Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 13 1 2 3 12 13
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Już jutro rozpoczyna się największa impreza bieżącego roku w żeńskim handballu. Na francuskich parkietach rozegrane zostaną mistrzostwa świata. Walczą 24 drużyny, które zostały podzielone na 6 grup eliminacyjnych. Polska reprezentacja rozpocznie mistrzostwa meczem z Tunezją. Następnie gramy z Chinami i Rumunią.
- Nasz plan minimum to wyjście z grupy do półfinałów (12 drużyn podzielonych na 2 grupy) - powiedział przed turniejem nasz trener Zenon Łakomy.
Poprzednie mistrzostwa nie były udane dla biało-czerwonych. Zajęły w Rosji dopiero 19 miejsce. Teraz ma być lepiej.
Moim zdaniem turniej we Francji to duża okazja aby coś zarobić na piłce ręcznej na koniec roku. Bwin na bardzo dużą gamę przeróżnych zakładów i można naprawdę trafić ciekawe perełki. Postaram się wrzucić kilka ciekawych typów. Mam również nadzieję, że będzie troszkę dyskusji w tym temacie. W sumie turniej dość ciekawy i z udziałem naszych biało-czerwonych. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Za chwilkę pierwsze moje przemyślenia na pierwsze mecze. gwizdek

Oficjalna strona turnieju: http://www.handball2007.fr

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
No to pierwsze koty za płoty.

Dwa typy na mecz Polska - Tunezja.
1. Tunezja +5,5 - 1,85 - handicap na Tunezyjki jest według mnie opłacalnym kursem. Polska bez kilku dobrych zawodniczek - kontuzjowane są: Karolina Siódmiak, Iwona Niedźwiedź-Cecotka, Agnieszka Jochymek. Spotkanie to wygramy ale po walce. Nie sądzę aby różnica na korzyść Polek była aż sześciobramkowa.

2. Karolina Kudłacz - over 5,5 - nasza supersnajperka będzie miała za zadanie być pierwszą rzucającą w reprezentacji. Karolina na dużych imprezach zawsze zdobywa dużo goli (ostatnie mistrzostwa Europy to jej popis). Myślę, że sześć bramek rzuci. Kurs 1,7.

3. Niemcy - Ukraina - typ: Grit Jurack - over 5,5
tutaj również podobna sytuacja jak z Karoliną. Doświadczona Jurack powinna rzucić sześć lub więcej bramek. Kurs - 1,75

4. Korea Południowa - Paragwaj - Typ: Paragwaj +29,5 - 1,85. Nie sądzę aby Koreanki w pierwszym meczu wygrały z Paragwajem różnicą aż 30 bramek. Będzie dużo przetrzymywania piłki ze strony Paragwaju, dużo szarpania i myślę, że różnica 30 goli to kosmos jak na pierwszy mecz w turnieju. gwizdek

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by maxxey
No to pierwsze koty za płoty.

Dwa typy na mecz Polska - Tunezja.
1. Tunezja +5,5 - 1,85 - handicap na Tunezyjki jest według mnie opłacalnym kursem. Polska bez kilku dobrych zawodniczek - kontuzjowane są: Karolina Siódmiak, Iwona Niedźwiedź-Cecotka, Agnieszka Jochymek. Spotkanie to wygramy ale po walce. Nie sądzę aby różnica na korzyść Polek była aż sześciobramkowa.

2. Karolina Kudłacz - over 5,5 - nasza supersnajperka będzie miała za zadanie być pierwszą rzucającą w reprezentacji. Karolina na dużych imprezach zawsze zdobywa dużo goli (ostatnie mistrzostwa Europy to jej popis). Myślę, że sześć bramek rzuci. Kurs 1,7.

3. Niemcy - Ukraina - typ: Grit Jurack - over 5,5
tutaj również podobna sytuacja jak z Karoliną. Doświadczona Jurack powinna rzucić sześć lub więcej bramek. Kurs - 1,75

4. Korea Południowa - Paragwaj - Typ: Paragwaj +29,5 - 1,85. Nie sądzę aby Koreanki w pierwszym meczu wygrały z Paragwajem różnicą aż 30 bramek. Będzie dużo przetrzymywania piłki ze strony Paragwaju, dużo szarpania i myślę, że różnica 30 goli to kosmos jak na pierwszy mecz w turnieju. gwizdek
gdzie masz te typy jaki buk bo podoba mi sie kudlacz over 5,5 i paragwaj + 29,5

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Napisałem w pierwszym poście, że bwin ma dużą ofertę...

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
W unibecie jest 30,5 Parragwaj i to za 1,9.....wlasnie sie zastanwiam czy tego nie wziasc....

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Peragwaj tak studiujac wyniki w dupue -35 z Brasilem w maju dostal a co dopiero o KOreii,ale to pierwszy mecz moga tak nie cisnac zwlaszcza z takim fighteremL
smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mi wpadło w oko spotkanie gospodyń turnieju z Argentynkami. Ekipa Francji z pewnością będzie chciała rozpocząć turniej z wysokiego "c" i pokazać trochę efektownych akcji i bramek. Argentyna też coś oczywiście dorzuci i robi się na overek.

Francja - Argentyna over 46.5 kurs 1.70

veteran
veteran
ja bym proponował z STS handi + 15.5 na gospodynie mistrzostw .
tak się składa , że w poprzednich mistrzostwach globu w 1 rundzie te drużyny się spotkały i był wynik 33 - 11 co nie znaczy , że argentynki będą jeszcze gorsze.

nic nie wiem o składach więc swój typ opieram na porównaniach z poprzednich mistrzostw .

argentyna w 2005 przegrała w 1 rundzie 16 ,17 ,17 ,14 golami i... wygrała 21 - 20 z kamerunem .

M
newbie
newbie
M Offline
Polecam również kurs na Brazylijki w pierwszym meczu z Australijkami. W tym roku Brazylijki dośc mocne, nastawiają się na porządny wynik, niektórzy upatrują w nich nawet medalistki. Aż tak daleko bym się nie posunął, niemniej wyjście z grupy mają pewne. W dodatku spisywały się porządnie na imprezach przed MŚ (m.in. wygrana jedną bramką z Francuzkami, zwycięstwo nad Polską). W pierwszym meczu grają ze słabymi Australijkami i handicap -31,5 jest jak najbardziej do odrobienia.
Do tego proponuję w Profesjonalu typy na kolejność w grupach: duży kurs na Chinki (2,60), ze zajmą do drugiego miejsca w grupie, mysle, ze są w stanie wyprzedzić POlskę. Wysoki kurs jest także na Koreę, że wygra swoją grupę. Koreanki grają szybką pilkę ręczną, dwa lata temu zrobiły ładny wynik, sądzę, że mogą pokusić się o pokonanie Niemek.

addict
addict
O ktorej rozpoczyna sie pierwszy mecz tych mistrzostw?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bookmaker
O ktorej rozpoczyna sie pierwszy mecz tych mistrzostw?

http://www.ihf.info/upload/Competit...070823_PlayingSchedule_WWCH_FRA_2007.pdf

M
newbie
newbie
M Offline
Dla ryzykantów:
Francja miejsca 1-3 kurs 4,00
Francuzki przed 4 laty udowodniły, że w piłkę ręczną grać potrafią. Zdobyły wtedy MŚ. Poza tym jak wiadomo ściany pomagają gospodarzom, więc u siebie mogą zawalczyć przynajmniej o brąz. Są też jedną z nielicznych ekip z czołówki, która zagra w podstawowym składzie (u Rosjanek, Norweżek, Rumunek kilka czołowych piłkarek nie zagra z powodu kontuzji).

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Sportingbet-Żaby top 3-5

S
old hand
old hand
S Offline
dzisiaj zagrałem na Chinki +12.5 z Rumunkami 1.75 za niewielką stawkę. W sumie brałem tylko pod uwagę wypowiedzi polskich komentatorów ze Chinki poczyniły ogromny postep przez ostatnie 2 lata w pilce recznej i mogą byc czarnym koniem tych mistrzostw i niestety moze byc to kosztem Polskiej reprezentacji. Licze na zwyciestwo rumunek 8-10 bramkami

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Czy kudlacz wykonuje rzuty karne ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Właśnie przyborro - na 90 procent to ona będzie wykonywała karne. Linia jest już 6,5, nadal myślę, że można próbować.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
A co to za roznica czy bedzie rzucala karne Kudlacz czy Malczewska?

I tak, i tak te kilkanascie rzutow Kudlacz zaliczy, jak to ma w zwyczaju. Rywal taki sobie, wiec 6,5 powinna przeskoczyc max. do 40 minuty gry, a moze nawet i wczesniej.

bwin dal prezent, wiec korzystajcie. Jedynie kontuzja moze przeszkodzic. To chyba jednak value wink .

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Dalem over Polek 50.5, patrzylem na ostatnie mecze i sporo rzucaly. Kursy mowia, ze niby zdecydowanymi faworytkamai sa Polki, ale moim zdaniem ten mecz moze byc na styku. Over to najlepsze rozwiazanie, bo 1.1 nie warto ruszac smile.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Tak na marginesie Kudlacz rzucila w sparingu z tunezja 6bramek w tym jedna z karnego...Polki wygraly 26-21. A rozncia czy bedzie rzucala karne jest duza bo to zawsze 2-3 rzuty wiecej na bramke.
W unibecie jest 5,5 over za 1,6. dalem zobacyzmy ajk to sie skonczy

A
old hand
old hand
A Offline
Rzuciła 5 bramek smile Może ktoś ogladał ten mecz i się wypowie czy dużo grała czy może Łakomy dawał jej posiedzieć na ławce. Z tego co widzę po suchych wynikach naszej reprezentacji Kudłacz rzuca dużo z lepszymi rywalkami. Bierze wtedy chyba odpowiedzialność za wynik a w meczach ze słabszymi daje porzucać koleżankom.

Strona 1 z 13 1 2 3 12 13

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, latajaca_holenderka, aker, 11kera11, alfa, cigar, bukma), 13,266 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,675
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026