Unibet
B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Originally Posted by moonlight

łe to dziadowsko frown 10 paczek * 5zł zysku = 50 zł smile zrobić z 10 kursow z buta dziennie i 5 stowek jest laugh

Pooh-Bah
Pooh-Bah
To moze rzuce troche swiatla na pewna odnoge przemytu tzw. "promy" Mieszkam w Szczecinie, kiedys jakies 5 lat temu plywalem na promach, czyli promem do nowego warpna, tam po stronie niemieckiej na promie kupowalo sie w sklepie wolnoclowym, potem kazdy obkladal nie paczkami od stop po szyje do tego jedna sztanga i pol litra na tzw. legalu i po butelce w rekawie, grubsze ryby mialy swoje miejscowkli w scianach, pod podloga i wszedzie gdzie sie dalo potem odprawa gdzie prawie wszyscy byli juz lekko naje....ni ( wiadono 0.5 Krakusa za 2euro smile ) celnicy w miare spoko czasem cos zabrali. Podsumowujac plywalem jakies 1.5miecha prawie codziennie, mialem jakies 80zl za 5-6 godzin siedzenia i nic nie robienia, do tego co dziennie rama szlugow od "szefa" mial na imie Zenek laugh no i prawie zawsze wracalem do domu chwiejnym krokiem wink Jak uzbieralem na nowy komputer to zrezygnowalem bo towazystwo tam mnie juz znudzilo laugh A wiec jak widzicie przemyt fajek z Niemiec do Polski tez byl oplacalny smile inna sprawa ze potem te fajki znowu szly do Niemiec smile Trzeba zauwazyc ze bylem tylko plotka, grubsze ryby dla ktorych plywalo po 10-15 ludzi zarabialy duuuzo wiecej,

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by bet_master

łe to dziadowsko frown 10 paczek * 5zł zysku = 50 zł smile zrobić z 10 kursow z buta dziennie i 5 stowek jest laugh

To znajdź odbiorcę w Niemczech za (6.5+5PLN zysku)*10/ 3.7 == 30 euro za sztangę, a długo nie będziesz musiał pracować smile

M
member
member
M Offline
zdaje się iż są jeszcze przygraniczne kasyna, więc sobie znajdzcie jakiegoś spłukanego hazardziste , to wam wszystko przewiezie haha:D

a tak na powaznie to jakieś 8 lat temu kiedy koleżanka przywiozła mi z niemiec szampon w spreyu, zdaje się dalej nie ma czegos takiego w polsce, to wpadł mi do głowy pomył żeby tym środkiem handlować. Ale za daleko mieszkam od granicy i trzeba by było chyba zainwestować w jakieś reklamy i pomysł umarł śmiercią naturalną frown

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z przewiezieniem teraz to nie problem, pakujesz w samochód i jedziesz, cena Panowie, cena, ... to już się nie opłaca smile
Przynajmniej jak kiedyś, gdzie ludzie na tym robili majątki smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z przewiezieniem teraz to nie problem, pakujesz w samochód i jedziesz, cena Panowie, cena, ... to już się nie opłaca smile
Przynajmniej jak kiedyś, gdzie ludzie na tym robili majątki smile

opłaca jak byś miał odbiorcę, że jak masz towar jedziesz i on od ciebie bierze w każdej chwili i ile masz tongue

jakieś 6 lat temu woziłem (Ja jako kierowca) fajki i wodę "ruskie/ką" do niemców ze znajomym to były czasy smile nawet raz nas złapali zdemolowali merca (124),przed granicą niemiecką tak zwane ZOLE, jak go rozpakowywali na parkingu to "szoł time świst pizd" laugh laugh wszystko łamali zero cackania, aż znajomy (właściciel auta) głowę spuścił i powiedział że sam wyciągniemy te 100 kartonów smile bo by rozje***bali chyba całego laugh

Fakt faktem że tu jest ryzyko, że to jest biznes na zrobienie dużego hajsu i zainwestowanie go w coś legalnego później.

A ubaw z takiej wycieczki co niemiara laugh

Pooh-Bah
Pooh-Bah
To musieli być polscy celnicy, bo Niemieccy nie dość że delikatnie rozkręcą to jeszcze ładnie wszystko złożą, i nieważne czy coś miałeś czy nie smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
to byli niemieccy laugh a co lepsze nic tylko zabrali towar, a nas puścili, i dalej pojechaliśmy na niemcy na zakupy, zakupy typu opony itd ,jak już byliśmy na granicy to nie można było tego zmarnować. laugh

pozdro

Porucznik
Porucznik
MATTAT - Ty poważnie piszesz, że was ot tak puścili? shocked
To wyscie mieli 100 kartonow czy 10 paczek ?

Co do gościa o którym wspomniałem :
Początkowo woził szlugi zarówno polskie jak i ruski do Włoch. No ale nie było na tym dobrej kasa to postanowił wozić do Francji. Poźniej nawet do Anglii.
Najpierw starym samochodem, poźniej kupił A^ kombi, przerobił i biznes się krecił. Ciagle mało i mało ..
No i raz się przewiozł we Włoszech.
Zabrali Chyba 140 kartonów, A6, duża grzywna, areszt chyba na 3 miechy i oczekiwanie na sprawe blush

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak dawno, dawno temu kupowałem lentinky w Czechosłowacji i sprzedawałem w Polsce. To był mój pierwszy biznes, później już się nie opłacało. Panie w ZUS-e zżerały prawie połowę. laugh

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
yeah lentilky to bylo cos wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by El_Darro
Jak dawno, dawno temu kupowałem lentinky w Czechosłowacji i sprzedawałem w Polsce. To był mój pierwszy biznes, później już się nie opłacało. Panie w ZUS-e zżerały prawie połowę. laugh

laugh laugh laugh

G
addict
addict
G Offline
jesli chodzi o niemcy pamietaj ze wchodzimy do schengen 20 czy 21 grudnia, bedziesz mogl wozic ile chcesz

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Originally Posted by greku78
jesli chodzi o niemcy pamietaj ze wchodzimy do schengen 20 czy 21 grudnia, bedziesz mogl wozic ile chcesz

ciekawa sprawa smile tir wypełniony fajkami i człowiek jest ustawiony do konca życia wink

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by platynowy007

pewnie sobie wzieli na wlasny uzytek te 100 paczek... smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by yaaho

Jak dorwą Niemcy np. z 100 kartonami = 1000 paczek to taka jest procedura :
- wypakowują samochód, rekwirują towar,
- jedziesz z zoll-ami na tzw. 12 kilometr wink podpisujesz papierki i dowalają grzywnę, już nie pamiętam ile dokładnie, chyba za każde 100 kartonów = ok 1200-1800 Euro.
- i tyle, odjeżdzasz z ich bazy i jedziesz gdzie chcesz.

Nie ma żadnego więzienia, nie rekwirują nic poza towarem ( jest jeden wyjątek - ale to nie temat na taką gadkę )

To tak gwoli wyjaśnienia, bo co niektórzy myślą że jak 100 kartonów to wielki przemyt a to jest po prostu gówno. Ludzie busami wożą (?) przynajmniej wozili do Niemiec, bo ten interes coraz mniej opłacalny.

To wszystko wiem z pierwszej ręki smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by bet_master
Originally Posted by greku78

ciekawa sprawa smile tir wypełniony fajkami i człowiek jest ustawiony do konca życia wink

Bardzo ciekawa, ale zapewne chodzi tylko o towary unijne, tak ? wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by yaaho

Jak dorwą Niemcy np. z 100 kartonami = 1000 paczek to taka jest procedura :
- wypakowują samochód, rekwirują towar,
- jedziesz z zoll-ami na tzw. 12 kilometr wink podpisujesz papierki i dowalają grzywnę, już nie pamiętam ile dokładnie, chyba za każde 100 kartonów = ok 1200-1800 Euro.
- i tyle, odjeżdzasz z ich bazy i jedziesz gdzie chcesz.

Nie ma żadnego więzienia, nie rekwirują nic poza towarem ( jest jeden wyjątek - ale to nie temat na taką gadkę )

To tak gwoli wyjaśnienia, bo co niektórzy myślą że jak 100 kartonów to wielki przemyt a to jest po prostu gówno. Ludzie busami wożą (?) przynajmniej wozili do Niemiec, bo ten interes coraz mniej opłacalny.

To wszystko wiem z pierwszej ręki smile

Ja nie wnikam i wtedy nie wnikałem, papierki były jakieś grzywny nie było, nie eskortowali nas 12km od granicy, zostawili nas z ro**jebanym autem do skręcenia na parkingu przed granicą , zapakowali faje i parę butelek wódki i kieta pojechali smile

żyje się dalej.

bez odbioru.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by MATTAT
nie eskortowali nas 12km od granicy
Nie chodzi o odległość wink laugh ale mniejsza ...

Ale fakt - żyje się dalej. Pzdr.

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, aker, latajaca_holenderka, rafal08, alfa, ANZELMO, Sensei, betowiec, $-man, forty), 1,829 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,374
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025