Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
B
member
member
B Offline
Witam mam pytanie do uzytkownikow forum moze mi ktos pomoze. chodzi o to ze wziolem telefon na abonament jakies dwa tygodnie temu i chcialbym zrezygnowac. Slyszalem ze ciagu miesiaca mozna zrezygnowac z kazdej umowy?? jak to jest?? Sprawa tu jest dluga bo wziolem tez telefon ktory sie popsul po trzech dniach tzn pek wyswietlacz. nie upadl ani nic poprostu pek na gwaracji mi tego nie uznali i stad te cale zamieszanie pozdrawiam

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
tak po prostu PEK ???

B
member
member
B Offline
tzn dostalem sma i otwierajac go chodzi mi o lg shine pokazalo sie pol wyswietlacza i sie wylaczyl poczym wlaczyl i wyskoczyla jakas mala skaza na wysfietlaczy i gorna czesc nie swieci sam nie wiem co sie stalo w serwisie uznali ze to moja wina i tyle co moge zrobic. Moze ktos ma wyswietlacz do tego modelu??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mialem ost rowniez nieprzyjemna sytuacje z wystwietlaczem telefonu i rozmowa z oragne

moja sis pisala sms'a i wyswietlacz sie wylaczyl po czym sie "rozlal"

rowniez uznali, ze to moja wina i za wymiane chcieli 150 zl

B
member
member
B Offline
u mnie chca 220 zl i raczej nie bede u nich tego naprawial.Specjalnie chcialem wziasc abonament bo chcialem miec tel a tu nici wyszly mysle jak to wszystko odkrecic czytam co mowi prawo o wypowiedzeniu umowy pozdrawiam

B
member
member
B Offline
odeks cywilny pozwala każdej ze stron wypowiedzieć umowe, tak? Tak
chcesz, masz, jakby nie patrzeć, do tego prawo i niestety operator musi je uznać.

I tu kwestia nazewnictwa: wg kodeksu, co innego ZERWANIE umowy a co innego WYPOWIEDZENIE umowy.

§ 16
Rozwiązanie umowy

1. Abonent może rozwiązać umowę z zachowaniem trzydziestodniowego okresu wypowiedzenia. Umowa ulega rozwiązaniu z upływem tego okresu.
2. W okresie wypowiedzenia nadal naliczane są opłaty wynikające z umowy.
3. Wypowiedzenie umowy przez Abonenta jest skuteczne pod warunkiem zachowania formy pisemnej i przesłania wypowiedzenia do Działu Obsługi Klienta listem poleconym lub doręczenia do Działu Obsługi Klienta osobiście.
4. Wypowiedzenie powinno wyraźnie wskazywać, jakiego numeru telefonu w sieci XXX dotyczy.
5. >Okres wypowiedzenia liczony jest od dnia doręczenia do Działu Obsługi Klienta wypowiedzenia lub dnia wpłynięcia do Działu Obsługi Klienta listu poleconego.

znalazlem cos takiego prawda to??

Tenis Trader
Tenis Trader
Jakbyś wziął umowę bez telefonu to nie byłoby problemu. Będziesz im musiał oddać kasę za telefon po ich cenie rynkowej.

Tak to by sobie każdy umowe po miesiącu rozwiązywał laugh

B
member
member
B Offline
ja im naprawie ten telefon i oddam a oni mi kase odadza jaka za niego zaplacilem??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To jest dużo bardziej skomplikowane, niż napisałeś. Niespecjalnie chce mi się o tym pisać. Przestudiuj regulamin promocji. Będzie tam pewnie zapis, że jeżeli zerwiesz umowę przed upływem 24 miesięcy, to będziesz musiał dopłacić różnicę między wartością telefonu, a jego ceną w promocji.

B
member
member
B Offline
ale ja nie chce zrywac tylko rozwiazac a to sa dwa pojecia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a czym sie różnią?

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by BONIEK
ja im naprawie ten telefon i oddam a oni mi kase odadza jaka za niego zaplacilem??

A po co im naprawiony, używany telefon ? Skoro nie uznali Ci gwarancji to masz pecha, a telefon kupiłeś na takich samych zasadach jak lodówkę czy pralkę na raty.

Umowa o świadczeniu usług telefonicznych to jedno, a zakup telefonu w promocji (na raty) to drugie....

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Umowa - tam wszystko jest opisane. Podpisałes a zatem to ona obowiazuje....
I nic tu po prawie cywilnym i innych rzeczach. Umowa to rzecz swieta. A ona jest tak zrobiona, ze wycofac to Ty sie mozesz ale jesli sporo zaplacisz. A zatem najlepszy sposob to dojechac do konca umowy.

LG robi szajs a nie telefony ...

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by BONIEK
ale ja nie chce zrywac tylko rozwiazac a to sa dwa pojecia

padłem laugh

a według mnie to nie masz szans na nic i to jest jedno pojęcie

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mój kolega miał ciekawą sytuację. Telefon spadł mu na ziemię i wyświetlacz się rozmazał. Zaniósł do salonu i tamci mieli zadzwonić, żeby poinformować, jak sytuacja z telefonem. Nie dzwonili w ustalonym terminie, więc kolega sam zadzwonił. Dostał odpowiedź, że telefon owszem, jest, ale trzeba było go naprawiać i za tą usługę należy się 100 zł. Wobec tego kolega powiedział, że w takim razie nie chce naprawiać telefonu i ... dali mu naprawiony za free wink

Co do autora wątku - jeżeli zerwać i rozwiązać (umowę) to nie są dwa synonimiczne pojęcia, a telefon "pek", to raczej nie ma tutaj o czym rozmawiać.

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, aker, latajaca_holenderka, alfa, burbon), 11,138 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,635
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026