Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 18 1 2 4 5 6 7 8 17 18
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Prison za tydzien mad

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś na Polsacie bardzo dobry (a przynajmniej ciekawy) film pt. "Trzynaście dni".

"Tytułowe trzynaście dni to jeden z najgorętszych okresów w powojennej historii świata, który stanął w obliczu wojny nuklearnej. Film przybliża kulisy kryzysu kubańskiego w 1962 roku, który był najdramatyczniejszym momentem prezydentury Johna F. Kennedy'ego. Kenny O'Donnell był zaufanym pomocnikiem i powiernikiem prezydenta. Nazywano go szarą eminencją administracji, a jego biuro znajdowało się w bezpośrednim sąsiedztwie Gabinetu Owalnego. O wpływach O'Donnella krążyły legendy."

POLECAM

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Hitman

laugh laugh laugh

Słabo, bardzo słabo. Przy innych filmach tego samego gatunku, które ostatnio wyszły wypada bardzo blado.

3/10

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Panowie ma ktos moze napisy do serialu, pierwsze 4 odcinki, cashmere mafia??

Bede wdzieczny:)

old hand
old hand
The Fountain 9/10

Właśnie obejrzałem The Fountain (Źródło). Film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Po prostu zarąbisty!!! Polecam!!

http://zrodlo.filmweb.pl/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Gowysp
The Fountain 9/10

Właśnie obejrzałem The Fountain (Źródło). Film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Po prostu zarąbisty!!! Polecam!!

http://zrodlo.filmweb.pl/

ogladalem , choc musze przyznac ze mialem problemy aby go zrozumiec wink , drugi raz pomogl wink. Jest to dzielo Darona Aronovsky'ego (Requiem for a dream, PI), wiec niczego innego jak psychodeli sie nie spodziewalem , a tu pozytywny zawód , film gleboki i z przeslaniem. Rowniez polecam 8.5/10

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
od jutra nowe odcinki Lost smile

Blade Runner
Blade Runner
ELIZABETH: THE GOLDEN AGE Elżbieta: Złoty wiek (2007)

Reżyseria: Shekhar Kapur
Obsada: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush
Muzyka: Craig Armstrong , A.R. Rahman
Produkcja: Wlk. Brytania / Francja / Niemcy
Gatunek: Dramat historyczny / kostiumowy
Filmweb: 7.74/10
IMDB: 6.9/10

Jest rok 1585. Anglią od prawie trzech dekad rządzi Królowa Elżbieta I. Rządy nie są łatwe, bowiem cały czas pojawiają się zakusy na pozbawienie królowej tronu, a sama Elżbieta żyje w poczuciu niepewności i widma zdrady ze strony rodziny. Na kontynencie rozprzestrzeniają się destrukcyjne wpływy fundamentalistycznego katolicyzmu, którego twarzą jest hiszpański król Filip II. Wspierany przez instytucje kościelne w Rzymie, wzmocniony ramieniem Inkwizycji, Filip i jego dominująca na morzu armada, zagrażają dworowi Anglii i samej królowej. (Filmweb)

Wreszcie doczekałem się widowiska historycznego, które przynajmniej w niektórych elementach dorównuje "Gladiatorowi". Mam na myśli tutaj przede wszystkim zdjęcia oraz muzykę - dwie mocne strony tego filmu, które bardzo dobrze są zgrane. Jest sporo scen przemawiających samym obrazem, muzyką i grą aktorską - słowa nie są potrzebne. Taki styl mi się bardzo podoba i ten styl sprawia, że uznaję Gladiatora za dzieło. Tutaj jest dość mocno widoczny.

Kolejny mocny punkt filmu to kostiumy - zwykle niezbyt chętnie oglądam tego rodzaju filmy kostiumowe, gdyż przeważnie rażą sztucznością. W tym filmie jednak tak nie jest, kostiumy są naprawdę znakomite, a w połączeniu z bardzo dobrymi zdjęciami dają świetny efekt. Niektóre kreacje aż zapierają dech w piersi.

I ostatni mocny punkt - oczywiście Cate Blanchett, nominowana do Oskara między innymi za tę rolę. I muszę przyznać, że dała popis gry aktorskiej, wiele znakomitych scen (jak ta, gdy mówi po niemiecku). Nominacja moim zdaniem zdecydowanie zasłużona. Również pozostali aktorzy się spisują dobrze (z małym może wyjątkiem) - na czele z Jordi Mollą, kreującym postać Króla Hiszpanii.

Generalnie jeśli chodzi o stronę wizualną to duży plus - jedyny niewielki zgrzyt to jednak trochę ewidentnie komputerowych scen (zwłaszcza morskich), które trochę nie pasują do reszty.

Scenariusz niezły, choć na pewno nic rewelacyjnego tu nie ma. Jest trochę intryg, sensacji raczej nie ma. Jest to scenariusz skupiony zdecydowanie na postaci Królowej aniżeli na rozbudowanych wątkach związanych z wydarzeniami w przededniu wojny.

A jeśli chodzi o najsłabszą stronę filmu, to przede wszystkim jest to dla mnie postać Waltera Raleigha, którą kreował Clive Owen. I on zagrał raczej śrenio, ale sama postać moim zdaniem powinna być inna. Walter Raleigh w tym filmie to postać cukierkowa, niemal jak z bajki - piękny, szlachetny, rycerski luzak, który ma gdzieś wszelkie etykiety, sam jeden staje przeciwko wrogiej armii, wykonuje najniebezpieczniejsze zadania, pływa wpław w pełnym morzu. Po prostu jest to taka postać jakby żywcem wyjęta z filmów "klasy B" i przeniesiona do poważnego i stonowanego widowiska historycznego. Przez to moim zdaniem ma wydźwięk karykaturalny.
Mi ta postać przeszkadzała, irytowała mnie i zupełnie nie pasuje do całości.

Fanem tego rodzaju filmów kostiumowych na pewno nie jestem, ale ten się oglądało dobrze. Bardzo dobre wizualnie, nieco pompatyczne widowisko ze znakomitą Cate Blanchett. Tylko ten Clive Owen i jego postać psuły mi odbiór filmu jako całość. Szkoda, bo mogło być dużo lepiej.

7,5/10

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Oglądam sobie 6 odcinek Life'a, a tam główna bohaterka popija wódkę z półtora litrowej butli z tandetną nalepką: POLISH VODKA laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Oglądam sobie 6 odcinek Life'a, a tam główna bohaterka popija wódkę z półtora litrowej butli z tandetną nalepką: POLISH VODKA laugh

W filmie "Krupier" z Clivem Owenem bodajze z 1997r, glowny bohater pije "Żubrówke" z butelki wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Originally Posted by Piecia

Czyli od jutra można drzeć z sieci?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
KIedy nowe odcinki Heroes?

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by th0mas

kolo 4 rano powinien sie pojawic

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
GONE BABY GONE 7/10

Film dobry, ale nastawiłem się przed oglądaniem go na coś innego(do tego w końcówce filmu można się było wszystkiego domyśleć). Film się nieźle oglądało, ale nie porwał może dlatego że Ben Afleck reżyserował laugh
Film oparty na książce autora Mystic River(wspaniał ekranizacja przez Eastwooda piwo , jest podobny klimat dzielnicy Bostonu,no może pokazana jest większa patologia społeczeństwa :D).

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by yaaho

hura A kiedy wlasnie Heroes i Dexter?

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Tak czekam na nowe odcinki Lostów , że nie mogę się doczekać i obym tylko się nie zawiódł .

addict
addict
Originally Posted by Kylo
Originally Posted by yaaho

hura A kiedy wlasnie Heroes i Dexter?

Dexter pewnie dopiero na jesień wraz z nowym sezonem, ale na 100% będzie. A co do Heroes to zanalazłem info (na tv.com chyba), że mabyc 23kwietnia. Ale to chyba nie jest jakaś pewna data i może zostać przełożone ze względu na przeciągający się strajk scenarzystów.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Tak czekam na nowe odcinki Lostów , że nie mogę się doczekać i obym tylko się nie zawiódł.

U mnie w tv już w niedzielę puszczają pierwszy odcinek 4 serii, też jestem ciekaw. smile

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
a jak tam Conrad podoba Ci się nowy sezon One Tree Hill o ile oglądasz jeszcze wink ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
Tak czekam na nowe odcinki Lostów , że nie mogę się doczekać i obym tylko się nie zawiódł.

U mnie w tv już w niedzielę puszczają pierwszy odcinek 4 serii, też jestem ciekaw. smile

a w jakiej tv?

Strona 6 z 18 1 2 4 5 6 7 8 17 18

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, rymoholik, ElNinho[mmdea], forty, kamel, betowiec, aker), 2,615 gości, oraz 15 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,847
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025