|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co  lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A mi został "tylko" egzamin z Teorii Obwodow, to będzie masakra  Gdzie takiego czegoś uczą? Znaczy na jakim kierunku? Poza tym razem są obwody rozgałęzione i nierozgałęzione? Elektrotechnika/Elektronika i Telekomunikacja. Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum  Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa  Także jedziemy z tym koksem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co  lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! ja juz po kreskach...  jutro jade po wyniki  juz sie boje...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum  Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa  Także jedziemy z tym koksem  Ano tak teoria ale to jakieś beznadziejne. Ja to kiedyś tam nie uczyłem się bzdurnych twierdzeń tylko liczyło się zadanie przez 90 minut... A na końcu i tak nie wychodziło tak jak powinno. Na laborkach jest ciekawiej niż zajmowanie się teoretycznie pierdołami. Choć coś trzeba wiedzieć czasami na jakąś wejściówkę...  Pamiętam jak miałem zaliczenie z obwodów rozgałęzionych i na całą grupę były trzy osceny DST, dwie DB reszta pały... Dostałem DST minus  No ale Ty chyba masz trudniejszy poziom na 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Taa na pierwszym kole dostaliśmy jeden obwód i polecenie aby policzyć prądy gałęziowe metodą oczkową, potencjałów węzłowych i Thevenina. Oczywiście każdy wynik inny ale rownania oczek ok. Teraz pisałem poprawę ze zmiennego (w pierwszym terminie tu zapomniałem o j w l. zespolonej albo o minusie przy kącie i wtopa) i poszło elegancko, wszystko ładnie wychodziło, sprawdziłem prądy potem pierwszym prawem Kirchoffa i wpływające rzeczywiście równały się wypływającym  Jutro dzień z teorią 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to było zawsze super, że każdy miał inne wyniki  ale trzeba było zawsze pytać tych "mózgów" matematycznych ile im wyszło. Thevenin nie był niby trudny ale trzeba było "obczaić" co i jak. No jak prądy równały się wypływające równały się wpływającym to cacy  Powodzenia z tą Teorią 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co  lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! kujon  ja własnie się dowiedziałem ze zaliczyłem kreske (3 podejscie) nie wiem na co bo to juz mnie nie obchodzi. i juz po sesji wlasnie mnie tak suszy ze nie nie moge spać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fajnie macie...już po sesji, a ja dopiero zaczynam. Dziś przepisze z prawa i egzamin z hsitorii  nie widze siebie na nim =/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co  lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! kujon  ja własnie się dowiedziałem ze zaliczyłem kreske (3 podejscie) nie wiem na co bo to juz mnie nie obchodzi. i juz po sesji wlasnie mnie tak suszy ze nie nie moge spać  bo łatwy przedmiot a zawaliłem przez moje lenistwo, ale jeżeli chodzi o matmę i kreskę nie będę wybredny  ....poza tym cala noc siedziałem nad ta kreska, o 10 mam oddanie pracy (a jeszcze nie skonczyłem) potem wracam do akademika, troche się przespać i nauka bo jutro egzamin z kreski :/ ...w międzyczasie muszę dokończyć AutoCADa oraz 2 obrazy na malarstwo zrobić... jak ja tego dokonam? nie mam pojęcia  ps. póki co mam średnią 4,9  trzeba się będzie mocno postarać, aby nie zejść poniżej 4,3 to może i stypa będzie 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
4.9 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Statystyka 3.0 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  masakra  ale fart 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
na jakich uczelniach w ogóle dają 5,5? za co?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kolokwium z prądu zmiennego 4.5  takiej własnie mobilizacji potrzebowałem przed jutrzejszym egzaminem 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Statystyka 3.0 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  masakra  ale fart  statys. matematyczna? u nas miało byc kolokwium zaliczeniowe z tego ale jak prof zobaczył ze bedzie musial sprawdzic 150 prac to powiedzial ze puszcza liste kto chce 3.0 i mozna isc do domu... a kto chce cos wiecej ten zostaje i pisze... i zostalo 10 osob 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Statystyka 3.0 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  masakra  ale fart  statys. matematyczna? u nas miało byc kolokwium zaliczeniowe z tego ale jak prof zobaczył ze bedzie musial sprawdzic 150 prac to powiedzial ze puszcza liste kto chce 3.0 i mozna isc do domu... a kto chce cos wiecej ten zostaje i pisze... i zostalo 10 osob  Metody statystyczne w socjologii - tak to się dokładnie nazywa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Koniec sesji ostatni egzam z podstaw negocjacji i mediacji na 4  , ostatni egzamin tym samym na studiach i już tylko praca mgr do pisania zostaje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sesja sesja i po studiach hehe makro w plecy międzynarodowe stosunki raczej też jak nie zdam histori myśli ekonomicznej w piątek to mam hattricka:/ ale co tam kiedyś musiało coś nie wyjść...:]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ekonomia Calcio - FC Maxi 0-1
To był piękny, dramatyczny mecz ale zwycięzca mógł być tylko jeden! W ostatniej minucie spotkania napastnik gości przyjmuje piłkę na 25 metrze(tyle było pytań), strzela? Nie! Wchodzi w drybling omija kolejne pytania i z około 15 metrów (około tyle punktów zdobyłem) uderza pod poprzeczkę zdobywając bramkę, która daje awans na drugi semestr. Tym samym ekipa FC Maxi zdobywa 3.5 punkta. Ostatni egzam zdany. Koniec sesji!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A mi został "tylko" egzamin z Teorii Obwodow, to będzie masakra  Gdzie takiego czegoś uczą? Znaczy na jakim kierunku? Poza tym razem są obwody rozgałęzione i nierozgałęzione? Elektrotechnika/Elektronika i Telekomunikacja. Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum  Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa  Także jedziemy z tym koksem  kochane druty - mi w tym semestrze udalo sie wreszcie zamknac 2 i nigdy wiecej tego scierwa jak chcesz to moge poczukac jakis materialow co mialem z 1 na jakich uczelniach w ogóle dają 5,5? za co? u mnie na polibudzie wroclawskiej za wybitne wyniki na sekcji pilki recznej dali mi 5.5 do indeksu - i to dwa razy!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tragedia  nie przyjęła moich prac, miałem błędy w dwóch z siedmiu, cała noc siedziałem i rysowałem to gówno  mam dosyć  18go poprawka, jestem załamany 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|