Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Jestem juz dostepny, wiec mozecie podeslac nowe listy wink

Na PW odpowiem potem

Bonus: Unibet
addict
addict
Tak swoją drogą to jeżeli nie ma ochoty się bawić w pozycjonowanie, ani wykupywać premium options na sedo itp., a do tego nie ma się cierpliwości ani funduszy na czekanie miesiącami aż ktoś przypadkiem natknie się na naszą ofertę (nie biorąc pod uwagę szczęścliwego zbiegu okoliczności wink ) to chyba nawet mając wykupione niezłe domeny pozostaje jedynie wysyłanie maili do potencjalnych zainteresowanych?

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Dokladnie tak, Ulvgaard. Wysylanie maili do potencjanych odbiorcow to jedna z podstawowych czynnosci domeniarzy smile.
W takich sytuacjach moga zrodzic sie dlugotrwale wspolprace i dzieki temu mozna w krotkim czasie zarbic.

Panowie, raz jeszcze prosze o przemyslane propozycje domen, a nie mega nindze frown

Zwiekszylo sie u mnie grono odbiorcow, wiec moze cos lepiej bedzie i wiecej zainteresowania z ich strony.

Prosze o nie przesylanie mi domen z myslnikami, domen z polskimi wyrazami i koncowka com, domen z angielskimi wyrazami z koncowka pl, bo odbiorcy tego raczej nie wezma.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Jezeli ktos czuje sie na silach, to podaje tematyke jaka mnie interesuje w tej chwili, mianowicie - kredyty, mapy internetowe, ubezpieczenia. Dobre domeny (jesli nie wezmie ich odbiorca), ja sam zakupie. Tylko prosze bez kamikaze wink

www.fenomendomen.blogspot.com [fenomendomen.blogspot.com]

Blade Runner
Blade Runner
Poczytałem trochę ten temat i przyznam, że zaciekawiło mnie to. W związku z tym mam do ludzi, którzy się na tym znają kilka laickich pytań smile

Załóżmy, że mam pomysł na adres, który spróbował bym opchnąć na Sedo. Załóżmy, że chcę zarejestrować domenę abcdefghijk.com

Wchodzę na nazwa.pl i widzę, że taka domena jest wolna - więc ją kupuję - podana jest cena promocyjna 9,90zł (jak rozumiem jest to opłata z góry za rok).

Czy jak zapłacę te 9.90, to domena jest już moja i mogę już ją spróbować sprzedawać? Czy konieczne do tego są dalsze inwestycje, tj. wykupienie serwera, jakichś certyfikatów własności, czy cokolwiek innego?

I załóżmy, że domenę już mam - wchodzę na Sedo i widzę na stronie głównej listę domen. Obok nazwy domeny jest "current bid" i tam są sumy w $ lub E. Czy są to sumy, które już ktoś zaoferował za te domeny? Czy są to może ceny, które sprzedający chce uzyskać, a nie oznaczają one, że ktoś już za daną domenę tyle zapłacił?

I podobne pytanie - czy "traffic" to liczba ofert jaką złożono w celu kupna danej domeny?

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Wchodzę na nazwa.pl i widzę, że taka domena jest wolna

Podawalem juz tutaj przyklad, jak mnie Nazwa.pl wyrolowala z domena WCBRASIL.COM (opisane na blogu). Zdecydowanie odradzam rejestrowanie domen globalnych w Nazwie ze wzgledu na cholernie uciazliwe procedury przekazywania domen - tymbardziej tym zagranicznym odbiorcom. Co prawda koszt zakupu domeny com, to 12.08, ale ja bym zaplacil nawet 30 euro zeby miec spokoj. Teraz ptrzenosze wszystkie com-ki do dynadot, poniewaz jak sprzedam jakas domene na Sedo, to od reki ja moge rpzekazac kupujacemu, a nie wysylac mu do stanow pisma do podpisania laugh

Czy jak zapłacę te 9.90, to domena jest już moja i mogę już ją spróbować sprzedawać? Czy konieczne do tego są dalsze inwestycje, tj. wykupienie serwera, jakichś certyfikatów własności, czy cokolwiek innego?

Kupujac domene w cenie promocyjnej jestes zobowiazany do jej przedluzenia na nastepny okres. Jesli kupisz domene jutro i chcesz ja sprzedac w poiedzialek, to pomimo tego, ze zaplaciles juz za nia (promocyjnie) placisz za przedluzenie.

I załóżmy, że domenę już mam - wchodzę na Sedo i widzę na stronie głównej listę domen. Obok nazwy domeny jest "current bid" i tam są sumy w $ lub E. Czy są to sumy, które już ktoś zaoferował za te domeny?

Albo oferta zainteresowanych, albo w przypadku braku zainteresowania cena ustalona przez sprzedajacego.

I podobne pytanie - czy "traffic" to liczba ofert jaką złożono w celu kupna danej domeny?

Traffic jest to ruch (liczba unikalnych odwiedzajacych) jaki generuje domena. Im traffic jest wyzszy, tym domena jest cenniejsza.

Jak wroce z Cetniewa w poniedzialek, to opisze na blogu jak wycenic domene, ktora posiada ruch i ile mozna zarobic na niej. Na wszystkie PW odpowiem tez po powrocie.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Patrzcie na to:

http://www.websitevaluecalculator.com/

Earnings Report for mecz.pl

Your site is valued at: $21,432

grin

Earnings Report for onet.pl
$35,089,421

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline

Blade Runner
Blade Runner
Raczej Polacy z Irlandii wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Bzyku
Raczej Polacy z Irlandii wink

No tak, ale onet jedynie 0.8%.

$t$ Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lupus
Earnings Report for mecz.pl

Your site is valued at: $21,432

Zwiększyła się wartość grin

Your site is valued at: $39,666

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
te statystyki alexa nie są dokładne, smile

wiec nie sugerujcie sie nimi,

przyblizone mozna poznac wartosci serwisu, ogladalnosc, backlink itp - ale to wszystko jak wspomnialem przyblizone !

Blade Runner
Blade Runner
Oczywiście, że nie są dokładne. Wpisałem adres strony, której nie ma (jest domena do wzięcia) i wyceniło ją na 78$ laugh

addict
addict
Polecam współpracę z donicem - wiarygodny partner piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by donic
Jesli kupisz domene jutro i chcesz ja sprzedac w poiedzialek, to pomimo tego, ze zaplaciles juz za nia (promocyjnie) placisz za przedluzenie.

Czy to w ogole jest mozliwe? Przeciez po rejestracji domeny trzeba czekac te cholerne 60 dni zeby ją opchnąć... smirk A może się mylę??

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Ulvgaard

hmm a mi nawet nie odpisal smirk

H
$
$
H Offline
sprzedam www.bukmacherka.info.pl [bukmacherka.info.pl] za 40zł smile abonament wykupiony do lutego... jak ktos chce zalozyc sobie stronke z typami czy cos takiego to w sam raz wink

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by Rancorn
Originally Posted by Ulvgaard

hmm a mi nawet nie odpisal smirk

Na PW mecz nic nie doszlo. Jesli zas na maila, to prawdopodobnie domeny sie nie nadawaly z powodow - polskie slowo i.com lub ang slowo i .pl . Zaawyczaj odpisuje, mzoe cos przeoczylem. PRzypomnij sie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Donic, ja też wysłałem PW i odpowiedzi nie otrzymałem, aczkolwiek zakładam, że to jest tylko i wyłącznie przeoczenie, bo wcześniej współpraca układała się wzorowo smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
poszlo PM

Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
14 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, rymoholik, rafal08, Sensei, alfa, ElNinho[mmdea], forty, latajaca_holenderka, betowiec, Akhu, $-man, aker, Kretol, bukma), 2,222 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,199
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026