|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
A poza tym : kto mówi "pufa" na mebel Pufa i jaki to blad, tak mowie na siedzenie(miekkie kwadraciane  ) Tadeusz Borowski w książce "Pożegnanie z Marią",w jednym z opowiadań-wspomnień(chyba w "My z Auschwitzu")dał jeszcze inne znaczenie słowa "puf"-jako funkcjonujący w obozie oświęcimskim burdel,do którego wiąźniowie dostawali w formie nagrody talony...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A poza tym : kto mówi "pufa" na mebel Pufa i jaki to blad, tak mowie na siedzenie(miekkie kwadraciane  ) Tadeusz Borowski w książce "Pożegnanie z Marią",w jednym z opowiadań-wspomnień(chyba w "My z Auschwitzu")dał jeszcze inne znaczenie słowa "puf"-jako funkcjonujący w obozie oświęcimskim burdel,do którego wiąźniowie dostawali w formie nagrody talony... W takim razie chwala talonom 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Kylo"-wsadź sobie głęboko w dupę to swoje niby poczucie humoru w odniesieniu do OBOZU ZAGŁADY W OŚWIĘCIMIU o którym ja napisałem przypominając twórczość więźnia tego obozu Tadeusza Borowskiego. Są granice chamstwa i braku kultury-tu przez Ciebie przekroczone!
P.s.:w Oświęcimiu zginęli moi oboje dziadkowie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Edi Przepraszam nie chcialem Cie urazic, myslalem, ze tylko probojesz odniesc sie do mojego poprzedniego postu. Nie jestem typem czlowieka - konkretnego chama, jeszcze raz wybacz.
Co do humoru, a raczej tekstu sam wyszedl z siebie, nie gniewaj sie. Ile to czlowiek glupot naopowiada... tymbardziej, ze chodzo o Twoich dziadkow.
|
|
|
|
|
$
|
|
$
w wieku gdzies 7 lat  dezodorant - dinozaur kaloryfer - karolyfel czy jakoś tak ale i do tej pory czasami mi sie miesza i ostatnio zwrócono mi uwage na weś zamiast weź  wpisalem w google weś i widze ze troche ludzi tez tak pisze  i to chyba wszystko 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chodz zamiast choc , do tej pory mi sie zdarza bardzo czesto :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zamiast: tam są --> sam tą
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za młodych lat to tak ... Sufit - fisut Pomidor - milok 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja jeszcze czesto mam literowki np na onet.pl ze przeczytam naglowek tak wzrokowo nie czytajac go dokladnie i wyjdzie mi jakies slowo a pozniej czytam artykul i mi nie pasuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mi się czasem wyrwie: "Bąb mnie zoli" zamiast " Ząb mnie boli" 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Widze, ze z tym Zagłębiem to nie tylko ja. Kordła tez mi sie zdarzała. Jak bylem mlody, byla taka piosenka, z czasow przedszkla, ktora ja spiewalem: Strusie mu sie pasłaniaja  Zamiast strusie mu sie w pas kłaniaja
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jak byłem dzieciakiem to myślałem, że film "Naga broń" to jest "Na Gabroń".. Ale w dalszym ciągu nie wiem co miałby znaczyć ten mój tytuł..
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Za mlodu... predyzent, Urungwaj, kolimetry (kilometry)... pare lat temu podczas grania w NFSa: Gam dazu i juz go mamy... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jak byłem dzieciakiem to myślałem, że film "Naga broń" to jest "Na Gabroń".. Ale w dalszym ciągu nie wiem co miałby znaczyć ten mój tytuł.. gabron  leze ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W Kielcach się często nie używa literki "i" w czasownikach jak na końcu jest "e" np. kąpe - zamiast kąpie zaj.ebe itp. ale moje najwieksze przejęzyczenie to jak do swojej kobiety zamiast powiedzieć "Kochanie podaj mi sól" powiedziałem " Ty kur.. zruinowałaś mi życie" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W Kielcach się często nie używa literki "i" w czasownikach jak na końcu jest "e" np. kąpe - zamiast kąpie zaj.ebe itp. ale moje najwieksze przejęzyczenie to jak do swojej kobiety zamiast powiedzieć "Kochanie podaj mi sól" powiedziałem " Ty kur.. zruinowałaś mi życie"  tylko czekalem kto napisze to o soli 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Liceum.
Jeden koleś pytał w bibliotece o lekturę "Gdzie je Grzechu ?"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ten sam na lekcji historii.
"Chłopy ,co poparły Kosciuszke miały kosy i mozna powiedziec ,ze wygladali jak kosynierzy".
Facet zdał mature ,potem ukończył Wydział Prawa na UMCS ,podobno jest prokuratorem. Postawiłbym dolary przeciw orzechom,ze nalezy do PISu.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|