Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 14 1 2 3 13 14
#2047248 11/02/2008 00:39
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Podobny temat już kiedyś był, ale nie mogłem odnaleść.

Jakie auto używane polecacie kupić? (górna granica to jakies 12 tys). Dolna granica jeśli chodzi o rocznik to 1998r. Nie zakładam rodziny, samochód nie musi być duży. Wręcz przeciwnie gustuje w 2/3 drzwi.

Obecnie 1 na liście jest u mnie Renault Clio.

Jakie są Wasze opinie, co polecacie?

Bonus: Unibet
K
Pooh-Bah
Pooh-Bah
K Offline
Peugeot 306 smile

W
old hand
old hand
W Offline
a jak dla mnie to tenault megane, sam sie do takiego przymierzam, ten rocznik i w tej cenie dostaniesz z pelnym wyposazeniem - klima ,pelna elektryka itp

B
member
member
B Offline
francuzom mowie ble proponowal bym opla omege b to jest limuzyna z trzydzwiowych to fiata brawo ale to fiat

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Paroletni Fiat Seicento ,małe zwinne autko ,dobre do jazdy po mieście ,mi słuzy do jazdy do profa ,mixa ,stsu i jestem zadowolony.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
"Francuzy-ble" to chyba trochę taki stereotyp..

Do Fiata Bravo jakoś przekonać się też nie mogę. Myślałem o Oplu Astrze, ale to już ciut wyższa półka jeśli chodzi o cenę. No chyba że z silnikiem 1.2 , a to już będzie chyba za duży muł :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja w tej cenie kupilem ibize, 1.4 full elektryka (bez klimy), 98 rok (ostatni lifting przed ibiza II), przebieg 95 tys udokumentowany smile jestem zadowolny, silnik jak na 1.4 bardzo żwawy, duzo nie pali, a czescie zamienne bardzo tanie smile polecam! smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Maciek
Paroletni Fiat Seicento ,małe zwinne autko ,dobre do jazdy po mieście ,mi słuzy do jazdy do profa ,mixa ,stsu i jestem zadowolony.
Hehe, swoją przygodę z motoryzacją zaczynałem od "sejcieńto" 1.1

Poznań-Września z górki jakos 155 km/h szedł nawet grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
to ja tez sie podepne pod temat, samochod ktory mnie interesuje to:

1. Kombi
2. max 20000 zl
3. Diesel ale niekoniecznie
4. marka: Opel Vectra, Audi, Mazda 626, Opel Zafira, Volvo,

allegro juz cale przestudiowalem wiec interesuja mnie tylko oferty Wasze niewystawiane na allegro, basz Waszych znajomych

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Tiago
ja w tej cenie kupilem ibize, 1.4 full elektryka (bez klimy), 98 rok (ostatni lifting przed ibiza II), przebieg 95 tys udokumentowany smile jestem zadowolny, silnik jak na 1.4 bardzo żwawy, duzo nie pali, a czescie zamienne bardzo tanie smile polecam! smile

tez stalem przed podobnym wyborem jak Ty i szczerze powiedziawszy myslalem o Xsarze, Megane, 306 ale serio francuskie innowacje mnie nie pociagaja... smirk

pozniej Astra lub golf ale w tych przypadkach to troche drozsze autka ale solidne za to.. jedyny minus - jedziesz do jakiegos centrum handlowego, zostawiasz auto na parkingu wracasz, szukasz i nie wiesz ktore auto twoje bo co drugie to golf lub astra smile

trafila sie Ibizka wiec kupilem i nie zaluje smile

a jesli masz troszke wiecej to postaraj sie o Ibize II

pozdrawiam i udanego zakupu zycze

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
powiem tak... do 12k z rocznikow nie starszych niz 98 ciezko bedzie wyhaczyc cos fajnego. Z tego co widze szykujesz sie na francuza jakiegos. Odradzam. Mialem w swoim zyciu (tzn starszy mial smile ) renault lagune rocznik 97 i renault megane classic rocznik 99. W obydwu autach byly problemy z eletryka. W dodatku zawieszenie francuzow nie jest zbytnio dobre na nasze polskie drogi. w dodatku czesci sa drogie. Takze stanowczo odradzam kupno jakiegokolwiek francuza.

Moge ci natomiast polecic takie auta jak:

1. VW golf III rocznik 95, 96 1,9TDI do 12k powinienes znalezc. Bardzo dobre auto. Jedynym minusem jest to ze po polsce jezdzi mnostwo golfow (czesci tanie bo jest ich duzo).

2. Toyota Celica rocznik 94, 2.0GT. Sportowe 3 drzwiowe auto. Niezly wykop smile spalanie 9-10l przy dosc ciezkiej nodze. Czesci nie sa drogie. Malo awaryjny. Silnik nie do zajechania. Cena od 8k do 12k. Celiki w bardzo dobrym stanie, bezwypadkowe, z dobrym wyposazeniem chdoza po 11-12k. Ja mam taka celice i jestem bardzo zadowolony.

Aha na koniec dodam ze nie ma juz takiej roznicy w samochodach 10letnich a przykladowo 14-15letnich. Wszystkie sa juz stare. Chodzi o to zeby kupic samochod ktory jest pewny, bezwypadkowy, bezawaryjny(silnik dlugowieczny). Bo jasne mozna kupic przykladowo fiata z rocznika 98,99 ktory mial tam jakies przejscia i dlatego miesci sie w twoim budzecie ale duzo lepiej kupic samochod ktory jest 2-3 lata starszy a jest pewny i ma nieposzlakowana opinie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kfjatek

Do Fiata Bravo jakoś przekonać się też nie mogę. Myślałem o Oplu Astrze, ale to już ciut wyższa półka jeśli chodzi o cenę. No chyba że z silnikiem 1.2 , a to już będzie chyba za duży muł :/

Astra z silnikiem 1.2 hmmmm dziwne jeszcze o takim nie slyszalem , no ale coz :)).
Francuzy to stereotyp ? Plastikowe wnetrze strsznie trzeszczy ehh nigdy nie kupie francuskiego auta.
Astre II mysle ,ze mozna by cos znalesc ale tylko benzyna za taka cene.
Seat ibiza mysle ze to doskonala propozycja. Auto ogolnie tansze niz VW a posiada wlasnie silnik VW.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4371653

Pozdrawiam

R
veteran
veteran
R Offline
panowie ma ktos z was forda pume ?? jesli tak to prosze o kontakt pw chcialbym popytac itp bo na wiosne planuje kupic owe autko

1
1

Po pierwsze szukając samochódów z tych roczników oraz w tej cenie zdecydowanie ważniejszy będzie stan a nie marka.

Po drugie Opel, Renault i Fiat to ta sama liga ... z tym że Opel ostatnio zaczyna zostawać w tyle tongue

Renault Clio 2 to bardzo dobry wybór w tej cenie, aczkolwiek szukaj szukaj konkretnego egzemplarza a nie konkretnego modelu. Można znaleźć całkiem fajne samochody w tej cenie i w dobrym stanie a nie 'ulepy' z Niemiec.

http://dukiewicz.otomoto.pl/alfa-romeo-146-1-4-ts-salon-dukiewicz-C4354733.html

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Polecam jeszcze Honde Civic, jesli interesuje Cie auto 3-drzwiowe
Kupisz dobra zadbana Honde to zmienisz tylko olej i bedziesz jezdzil i jezdzil.... Sam osobiscie mam Civica i naprawde jest to niezawodne auto. Do 12 tys juz powinienes cos dostac => http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4310550

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by JiroJiro

Po pierwsze szukając samochódów z tych roczników oraz w tej cenie zdecydowanie ważniejszy będzie stan a nie marka.

Po drugie Opel, Renault i Fiat to ta sama liga ... z tym że Opel ostatnio zaczyna zostawać w tyle tongue

Renault Clio 2 to bardzo dobry wybór w tej cenie, aczkolwiek szukaj szukaj konkretnego egzemplarza a nie konkretnego modelu. Można znaleźć całkiem fajne samochody w tej cenie i w dobrym stanie a nie 'ulepy' z Niemiec.

http://dukiewicz.otomoto.pl/alfa-romeo-146-1-4-ts-salon-dukiewicz-C4354733.html

alfa 1.4 103KM ? ile to ma do setki? 15s ? laugh masakra...

1
1
Originally Posted by LEWY
Sam osobiscie mam Civica i naprawde jest to niezawodne auto. Do 12 tys juz powinienes cos dostac =>

Hondy 6 generacji w szczególności 3D to super auta za niewielkie pieniądze ale do 12k ciężko będzie chyba dostać coś fajnego wink Troszkę trzeba dołożyć.

Originally Posted by ssaczu

LOL

O samochodach to nie masz za dużej wiedzy ? Masakra ... wink

ps. 11.5 do 100 km/h co nie czyni go ani szybkim samochodem ani zawalidrogą. Sprawia nawet że jest zapewne w szybszej połowie samochód jeżdżących po Polsce.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by ssaczu

LOL

O samochodach to nie masz za dużej wiedzy ? Masakra ... wink

ps. 11.5 do 100 km/h co nie czyni go ani szybkim samochodem ani zawalidrogą. Sprawia nawet że jest zapewne w szybszej połowie samochód jeżdżących po Polsce. [/quote]

specjalista nie jestem ale sie interesuje. Z alfami nigdy nie mialem do czynienia ale sorry 1.4 103KM do takiego dosc sporego auta jakby nie patrzec to jest tak jak Renault Thalia z silnikiem 1.4 ktore ma prawie tyle samo KM i tez przyspieszenie w granicach 12s z tego co wiem. Jak dla mnie za duze auto za mala moc.

B
member
member
B Offline
jak bym mial tyle kasy to tylko momega tutaj nizej diselek mysle ze w spokojnej jezdzie w 6litrach by sie zmiescicl

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4174748

B
member
member
B Offline
Originally Posted by BONIEK
jak bym mial tyle kasy to tylko omega tutaj nizej diselek mysle ze w spokojnej jezdzie w 6litrach by sie zmiescicl

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4174748

Strona 1 z 14 1 2 3 13 14

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (alfa, aker, rafal08, kemp, burbon, Sensei, latajaca_holenderka, $-man, betowiec, JelineK, Emilio, Akhu), 1,842 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,030
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025