witam. od rana za mna chodzi jeden typ,mianowicie wygrana Memphis! poczatek sezonu kiepski (bilans 1-4) w domu (0-2) natomias Houston wystartowalo jak na "rakiete" przystalo:) w zeszlym sezonie druzyny graly ze soba 4 razy z czego 3 razy wygrywaly rakiety !!! no ale dzis widze tu wygrana Grizzlies !!! a patrzac na kurs jaki jest na nich 3.15 to moim zdaniem nic tylko grac !!! seria 3 zwyciestw Houston musi sie kiedys skonczyc i to bedzie dzisiaj !!! a wiec reasumujac :
witam. od rana za mna chodzi jeden typ,mianowicie wygrana Memphis! poczatek sezonu kiepski (bilans 1-4) w domu (0-2) natomias Houston wystartowalo jak na "rakiete" przystalo:) w zeszlym sezonie druzyny graly ze soba 4 razy z czego 3 razy wygrywaly rakiety !!! no ale dzis widze tu wygrana Grizzlies !!! a patrzac na kurs jaki jest na nich 3.15 to moim zdaniem nic tylko grac !!! seria 3 zwyciestw Houston musi sie kiedys skonczyc i to bedzie dzisiaj !!! a wiec reasumujac :
ja na dziś pobrałem Heat(+1.5) w pinn z gry wyglądają coraz lepiej ostatnie 2 mecze bynajmniej już to pokazują z Phoenix nie wytrzymali w końcówce jednak już z New York sobie poradzili.
co do meczu Indiana - Boston to największa niewiadoma - Indiana w poprzednich sezonach potrafiła wygrać z najlepszymi a sromotnie przegrać ze słabeuszami - dlatego ten mecz chyba najciekawszy dzisiaj do oglądania...
poza tym pobrałem Rockets, Pistons i nie widze innych wyników w Phoenix, Dallas czy San Antonio...
Witam. Ponizej sklecilem pare zdan co do dzisiejszych meczy ,biorac pod uwage linie U/O w ostatnich 10 spotkaniach.
IND-BOS 198.5 4O/6U
ORL-SEA 211 2O/8U
MEM-HOU 200 1O/9U
DAL-76 191.5 7O/3U
SA-LA 197.5 8O/2U
POR-DET 189 1O/9U
PHO-NY 208.5 6O/4U
Troszke zaskoczyly mnie stat.dotyczace pary SA-LA, 8 wynikow over co przy potencjale SA troszke dziwi,no i nastepna para MEM-HOU , linia 200 zostala przekroczona tylko 1 raz. Jezeli mialbym cos z tego zestawu wybrac to chyba skusze sie na under MEM-HOU.
Charlotte Bobcats (-2) - Miami Heat @2.09 pinnacle
Tak się zastanawiam, co istotnego wydarzyło się od czasu gdy te ekipy grały z sobą po raz 1 w tym sezonie i gdy 'Cats wygrali 90-88 na parkiecie rywala : (przedmeczowe komentarze do tamtego spotkania w 1 części tematu) - Miami zagrało dobry mecz z Phoenix (wtopa) i przeciętny z Knicks (okraszony zwycięstwem) - kontuzja Feltona na chwilę rozwaliła Bobcats, lecz już jest zdrów jak rybka (38 minut z Rakietami) a to kluczowy gracz tej zbieraniny (tu chyba każdy się zgodzi) Co mnie trochę martwi to arena Bobków - mecz z Yao i T-Mac'em a na trybunach ledwo 12000 luda - raczej nie byli zbyt pomocni gospodarzom. Reasumując te wywody, Miami zagrało 1 dobry mecz w sezonie na 6 rozegranych i to ma być przesłanka dla zagrania ich? Nie ma mowy, typuję tak jak w poprzednim starciu tych drużyn.
Kusi jeszcze Memphis (+6.5) ale te mecze z Rockets jest jakaś dziwna: w zeszłym roku Houston wygrało 4 z 4 meczy, natomiast sezon wcześniej to Miśki zaliczyły komplet 4/4. Do tego Pau Gasol w słabej formie.
Ostatnio mecze między tymi drużynami są nieco bardziej wyrównane. Bryant jak zwykle gra rewelacyjnie, wraca do pomocy Odom. Spokojnie powinni stawić wysokie wymagania Spursom.
Detroit Pistons (-5) @ 1.971
Nie wierzę, że Portland jest w stanie wygrać 4 z rzędu mecz u siebie.
-------
Źle się dzieje w Knicks. Marbury opuścił trening i rozpocznie mecz na ławce. Jego przyszłość w klubie jest niepewna.
Rozkminiam grę na Detroit. Portland mimo trzech wygranych niespecjalnie mnie przekonało i spodziewam się że doświadczenie "Tłoków" weźmie dzisiaj górę. Gospodarze mają ciekawy skład, złożony z wielu młodych perspektywicznych zawodników, do których jeśli dołączy jeszcze zdrowy Oden będą groźni dla najlepszych. Póki co chyba jednak Detroit ML tudzież HC -5pkt
Witam. Na dzisiaj wybrałem sobie dwie propozycje, mianowicie mam tu na myśli Seatle z dodatnim handi 10,5 , i Detroit
Co do Detroit to argumantacja jak wyżej oraz do tego dobra forma tłoków, natomiast Supersonics to typ na przełamanie, do tego 10 pkt to naprawdę duże udogodnienie tym bardziej że Orlando to nie jest jakaś ekipa co każdego leje po kolei,
A co do reszty: niby ten Boston powinien przegrać wkońcu ale.. no właśnie ale... gra on z Indiana która to jest bardzo nierówna i tutaj jak dla mnie to każdy wynik możliwy, Wyżej pojawiły się typy na Miśki co według mnie jest szukaniem typu na siłę, tym bardziej ze co to jest seria 3 win Houston? nic nadzwyczajnego I pozostają dwie niby pewki czyli Phinix i Dallas, o ile Phinix można by to Handi spróbować zagrać o tyle Dallas to dla mnie wielka niewiadoma...
Należy także dodać, że w ostatnim czasie ładnie to NBA się nam układało (bynajmniej mi) i kiedyś muszą nastać słabsze dni, tak już poprostu jest a NBA jest to szczegolna liga wiec ostrożna ze stawkami
No nic to tyle z mojej strony Owocnej nocy Panowie i Panie
Dla Blazers sezon zaczal sie nienajlepiej. Ze skladu wypadl Greg Oden, ktory byl wielka nadzieja kibicow z Portland na zastapienie niekwestionowanego lidera zespolu, Zacha Randolpha, ktory przeniosl sie do Nowego Jorku. Pierwsze mecze pokazaly, ze rzeczywiscie brak roslego centra bedzie dosc odczuwalny w szeregach Blazers i z wyjazdow do San Antonio, Nowego Orleanu i Houston, wrocili z bilansem 0-3. Kolejne 3 potyczki stoczyli juz na wlasnych smieciach, w Rose Garden Arena i ku zaskoczeniu wielu, wszystkie pojedynki wygrali. Szczegolnie zaskoczyli w ostatnim spotkaniu, pokonujac Mavericks! Dzisiejszej nocy zagraja czwarty juz z rzedu mecz u siebie z nadzieja na podtrzymanie dobrej serii. Do Rose Garden Arena zawitaja popularne Tloki. Podopieczni Flipa Saundersa spisuja sie poki co dobrze i prezentuja sie bilansem 5-1. Pochwalic ich trzeba takze za dobra gre na wyjazdach, bo 3 zwyciestwa na 4 rozegrane spotkania to dobry wynik. Jedynej porazki doznali ze zdeterminowanymi Bulls, dla ktorych owczesne pokonanie Pistons bylo pierwszym, bardzo oczekiwanym zwyciestwem w sezonie.
Grzebiac troche w historii wpadlem na ciekawe wyniki head-to-head. Przez ostatnie 4 lata Pistons wyjezdzali z Portland z podniesionymi glowami. Ostatniej porazki doznali w marcu 2003 roku. Co wiecej, 3 z tych 4 wygranych bylo na tyle wysokich, ze pokryly 5-punktowy spread wystawiony dzis przez buki. Jak widac Pistons maja swoj maly patent na Blazers i w zadnym wypadku nie przeszkadza im fakt, ze mecz rozgrywany jest w Rose Garden Arena w Portland, a nie w The Palace of Auburn Hills w Detroit.
Tloki to zespol zdecydowanie lepszy od oslabionych brakiem Odena Blazers. Na papierze pierwsze piatki wygladaja blado dla gospodarzy. Wierze, ze dzis wygra doswiadczenie i mimo wszystko wieksze umiejetnosci Pistons. No i ten patent DET na Blazers w ich hali...
witam...na dzis zdecydowalem sie pobrac heat(+1.5)...naprawd ostatnio bardzo mi sie podobala ich gra przeciwko knicksom....a bobcats przynajmniej wedlug mnie nic wielkiego nie pokazuja...atmosfera w miami raz lepsza ....zawodnicy nie moga sie doczekac powrotu Dwayne Wade....w bardzo dobrej formie jest Udonis Haslem, ktory otrzymuje ogromna ilosc podan od Williamsa i sporo znich wykorzystuje celnie punktujac...wydaje mi sie ze dzis miami odniesie 2 zwyciestwo i wejdzie na wlasciwy tor wygranych.....
drugim typem a raczej typami jest dubel:celtics+pistons ....co do pierwszej pary indiana jest nieobliczalna ale jednak chyba celtowie sa dla nich za mocni....boje sie handi bo moze byc wyrowanie ale raczej powinni wygrac goscie....podobnie do pistons....nie wierze aby portland wygralo 4 mecz z rzedu w dodatku oslabieni...niby wszyscy mowia ze tloki slabo zagraly z seattle ale kompletnie odpuscili druga polowe..wedlug mnie w tych paracch bez wiekszych problemow powinni wygrac goscie........
trzecim typkiem jest under 197.5 w meczu sas-lakers....jeziorowcy wiedza ze aby pokonac sas musza zagrac bezblednie w obronie bo jesli pojda na otwarty ogien to marne ich szanse....w poprzednich sezonach czesto padaly undery wiec i dzis warto sprobowac.....
Właśnie obejrzałem mecz Detroit - Portland... W ciągu 3 kwart (nie widziałem pierwszej) Detroit tylko przez parę minut było lepsze od Blazers. Nie wiem co się stało z tą ich słynną defensywą bo zostawiali mnóstwo miejsca i grali mało agresywnie. Skutek? Portland rzucało na prawie 55% skuteczności... Naprawdę były długie okresy, gdzie trafiali co chcieli i skąd chcieli. Kapitalnie momentami grał Jarret Jack, w drugiej kwarcie miał chyba ze 3 naprawdę piękne akcje z rzędu. Nawet takie ogórki jak Przybilla czy Outlaw robili co chcieli.
Nie wiem co się stało z tą ich słynną defensywą bo zostawiali mnóstwo miejsca i grali mało agresywnie.
trenerem jest Flip Saunders a on nigdy niebyl wielkim zwolennikiem defensywy wczesniej Larry Brown stworzyl ta mocna defensywe ale pozniej odszedl z klubu odszedl BigBen i o mocnej defensywie w Detroit mozna zapomniec
Po dwóch latach na nowo zacząłem obserwować najlepszą ligę na świecie i widze, że gra GS Warriors nic się nie zmieniła. Oczywiście można ich usprawiedliwiać kontuzjami czołowych graczy (Richardson i Jackson) czy też trudnym terminarzem jednak bilans 0-5 mówi mi, że przeciwko Pistons nie mają dużych szans. Detroit nie gra już tak efektownie i efektywnie jak w poprzednich latach kiedy triumfowało. Przede wszystkim formacja obronna gra gorzej, niz w latach triumfu. Do tej pory Pistons grali raczej ze słabszymi przeciwnikami i z nimi sobie radzili, wyjątkiem może byc przegrana z Bulls (pierwsza wygrana ekipy z Chicago). Ta przegrana budzi wątpliwości w perspektywie czasu kiedy to przeciwnikami będą drużyny ze szczytów swoich dywizji. Kolejnym przeciwnikiem jest jednak Warriors i kurs 1.8 na ich przegraną jest bardzo atrakcyjny. Pobieram go za małą staweczkę, bo dopiero powracam do tej dyscyplin, hehe. Pozdrawiam