Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 5 1 2 3 4 5
H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Dokladnie, zadna filozofia, $port.
A co do posredniakow, one zarabiaja na Tobie i tez im zalezy, zebys pracowal. Znam sporo ludzi, ktorzy korzystali z Reed.

Bonus: Unibet
H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Dokladnie, zadna filozofia, $port.
A co do posredniakow, one zarabiaja na Tobie i tez im zalezy, zebys pracowal. Znam sporo ludzi, ktorzy korzystali z Reed.

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Spojrzalem na swojego payslipa, chyba jeszcze trzeba odliczyc pare procent na National Insurance?

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
masz tutaj na mysli Polakow?

Zysk Daje Ryzyko
Zysk Daje Ryzyko
Hornblower a nie jest przypadkiem tak ze dopiero po przekroczeniu bodajze 5.800 £ zabieraja podatek??

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Originally Posted by $port
masz tutaj na mysli Polakow?

na kazdym pracowniku. Zarobek agencji to roznica miedzy tym, co placi pracodawca agencji, a tym co agencja wyplaci Tobie. I czesto ta roznica jest bardzo konkretna.

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
wychodzi na to ze najlepiej znalezc prace od razu u pracocodawcy ale ja na razie na to nie licze, chce sporbowac. jakos sie wkrecic poleciec tam zoabczyc co jest grane i nie worcic za tydzien.

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Originally Posted by e$corpion
Hornblower a nie jest przypadkiem tak ze dopiero po przekroczeniu bodajze 5.800 £ zabieraja podatek??

Mozliwe, najlepiej zarejestrujcie sie na forum gazeta.pl ---> PRACA NA WYSPACH:PORADY.
Pan Witold z jobland.pl rozstrzygnie problemy prawno-fiskalne.

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
co to za serwis jesli mozna wiedziec?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W ciekawszych krajach już ktoś pracował wakacyjnie? :] Holandia, Hiszpania ? :>>

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
no to opierajmy sie poweidzmy tymczasowo na REED'ie i JOBCENTRES PLUS'ie.
ZNalazlem oferte X. Pisac od razu do nich ze mnie interesuje praca wtedy i wtedy?? jakies wskazówki?? bo to ma byc tymczasowa praca dla studenta wink

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
jeszcze jedno. prosze o podanie jakis dobrych posrednikow jesli chodzi o Polske w szukaniu pracy w Anglii.

Huachipato
Huachipato
Polecam zakup dwutygodnika życie i praca za granicą, bardzo dobra gazeta jesli chodzi o wyjazd za granice

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
ZNalazlem oferte X. Pisac od razu do nich ze mnie interesuje praca wtedy i wtedy?? jakies wskazówki?? bo to ma byc tymczasowa praca dla studenta wink

i jeszcze gumtree !!!
Badz szczery, wiele firm poszukuje wlasnie pracownikow sezonowych.
Tez uwazam, ze dwutygodnik jest dobry, chociz chyb bardziej w przypadku pracy na stale.

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
Originally Posted by Hornblower

i jeszcze gumtree !!!
Badz szczery, wiele firm poszukuje wlasnie pracownikow sezonowych.
Tez uwazam, ze dwutygodnik jest dobry, chociz chyb bardziej w przypadku pracy na stale.
pisac do pracodwacow pytajac od razu o poweidzmy gaze zakwaterowanie prace tymczasowa??

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Oczywiscie - kto pyta, nie bladzi !
Co do zakwaterowania, to raczej watpliwe przy pracy krotkoterminowej (a jesli zaoferuja, to na pewno juz bedzie napisane w anonsie) - chyba ze pub, hotel gdzies na odludziu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a wiec tak:

jesli znasz jezyk angielski bardzo dobrze to nie bedziesz mial problemu z znalezieniem pracy, idziesz do pierwszej lepszej agencji pracy ( kwestia tygodnia i masz prace ), oczywiscie czym wiecej odwiedzisz agencji - masz wieksza szanse na szybkie znalezienie pracy - zarobek do 6 f/h ( fabryka )

koszt mieszkania - nie liczac wielkich miast angielskich ( Londyn, Birmingham, Liverpool, Manchester ) do 220-250 f/miesiac ( placone zazwyczaj tygodniowo od 50 f. )

podatek - jesli jedziesz ma 3 miechy to nie przekroczysz raczej kwoty wolnej od podatku czyli okolo 5000 f. ( otrzymasz Tax Code 503L lub 522L ) czyli zwrot Taxu w pelnej kwocie
przy zarobku okolo 300 f. brutto bedziesz okolo 20 % odtracen ( Tax i Insurance )

spiesz sie bo na wakacje wiele Polakow smiga na Wyspy B.

POWODZENIA

piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To teraz ja smile

Pierwszy raz pojechałem do UK w ciemno, ale pracę miałem już na drugi dzień wink Ale ja nie o tym.

Przez ostatnie dwa okresy wakacyjne miałem okazję pracować dla tej kompanii http://www.warnerbreaks.co.uk/

Dwa lata temu jako kelner, rok temu jako barman. W mojej opinii jest to jedna z bardziej atrakcyjnych ofert właśnie dla osób, które chcą pojechać na 2-3 miesiące. Jeżeli mają etat, to przyjmują praktycznie z marszu, ze znajomością języka nie miałbyś kłopotów aby tam się załapać. Może same warunki pracy i płacy nie są powalające, bo płacą pensję minimalną. Ale jest coś, co sprawia, że warto tam się zaczepić. Napiwki grin Jako kelner miałem około 70-100 funtów tygodniowo. W związku z tym przez cały okres pobytu pensji praktycznie nie ruszyłem. Oprócz tego zapewniają zakwaterowanie (jakieś 15f/tydzień) i dwa posiłki dziennie za 10f/tydzień. Czegóż więcej chcieć wink

Dlatego na Twoim miejscu skontaktowałbym się z którymś z ośrodków i zapytał, czy nie potrzebują na wakacje dodatkowych kelnerów. Z doświadczenia wiem, że potrzebują smile

Ja osobiście pracowałem tutaj: http://www.warnerbreaks.co.uk/index.cfm/Norton_Grange/1054 , moja siostra obecnie pracuje tutaj: http://www.warnerbreaks.co.uk/index.cfm/Littlecote_House/1052

Sieć tych hoteli należy di większej grupy Bourne Leisure, a do każdego z tych hoteli masz telefony tutaj: http://www.bournejobs.co.uk/warner/contact.php

Na Twoim miejscu śmiało bym do nich dzwonił i pytał o ewentualną pracę w okresie wakacyjnym.

Co jeszcze. Praktycznie załatwiają za Ciebie wszystkie formalności, typu Home Office, NIN i konto bankowe.

Podstawa, to 36h/tydzień, ale spokojnie można robić nadgodziny.

Uczciwie muszę przyznać, że na dłuższy okres czasu ta praca jest mało perspektywiczna, ale dla studenta pragnącego wyjechać na wakacje to oferta jak znalazł smile

H
old hand
old hand
H Offline
jezyk to jest podstawa
trzeba uwazac na agencje, samemu rowniez liczyc samemu godziny
wszystko zalezy w jakim terminie sie zjawisz
wg mnie oferty ktore sa teraz to sa oferty gdzie szukaja pracownikow "na wczoraj" i najczesciej musisz isc do nich to wtedy sie dogadujesz co maja aktualnie.
oprocz wspominanych wczesniej NIN, home office, konta bankowego rownie wazna sprawa jest karta telefoniczna w danym kraju, gdyz agencje, pracodawca kontaktuje sie z Toba zazwyczaj za pomoca tel komorkowego

$
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
$ Offline
Szewa mowisz ze mozna w tych hotleach pubach pytac smialo ?:) no to tak zrobie. ogolnie jesli ktos ma ejszcze jakeis pomocne ineormacje bede dozgodnie wdzieczny smile

dzięki panowie za dyskusje piwo

Strona 2 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, betowiec, JelineK, Sensei, $-man, aker, burbon, alfa), 1,750 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,045
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025