Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
#2059970 14/02/2008 07:46
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Od paru dni w mojej klatce widnieje ogłoszenie zebrania wszystkich chetnych mieszkancow bloku, ktore ma odbyc sie jutro i jak sie przez przypadek okazalo ma to byc spotkanie zorganizowane przez rade mieszkanow spowodowane wlasnie kilkoma melanżami zorganizowanymi u nas
I mam pytanie do osób znających temat czy z tego powodu moze byc z tego jakiś przypał? I że tak powiem skończy sie na pierd***eniu czy czymś więcej wink

Bonus: Unibet
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
wyeksmitują Cię, masz jakieś inne lokum bo powraca zima? tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
właśnie obawiam sie tego że pod mostem bede miejsca musiał szukać grin
a tak serio? bo właściciel jak i sąsiedzi to też moher wiec czy moge sie zesrać bardzo na nas ? tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie tyle sie tego obawiam bo na nich to leje ciepłym moczem ale współlokatorki sie bardziej boje grin

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Originally Posted by luk4sz_
:
a tak serio? bo właściciel jak i sąsiedzi to też moher wiec czy moge sie zesrać bardzo na nas ? tongue

grin
Mozesz, ale nie wiem, czy to cos da?
laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w sumie to nie wiem po co poruszyłem ten temat ? może dlatego że najebany jestem ? grin komentarze złośliwe i na temat mile widziane tongue wink

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Nic Ci nie moga zrobic, ale pewnie ustalą kto w jaki dzień dzwoni na policję o zakłócanie ciszy nocnej tongue

Pooh-Bah
Pooh-Bah
No to w Twoim przypadku przynajmniej zebranie chcą ludzie zorganizować.

U znajomych pewnego razu pobawiliśmy do rana, któryś już raz z kolei, no i efektem było to, że stare sąsiadki najprawdopodobniej podpuściły starszego ( pod 40tke) dresa, wielkiego i zżulowaciałego. Wpadł nam dnia następnego do domu i na k%#wie rzucił się na nas z rękami, po czym stwierdził, że jeśli się nie wyniesiemy, to wpadnie ze swoimi koleżkami z pod bloku i nas wszystkich połamią tongue Właścicielka oczywiście wniosła o zerwanie umowy, podobnie jak i moi kumple. Ale debata na lini Liverpool-Chelsea-Barcelona okraszona ogoleniem głów na "0" była udana, a i wspominać jest co laugh

Pozdro i powodzenia w walce s sąsiadami tongue

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Killa Boom
No to w Twoim przypadku przynajmniej zebranie chcą ludzie zorganizować.

U znajomych pewnego razu pobawiliśmy do rana, któryś już raz z kolei, no i efektem było to, że stare sąsiadki najprawdopodobniej podpuściły starszego ( pod 40tke) dresa, wielkiego i zżulowaciałego. Wpadł nam dnia następnego do domu i na k%#wie rzucił się na nas z rękami, po czym stwierdził, że jeśli się nie wyniesiemy, to wpadnie ze swoimi koleżkami z pod bloku i nas wszystkich połamią tongue Właścicielka oczywiście wniosła o zerwanie umowy, podobnie jak i moi kumple. Ale debata na lini Liverpool-Chelsea-Barcelona okraszona ogoleniem głów na "0" była udana, a i wspominać jest co laugh

Pozdro i powodzenia w walce z[b][/b] sąsiadami tongue

Ehh palec mi się na S zsunął tongue

I
member
member
I Offline
luk4sz_ niedawno wlasnie zostałem wyeksmitowany za 'melanżowanie', nie ma przebacz trzeba szukać nowej stancji

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no dobra może sie za dużo bajek nasłuchałem ale zwykle jak byla jakas impreza u kogoś i jak bylo za głośno to albo sąsiedzi przychodzili uciszać ich, w cięższych przypadkach wpadała na mieszkanie policja i uciszała towarzystwo czasami wypraszając gości. mieszkanie w bloku jest mieszkaniem prywatnym i każdy ma prawo robić w nim to co mu sie podoba (rozumiem ze istnieja pewne zasady i że cisza nocna obowiązuje także). niestety sąsiadów sie nie wybiera i trzeba jakoś z nimi żyć i powinno to obowiazywac w obie strony. nie bedzie mnie moher wk..iał i z wyrzutem do mnie najeżdzał, że wracam o 2-3 w nocy bo slyszał sygnał windy smirk przeciez mam wracac o ktorej chce kiedy chce i jak chce.
wczoraj na przyklad jedna babka zrobiła mi wykład jak chciałem drugą winde wezwać żeby było szybciej, że co ja robie po co ja ją wzywam, ona za korzystanie z niej i modernizacje placi i jak zaczalem sie wysmiewac z tego to zaczela mnie wyzywac od prostaków i degeneratów grin.

Sąsiad student zły, sąsiad żul też zły, złośliwa sąsiadka też zła, matka z dzieckiem po sąsiedzku też nie dobrze, ale ja sie pytam co to koncert życzen? ja wyznaje zasade ze puki jestem jeszcze mlody, procz nauki jest czas na zabawe i imprezowanie, jak bede starszy, jak znajde sobie zone, ustatkuje sie, zasadze drzewo splodze syna, i takie tam wink

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Sąsiad student zły, sąsiad żul też zły, złośliwa sąsiadka też zła, matka z dzieckiem po sąsiedzku też nie dobrze, ale ja sie pytam co to koncert życzen? ja wyznaje zasade ze puki jestem jeszcze mlody, procz nauki jest czas na zabawe i imprezowanie, jak bede starszy, jak znajde sobie zone, ustatkuje sie, zasadze drzewo splodze syna, i takie tam wink

Amen grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Uwierz, że jak się uwezmą, to mogą narobić bardzo porządnych kłopotów, zwłaszcza właścicielowi mieszkania, nawet jeżeli jest to mieszkanie własnościowe. W swoim możesz robić co chcesz, tu masz rację, ale jeżeli przeszkadza to sąsiadom to już podchodzi pod kodeks wykroczeń (nie pamiętam w tej chwili pragrafów), zakłocanie porządku, ciszy nocnej i miru domowego. Sąsiad wzywa policje ta musi wystawić mandat albo do sądu grodzkiego, jeżeli policja nie będzie chciała wystawić to pisze się skarge na policjantów, że nie chcieli zareagować. 2, 3 razy wezwą policję i będziesz się ganiał po sądach i płacił opłaty. Uwierz że wbrew temu co się wieliu ludziom wydaje można i to porządnego smrodu narobić, wystarczy, że któremuś sąsiadowi będzie się chciało.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
zadzwon kilka razy na policje ze skarga na zlych sasiadow laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
zadzwon kilka razy na policje ze skarga na zlych sasiadow laugh

Co zrobic jak sie boi ataku rywala ? Zaatakowac pierwszym.

Wybierz ofiare i dzwon, ze za zaglosno slucha radia, ze za glosno oglada TV Trvam... ze w nocy slyszysz jęki i zbyt glosne modlitwy. laugh

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by Coronach
Sąsiad wzywa policje ta musi wystawić mandat albo do sądu grodzkiego, jeżeli policja nie będzie chciała wystawić to pisze się skarge na policjantów, że nie chcieli zareagować.

U mnie raz byli bo się sąsiad pijak skarżył, że mu muzyka gra za głośno. Najpierw ich zaprosił do domu, żeby posłuchali a potem wpadli do mnie. Skończyło się na pouczeniu i żartach z upierdliwego sąsiada. Pewnie dla tego, że ten pajac zadzwonił o 19, a muzyka grała tak głośno, że spokojnie usłyszałem jak zapukali smirk

Pooh-Bah
Pooh-Bah

Najgorsze jest jednak jak ktoś napierda.la od zmroku do świtu bawiąc się, a nie dając spać reszcie w klatce.

Zasada jest taka: unikać zabaw w pokojach w których przebiega tzw. "pion" ogrzewania. Przez rury biegnie w nocy nawet szept...
Zasada kolejna: być na tyle trzeźwym by w sposób świadomy dostrzec, że muzyka jest za głośno.

A do tematu: mogą Was wywalić, ale wszystko zależy od właścicieli mieszkania.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
takie zebranie to sie nazywa "jarmark dałnów"

raz u kolezanki na imprezie ktos pobil szybe u sasiada, nastepnego dnia informacja ze jest nadzwyczajne zebranie na ktorym bedzie poruszone "halasowanie po 23"

przyszlismy, a tam glownie chodzilo tylko o to czy zaplacimy za wybita szybe

V
addict
addict
V Offline
Kolega mial lepsza akcje, zrobilismy melanz do rana, kolo 4 rano wpadl sasiad, na bialej niesamowitej, ze chce ciszy bo male 6miesieczne dziecko nie moze spac, i pociagnal lewego sierpowego koledze ktory otworzyl po krotkiej wymianie zdan.

na nastepny dzien kolega wytrzezwial a ze 4 rok prawa na UJ, to poszedl do sasiada, powiedzial mu co mu grozi za to co zrobil i ze chce 100zl rekompensaty albo idzie na policje, godzine pozniej sasiad wpadl z kasa laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z tego wynika, że studiowanie prawa często jest przydatne w życiu smile

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, betowiec, burbon, 11kera11, alfa, Górnik_Wałbrzych, $-man, rymoholik, ANZELMO), 1,852 gości, oraz 9 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,694
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025