|
|
addict
|
|
addict
Z gory przepraszam jezeli taki temat już istnieje, ale nie udało mi się niestaty znaleźć go na wyszukiwarce, toteż postanowiłem założyć nowy. W weekendowym Dzienniku znalazłem artykuł o tym, iż dzięki słabemu dolarowi atrakcyjność zakupów w USA jeszcze bardziej wzrosła. Zainteresowany wszedłem sobie na amazon i faktycznie można kupić perfumy dwa razy taniej niż w Polsce, a poza tym znalazłem jeszcze kilka pozycji, których w Polsc w ogóle znaleźć nie mogłem  . W związku z powyższym pytanie jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś kupował coś z amerykańskiego sklepu internetowego i jak wgyląda taka procedura? Czy trzeba się bawić w szukanie jakiegoś agenta celnego żeby odprawić towar, oclić i oVATować czy może dostajemy paczkę do domu pocztą/kurierem i oprócz wyższych kosztów przesyłki nie trzeba się bawić w żadne dodatkowe koszta? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki, w tym również link do takowego tematu, jeżeli już istnieje  .
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
W przedostatnim zdaniu powinno być żadne dodatkowe procedury 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja kupowalem na ebayu, aczkolwiek bylo to ciuchy  Jedyna wada zakupow w USA jest przesylka, tu odleglosc dosc duza i moze Cie ladnie trzepnac po kieszeni, czasem cena przeyslki jest wieksza niz cena samego towaru  Ale i z tym idzie sobie poradzic, masz kogos w USA?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja bym sam chcial chetnie cos z usa kupic... jednak pojawia sie problem wysylki i vatu / cła (nie wiem cyzm to sie rozni i jakie sa zasady ovatowania i oclenia ;]). O ile wysylaniem zajmuja sie firmy ktorych jest troche... to dochodzi vat/clo i juz tak kolorowo nie jest;/ Wiem, tez ze niektore sklepy oferuja wysylke do europy. polecam jeszcze strone www.pricegrabber.com [ pricegrabber.com] pozdro
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
lupus: nie mam nikogo w USA. Co do ceny przesyłki to bazując na stawkach widniejących w amazon 10$ by mnie to kosztowało, więc nie jest tak źle  . Pozostaje tylko kwestia odprawy celnej i formalności z tym związanych...
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Wiesz, wiadomo, duzy sklep wiecej mozliwosci wysylki, niektorzy np narzucja, ze za granice tylko kurierem to ja dziekuje, bo wiadomo, jakie oni maja ceny  Najtaniej to paczka morska, tylko to idzie prawei 2 miechy chyba 
|
|
|
Link skopiowany do schowka