Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
WItam , nie znalazłem tego typu tematu , a na tym forum jest pewnie sporo ludzi ktorzy mają kontakt z przelewaniem pieniedzy za granice. Muszę zaplacic Uefie za bilet na ME 2008 kwotę rzędu minimalnej pensji wink . W którym banku zapłacę najmniejszą opłatę za taki przelew. Z tego co czytam w necie to wszędzie są to koszta rządu ok.100 zł , co jest wg. mnie bardzo dużo wink. Który z banków bierze generalnie najmniej ?

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a nie mozna zaplacic karta kredytowa? wyszlo by taniej

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Originally Posted by andrzejek_84
a nie mozna zaplacic karta kredytowa? wyszlo by taniej
można zapłacić ale tylko mastercard , a ja mam vise electron ;( jedyna opcja to tylko przelew frown

G
enthusiast
enthusiast
G Offline
Czy docelowy bank ma jakiś odpowiednik w Polsce?
Jesli tak to udaj sie do niego i tam zapytaj.

Ewentualnie w jakim banku masz konto? Popytaj w nim. Każdy liczący się bank komercyjny powinien mieć możliwość przelewu zagranicznego. Dodatkowo jeśli sam definiujesz przelew np przez neta to jest on jeszcze tańszy.

Przy takich przelewach trzeba brać 3 koszty ... koszt banku wysyłającego, odbierającego i pośredniczącego i dlatego koszt jest taki, a nie inny. Ale pochodz, poszukaj, z pewnością znajdziesz cos tanszego.

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Jest to bank w Austrii w Wiedniu jakis Creditanstalt AG więc odpowiednika pewnie nie ma wink . Trochę to głupio przejechac cale wojewodztwo wokol zeby znalezc bank o 20,30 zl tanszy wink . Ja mam konto w Inteligo , ale w tym "profesjonalnym" banku wogole nie ma mozliwosci przelewu za granice smile

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
http://e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm

na dole masz porównanie banków, niestety jak sam wspomniałeś inteligo nie ma takiej możliwości

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
widzę że najtaniej chyba będzie w wbk bank zachodni , koszt ok.30 zł , więc nie jest źle wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mBank pobiera oplate 26zl ,robilemj uz kilkanascie przelewow zagranicznych miedzy innymi do niemiec ,angli ,holandi na kwoty powyzej 5tys i zawsze pobierali ta sama oplate 26zl.

tak jak piszesz WBK pobiera 30zl ale takze tam chyba jest + oplaty banku odbierajacego ,czyli musisz sie dowiedzieci le to by bylo.
Kiedys dziewczyna chciala pzrelac dla siosty kase na niemieckie konto to jej policzyli oplate jakos podwojnie za swoja operacje WBK i bank odbierajacy :/ .Najlpeij sie dowiedz zanim dokonasz przelwu zebys nie zrobil duzych oczek przy okienku ja ci powie jaka oplata laugh

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, burbon, aker), 1,902 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,719
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025