|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dziekuje Don Pedro...to jest jescze do poprzedniego tematu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy jest na sali jakiś ekonomista?  Potrzebuję pomocy w odpowiedzi na pytanie: 1. dlaczego wykresy funkcji AVC i AC mają kształt zbliżony do litery 'U'? dla przypomnienia, AVC - przeciętne koszty zmienne, AC - przeciętne koszty, Q - il. wyprodukowanych jednostek [ Linked Image] [ Linked Image]
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Czy jest na sali chemik?  Potrzebuje pomocy w zadaniu w ktorym musze napisac reackje wykrywania soli - chlorku miedzi II - węglanu potasu - fosforanu V amonu - siarczanu IV azotu - siarczanu VI azotu potrafi ktoś to zrobić? pilne bardzo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@ Korver na pierwszy rzut oka to tu może chodzić o to że wraz z ilością wyprodukowanych jednostek dochodzą takie czynniki jak np. koszty magazynowania, dystrybucji a także trzeba wziaść pod uwagę że im więcej jednostek będziesz produkował to będzie coraz większa podaż a co za tym idzie zmaleje popyt na produkowany produkt. Innym czynnikiem, który może wpłynąć na wzrost kosztów przy większej produkcji to np. wzrost cen materiałów potrzebnych do produkcji, jesli zwiększasz produkcje a co za tym idzie kupujesz więcej materiałów to rośnie popyt i cena. To tak na szybkiego - nie wiem czy dokładnie o to chodzilo.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Elo, potrzebuję odpowiedzi na pytania z Ekologii:
27. Cechy populacji mające bezpośredni związek ze spadkiem jej liczebności/zagęszczenia to: a)............ b)............
24. Materiały odpadowe i trucizny w środowisku to zanieczyszczenia: a. nie rozkładajęce się w ogóle lub rozkładające się nadzwyczaj powoli czy b. ulegające biodegradacji
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dżiękuwa 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ktos mnie oswieci co jest grane??
mam nagranego prison brejka na dvd i w moim kinie domowym nie czyta mi napisow(sa jako pliki tekstowe) a u kumpla na zwyklym dvd czyta z napisami, mam dvix , odtwarza film ale bez napisow
kumpel mowi ze powinieniem sobie wgrac jakies kodeki czy cos mozna tak cos wgrywac do kina domowego?? za bardzo to sie na tym nie znam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no a jak  aaaa dzieki za oddane głosy Panowie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ktos mnie oswieci co jest grane??
mam nagranego prison brejka na dvd i w moim kinie domowym nie czyta mi napisow(sa jako pliki tekstowe) a u kumpla na zwyklym dvd czyta z napisami, mam dvix , odtwarza film ale bez napisow
kumpel mowi ze powinieniem sobie wgrac jakies kodeki czy cos mozna tak cos wgrywac do kina domowego?? za bardzo to sie na tym nie znam zalezy od modelu, w tych starszych rzeczywiscie nie czyta tekstu *.txt tylko *.srt ...miałem identyczny problem, zaniosłem odtwarzacz do serwisu i oni mi wgrali nowe oprogramowanie i działa wszystko jak należy, ale nie wiem czy możesz samemu przeprowadzić taką aktualizacje oprogramowania, najlepiej daj do serwisu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zalezy od modelu, w tych starszych rzeczywiscie nie czyta tekstu *.txt tylko *.srt ...miałem identyczny problem, zaniosłem odtwarzacz do serwisu i oni mi wgrali nowe oprogramowanie i działa wszystko jak należy, ale nie wiem czy możesz samemu przeprowadzić taką aktualizacje oprogramowania, najlepiej daj do serwisu ile kosztuje taka przyjemność?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Poszukuję polskiej instrukcji do aparatu Canon Ixus 860. Jakby ktoś się natknął to będę wdzięczny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zalezy od modelu, w tych starszych rzeczywiscie nie czyta tekstu *.txt tylko *.srt ...miałem identyczny problem, zaniosłem odtwarzacz do serwisu i oni mi wgrali nowe oprogramowanie i działa wszystko jak należy, ale nie wiem czy możesz samemu przeprowadzić taką aktualizacje oprogramowania, najlepiej daj do serwisu ile kosztuje taka przyjemność? ciężko powiedzieć, ja zaniosłem odtwarzacz do serwisu bo był problem z wysuwającą sie tacką na płyty i przy okazji zaktualizowali oprogramowanie
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam
Poszukuje prostego, najlepiej bezplatnego programu do nagrywania rozmow VOIP, Skype na kompie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ma ktos mozliwosc udostepnienia / pozyczenia mi na dni kilka aliasow pocztowych ? (chyba dobrze to cos nazwalem ;])
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdzie na necie mozna znalezc liste 100 ludzi, ktorzy wstrzasneli Ameryka?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie odnośnie gry Plemiona. Czy tam jeden user może mieć kilka kont? Jeżeli nie, to potrzeba mi konkretnego fragmentu z regulaminu, gdzie jest o tym napisane.
W HT jest to wyraźnie ujęte, tutaj nie mogę znaleźć, a jest mi to potrzebne.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|