|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
DOBRE TYPY DAMIANOON! NA POCZATKU WYDAWALO MI SIE ZE MAKSYMALNIE 2 TRAFISZ ALE SZACUN 1) Nie umiesz PMa wysłać? 2) Nie umiesz Capslocka nie używać?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
DZISIAJ W NORDICBET ZNALAZLEM CIEKAWY ZAKLAD Z ROWNIE CIEKAWYM KURSEM. MIANOWICIE ZE AHONEN ZAKONCZY TURNIEJ CZTERECH SKOCZNI W PIERWSZEJ TROJCE. JAK DOTAD TO FINSKI ORZEL MA PONAD 20 PUNKTOW PRZEWAGI NAD CZWARTYM TOMEM HILDE. KURS JEST 1,4 I OSOBISCIE UWAZAM ZE WARTO TAKIEGO PEWNIAKA ZAGRAC. CO WY NA TO?
POZDRAWIAM Używanie określenia "pewniak" w stosunku do tej dyscypliny ma kiepskie umocowanie w jej realiach. Pewnie, że Janne ma wszelkie szanse by w tej trójce Turniej zakończyć. Pytanie tylko czy chcesz drżeć jeszcze cztery razy patrząc na strzałkę wskazującą ruchy powietrza... Chyba, że chcesz to zagrać za paręnaście złotych. Wtedy, co innego. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
W Innsbrucku chyba skakania nie będzie, będą natomiast prawdopodobnie 2 konkursy w Bischofschofen. Ale czy dojdą do skutku, to też wielki znak zapytania. Nie powiem, trochę dygam bo przykro by mi było, żeby aura rozwaliła moje kupony na generalki.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Odradzam stawiania skoków w Innsbrucku. Nawet jak sie odbędą to wiatr będzie rozdawał karty, a jak wiatr wieje można było zobaczyć dziś w oficjalnej serii treningowej gdzie po 25 skoczku zrezygnowano ze skakania. Prognozy pogody w Innsbrucku na piątek, przewidują jeszcze silniejszy wiatr niż w dniu dzisiejszym. I tyle w temacie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pogoda w Innsbrucku nie napawa optymizmem  Jeśli będziecie mieli jakieś info o podjętych decyzjach to z niecierpliwością czekam PS: jeśli 2 razy w Bischofschofen to w jakie dni? konkurs miałby szanse odbyć się jutro? (choć to chyba mało realne, chyba że będą mieli klarowne info o pogodzie , że w Innsbrucku nie ma szans na skakanie)
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Narazie wiadomo tylko tyle:
PROGRAM ZAWODÓW W INNSBRUCKU: Piątek, 04.01.2008 9:30 - Oficjalny trening 10:45 - Kwalifikacje 13:45 - Pierwsza seria konkursowa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
niech odpuszcza ten INNSBRUCK bo kupony na caly T4S pojda do piachu
niech zrobia tak jak Buszmen mowi
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli 2 x w Bischofshofen to sobota i niedziela. Z czego dopiero na niedzielę są relatywnie nie najgorsze prognozy.
Mam inne pytanie: co jeśli nic już się nie odbędzie. Klasyfikacja po Ga-Pa jako końcowa?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
nie jest aktualna gdyz obstawiales na klasyfikacje Turnieju Czterech SKoczni wiec jak sama nazwa mowi zaklady klasyfikuja zawodnikow po czterech turniejach a nie po dwoch.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://pogoda.onet.pl/2,743,47,,,innsbruck,miasto.html Panowie pogoda w Innsbrucku na ten czas ładna 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No i bardzo dobrze ! Bo po co robic z konkursu loterie i w dodatku narazac zdrowie zawodnikow
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
"today competition has been rescheduled to bischofschofen"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiejszy konkurs został odwołany, najprawdopodobniej 2 konkursy odbędą się w Bischofshofen.
|
|
|
|
|
|
|
nie jest aktualna gdyz obstawiales na klasyfikacje Turnieju Czterech SKoczni wiec jak sama nazwa mowi zaklady klasyfikuja zawodnikow po czterech turniejach a nie po dwoch. Turniej Czterech Skoczni to tylko nazwa. Jeśli organizatorzy podejmą decyzję o uznaniu za oficjalną klasyfikacji po 2 (gdyby nic się już nie odbyło), to nazwa turnieju nie ma nic do rzeczy, jak dla mnie. To tylko nazwa. Klasyfikuje się zwyczajnie po zakończeniu turnieju, a jeśli turniej będzie się składał z 2 eventów, trudno. Zresztą odwołane zawody w zasadzie nie są uznane za niebyłe, tylko za odwołane. Według Twojego rozumowania RiKi, jeżeli w Bischofshofen także nie poskaczą(albo nie poskaczą jutro, a poskaczą w niedzielę - b. prawdopodobny scenariusz) to nagrody za zwycięstwo w imprezie też pójdą się czesać, bo "nazwa mówi że to T4S"? 
|
|
|
|
|
|
|
Swoją drogą, tak się właśnie obudziłem i widzę, że niektórzy mają pod czachą poryte nieziemsko. Po co patrzycie np. na pogodę w mieście Innsbruck, jak liczy się to co jest na skoczni, a nie w centrum. I tak np w Bischofschofen jest taki plus, że skocznia jest dużo lepiej położona i mniej "wiatrochłonna".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Betgun wystawił już kursy na jutrzejszy komnkurs. Zaciekawiły mnie kursy na zwycięzce konkursu: T.Morgenstern- zwycięzca 2,70 G.Schlierenzauer- zwycięzca 2,95 Inny niż(Morgenstern,Schlierenzauer) 2,70 Kusi mnie zagranie singli na dwa z powyższych zdarzeń, mianowicie Inny niż(Morgi,Schliri) oraz hhhm i tu właśnie mam dylemat Morgi czy Schliri win? Skłaniałbym się ku Morgensternowi ponieważ jakoś nie wierzę w 2 z rzędu zwycięstwo Schlerenzauera. Co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
|
|
To ogólnie fajnie, że nie wiesz kto wygra, a chcesz grać takiego "sure" beta. Prawa Murphy 'ego jasno mówią, że jak wybierzesz, że nie wygra Greg, to właśnie on wygra i odwrotnie. Swoją drogą nie wiem na jakiej podstawie Greg nie może wygrać 2 konkursów z rzędu. Skoro Morgi mógł 6, to Greg 2 może z palcem. Tym bardziej, że skocznia mu leży wyjątkowo. Wygrał tu zawody rok temu, udowadniając że był moralnym zwycięzcą tamtego TCS(niestety pozbawił go triumfu Tepes w Innsbrucku właśnie). O ile mnie pamięć nie myli, w zeszłym sezonie Greg został tu także IMA.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja to na dzis widze tak:
Loitz - Damjan 1 Loitz rowny powinien byc w 10. Damjan rowno ale zdecydownaie blizej jak do tej pory mysle ze standardowo kolo 15miejsca.
Amman i Hilde 1-10 mysle ze panowie spokojnie powinni skonczyc w 10 . Amman skacze rowno i nie ma raczej problemow z zakwalifikowaniem sie do 10 do tego skocznia ta mu bardoz lezy patrzac na wyniki z poprzednich sezonow. Hilde natomaist forma rosnie moze dzi powalczy nawet o cos wiecej niz o 10.
Kuetel i Neumayer 1-15 - Tutaj raczje nei podlega komentarzowi i dyskusji obydwoje powinni znalezc sie nawet w 10.
AKO: 3,76 Profek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszystko wskazuje na to, że tym razem pogoda zlituje się nad skoczkami i uda się dziś przeprowadzić wszystkie zaplanowane serie. Aktualnie w Bischofshofen wiatr jest słaby, a zza chmur wygląda słońce. / skijumping.pl
Czyli można chyba grać spokojnie, bez obaw, że wiatr będzie rozdawał karty.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|