Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
#1785774 17/11/2007 17:16
Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Czasami człowieka nachodzi chwila refleksji. Dla osób starszych ode mnie może to być moment gdy po raz pierwszy w lustrze na swej skroni dostrzegą siwego włosa. Niektórym już włosy mogą nawet wypadać i zamiast na skroni ów siwy włos może znaleźć się np. na ramieniu. To nic, że później okaże się, że to nie mój siwy włos, a mojego kota wink Jednak przejdźmy do rzeczy. Jeden pomyśli sobie co ja tam będę się przejmował jakimś siwym włoskiem, będzie ich więcej to zawsze można pójść w ślady Lucjana Mostowiaka i zrobić sobie farbę. Drugi nic nie pomyśli. Są też osoby refleksyjne, i w głowie takiej osoby zapewne zrodzi się myśl: Człowiek się starzeje, kiedyś było się pięknym i młodym. Teraz zostało tylko „i”. Tyle jeszcze chciałbym w życiu zrobić, zobaczyć... a czasu coraz mniej.

Mógłbym napisać: „Dziś rano zbudziło mnie piękne słońce, które przyświecało w me okno” Jednak wtedy minąłbym się z prawdą. A było to tak. Wstałem o 5:30, patrzę na telefon a tam nieodebrane połączenie z 01:32, „numer nieznany”. Ciekawe kto/co to mogło być. Lubię czytać, toteż jeszcze chwilę poczytałem książkę. Następną rzeczą, która zrobiłem było... Tak, tak, tak włączenie komputera i wejście na forum mecz.pl . I wtedy uzmysłowiłem sobie pewną rzecz, ja mam tylko 1174 postów ;| ! Gdzie ja jestem? Zadaję sobie to pytanie. Ano jestem mniej więcej w tym samym miejscu co Polska jeśli chodzi o EURO2012, czyli w lesie – taka niestety prawda, choć bolesna. Gwoździem do trumny jest jeszcze fakt, że ponad 90% moich postów pochodzi z bardzo kontrowersyjnych działów, mianowicie „To i owo” i „quasi czat”. Nie jest mi z tym dobrze. Postanowiłem to zmienić. Jest jeszcze wiele innych działów w których można by coś ponabijać, ale wolę nie. Dlaczego? Napiszę tak, na niektóre terytoria lepiej się nie zapuszczać bo można łatwo zarobić ostrzeżenie, lub też co by mnie z pewnością zabolało i ciężko było by mi z tym żyć można paść ofiarą edytowania posta przez moderatora.

Czyli już drogi czytelniku z pewnością wiesz co tu robię. Teraz posty będę nabijał w tym właśnie miejscu, w Private Picks. Niebawem napiszę coś więcej, czas jednak goni gdyż już nabiję sobie jednego posta pod tym postem, a pod kolejnym postem to będzie już post numer 3 napiszę coś więcej o mojej grze (czyt. nabijaniu).

Bonus: Unibet
Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

ADE 36ers - STH Dragons
typ: over 203.5
kurs: 1.9
stawka: 1PLN
buk: gamebookers

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Teraz coś napiszę o grze. Będę grał to co lubię najbardziej, czyli under/over i handicapy. Dyscyplina: koszykówka. Ligi europejskie, czasami NBA, ale tylko wtedy gdy będę cierpiał na bezsenność i zamiast spać zasiądę przed monitorem i będę wpatrywał się w livescora. Bo właśnie najbardziej cieszy mnie to patrzenie w zmieniające się cyferki i liczenie typu: zostało 7 minut, a oni muszą rzucić jeszcze 24 punkty, niech rzucają po 3.428 punktu na minutę i over siedzi hura . Najbardziej lubię ligę włoską, a to oczywiście dlatego, że mają najlepsze live z możliwych. Polskie live się zbyt często zawiesza, hiszpańskie to już nie to samo co rok temu, a najbardziej boli, że jakieś matoły kombinowały coś przy live z Euroligi i ULEBa i teraz to jest żenada, a nie live. Jak można bawić się przy czymś co tak świetnie działa. Jest jeszcze liga francuska, rzadko nią gram, kiedyś live mieli tam takie jak we Włoszech, teraz jak jest nie wiem. Niemiecka liga? No ich live też ujdzie. Zaraz sprawdzę jak jest z australijskim live, ale nawet, nawet się to prezentuje.

Co do stawkowania to gram tak, żeby za szybko tego nie przegrać, bo przecież chodzi o to, aby jak najwięcej postów nabić. A lepiej nabić w PP, niż na quasi tekstami typu: „ Swornica Czarnowąsy 1111111111111”, „Prądniczanka izzzzzi”, „Garbarz po overa !!!” czy „Przysiężny gogogo”.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

Olympia Larisa v Olympiakos BC
typ: Olympiakos -8,5
kurs: 1.85

Oyak Renault v Banvitspor
typ: over 142

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Dziś trochę nabiłem postów na quasi, oczywiście pogrywałem też w zakładach, ale typów jak widać nie umieszczałem. Wczoraj niesamowite szczęście: w trzech meczach linia została przekroczona o 0.5. Jeden z meczów był tutaj podany, chodzi mianowicie o jakieś badziewie z ligi tureckiej. W ostatnich sekundach dwa wykorzystane wolne. Dwa pozostałe, których tu nie podałem to coś z ligi australijskiej i mecz Turowa (miałem Turów-8, a wygrali 9).
Żeby mi głupio nie było wkleję wczorajszy kuponik:

[Linked Image]

Nawet mi czasami uda się wygrać.
Oczywiście nie będzie on wliczany do statystyk.

Dziś rano też trochę pograłem, przyznam się że dużo na Brazylijczykach wtopiłem. Choć i z tego meczu trafiłem ładne kursy, np. USA wygra pierwszego seta (3.1), a chwilę wcześniej nie zdążyłem tego zagrać po 5.5 frown
Niedziela godzina 12:30 to oczywiście... nie, nie, nie. To nie pora na rodzinny obiad, to czas na wygodne umiejscowienie się w fotelu i śledzenie live z Hiszpanii. I znowu wtopa (Granada - Barcelona, aż 11 punktów brakło do overa). Z nudów patrzę co by tu zagrać, ale nic ciekawego nie ma w ofercie na najbliższe minuty. Postanowiłem więc zagrać sobie w kasynie. I wygrałem.
51,52,53,54,55 smile A i 56 wypadło, szkoda że nie miałem bo by wygrana jeszcze większa była, ale nie ma co być zachłannym.

[Linked Image]

Teraz już nie będę grał po 1PLN, przechodzę na wyższe stawki ;]

Typy będą, o 18:15 liga włoska. Na pewno nie zabraknie typu na Solsonica Rieti + 17.5, a co jeszcze? Pomyślę i ewentualnie coś wybiorę.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

Montepaschi v Solsonica Rieti
typ: Solsonica +17.5
stawka: 3PLN

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

GS Warriors v TOR Raptors
typ: under 219.5

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Chciałem zrobić ankietę, ale nie mogę frown Z tego powodu jest mi bardzo przykro.

mgr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Poczytałem sobie te kilka postów i aż się śmiać do monitora zacząłem laugh wink

więc pozwoliłem sobie się wpisać wink

Pozdr piwo tak trzymaj i powodzenia

"lóbię" wink

mgr #1791503 19/11/2007 05:29
Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Spoko, jak ktoś ma fajny avatar to może się tu wpisywać, będzie bardziej kolorowo. Swoją drogą podziwiam tą moją muchę. Ciągle łazi mi po tym monitorze, w te i wewte, że też się nie zmęczy.

Kolejny typ. Tym razem zagram baaaaaardzo grubo, jutro nie będzie za bardzo nic do gry to zrobię podsumowanie. Fajnie by było mieć plus, dlatego na jutrzejszy ranek:

Rosja - Australia
typ: 1
kurs: 1.05
stawka: 200PLN

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Podsumowanie:

#1 -1
#2 -1
#3 +0.85
#4 -3
#5 +0.9
#6 +10

Zainwestowane: 207
Wygrane: 213.75
Zysk: +6.75
Yield: 3.16%
Posty nabite: 10

3 dni prowadzenia tematu i 10 nabitych postów, to cieszy. Jednak należy narzucić nieco większe tempo. Dziś straszna posucha. Nie wiem czy coś zagram. Co do yieldu to mam nadzieję, że dobrze policzyłem. Ważne, żeby temat był na plusie bo wtedy można nabijać. Później jeszcze coś skrobnę.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na życzenie autora tematu

Proszę zwrócić uwagę na słowo najlepiej. Otóż wiem, że najszybciej nabija się na quasi czacie, ale. No właśnie... Gdy ponad 90% postów pochodzi z tego działu to osobę taką można określić mianem „quasi czatowca”. Jeśli ktoś zwróciłby się do mnie „Ty quasi czatowcu” to jeśli byłaby to prawda (czyli rzeczywiście ponad 90% moich postów to quasi) zrobiłoby mi się smutno. Jednak gdy ktoś zwróciłby się tylko po to, aby mnie w taki sposób obrazić to podniósłby mi ciśnienie i to bardzo. Odpowiednie proporcje muszą być zachowane. Tak więc krótki pytanie: Gdzie?
Gdzie najlepiej nabijaæ posty?
single choice
private picks (23%, 7 Votes)
quasi czat (57%, 17 Votes)
to i owo (7%, 2 Votes)
inny dzia³ (13%, 4 Votes)
Total Votes: 30
Voting on this poll ends: 0 seconds ago

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

Arizona - Illinois
typ: over 122
kurs: 1.91
stawka: 1,5PLN

Argentyna - Korea
typ: Argentyna -1,5 seta
kurs: 1.75
stawka: 5PLN

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Odwieczne pytanie na quasi: "Macie live?"
Tak więc trochę linków wrzucę, choć i tak pewnie dalej będą padać te pytania - macie live? Nawet jak nikt nie skorzysta to ja sobie posta nabiję. Linki oczywiście są dostępne w innych działach na forum.

Liga australijska http://www.nbl.com.au/
Liga austriacka http://www.oebl.at/
Liga grecka http://www.esake.gr/
Liga hiszpańska www.acb.com [acb.com]
Liga niemiecka http://www.basketball-bundesliga.de/
Liga polska www.plk.pl [plk.pl]
Liga rosyjska http://www.basket.ru/index.aspx?site=2&lang=en
Liga turecka http://www.tbl.org.tr/beko/index.asp
Liga włoska www.legabasket.it [legabasket.it]

Czasami warto też spojrzeć w sekcje livebettingu:
www.bwin.com [bwin.com]
www.bet365.com [bet365.com]

Strona z dużą ilością wyników:
www.xscores.com [xscores.com]

I największy wynalazek, czyli Google.
Krótka instrukcja: Jeśli gramy jakieś badziewie to np. Gamebookers ma nazwę rozgrywek, np:
[Linked Image]

To co jest w czerwonej ramce kopiujemy do Google -> enter i już mamy oficjalną stronę na której już jeśli jest live i jesteśmy osobami średnio rozgarniętymi to powinniśmy sobie poradzić.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

Olympiakos - Prokom
typ: Prokom +11.5

Lietuvos - Efes
typ: under 153.5

Olimpija - TAU
typ: TAU -6.0

CSKA - Zalgiris
typ: under 156.5

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Podsumowanie:

#7 +1.37
#8 +3.75
#9 -1.5
#10 +1.35
#11 +1.35
#12 +1.35

Zainwestowane: 219.5
Wygrane: 232.42
Zysk: +12.92
Yield: 5.56%
Posty nabite: 14

Gdybym tak grubo nie przyłożył na Rosję yield wyglądałby duuuużo lepiej. Postów trochę nabiłem, picków trochę trafiłem. Ogólnie nie jest źle. A wracając jeszcze do yieldu to czy ja go dobrze liczę? Ja to robię tak: to co po słowie "zysk" dzielę przez to co po słowie "wygrane" i mnożę to razy 100. Czy dobrze to robię?

Później jeszcze coś nabiję smile

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Samo dziadostwo zostało, ale posta nabić pasuję, więc:

Barcelona - Real
typ: over 74.5 1st half

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Jak ten czas szybko leci, ostatni post w moim temacie nabiłem w czwartek shocked Dzisiaj niedziela - dużo kosza to i coś ponabijam. Zauważyłem również, że wczoraj na forum powróciła Legenda. Oczywiście znalazł się jeden gŁuPeK co wszędzie musi wypisywać swoje mądrości, nie omieszkał też pominąć tematu Legendy.

Naśladować zawsze trzeba najlepszych, tak więc i ja będę sobie stawiał cele. A dzisiejszy cel to czekolada z okienkiem, w końcu niedziela, trzeba jakoś uczcić ten dzień.
Teraz koszty:
-3,3 zł. - koszt czekolady
-6,6 zł. - tyle zapłacę za transfer środków z moneybookers na konto bankowe
-5 zł. - koszt wypłaty w bankomacie, niestety nie mam w pobliżu bankomatów Euronetu, ani WBK więc znowu jestem w plecy frown

Łącznie 14,9 zł. + wałki z przewalutowywaniem ze strony Gamebookers (ostatnio capnęli mi 5,5% shocked).
Załóżmy więc, że cel na dzisiaj to 20 zł. A co mi tam kupię sobie może dwie smile
W następnym poście typy, bo wiadomo co dwa posty to nie jeden.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline

Siena - Benetton
typ: Benetton +14.5
stawka: 15PLN

Gruuuuubo, tydzień temu kompromitacja Rieti, a ja dalej próbuje choć troszkę przeciwko Sienie. Jeszcze trochę dudków mam to najwyżej się jakąś fikuśną progresję pociągnie.
Będą okazje:
12:30 - liga hiszpańska
18:15 - pozostałe mecze ligi włoskiej
A w międzyczasie jeszcze turki, szwaby, Polacy, Grecy.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Ryzyko musi być, i kolejny post oczywiście.

San Fernando - Barcelona
typ: Barca -5.5
stawka: 30PLN

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, wHiTe_StAr, alfa, burbon), 2,684 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,315
Posty5,842,284
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026