|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak wpisuje numer telefonu i komorki to podawac numer kiedunkowy do polski i pozniej do mnie do wojewodztwa?  4848 672xxxx tak?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na domowy kierunkowy do Polski i do województwa, na komórkę tylko do Polski.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
we wszystkich ofertach order picker jest łamane na pracownik magazynu wiec mam chyba odpowiedz  picker to pikowanie towaru czyli realizacja konkretnego zamowienia. Jesli pracuja tam Polacy to na 99 procent bedzie norma, jesli jej nie osiagniesz to po paru dniach bajo:) Pracowalem w tym roku tydzien z prawie samymi Polkami i co ? , dziewczeta nawet nie mialy czasu sie zarzymac pogadac :/ - paranoja.Lataly spocone po warehouse i plakaly ze nie wyrabiaja normy. Tam akurat bylo 70 pikow na godzine. Zawsze bralo sie 1 towar, ale to nic zanim ktos sciagnal np palete z lokacji minelo pare minut, pozniej jazda winda na 1 pietro ....ehh. Posmialem sie troszke z polakow i powiedzialem im fuck off  Wszystkie normy zawdzieczamy dzieki rodakom z PL, ktorzy chca sie wykazac.- to jedna z przyczyn dlaczego nas anglicy nie lubia!! Zdecydowanie najlepiej pracuje sie z anogalami. Nikt Cie nie pogania i masz czas wypic spokojnie kawke w kantynie.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
$port - ja rok temu tez tak myslalem pytalem wszytskich chcialem przez agencje a krakowie pojechac wszystkie fora przejrzalem i powiem ze jezleli mialbym sluchac co ludzie pisza to teraz sie zastanawiam czy oni tak pisza zeby nastraszyc ale tego chyba nigdy sie nie dowiem Na Twoim miescu bym sie niczym wogole nie martwil kup bilet juz z data kiedy bedziesz mogl wyjechac i chyba najwazniejsze co jest gdzie spedzisz pierwwsze dni czyli nocleg jesli to masz 99.9 % sukcesu , Ja mam angielski dosc slaby a w ciagu kilku minut mialem pierwsza prace na 3 dzien juz pracowalem i uwazam ze prace latwo znalesc przez jakas agencje najlepeij i oczywiscie nie sluchaj jesli ci ktos pisze ze w agencji mniej zarobisz bo to bzdura ( teraz kazda agencja ma specjalne programy i nawet wiecej zarobisz niz w firmie gdzie placa malo ) teraz stawki i tak od 6 sie zacyznaja bo roboty jest sporo , proponuje jeszcze zrobic kurs na wozki widlowe wtedy mozna ladnie zarobic
pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
taki lekki OT... wakacje są po to aby odpoczywać, a nie całe przepracować, a potem znowu szkoła/studia  ..a potem narzeka się, że nie ma kiedy odpocząć, po co tak tyrać, przecież kroicie buki na setki tysiące złotych  ..jedyne co to mam zamiar odbyć miesięczne praktyki w pracowni architektonicznej (obowiązkowe..niestety), resztę czasu mam zamiar się opieprzać  ...no, może raz miesiąc jakaś wizualizacja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gnacik, szczerze przyznam, że moje dwa pierwsze wyjazdy do pracy w Anglii były moimi najlepszymi wakacjami w życiu. Poznałem wielu wspaniałych ludzi, zwiedziłem spory kawałek Wyspy (z racji pierwszej pracy), o imprezach i ogólnie beztroskim życiu nie wspomnę  No i  która była głównym celem wyjazdów ale już tam na miejscu zeszła na dalszy plan  Gdybym miał do wyboru siedzenie i nicnierobienie w Polsce, a wyjazd na wakacje do pracy wybrałbym to drugie bez zastanowienia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co do banku Natwest, plusem jest to, ze mozna robic z tego banku bezplatne przelewy zarobionych funciakow na konto walutowe w PKO BP.
a ja mam mpytanie o ten WRS. jezeli juz raz pracowalem w UK, placilem podatek itp czyli praca legalna.. to musze sie zarejstrowac w tym systemi czy juz nie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szewa dobrze prawi, ja pojechałem w tamtym roku od razu po maturach mniej więcej i nie żałuje. Dostałem 'letką' pracę od 6 do 14 w drukarni, potem sobie przychodziłem i pełen relaks - laptopik, piwko i tak do wieczora, w weekend jakiś wypad. Potem jeszcze znalazłem druga prace na wieczory bo sie nudziłem jako barman to w ogole  Jedzonko za pół ceny miałem więc w domu nawet nie gotowałem, piwko po pracy za darmo, jakies alko też  A w PL to bym pewnie do 12 spał i potem tez sie obijał a tak przynajmniej troche funciaków wpadło i akurat tyle ile potrzebowałem do mojej wymarzonej furki  W tym roku pewnie też to powtórze tyle że chyba tylko w tym pubie bede pracował i żadnej innej pracy  Po prostu w tym roku bezstresowo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co do banku Natwest, plusem jest to, ze mozna robic z tego banku bezplatne przelewy zarobionych funciakow na konto walutowe w PKO BP.
a ja mam mpytanie o ten WRS. jezeli juz raz pracowalem w UK, placilem podatek itp czyli praca legalna.. to musze sie zarejstrowac w tym systemi czy juz nie ? Jesli juz rejestrowales sie, to teraz jesli znowu zamierzasz wybrac sie na wyspy, to musisz tak samo wypelnic ten wniosek, z tym, że już nie płacisz kasy i nie wysylasz dowodu czy zdjęć. Tylko ten wniosek i kopię umowy z pracodawcą
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
taki lekki OT... wakacje są po to aby odpoczywać, a nie całe przepracować, a potem znowu szkoła/studia  ..a potem narzeka się, że nie ma kiedy odpocząć, po co tak tyrać, przecież kroicie buki na setki tysiące złotych  ..jedyne co to mam zamiar odbyć miesięczne praktyki w pracowni architektonicznej (obowiązkowe..niestety), resztę czasu mam zamiar się opieprzać  ...no, może raz miesiąc jakaś wizualizacja  nierobem też można być 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przyszlo mi na maila informacja o jakiejs pracy wlasnie za granica jest napisane : KOSZT PROGRAMU 1115 ZL. o co to chodiz?  co za koszty ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Albo koszty załatwienia pracy, biletu lotniczego, marża itp. albo po prostu biorą 1115 zł i znikają 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
no przeciez juz Ci pisałem... jak ktoś bierze kase to od razu oszust, nikt nie bierze zadnej kasy od Ciebie bo sam bedzie zarabial za Ciebie... nawet jak ktoś bedzie chcial tylko 40zł na xero (kopiowanmie dokumentów dla Ciebie itp.) to tak samo, nałapie 100 owieczek i ma 4000zł 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chodze po tych stronach UK z ofertami pracy i nie bardzo wiem czegos zukac, jakich prac, nie mam o tym zielonego pojecia i moze dlatego. napisalem kilka maili czekam na odpowiedz ale to takie przykladowe. co polecacie szukac?? maja oni na cos zapotrzebowanie? 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
$port , cipa jesteś  Szewa Ci napisał co masz robić. Podobno znasz, więc jaki problem?
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzwonilem, zapo,mnialem chyba napisac.nie potrzebuja nikogo na okres wakacyjny.
|
|
|
|
|
$
|
|
$
chodze po tych stronach UK z ofertami pracy i nie bardzo wiem czegos zukac, jakich prac, nie mam o tym zielonego pojecia i moze dlatego. napisalem kilka maili czekam na odpowiedz ale to takie przykladowe. co polecacie szukac?? maja oni na cos zapotrzebowanie?  ale teraz szukać roboty na wakacje to za wcześnie jak chcesz wyjechać w czerwcu to zacznij od połowy kwietnia najwczesniej i wtedy bedzie ofert jak grzybów po deszczu 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
aha i co do konta to narazie polecam citi handlowy w 10 minut na miejscu utworzone konto bankowe w PLN I GBP (przy transferze z banku angielskiego na polskie nie tracimy na kursie) karta do bankomatu od razu
citibank w UK ma tylko kilka oddziałów ale tylko w Londynie ale współpracują z innym bankiem w UK gdzie przelewy na konto w citibank w UK idą za darmo i z citibank UK na citi handlowy pl tez za darmo, a opłaty wszędzie 0zł w przeciwieństwie do Pekao
|
|
|
|
|
$
|
|
$
edit: nie PEKAO tylko PKO chyba 
|
|