Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 10 1 2 5 6 7 8 9 10
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ignorator
45# 02/12 godzina 16:00
[Linked Image] Liverpool FC VS Bolton Wanderers [Linked Image]

futbolTyp: Bolton Wanderers nie strzeli golafutbol
Stawka: 7j
Kurs: 1,65
Bukmacher: Unibet

futbolWynik: (4:0) hura futbol

kasa4,55j

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
46# 02/12 godzina 17:00
[Linked Image] Tottenham Hotspur Londyn VS Birmingham City [Linked Image]

futbolTyp: Tottenham Hotspur Londynfutbol
Stawka: 10j
Kurs: 1,45
Bukmacher: Bet24

futbolWynik: (2:3) frown futbol

kasa-10j

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
47# 03/12 godzina 21:00

[Linked Image] Manchester United VS Fulham FC Londyn [Linked Image]

futbolTyp: Fulham FC Londyn nie strzeli golafutbol

futbolWynik: (2:0) hura futbol

kasa4,55j

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
coolRozliczenie 16 tygodnia gry:cool

Kupony zagrane: 5
Kupony wygrane: 3
Jednostki wygrane: -0,65J
Skuteczność: 60%

kartyYield: -1,8%karty

Kolejny weekend już za nami i znowu minusik na naszym koncie. Niestety Tottenham popsuł nam wielką radość. Gdyby wynik był na korzyść popularnych "Spurs" to byśmy cieszylibyśmy się ze sporego plusika a tak...znowu minus na naszym koncie. Nic działamy dalej i szukamy nowych propozycji. Uwaga powracam do grania Ligi Mistrzów ja wiem, że już miało nie być zmian, ale jest fajna propozycja na dziś i uważam, że warto ją zagrać. Trzymajcie się i uważajcie na moje typy. Mam "czarną serię" i miejmy nadzieję, że potrwa tylko chwilę.

.::Think Twice::. Ignorator.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
kostkaCzwarte podsumowanie tematu .::Zagrywka 2::. kostka

Podsumowanie czwartej części tematu:
Kupony zagrane: 10
Kupony wygrane: 5
Jednostki wygrane: -1,25J
Jednostki postawione: 90J
Skuteczność: 50%

kartyYield:- 1,38%karty

Podsumowanie całości tematu .::Zagrywka 2::.:
Kupony zagrane: 45
Kupony wygrane: 28
Jednostki wygrane: 31,63J
Jednostki postawione: 327J
Skuteczność: 62,2%

karty[b]Yield:+ 9,67%
karty
[/b]

To już cztery miesiące odkąd prowadzimy temat w dziale elite private picks. Niestety ostatnia czwarta część tematu nie była udana w naszym wykonaniu. Miejmy nadzieję, że nasze następne miesiące będą lepsze a zysk większy. Czego sobie i wam serdecznie życzę.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
48# 04/12 godzina 20:45

[Linked Image] Szachtar Donieck VS Benfica Lizbona [Linked Image]

futbolTyp: Szachtar Donieckfutbol
Kurs: 1,81
Bukmacher: Betfair

Dzisiaj powinniśmy poznać drugą drużynę z grupy D, która obok AC Milanu awansuje do dalszej fazy Ligi Mistrzów.

Największe szansę na awans mają ekipy szkockiego Celticu Glasgow i ukraińskiego Szachtara Donieck. Dlatego dwie konfrontacje AC Milan-Celtic Glasgow i Szachtar Donieck-Benfica Lizbona zdecydują kto awansuje dalej. Bliżej tego sukcesu jest Celtic Glasgow, któremu wystarczy remis na San Siro. Jednak Milan tanio skóry na pewno nie sprzeda. Na to liczą w Doniecku, bo jeśli Szachtar Donieck pokona Benficę i Milan wygra mecz to właśnie Ukraińcy zagrają w dalszej fazie turnieju.

Jednak najpierw podopieczni trenera Lucescu muszą uporać się z Benficą. Z tym raczej nie powinno być problemu. Mamy dobrze w pamięci, że Szachtar już pokonał Benficę i to na Estadio da Luz (1:0). Wówczas zwycięską bramkę dla Ukraińców zdobył Jadson Podobny wynik w dzisiejszym meczu zagwarantuje Szachtarowi start w Pucharze UEFA a także być może awans w Lidze Mistrzów.

Na korzyść gospodarzy na pewno przemawia kilka atutów. Pierwszy to, że podopieczni trenera Lucescu w zeszłym weekend nie musieli rozgrywać żadnego meczu i mogli swobodnie przygotowywać się do konfrontacji z Benficą Lizbona. Drugim atutem jest brak problemów kadrowych w składzie. Trener Lucesu będzie miał do dyspozycji optymalną jedenastkę.

Zupełnie inaczej wygląda sytuacja Benfiki, która ma jeszcze teoretyczne szanse na występ w Pucharze UEFA. W zeszły weekend podopieczni trenera Jose Camacho rozgrywali prestiżowe spotkanie z FC Porto i ponieśli porażkę (0:1) na własnym stadionie. Do tego trener Jose Camacho nie będzie miał takiego komfortu jak jego vis-a-vis. Niestety Benfica ma problemy kadrowe. Na pewno zabraknie: Augustina Binya (pauzuje za kartki), Fabio Coentrao i Cristiana Rodrigeza. Pod znakiem zapytania stoi występ Nelsona.

Trener Jose Camacho mówi, że jego zespół jedzie do Doniecka po komplet punktów, który zagwarantuje im strat w Pucharze UEFA. Kluczem do sukcesu ma być wykorzystywania pod bramkowych sytuacji. Właśnie ten element gry przesądził o tym, że w pierwszym spotkaniu na Estadio da Luz lepszą stroną był Szachtar Donieck.

Faworytem tej konfrontacji jest Szachtar Donieck, który na własnym stadionie jest bardzo groźny. Warto zwrócić uwagę, że podopieczni trenera Lucescu nie musieli ostatnio rozgrywać żadnych ważnych meczów a także mają optymalną kadrę na to spotkanie. Oczywiście w piłkarzach jak i szkoleniowcach tego ukraińskiego klubu nadal tli się nadzieję na awans do dalszej fazy Ligi Mistrzów. Jednak aby tego dokonać to trzeba pokonać Benfikę Lizbona i liczyć na korzystny rezultat w meczu AC Milan-Celtic Glasgow.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
48# 04/12 godzina 20:45

[Linked Image] Szachtar Donieck VS Benfica Lizbona [Linked Image]

futbolTyp: Szachtar Donieckfutbol
Kurs: 1,81
Bukmacher: Betfair

futbolWynik: (1:2) frownfutbol

kasa-10j

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
49# 08/12 godzina 16:00

[Linked Image] Manchester United VS Derby County [Linked Image]

futbolTyp: Derby County nie strzeli golafutbol

[Linked Image] Chelsea Londyn VS Sunderland AFC [Linked Image]

futbolTyp: Sunderland AFC nie strzeli golafutbol

Ako: 2,35
Bukmacher: Expekt

Przed nami już 16 kolejka zmagań w angielskiej Premiership. W tej rundzie spotkań beniaminków ligi czeka bardzo duży test. Zarówno Derby County jak i Sunderland będą musiały się zmierzyć z mistrzem Anglii i wicemistrzem kraju. Zadanie na pewno trudne i raczej nie wykonalne.

Zwłaszcza Manchester United nie powinien mieć żadnych problemów z pokonaniem Derby County. Popularne "Barany" prezentują się w Premiership bardzo słabo i jeśli nic się w ich grze nie zmieni to będą musieli już wkrótce znowu rywalizować na drugoligowym froncie. Niestety ostatnie mecze tej drużyny nie napawają optymizmem. Zespół Derby County nie był w stanie strzelić jeszcze gola na wyjeździe nawet osłabionemu kontuzjami Fulham Londyn. Pomijam już porażki po (0:5) z West Ham United Londyn czy Liverpoolem (0:6). Niestety podobny wynik może paść na Old Trafford. Manchester United jest w gazie i pokazuje to w kolejnych starciach.

Z kolei w stolicy na Stamford Bridge też dojdzie do pojedynku "Dawid kontra Goliat". Chelsea, który obudziła się i gromi kolejnych rywali podejmie słabo spisującą się ekipę Sunderlandu.

Podopieczni menedżera Roy'a Keane'a w końcu wygrali meczu z Derby County (1:0). Co ciekawe zwycięska bramka padłą dopiero w 90 minucie i to pokazuje jaki wielki problem ma Keane w Sunderlandzie. Jego podopieczni męczyli sie strasznie aby wygrać ze słabiutkim Derby County, aż strach pomyśleć co będzie z Chelsea Londyn. Zwłaszcza, że między słupkami "The Blues" powinniśmy zobaczyć powracającego już po urazie Petra Cecha. W tym sezonie Cech pokazał się z bardzo dobrej strony. Z resztą statystyki pokazują to dobitnie. Chelsea na Stamford Bridge straciła tylko w tym sezonie tylko trzy bramki. Jest to bardzo dobry wynik i myślę, że będzie podtrzymany po meczu z Sunderlandem. Beniaminek w niektórych meczach jak z Manchesterem United (0:1) potrafi pokazać się z dobrej strony jednak brakuje wykończenia akcji i bramek.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
50# 08/12 godzina 16:00

[Linked Image] Everton FC Liverpool VS Fulham FC Londyn [Linked Image]

futbolTyp: Everton FC Liverpoolfutbol
Kurs: 1,62

Na Goodison Park już w sobotę dojdzie do starcia pomiędzy dobrze spisującym się Evertonem a gośćmi Fulham.

Faworytem tej konfrontacji na pewno są gospodarze, którzy w ostatnim czasie znajdują się w wyśmienitej formie sportowej. Podopieczni menedżera Davida Moyes'a są już niepokonani od pięciu ligowych kolejek. Warto w szczególności zwrócić uwagę na bardzo cenny remis na Stamford Bridge z Chelsea (1:1). Cudowna przewrotka Tima Cahilla zapewniła jakże cenny punkcik.

Do tego dochodzi wspaniała dyspozycja także w Pucharze UEFA. Everton w tym tygodniu pokonał (1:0) mistrza Rosji - Zenit St. Petersburg. Oczywiście podopieczni menedżera Davida Moyes'a liderują w swojej grupie.

Dość ciekawie przed tym spotkaniem wygląda jeden wynik sportowy. W 14. kolejce Everton na swoim stadionie rozgromił Sunderland AFC, aż (7:1). Nie wykluczone, że znowu ostre strzelanie będzie w konfrontacji z Fulham. Przecież w zeszłym sezonie Fulham Londyn zostało pokonane na Goodison Park, aż (1:4). A dobrze wiemy, że nadal "Wieśniacy" mają problemy z kontuzjami. Nadal zabraknie: Mortiza Volza, Philipe Christanvala, Lee Cooka, Kaseya Kellera, Iana Pearca i Alexa Smertina.

Znowu duży problem głowy czeka menedżera Fulham - Lawrie'go Sancheza. W końcu jego drużyna nie wygrała już od trzech ligowych spotkań a ostatnie punkty na wyjeździe zdobyli cztery kolejki temu. Wówczas udało się im zremisować (1:1) na Stadium of Light z Sunderlandem.

Faworytem tej konfrontacji będzie Everton, któremu marzy się w tym sezonie czołowa dziesiątką. Z resztą menedżer "The Toffees" - David Moyes mówi, że to zadanie w tym sezonie może być trudne, bo z dobrej strony pokazują się jedenastki West Hamu United Londyn, Portsmouth FC, Manchesteru City, Aston Villi Birmingham czy też Blackburn Rovers. Jednak więcej atutów czysto piłkarskich jest po stronie Evertonu i trudno mi jest sobie wyobrazić strate punktów na własnym boisku ze słabo grającym Fulham Londyn.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
49# 08/12 godzina 16:00

[Linked Image] Manchester United VS Derby County [Linked Image]

futbolTyp: Derby County nie strzeli golafutbol

[Linked Image] Chelsea Londyn VS Sunderland AFC [Linked Image]

futbolTyp: Sunderland AFC nie strzeli golafutbol

Ako: 2,35
Bukmacher: Expekt

futbolWynik: (4:1) frownfutbol
futbolWynik: (2:0) hurafutbol

kasaZysk: -7j

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
50# 08/12 godzina 16:00

[Linked Image] Everton FC Liverpool VS Fulham FC Londyn [Linked Image]

futbolTyp: Everton FC Liverpoolfutbol
Kurs: 1,62

futbolWynik: (3:0) hurafutbol

kasa4,55j

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
coolRozliczenie 17 tygodnia gry:cool

Kupony zagrane: 3
Kupony wygrane: 1
Jednostki wygrane: -12,45J
Skuteczność: 33%

kartyYield: -51,8%karty

Dramat to mało powiedziane frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
kostkaOstatnie podsumowanie tematu .::Zagrywka 2::. kostka

Podsumowanie czwartej części tematu:
Kupony zagrane: 3
Kupony wygrane: 1
Jednostki wygrane: -12,45J
Jednostki postawione: 24J
Skuteczność: 33%

kartyYield:- 51,8%karty

Podsumowanie całości tematu .::Zagrywka 2::.:
Kupony zagrane: 48
Kupony wygrane: 29
Jednostki wygrane: 19,18J
Jednostki postawione: 351J
Skuteczność: 60,41%

karty[b]Yield:+ 5,46%
karty
[/b]

W życiu każdego typera przychodzi trudny moment twardej rzeczywistości. Dla mnie ta chwila nadeszła właśnie dzisiejszego dnia. Niestety w ostatnie trzy weekendy bardzo mocno zawiodłem i jest to strasznie widoczne. Nie mogę bezczynie patrzeć na to co dzieje się. Dlatego postanowiłem całkowicie zamknąć temat. Być może wrócę do niego w marcu kiedy to ruszy na nowo Orange Ekstraklasa. Tego do końca nie wiem. Póki, co nie ma sensu narażać was i siebie na straty. Każda z propozycji granych przez zemnie jest grana w rzeczywistości. Nigdy nie pozwoliłem sobie na to aby coś w tym temacie było poddawane dla zabawy. Za każdym razem propozycje były przemyślane i grane w realu. Niestety splot kontrowersyjnych wyników. Wystarczy tylko wspomnieć: Tottenham Hotspur Londyn w meczu z Birmingham, Szachtar Donieck w meczu z Benficą Lizbona czy też Manchester United w meczu z Derby County. Każdy z tych trzech wyników jest dla mnie sporą niespodzianką i to dość bolesną. Musze chyba odpocząć. Ostatnio pracuje po 8 h w mojej nowej pracy i brak czasu jest widoczny i to strasznie po tym temacie. Może na wiosnę pójdzie mi lepiej i ofensywa okażę się skuteczna. Póki, co dziękuje wam za spędzony ze mną czas i życzę wam samych sukcesów. Ja będę obecny nadal na forum. Postaram się od czasu do czasu napisać analizę czy też patrzeć co dzieje się wokół nas. Trzymajcie się ciepło piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Postanowiłem już wczoraj, że w Lutym wracam do typowania i to bardziej na poważnie. Będę tylko zajmował się Orange Ekstraklasę oraz spotkania pucharowymi związanymi z naszymi drużynami. Wydaje mi się, że właśnie tutaj mam największą wiedzę i, że powinno być bardzo dobrze. Jednak na razie robię sobie przerwę pogram sobie dla zabawy kupony po 5, 10 złoty. Starczy mi nerwów i stresu smile , ale od Lutego no mercy. Póki co życzę wam wszystkiego najlepszego a moderatorów działu proszę o przeniesienie tematu do Archiwum jak już w nim nic nie napiszę przez okres co najmniej trzech miesięcy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
.::Zagrywka 2::. edycja "Made in Poland"

Po blisko dwumiesięcznej przerwie wracamy do grania i obstawiania naszej ukochanej ekstraklasy a także spotkań pucharowych. Mam nadzieję, że do Maja uda nam się zarobić konkretne jednostki a także pieniądze. Jednak zapewne kilka spotkań nasz zaskoczy. Oczywiście nie raz pozytywnie a nie raz negatywne, ale takie jest życie smile . Jedno na pewno mogę wam obiecać, że czeka nas sporo emocji smile

[Linked Image]

Nasze dyscypliny (ligi), które będziemy grać:

* Orange Ekstraklasa(Piłka nożna, Polska).

* Spotkania pucharowe(Piłka nożna, Polska). W tym Puchar Polski, Puchar Ekstraklasy i europejskie puchary z udziałem polskich drużyn.

Jak będziemy grać:

* Stawkowanie: 1-10 J
* Gramy tylko single.

Życzę wszystkim samych pozytywnych emocji. Pierwsze propozycję w tym temacie ujrzą światło dziennie w okolicach przyszłego czwartku lub piaątku smile .

[Linked Image]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
#51 23/02 godzina 16:00
[Linked Image]Cracovia Kraków VS Polonia Bytom [Linked Image]
futbolTyp: Cracovia Krakówfutbol
Stawka: 6J
Bukmacher: bet-at-home

Po blisko dwóch miesięcznej przerwie czas wrócić do rywalizacji na polskich boiskach. Już w piątek czeka nas wielki hit Korona Kielce-Wisła Kraków. Jednak moim zdaniem bardziej interesująca rywalizacja odbędzie się dzień później u rywala Wisły zza miedzy czyli Cracovii.

Dobrze jeszcze mamy w pamięci grę popularnych "Pasów" w zeszłej rundzie spotkań Orange Ekstraklasy. Ten bezbarwny styl gry i zawodników, którzy po meczu mówili, że dobrze bronili i zagrali dobre zawody. Tyle tylko, że na tablicy świetlnej widniał wynik (1:3) tak było jeszcze w 12 kolejce. Wówczas w Poznaniu miejscowy Lech podejmował właśnie Cracovię.

Dziś ten obraz staje się bardziej różowy i widać już to było po grach sparingowych. Na obozie przygotowawczym do rundy wiosennej Cracovia była w stanie pokonać choćby Cvenę Zvezdę Belgrad (2:1). Warto w tym miejscu zaznaczyć, że podobna sztuka nie udała się w Pucharze UEFA Groclinowi Grodzisk Wielkopolski, który jest wyżej w ligowej tabeli niż Cracovia, ale nie jest to jedyny pozytyw.

W końcu prezes Filipiak rzucił parę groszy na transfery i trzeba przyznać, że doktor Majewski skutecznie wykorzystał przyznane mu środki finansowe. Popularne "Pasy" pozyskały bardzo obiecującego obrońcę Piotra Polczaka z GKSu Katowice a także Łukasza Tupalskiego z Groclinu Grodzisk Wielkopolski. Bardzo dobry ruchem może być pozyskanie Węgra - Majorosa, który ma szansę od razu wbić się do podstawowej jedenastki.

[Linked Image]

Oczywiście to nie jedyne zmiany, ale już widoczne. Dawno nie było sytuacji aby profesor Filipiak dał konkretne pieniądze na wzmocnienia a teraz dokładnie to widzimy. Co ważne są to przemyślane ruchy transferowe, które zapewne nie raz w tej rundzie zaprocentują.

Także rewolucyjne może być podejście trenera Stefana Majewskiego do systemu gry. Co ciekawe to głównie dzięki zmianie systemu z 3-5-2 na 4-4-2 udało się zagrać bardzo dobre zawody w towarzyskim spotkaniu z Cveną Zvezda Belgrad. Zawodnicy przyjęli z dużym zadowoleniem decyzję trenera właśnie odnośnie taktyki. Podczas rundy jesiennej często mówili o problemach w grze obronnej przy trójce nominalnych obrońców. Wiadomo system gry z trójką w tyle wymaga od tych zawodników więcej biegania i wysiłku. Z czwórką zawodników w tylnej formacji Cracovii powinno być łatwiej w nadchodzących spotkaniach. Także atmosfera w drużynie powinna się polepszyć, bo to głównie ona popsuła bardzo mocno relację w klubie, bo jak można inaczej tłumaczyć kuriozalne porażki z Ruchem Chorzów (0:2) czy Polonią Bytom (0:1).

Myślę, że nadchodząca runda będzie o wiele lepsza od poprzedniej. Pierwszym dowodem na to będzie mecz z Polonią Bytom. Co prawda w 3. kolejce bieżącego sezonu podopieczni trenera Stefana Majewskiego musieli uznać wyższość beniaminka. Jednak wówczas piłkarze Cracovii po prostu zlekceważyli rywala. W nadchodzącym spotkaniu już tak nie powinno być.

Polonia Bytom w trakcie przerwy zimowej zmieniła swoje oblicze. Duży wpływ na taką sytuację mieli działacze bytomskiego klubu, którzy odwołali z funkcji szkoleniowca Dariusza Fornalaka, który awansował z zespołem do ekstraklasy i do tego ze słabymi zawodnikami potrafił zgromadzić, aż 14 punktów. Pomimo tego nowym szkoleniowcem beniaminka został Michał Probierz, który już potrafił obronić Polonię przed spadkiem do trzeciej ligi. Po tym odszedł do Widzewa Łódź a teraz powraca z misja powtórzenia "cudu".

Niestety będzie to naprawdę trudne. Zespół został przebudowany, ale zabrakło konkretnych ruchów na rynku transferowym. Podejrzewam, że podobnie jak ma to miejsce w Jagiellonii Białystok tak i w Polonii bytom lista z życzeniami szkoleniowców minęła się totalnie z dokonanymi zakupami na rynku. Polonii udało się pozyskać: Seweryna Kiełpina, Walerija Sokolenkę, Pawła Wojciechowskiego, Mariusza Przybylskiego, Marka Bażika i Mariusza Sołeckiego. Muszę przyznać, że tylko dwa nazwiska mi coś mówią: Sokolenko i Wojciechowski, ale naprawdę trzeba być dużym fanatykiem aby znać tych piłkarzy. Obaj są przeciętni i nie jest przypadkiem, że Górnik Łęczna i Cracovia Kraków ich skreśliła.

[Linked Image]

Jednak nie tylko transfery martwią, ale także pomysły Michała Probierza. Otóż strasznie się zdziwiłem kiedy zobaczyłem, że w sparingach Polonii Bytom na stoperze gra dwójka Słowaków: Radoslav Kral i Pavol Stanko. Obaj ci panowie prezentują poziom drugoligowy a tego dowody mieliśmy w rundzie jesiennej. Obrona Polonii z nimi w tyłach była dziurawa niczym ser szwajcarski. Na swoim koncie panowie zapisali dziewięć straconych bramek. Głównie w meczu z Górnikiem Zabrze (0:4) i Wisłą Kraków (0:5). Właśnie po tym ostatnim spotkaniu trener Dariusz Fornalak dokonał zmiany Słowaków. Na ich miejsce weszli Grzegorz Jurczyk i Jakub Dziółka. Efekt był piorunujący Polonia bytom pokonał mistrza Polski - KGHM Zagłębie Lubin.

Niestety trener Michał Probierz wraca do ustawiania w tyłach Słowaków dla Cracovii może być to woda na młyn. W końcu "Pasy" mają bardzo dobrze usposobionych ofensywnie zawodników.

Faworytem zbliżającej się konfrontacji będzie Cracovia Kraków, która jest już inną drużyną niż w rundzie jesiennej. Powinniśmy w sobotnim meczu zobaczyć stare dobre "Pasy", które na swoim boisku potrafią zmiażdżyć każdego przeciwnika. Jeśli chodzi o Polonię Bytom to w tym klubie jest wiele problemów od braku pieniędzy po brak odpowiedniego stadionu.

P.S kurs wystawiony przez buków @1,6 w niektórych przypadkach @1,65 jest promocją. Trudno mi zgadnąć dlaczego buki tak słabo oceniają możliwości Cracovii. Dobry kurs i prawidłowy widziałem tylko w bwinie @1,45.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
#52 27/02 godzina 18:00
[Linked Image] Górnik Zabrze VS Cracovia Kraków [Linked Image]
futbolTyp: remis lub Cracovia Krakówfutbol
Kurs: 1,68

W środku bieżącego tygodnia będziemy mogli obejrzeć nie tylko mecz na szczycie we Wronkach pomiędzy Polską a Estonią, ale także śledzić losy naszych drużyn w Pucharze Ekstraklasy. W tych jakże "nie chcianych" rozgrywkach mamy już fazę ćwierćfinałową. Więc można powiedzieć, że jednak "nie chciane" rozgrywki nagle mogą okazać się atrakcyjne głównie dla drużyn środka ligi, które poprzez zdobycie tego trofeum skończą sezon ligowy z miłym akcentem.

Choć w pojedynku Górnika Zabrze z Cracovią faworytem wydają się gospodarze to jednak mecz reprezentacyjny we Wronkach odbił duże piętno na drużynie Ryszarda Wieczorka. Wszystko przez powołanie, aż czterech podstawowych piłkarzy tego klubu przez Leo Beenhakkera. Trener Wieczorek nie będzie mógł skorzystać w rywalizacji z Cracovią z następujących piłkarzy: Mariusz Pawelec, Michał Pazdan, Konrad Gołoś i Tomasz Zahorski. Także nie wiadomo jak wygląda sytuacja z najlepszym rozgrywającym Zabrzan - Jurkiem Brzęczkiem, który zmaga się z urazem.

Jedenastka Górnika Zabrze z meczu z Lechem Poznań:
Pesković - Pavlenda, Hajto, Pazdan, Papeckys - Gołoś, Danch, Gierczak (73' Bajić), Madejski (61' Malinowski) - Zahorski, Jarka (81' Moskal).

Cracovia jedzie do Zabrza w pełnym składzie i trzeba powiedzieć, że zespół jest dobrze przygotowany do sezonu. Choć oczywiście znajdą się głosy krytyczne odnośnie konfrontacji z Polonią Bytom, ale prawda jest taka, że beniaminek w tym meczu miał więcej szczęścia niż rozumu. Gdyby nie udane interwencje Marcina Suchańskiego to Cracovia wygrałby mecz. Pomimo remisu (1:1) z Polonią Bytom popularne "Pasy" pokazały się naprawdę z dobrej strony i widać, że przerwa zimowa bardzo dobrze posłużyła temu zespołowi.

Z kolei jeśli spojrzymy na Górnika Zabrze po pierwszej kolejce w nowym roku to od razu widzimy, że jedenastka ze Śląska ma bardzo dużym problem ze stwarzaniem sobie klarownych sytuacji do strzelania bramek. Widać, że brak głównego mózgu zespołu - Jurka Brzęczka jest bardzo widoczny. Były reprezentant Polski po powrocie do kraju zaliczył bardzo udaną rundę. Pamiętamy jak ślicznie poddawał do młodego Dawida Jarki, który bezlitośnie wykorzystywał podania Brzęczka. Tego zabrakło nam właśnie w pierwszej kolejce nowego roku.

Tak naprawdę będzie to dopiero drugi mecz o stawkę dla obydwu drużyn. Większe szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu z Roosevelta ma Cracovia Kraków, która w mojej opinii wypadła lepiej od Górnika w zeszłym weekend. Warto także zauważyć brak, aż czterech podstawowych zawodników Górnika a także nie wiadomą sytuację z Jurkiem Brzęczkiem. Moim zdaniem remis lub wygrana "Pasów" w Zabrzu jest bardzo realna.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
#53 01/03 godzina 16:00
[Linked Image] PGE GKS Bełchatów VS Groclin Grodzisk Wielkopolski [Linked Image]
futbolTyp: Remis lub Groclin Grodzisk Wielkpolskifutbol
Kurs: 1,64

W dziewiętnastej kolejce ligowej dojdzie do bardzo ciekawego starcia w Bełchatowie. Miejscowa jedenastka PGE GKSu Bełchatów podejmie Groclin Grodzisk Wielkopolski.

Dla Grodziszczan stadion przy ulicy Sportowej jest bardzo szczęśliwy. W zeszłym sezonie właśnie na tym stadionie podopieczni Macieja Skorży sięgnęli po Puchar Polski. W Grodzisku zapewne czekają na kolejny przełom. Może nim być wygrana z PGE GKS Bełchatów i włączenie się do walki o wicemistrzostwo Polski w bieżących rozgrywkach.

Szansa na wygraną jest bardzo realna. Wszystko przez problemy z jakimi boryka się PGE GKS Bełchatów. Aktualny wicemistrz Polski po nie wątpliwy sukcesie z zeszłorocznych rozgrywek miał na dłużej dołączyć do czołówki ligowej. Niestety wygląda na to, że drugie miejsce z sezonu 2006/2007 były tylko jednorazowym wyskokiem.

Wszystko przez działaczy klubowych, którzy zaczęli niszczyć dzieło trenera Oresta Lenczyka. Pamiętamy choćby dobrze słynne już na całą Polskę "taśmy Matusiaka" czy też serial pod tytułem "Czy Garguła ma klauzulę w kontrakcie czy też nie?". Wszystkie te wydarzenie nie budują dobrej atmosfery w zespole. Dość głośno mówił o tym Łukasz Garguła, który liczył na to, że ponowie Radosław Matusiak zagra w barwach klubu z Bełchatowa. Niestety działacze zachowywali się jak dzieci i co godzinę zmieniali sumę kontraktową dla Radka. Cała sytuacja mocno zdruzgotała czołowych zawodników klubu. Łukasz Garguła, który dowiedział się o negocjacjach z Matusiakiem także chciał odejść do krakowskiej Wisły. Niestety ta sztuka nie udała się. Natomiast powiodła się Marcinowi Kowalczykowi, który już dzisiaj reprezentuje barwy rosyjskiego Dynama Moskwa.

Gołym okiem widać, że atmosfera na Sportowej jest daleka od normy. Czołowi działacze klubowi osłabiają klub, który naprawdę zaskoczył nas bardzo pozytywnie w poprzednim sezonie. Po cichu słychać głosy, że są to specjalne działania aby zwolnić trenera Oresta Lenczyka. Ile jest w tym prawdy trudno powiedzieć, ale skoro się mówi to coś jest na rzeczy.

Niestety atmosfera w zespole źle działa na piłkarzy. PGE GKS Bełchatów w osiemnastej kolejce poniósł porażkę (0:1) z aktualnym mistrzem Polski - KGHMem Zagłębie Lubin. Sam mecz stał na bardzo wysokim poziomie. PGE GKS rozgrywał całkiem dobrą partię, ale znowu zabrakło skuteczności pod bramką rywala. Widać, że w zespole wicemistrza Polski brakuje skutecznego napastnika. Warto w tym miejscu wrócić do "taśm Matusiaka", bo one dadzą nam odpowiedź dlaczego jest tak dobrze skoro jest źle.

Zupełnie inaczej wygląda sytuacja Groclinu Grodzisk Wielkopolski. Podopieczni trenera Jacka Zielińskiego zaczęli nowym rok w iście piorunującym stylu. Pokonanie (1:0) na własnym boisku Legii Warszawa jest faktem godnym odnotowania. Podobne przypadki już zdarzały się w rywalizacji tych drużyn. Jednak styl w jakim zrobił to Groclin był po prostu cudowny. Nie boję się użyć tego stwierdzenie: "Legia została zmiażdżona". Konfrontacja z Legią Warszawa pokazała, że Groclin Grodzisk Wielkopolski może włączyć się do rywalizacji o wicemistrzostwo Polski.

Już w tym tygodniu zostały poczynione ku temu kroki. Groclin stanął do rywalizacji o Manuela Arboledę i wszystko wskazuje na to, że Kolumbijczyk już wkrótce włoży biało-zieloną koszulkę. Widać choćby po tym transferze, że w Grodzisku marzą o europejskich pucharach. Trzeba przyznać, że nie są to jakieś mrzonki tylko realna szansa. Zespół ma odpowiednio mocną kadrę zespołu a do tego już na początku rundy wiosennej prezentują wspaniałą formę. Wystarczy były tylko przejrzeć prasę po poprzednim weekendzie lub też obejrzeć skrót spotkania z Grodziska.

Groclin-Legia czyli najniższy wymiar kary [magazynligowy.interia.pl]

Faworytem tego spotkania jest Groclin Grodzisk Wielkopolski, który ma bardzo duże szansy do włączenia się o wicemistrzostwo Polski. Wspaniały mecz i wygrana z Legią Warszawa powinna uskrzydlić podopiecznych Jacka Zielińskiego. Czego efektem powinien być dobry rezultat w Bełchatowie.

Podsumowanie wszystkich trzech typów pod koniec weekendu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
#54 01/03 godzina 16:00
[Linked Image] Odra Wodzisław Śląski VS Kolporter Korona Kielce [Linked Image]
futbolTyp: Kolporter Korona Kielcefutbol
Kurs: 2,40
Stawka: 4j
Bukmacher: bwin.com

W Wodzisławiu Śląskim miejscowa Odra podejmie gości z ziemi Świętokrzyskiej. Dla obydwu stron ten mecz będzie bardzo ważny. Gospodarze walczą o utrzymanie się w lidze a goście o wicemistrzostwo Polski i udział w Pucharze UEFA. Komu będzie bliżej do triumfu w tej kolejce?. Patrząc na historię spotkań przy Bogumińskiej to zdecydowanie Koronie, która nie przegrała w Wodzisławiu. W zeszłorocznych rozgrywkach "złocisto-krwiści" wygrali (2:1) a dwa sezony temu zremisowali (1:1).

Na pewno ten nie korzystny bilans będą starali się poprawić gospodarze tego pojedynku. W poprzedniej kolejce podopieczni trenera Janusz Białka musieli uznać wyższość łódzkiego Widzewa. Niestety spotkanie przy Alei Piłsudskiego zakończyło się porażką (3:4). Wynik może sugerować, że jednak lepszą stroną tego widowiska był Widzew. Jednak błędne decyzję sędziego a także dość proste w formacji obronnej dały trzy punkty Widzewowi.

Przed konfrontacją z Koroną Kielce piłkarze zapewniają, że zagrają lepiej i komplet oczek zostanie przy Bogumińskiej. Jednak nie brakuje problemów trenerowi Białkowi przed sobotnim meczem. Główny to brak Jasia Wosia, który musi pauzować za cztery żółte kartki. Popularny "Jasiu Wosiu" jest dla Odry Wodzisław bardzo ważnym zawodnikiem. To dzięki niemu napastnicy dostają piękne podania, to on jest głównym reżyserem gry zespołu z nad granicy, to w końcu on potrafi zmotywować kolegów do lepszej gry w końcu jest kapitanem drużyny. Niestety brak Wosia będzie bardzo widoczny w tym spotkaniu. Oczywiście trener Janusz Białek wystawi kogoś w zastępstwie Jasia, ale zawodnik zawodnikowi nie jest równy.

Także swoje problemy miała w tym tygodniu Korona Kielce. Niestety nie dyspozycja zdrowotna Marcina Kusia a także pauza dla Hernaniego za nadmiar żółtych kartek wprowadziła nerwowość w sztabie szkoleniowym. Na szczęście trener Jacek Zieliński ma już plan awaryjny. Zamiast Marcina Kusia ma wystąpić Piotr Celeban a na środku w miejsce Hernaniego ma zagrać Marcin Drzymont.

Ustawienie defensywy w mecz z Wisłą Kraków (1:1):
Kuś - Skerla - Hernani - Bednarek

Ustawienie defensywy na mecz z Odrą Wodzisław Śląski:
Celeban - Skerla - Drzymont - Bednarek

Co prawda w tym tygodniu słyszeliśmy, że Piotr Celeban jest już na wypożyczeniu w drugoligowym Śląsku Wrocław. Jednak w ostatniej chwili zawodnik został ściągnięty aby załatać lukę na boku obrony. Na szczęście okazało się, że Piotr jest w bardzo dobrej dyspozycji. Więc można krótko podsumować całe zamieszanie w defensywą krótkim zdaniem: "Pożar został ugaszony".

Faworytem tego spotkania będzie Kolporter Korona Kielce, która walczy o drugie miejsce w ligowej tabeli. Aby osiągnąć ten sukces trzeba wygrywać z teoretycznie słabszymi zespołami. Podopieczni trenera Jacka Zielińskiego pokazali się z bardzo dobrej strony w pierwszym meczu z Wisłą Kraków (1:1). Czas aby w tej kolejce także potwierdzić świetną dyspozycję i wysokie aspirację. Zadanie trudne jednak patrząc na złą grę obronny Odry Wodzisław a także brak Jasia Wosia to zadanie wydaje się jakby łatwiejsze.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
#51 23/02 godzina 16:00
[Linked Image]Cracovia Kraków VS Polonia Bytom [Linked Image]
futbolTyp: Cracovia Krakówfutbol
Stawka: 6J
Bukmacher: bet-at-home

gwizdekWynik: (1:1)gwizdek
kasaZysk: -6j

Strona 7 z 10 1 2 5 6 7 8 9 10

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, alfa, rafal08, Sensei, poozon, cigar, forty), 1,874 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,952
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025