Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 12 1 2 4 5 6 7 8 11 12
Pooh-Bah
Pooh-Bah
donic

jakie wyniki konkursu? listopad już dawno minął wink

i jeszcze jedno...co zrobić z domeną typowo kojarzącą się z erotyką?? jakis serwis, reklamy itp?

Bonus: Unibet
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Szczerze, to te nazwy nie bardzo mi podeszly, oprocz 2 , ktore fajnia brzmia, ale raczej nie da sie pod nimi nci sensownego zrobic.

Z domena typowo erotyczna to chyba serwis, bo sprzedac takie cos to masakra, bardzo ciezko.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Zapraszam na bloga www.fenomendomen.blogspot.com [fenomendomen.blogspot.com] , na ktorym umiescilem DOWODY , że atak na WTC, to akcja militarna Pentagonu. Jednymi z dowodow sa...domeny.

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by donic
Zapraszam na bloga www.fenomendomen.blogspot.com [fenomendomen.blogspot.com] , na ktorym umiescilem DOWODY , że atak na WTC, to akcja militarna Pentagonu. Jednymi z dowodow sa...domeny.

chyba juz naprawde nie wiesz co pisac na blogu, ze takie pierdoly wypisujesz...

hbr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
donic usuniesz prv bo chce cos Ci napisac.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by yaaho

chyba juz naprawde nie wiesz co pisac na blogu, ze takie pierdoly wypisujesz...

to nie sa pierdoly, tsa fakty, zwiazane z domenami, wiec o co biega? Poza tym pisze to co chce i kiedy mam ochote.

PW powinno dzialac

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour

skopiowales to co napisali chlopacy na forum di.pl

wiec po co to powielac ? jezeli ktos bedzie chcial poszukac informacji to sobie wejdzie albo na di.pl albo na webhostingtalk... albo zapyta google

tego czego nie ma w google - to poprostu nie istnieje

na blogu piszesz ciekawe rzeczy... ale to wszystko mozna wszedzie znalesc, nie ma tam praktycznie nic wlasnej tworczosci

blog to blog, i powinny tam sie znalesc unikatowe rzeczy/teksty autora...

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
informacja pochodzi z dziennik.pl , a nie z di, co zaznaczylem w tekscie. Sprawdz.

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
to byly moje refleksje tak na szybko... w celu wlasnie aby ten blog byl ciekawym zrodlem informacji dla ludzi ktorzy stawiaja pierwsze kroki w biznesie domenowym

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
@donic: a skąd pewność, że rząd USA ma związek z tymi domenami?

Co do okładki płyty. Jakiś pisarz (niestety nie pamiętam nazwiska) parę lat przed atakami na WTC napisał książkę, w której opisane były ataki samolotami na jakieś budynki (nie wiem czy WTC, czy coś innego). Czy to oznacza, że on też bierze udział w spisku?

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
odgdog - ja osobiscie uwazam, ze to byl spisek, dowodow przedstawiono sporo, ekspertyz itd. A tu ejszcze domeny sie znalazly, bo jakis bandzior w Pentagonie chcial na nich zarobic.

Autorow ksiazek bym w to nie mieszal, bo kazdy ma prawo do swoich fantazji literackich. Tutaj nie ma powiazania.

JuN - czasem po prostu jakiegos newsa warto umiescic, ktory byl pierwotnie publikowany gdzies indziej, bo przeciez nie kazdy do tego pierwotnego miejsca dotrze, prawda? Jak tylko mam czas, to siadam i pisze...

Umiescilem na blogu www.fenomendomen.blogspot.com [fenomendomen.blogspot.com] liste literowek z ruchem, ktorych nie bede oplacal - po prawej stronie. Lista bedzie aktualizowana. Dzis slabo net mi chodzi, wiec na dniach przegladne dokladniej NameDrive i wrzuce jeszcze kilkadziesiat.

L
member
member
L Offline
donic naprawde ciekawy blog i dobrze sie go czyta.

Ostatnio znalazlem wolna domene POLSKA NAZWA wszystkie domeny sa wolne mnie interesuje tylko .pl ale czy warto wykupic inne com, net itp.?

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Ma sie dobrze czytac, o to chodzi smile

Jesli wszystkie koncowki na ta domene sa wolne, to moze to oznaczac, ze albo nazwa nie jest chwytliwa, np jest w trybie rozkazujacym, albo zbyt dluga nazwa itd. Jesli planujesz zrobic pod ta domena serwis, to warto zarejestrowac wszzytkie popularne koncowki.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by JuN

Jun, chyba mylisz pojęcia trochę - blog to nie to samo co...pamiętnik grin

donic - jaka jest twoim zdaniem najcenniejsza domena jaką posiadasz? Pytam tak z ciekawości smile

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by DJ SOSNA
Originally Posted by JuN

Jun, chyba mylisz pojęcia trochę - blog to nie to samo co...pamiętnik grin

donic - jaka jest twoim zdaniem najcenniejsza domena jaką posiadasz? Pytam tak z ciekawości smile

Mam sporo domen, ktore rejestrowalem i kupowalem troche pochopnie i od nowego roku robie porzadki i zostawiam tylko te, ktore maja spore szanse.

Za najbardziej wartosciowa domene, ktora ma ogromne szanse (detektywistyka, prasa, plotki ), uwazam domene:

donos.pl

Zaraz po niej jest kilka na rownym poziomie wtym polisuubezpieczeniowe, wymiany, kanal24, wolnylokal...pietro nizej sporo, a z kilku zrezygnuje...

Na pewno z zagranicznych warte sa:

soccerview.tv
pokerview.tv
pokermaster.tv - gosc spod "net" cos sie rzucal, ze chce mi ja odebrac sadowo, jak nie oddam po dobroci. Powiedzialem, zeby zakladal sprawe, bo jak ja chce nabyc ode mnie, to 10K euro. No i sie uspokoil wink
betcombo.com - spore zainteresowanie ta domena jest
morphinum.com - oryginalna nazwa morfiny jakby ktos nie wiedzial (oczywiscie pomijam "hydrochloricum" )

O domenach TV bedzie niebawem notka na blogu, mysle, ze dla niektorych dosc zaskakujaca smile.

A jakie sa wasze sugestie, ktora wg was jest najbardziej wartosciowa w moim portfolio?

Tenis Trader
Tenis Trader
Nie myślałeś donic o rozejrzeniu się za domenami w krajach, w których internet jeszcze raczkuje ? Bo u nas mamy mały przesyt.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Mysle o tym, ale dochodzi tutaj kwestia znajomosci jezykow. Bo co mi np po domenie gory.de , obuwie.cc itp. Jesli juz to wole klasyczne angielskojezyczne "com-ki" . A na zaglebianie sie w slownictwo, obyczaje danych krajow nie mam zbytnio czasu. Chociaz miesiac temu postanowilem, ze uderze w rynek francuski, bo jest jeszcze malo zagospodarowany. Glownie literowki smile

Tenis Trader
Tenis Trader
Nie wierze, że na przykład w Rumunii faceci nie interesują się sportem, bukmacherką albo seksem smile Ten biznes jest typowo spekulacyjny, więc bez ryzyka i tak się nie obejdzie.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Tak, ale kazdy Rumun wpisze w przegladarke frazy po rumunsku, a ciezko bedzie znalezc jakiegos eksperta w tym jezyku (na slowniki nie bardzo jest co liczyc)Druga sprawa, ze do jeszcze dosc zacofany i biedny kraj i internet nie jest tak popularny jak u nas. To samo na Ukrainie czy innych sowieckich republik. Na pewno sie to rozarusza, ale pytanie - kiedy...

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
A jak wygląda sprawa jeśli chcesz "globalnie" zarejestrować jakąś domenę, żeby od razu mieć .com , .pl , .cz , .de , .co.uk i tak dalej?

Czy jest jakaś dobra firma, gdzie można zarezerwować w jednym miejscu domeny z końcówkami wielu krajów?

Strona 6 z 12 1 2 4 5 6 7 8 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, kamel, alfa, poozon, latajaca_holenderka, betowiec, 11kera11), 2,452 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,427
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025