|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
edit co zauwazyłem (hehe mam teraz oferte w Nothingham za 5,5f za h wyjazd w ten weekend  ) to nie Nothingham tylko Norwichi "zresztą widzialem artykuł w necie i wiadosciach ze fund spadł z 6 na 4.80" oczywiscie i wiadomościach  czy nie chodzi przypadkiem o prace w A-Novo??
|
|
|
|
|
$
|
|
$
taaa  piętnastu Polaków na 60m = widok bezcennny  ale jezeli juz ktos tak mieszka to pracodawca niezły robi wyzysk sobie Tak tylko ze ona sie obawia ze nie znajdzie pracy i bedzie siedziała w domu a tego nie chce i na sam początek wolałaby ze mną chodzić do i z pracy oraz przerwy  o 12 jade do biura zapytać się jak z mieszkaniem  hm czy grozi mi coś za zerwanie kontraktu 3 letniego po zrezygnowaniu po 3 tygodniach ?  i do tego dochodzi kontrakt na mieszkanie wynajem co tydzien 50f obowiazkowo przez pół roku (jak zadalem pytanie czy po 2 miesiacach moge cos swojego wynajac to i trzeba placic) mysle ze skoro kontrakt wygasa z pracą to i z mieszkaniem, tylko ze nie jestem pewien 
|
|
|
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, znacie jakieś stronki z mieszkaniami do wynajecia w Anglii (konkretnie pokojem). Mam sporo tych stronek, ale może przegapiłem jakąś dobrą stronkę 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
to nie lepiej isc do agencji ? albo przejsc sie po okolicy która Cie interesuje i szukac napisu for rent Ok byłem w biurze i moze mieszkać ze mną  i zdecydowaliśmy ze jedziemy  1 marca wyjazd, agenci z UK beda szukac dla niej innej pracy w okolicy, a najbardziej liczymy na to ze na miejscu moze ja przyjmą a do pół roku mysle ze na pewno... Wszyscy nam radzili zeby jechać jednak tam i spróbować, sami z agencji mówili ze po co isc do gorszej pracy jak tu 2x wiecej płacą. Za 2 tygodnie pakowanie 
|
|
|
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
to nie lepiej isc do agencji ? albo przejsc sie po okolicy która Cie interesuje i szukac napisu for rent Ok byłem w biurze i moze mieszkać ze mną  i zdecydowaliśmy ze jedziemy  1 marca wyjazd, agenci z UK beda szukac dla niej innej pracy w okolicy, a najbardziej liczymy na to ze na miejscu moze ja przyjmą a do pół roku mysle ze na pewno... Wszyscy nam radzili zeby jechać jednak tam i spróbować, sami z agencji mówili ze po co isc do gorszej pracy jak tu 2x wiecej płacą. Za 2 tygodnie pakowanie  no to powodzenia  ja juz za tydzien powrot do UK 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to nie lepiej isc do agencji ? albo przejsc sie po okolicy która Cie interesuje i szukac napisu for rent  może i lepiej, ale jak jest się na miejscu, a ja niestety jestem w naszym pięknym kraju 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
ok dzisiaj wypełniałem jeszcze papiery z godzine  wyjazd 1 marca, praca od 3 marca  i na potwierdzeniu przyjęcia, jest informacja ze do kwietnia (u nich nowy rok pracy od kiewtnia  ) bede pracował 122 godziny + 21 z banku (cos jak over) co daje razem 143h na 4 tygodnie = 36h tygodniowo  co daje stawke 9.44 za h, wiec nie jest zle widziałem kogos innego potwierdzenie przyjecia i na nim pisało ze jego supervisorem jest (IMIE i NAZWISKO) z packing, a umnie pisze Martin Fedhem, Manufacturing Manager 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Masz podpisany ten kontrakt to wrzuc skan. zapewniaja Ci prace do kwietnia bo wtedy konczy sie przeswiateczna goraczka zakupów. Wlasnie packing czy picking to najwieksze zapotrzebowanie w tym okresie.
|
|
|
|
|
$
|
|
$
no nie kontrakt tylko oferta od pracodawcy taki formularz zapoznawczy, kontrakt bedzie podpisany na 3 lata w UK
i ponawiam pytanie co do zerwania umowy z nimi (po 3 tygodniach im dziekuje i jade do innej pracy) to nie ma za to zadnych kar? tak samo jezeli chodzi o dom wynajmuja nam i do pół roku musze za niego placic nawet jak znajde inny dom, to moim zdaniem jak zerwe kontrakt o prace to i o dom no chyba ze bedzie kontrakt z wlascicielem domu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz podpisany ten kontrakt to wrzuc skan. zapewniaja Ci prace do kwietnia bo wtedy konczy sie przeswiateczna goraczka zakupów. Wlasnie packing czy picking to najwieksze zapotrzebowanie w tym okresie. sorry kolego chodzilo Ci o przedswiateczna goraczke tak ? Hmm, dziwne bo w tym roku Wielkanoc w marcu  . Pzdr
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Has$ z domami w Anglii jest tak .... Placisz miesiecznie np. za pokoj (60 funciakow za osobe dwie osoby w pokoju to 120), na chacie mieszka 6-8 osob, nieplacisz rachunkow. Lub chate masz na siebie np. jak ja 385 funtow za miesiac + rachunki + zameldowanie. Placisz za miesiac z gory, umowe podpisujesz np. na 6 mc. i placisz takze depozyt przewaznie 2 razy wartosc miesiecznego czynszu! Umowe mozesz zawsze wypowiedziec ale z miesiecnym wypowiedzeniem. Depozyt Ci zwroca jak poplacisz rachunki i oddasz chate niezdemolowana. Czasami land lord cie oszukuje i mimo umowy niechce oddac kasy, wtedy idziesz do Citizen Advices i sie palujesz z nim ( ja sie paluje od roku). Aha w razie problemow pisz a postaram sie pomoc. A to fabryczka gdzie bedziemy pracowac  ? http://video.google.com/videoplay?docid=-4664616936935176798
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W Bristolu jesli pokoj jest dwuosobowy to roznica w stosunku do jedynki to + 15-20 %. Depozyt zwykle 4-tygodniowy. Natomiast co do nieoddawania depozytu - niedawno weszlo w zycie prawo nakazujace landlordowi zdeponowac depozyt (nie ma prawa go przetrzymywac) i niezwlocznie powiadomic najemce o szczegolach. http://www.polski-bristol.net/index.php?option=com_content&task=view&id=164
|
|
|
|
|
$
|
|
$
ok dzięki  heh przed 2 rozmową kwalifikacyjną pokazywali nam 40 minutowy film z fabryki  i tempo na liniach produkcyjnych jak w tym filmie albo i wieksze  chwalili sie tez na filmie wielkim "robotem" kupionym za... nie chce skłamać więc powiem ze za kosmiczną kwotę który posiada dużo funkcji i wszystko potrafi  aaaaaaaaaa to dlatego mi 9f zamiast 8f ponad na godzine wychodziło bo są 2 dni świąt w marcu Anglia i Walia 2007 2008 2009 2010 New Year's Day 1 Jan 1 Jan 1 Jan 1 Jan Good Friday 6 Apr 21 Mar 10 Apr 2 Apr Easter Monday 9 Apr 24 Mar 13 Apr 5 Apr Early May Bank Holiday 7 May 5 May 4 May 3 May Spring Bank Holiday 28 May 26 May 25 May 31 May Summer Bank Holiday 27 Aug 25 Aug 31 Aug 30 Aug Christmas Day 25 Dec 25 Dec 25 Dec ■ 27 Dec Boxing Day 26 Dec 26 Dec ▲28 Dec ▲ 28 Dec czyli w marcu 4 dni wolnego piatek sobota niedziela poniedzialek 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W Bristolu jesli pokoj jest dwuosobowy to roznica w stosunku do jedynki to + 15-20 %. Depozyt zwykle 4-tygodniowy. Natomiast co do nieoddawania depozytu - niedawno weszlo w zycie prawo nakazujace landlordowi zdeponowac depozyt (nie ma prawa go przetrzymywac) i niezwlocznie powiadomic najemce o szczegolach. http://www.polski-bristol.net/index.php?option=com_content&task=view&id=164nam sie ciagle psuja te maszyny do lejbowania 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sorki nie do tego postu moja wypowiedz, mialo byc do filmiku z fabryki 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
W Bristolu jesli pokoj jest dwuosobowy to roznica w stosunku do jedynki to + 15-20 %. Depozyt zwykle 4-tygodniowy. Natomiast co do nieoddawania depozytu - niedawno weszlo w zycie prawo nakazujace landlordowi zdeponowac depozyt (nie ma prawa go przetrzymywac) i niezwlocznie powiadomic najemce o szczegolach. http://www.polski-bristol.net/index.php?option=com_content&task=view&id=164A co jak firma przechowujaca depozyty zbankrutuje. Nie pisz, ze to niemozliwe ...bo ja dostelem pismo z Elleysa ze firma zbankrutowala i depozyty tez poszly sie jeb.... (700 funtow) ale i tak mam zamiar je odzyskac ! Jak skoncza sie problemy z 1) BT, 2) Tiskala 3) Becikowym 4) Nieuczciwym Landlordem 5) Firma nieslusznie sciagajaca dlugi i 100 innych spraw.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
A co jak firma przechowujaca depozyty zbankrutuje. Nie pisz, ze to niemozliwe ...bo ja dostelem pismo z Elleysa ze firma zbankrutowala i depozyty tez poszly sie jeb.... (700 funtow) ale i tak mam zamiar je odzyskac ! Jak skoncza sie problemy z 1) BT, 2) Tiskala 3) Becikowym 4) Nieuczciwym Landlordem 5) Firma nieslusznie sciagajaca dlugi i 100 innych spraw. Nie jestem prawnikiem, wiec Ci nie odpowiem. Ale mysle ze ta ustawa przewidziala takie wypadki. Poki co jednak chyba te 3 firmy funkcjonuja ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|