Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 13 1 2 5 6 7 8 9 12 13
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Ostatnio zatrzymał mnie patrol policji, oprócz mandatu za prędkość, przetrzepali mnie równo, sprawdzali w jakimś rejestrze, Bóg wie gdzie jeszcze .. normalnie strasznie podejrzanie wyglądać musiałem wtedy wink
Pokażesz dokumenty ... a tam wymeldowanie, no i zaraz sto pytań do.. Jeżeli dobrze nie wytłumaczyłbyś, że pracujesz rzeczywiście za granicą, to miałbyś kłopoty.

Znam właśnie jednego, co wymeldował się, niby za granicę, a cały czas w Polsce siedzi... tylko po co ? A 9 miesięcy to nic smile
Choć i ja też kombinuję wink

Bonus: Unibet
R
addict
addict
R Offline
Faktycznie wojsko to niezle bagno, juz lepiej przemeczyc sie przez jakis licencjat i upiec 2 pieczenie przy jednym ogniu tongue

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
czyli, ze po licencjacie przenosza mnie od razu do rezerwy? tongue

Pooh-Bah
Pooh-Bah
albo na 3 miesięczne przeszkolenie

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by zostać modem_MLS
Originally Posted by Piostar
Załatw zaświadczenie i z bani masz a z nami spędzisz kolejny sezon na forum laugh

No właśnie, tak jak ja.
W szkole byłem 3 razy:
- zapisać się
- po zaświadczenie dla WKU
- po legitymacje

Odroczenie do czerwca 2009 ;]

A teraz zajmuję się nabijaniem postów.

LOL wink
A gdzie to takie walki przejda?
Przeciez kazda szkola moze Cie skreslic nawet gdy oplacasz a nie smigasz na zajecia smile

-
veteran
veteran
Originally Posted by lupus
Originally Posted by zostać modem_MLS
Originally Posted by Piostar
Załatw zaświadczenie i z bani masz a z nami spędzisz kolejny sezon na forum laugh

No właśnie, tak jak ja.
W szkole byłem 3 razy:
- zapisać się
- po zaświadczenie dla WKU
- po legitymacje

Odroczenie do czerwca 2009 ;]

A teraz zajmuję się nabijaniem postów.

LOL wink
Przeciez kazda szkola moze Cie skreslic nawet gdy oplacasz a nie smigasz na zajecia smile

Kwestia dogadania się smile Byłem w szkole w mojej rodzinnej miejscowości. Planowałem wyjazd za granicę, ale potrzebowałem zaświadczenia do wku (jak się okazało niepotrzebnie). Nic nie ukrywając przedstawiłem jak sprawa wygląda i czy mogą mi zagwarantować pół roku spokoju. Szkoła na to, że i owszem, pod warunkiem że z góry zapłacę za semestr 2k. Podejrzewam, że jeśli pojawiłbym się ponownie w szkole w lutym, to można byłoby zrobić podobnie. W paskudnych czasach żyjemy,nic tylko pieniądz wink

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
2k za semestr?
to chyba uczelnia wyzsza wink

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
nie no aż tak to mnie nie ciśnie żeby stracić 2000 tylko po to by miec odroczenie wink pomyśl ile kuponików byś za to wysłał laugh

newbie
newbie
załatwcie sobie papiery , że chorujecie na zółtaczke;) albo jesteście po chorobach wątroby- odroczenie na wieczność:) wiem że takie paiery kosztuja około 3 tyś ale spokój na całe życie

-
veteran
veteran
Jak najbardziej wyższa smile Póki co licencjat, ale za rok czy dwa ma być ponoć dostępna magisterka, ale nie to jest tu ważne smile
Napiszę, że byłem też w szkole policealnej (koledzy radzili żeby tam papiery złożyć, bo za darmo). Tam tak samo powiedziałem jak wygląda sprawa to pani sekretarka zaczęła smęcić, że mogą mnie wyrzucić za brak obecności (szkoła za darmo smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by bet_master
nie no aż tak to mnie nie ciśnie żeby stracić 2000 tylko po to by miec odroczenie wink pomyśl ile kuponików byś za to wysłał laugh

A ile przyjemności z strzelania na poligonie smile

-
veteran
veteran
Originally Posted by moonlight
Originally Posted by bet_master

A ile przyjemności z strzelania na poligonie smile

Że o wątpliwym zaszczycie pocierania rejonów nie wspomnę laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
LOL
Przeciez kazda szkola moze Cie skreslic nawet gdy oplacasz a nie smigasz na zajecia

hmmmm

Liceum zaoczne, wychodzi chyba 300 za semestr, nikogo nie obchodzi czy jesteś na zjęciach. Kumpel w tamtym roku poszedł tylko raz na egzaminy i zdał laugh laugh

W Sopocie jest też jakaś policealna, w której po opłaceniu semestru skreślają Cie z listy uczniów dopiero po zakńczeniu semestru i potem możesz się znowu zapisać wink

Teraz to tylko uczelnie państwowe się tak śpieszą z donoszeniem o osobach skreślonych z listy.

P
Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
P Offline
Dajcie sobie spokoj z armia.Jeszcze tego brakowalo zeby jacys pajace wciskali wam bron w rece.Mam 33 lata i wojsko znam tylko z opowiesci kumpli ile tam wypili wody i ile przelecieli panienek.Na komisji powiedzialem ,ze do armii nie ide i niech kieruja moja sprawe do prokuratora.Chyba uznali mnie za desperata bo zostalem skierowany do sluzby zastepczej ,ktorej nigdy nie odbylem.To tyle z mojego doswiadczenia.Pozdrawiam poborowych

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ja jestem za tym aby wojsko bylo obiazkowe.
Cos jak w Izraelu.

Oczywiscie kaleki by nie szly, ale nie byloby jak teraz migania, gdyby istniaja jak porzadna wojskowa komisja lekarska, ktory by sprawdzala delikwentow, ktorzy sie migaja przedstawiajac niestworzone wyniki choroby (wiadomo albo zaplacili albo maja znajomosci)

Gdyby to bylo obowiazkowe, kazdy by przelknal te 9 miechow.

Jesli chodzi o sluzbe zastepcza to widzialem 4 takich kolesi.
Jeden gruby, drugi kurdupel, trzeci hipis :D, a czwarty chudzinka nie wiem czy mial z 50kg.

Wlasnie takim by sie wojsko przydalo najbardziej.

Nic nie mam do Ciebie, wiec sie nie obrazajm, ale ja uwazam, ze zwiazki zawodowe(np w takich formie jak u nas), pedaly i pacyfisci to najwieksze zlo na swiecie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
proste , zwłaszcza "kurduplowi" na pewno pare cm miałby wiecej po wyjsciu laugh

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by th0mas
Podobno to bardziej obóz harcerski niż szkolenie wojskowe. Ale też informacja z drugiej ręki.

Bylem na tym. Lajcik. Troche kondycji sie tylko nabiera smile No ale gdzie indziej z kalacha sobie postrzelasz lub granatem rzucisz? 6 tygodni szybko zlecialo, jeszcze jakas kasa wpadla (10zl za dzien pobytu tam plus zwrot za dojazdy plus kasa na powrot plus jakis dodatek mundurowy plus kasa za jedzenie, ktorego sie nie zjadlo bedac na przepustce). Po 2 tygodniach masz przysiege. Po przysiedze co weekend do domu jezdzilem plus ostatnie dwa tygodnie stalki. Na koniec egzamin. Jak go zdasz to masz kaprala, jak nie, to szereowy.

Ogolnie polecam. Duzo nowych rzeczy mozna sie nauczyc, nowe znajomosc proaktycznie z calej Polski, duzo smiechu itp. smile Wspomnienia na cale zycie. No i WKU moze mnie teraz bodnac, bo mam juz wbita rezerwe.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Zielone Wirusy
załatwcie sobie papiery , że chorujecie na zółtaczke;) albo jesteście po chorobach wątroby- odroczenie na wieczność:) wiem że takie paiery kosztuja około 3 tyś ale spokój na całe życie

Taa a pozniej co powiesz pracodawcy, jak zapyta czemu masz kategorie D lub E???

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nic nie mam do Ciebie, wiec sie nie obrazajm, ale ja uwazam, ze zwiazki zawodowe(np w takich formie jak u nas), pedaly i pacyfisci to najwieksze zlo na swiecie.

smirk

Mam nadzieje, że to była żartobliwa wypowiedź ..

PS nie jestem "pedałem" ani "pacyfistą"

A tak żeby nie było całkiem OT:

Osobiście uważam tak:

niech ktoś mi wymieni JEDNĄ konkretną zaletę przebywania przez kilka miechów w towarzystwie kilkudziesięciu/kilkuset innych facetów, z których pewna część, mówiąc oględnie, jest na dość niskim poziomie intelektualnym. Umówmy się, że odpowiedzi w stylu kompletnie źle pojętej "nauki dyscypliny" i "wyrobienia charakteru" uznajemy z góry za .. śmieszne smile Takimi bowiem są w rzeczywistości.

Pozdrawiam

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Ja jestem za tym aby wojsko bylo obiazkowe.
Cos jak w Izraelu.

Oczywiscie kaleki by nie szly, ale nie byloby jak teraz migania, gdyby istniaja jak porzadna wojskowa komisja lekarska, ktory by sprawdzala delikwentow, ktorzy sie migaja przedstawiajac niestworzone wyniki choroby (wiadomo albo zaplacili albo maja znajomosci)

Gdyby to bylo obowiazkowe, kazdy by przelknal te 9 miechow.

W pełni popieram! Przeciez facet, ktory woja unika, to jakby jaj nie mial

Strona 7 z 13 1 2 5 6 7 8 9 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (forty, betowiec, Sensei, Akhu, 11kera11), 2,723 gości, oraz 23 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,905
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025