|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja chyba jakiś dziwny jestem, bo mógłbym tylko karpia jeść..pod różnymi postaciami (smażony, w galarecie...) A...i kompot z suszonych owoców też lubię...nie rozumiem Was... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Karp, karp jest podstawą, karp jest pyszny, jak dla mnie to wszystkiego by mogło nie być, ale karp to podstawa. Jak można go nie lubić, przecież to obiektywnie dobra rzecz. Ten kto nie lubi karpika, ten nie ma gustu i dobrego smaku (i żadne przysłowia o gustach mnie nie interesują  )  Wesołych Świąt !!
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
U mnie byl barszczyk z uszkami. Sledzik. Salatka warzywna, filet z mintaja, pstrag i losos. Karpia nie jadamy, pasudny jest. Oprcz tego masa ciat, ciasteczek itd No i winko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Winko, piwko, a i się na drinka załapałem  A tak to barszczyk z uszkami, zupa wiśniowa, zupa rybna, sałatka warzywna, karp smażony z masłem ziołowym, smażony łosoś, śledzie w śmietanie i jeszcze chyba pstrąg w galarecie. Generalnie co roku był taki wielki pieróg z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami za którym wręcz przepadam. W tym roku z niewiadomych przyczyn ciocia go nie zrobiła  Byłem więc skazany głównie na ryby których nie znoszę...  A potem ciasto, ale to skosztowałem tylko symbolicznie  Jutro prawdziwa wyżerka hyhy :SANTA:
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Barszcz z uszkami, ryby, sałatki, gołąbki, pierogi z kapustą i grzybami, śledź [ponoć nie ryba  ] ... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gołąbki? :> A to ciekawe 
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
No to u mnie.. karp, ryba po grecku, salatki jakies tam, krokiety z grzybami,kapusta z grzybami, makowiec i inne ciasta 
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
a no i sledz tez 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Karp (nie jadłem :o, nie lubie) Filecik z mintaja(jadłem) Kompot (piłem) Kompot z suszonych owoców(nie piłem) Zupa grzybowa(nie jadłem, nie to że nie lubie ale nie mialem ochoty) Barszcz czerwony z uszkami(jadłem) Ciasta zrobione przez babcie(jadłem...poezja mmmm  ) sałatka warzywna(skosztowałem) śledź (jadłem) Chyba tyle z najważniejszych potraw 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
To ja chyba jako jeden z nielicznych lubię karpia  moz nie tak, żebym szalał, ale raz na jakiś czas smakuje mi. Do tego kluski z makiem, barszcz z uszkami, śledzie, sałatki, kompot czyli standart. Winko....pierwszy raz w tym roku  Wszystkiego Naj dla Was wszytskich - dla całej rodziny mecz.pl  Oj Seba, Seba .... po sangrii szybko pamięć się traci 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Sledzik w Smietanie:) Karp Panga:D( z mysla o mnie i siostry chlopaku bo nie lubimy karpia) salata jerzynowa:D Ryba po grecku Zupa Grzybowa kompot z szuszu:D Ciast masa ( Siostry chlopak jezdzi po CUkierniach i piekarniach) i tyle;d
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdyby nie karp nie pojechalbym do babki  . Na powaznie jak to mozna nie miec karpia  Mniam... Barszcz z uszkami, salatka jerzynowa, jajka w majonezie, sledzik "pod pielucha", a takze ryba po grecku. Kompot z suszu, costam w galarecie. ciasta, o czyms na bank zapomnialem  a ...psik1905 Co Wy pierogi w Wigilie jecie? 
|
|
|
|
|
Sparta Wrocław
|
|
Sparta Wrocław
* Barszcz z uszami  * pierogi * frytki albo chleb + karp * kapucha z grochem * ciasta * ryba po grecku * kompot  NIE NA WIDZĘ GO ! * Śledzie Co za dużo to i świnia nie zje
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kompot z suszonych śliwek = tragedia....napiję się łyka i zawsze popijć muszę Tak mnie rozbawil ten tekst ze musze sie tez wpisac.Otoz zgadzam sie , bo ostatnio pilem kompocik z suszonych sliwek na kolonii, a bylo to ...wieki temu i smak ten moge jedynie przyrownac z ...lyzka stolowa tranu (dawniej serwowali taki poczestunek w podstawowkach) heheh.Tak juz calkiem serio , to u mnie tradycyjnie: oplatek , barszczyk czerwony z uszkami, barszczyk bialy z fasola i duza iloscia grzybow, no i ten pyszny karpik mniammm.Zawsze obiecuje sobie ze w roku bede czesciej kupowal, a jakos tak sie sklada ze jadam inne ryby, moze stad karp ma tak wspanialy smak , ze praktycznie spozywam go jedynie w Wigilie?Jeszcze mam 2 wersje sledzika w smietanie i zalewie octowej.Dochodzi wedlinka i ciasta.Zdrowych , Pogodnych Swiat ! Tylko prosze sie zbytnio nie objadac , bo latwo zlapac wage , a trudniej zbic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wieczerza wspaniała z rodzinką, prezenty. Jestem okropny ale teraz jeszcze szamie resztę pierogów z kapustą i grzybami. Moja ulubiona potrawa wigilijna  Karpia o dziwo u mnie nie było, ale była panga i łosoś - wyśmienita ryba  Na koniec na trawinie mały kieliszeczek dobrego koniaku  Jutro zaczynam spożywać bardziej ciekłe potrawy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Również nie lubię takiego kompotu, ale dzisiaj/wczoraj miałem z wiśni który oczywiście wypiłem  . Poza tym smażony karp(mimo wszystko całkiem niezły, choć nie rewelacja :)). Ziemniaki, kapusta z grzybami to wiadoma sprawa. Ale przede wszystkim zupa rybna, z karpia  . Najlepsza zupa. Makowiec, sernik, sałatki itp. jutro.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zarowno kompot, jak i sok z wisni to rewelacja.Natomist lubie kazda rybe , ale smazona lub pieczona.Jeszcze w galarecie to moze wyglada to dobrze , natomiast zupa z ryby to zawsze wydawala mi sie ...'profanacja"(nie chce nikogo obrazic), jednak skoro koledzy pisza ze b.dobra - bede musial sprobowac kiedys(nie jadlem nigdy).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no i oczywiscie glakierniki marcepanowe  pychota  bylem ciekaw czy ktos spytac "co to?" :D, bo tak anprawde to nie istnieje 
|
|
|
|
|
Luc Nilis
|
|
Luc Nilis
jak to co ? przeciez całe Piekary to jedza w wigilie 
|
|