Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 13 1 2 4 5 6 7 8 12 13
H
$
$
H Offline
no właśnie wczoraj przeczytałem że można kupić w sklepie bezcłowym po kontroli smile w Gdansku ktoś tak robił albo widział ? ja tylko pamiętam toalete i na ostatniego... tongue
chyba jednak wezme 1 wagon w bagazu na odprawe i 1 wagon w podrecznym, zresztą poczta polska jest niezawodna i 16 paczek idzie bez problemu w 2 dni do UK wink

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja latam tylko Ryanairem i nie narzekam wink co mozna chciec za 250 zl w dwie strony, co do bagazu to jest limit 15 kg a fajek ostatnio mialem 4 wagony ( po 2 w kazdym bagazu ), aha mozna dokupic tzw. "miejscowke" i masz pierwszenstwo wejscia na poklad samolotu i zajac oczywiscie miejsce przy oknie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by rivex
Originally Posted by Killa Boom
Nie wiem czy pozostałe "tanie linie lotnicze" też tak mają, ale ogólnie przed rozpoczęciem moich lotów z ryanairem, ludzie niemal walczyli o miejsca przy oknie tongue
Stewardesy musiały uspokajać ludzi, żeby w końcu samolot musiał ruszyć.
To wszystko wina braku konkretnego przydzielonego miejsca. Każdy siada gdzie chce.

W centralwings takiego problemu nie miałem, miejsce uwzględnione na bileciku, spokój i szybki start smile

Gdy pierwszy raz leciałem tanimi liniami to byłem wielce zdumiony bo ludzie biegiem zajmowali te miejsca przy oknach. Było tam sporo młodych ludzi więc to wyglądało jak wyścig szczurów smile
To był chyba WizzAir.

Kiedyś czytałem, że tanie linie mają też latać za ocean (jakię pomysły KE aby też ten rynek jakoś otworzyć dla tych linii). Ja bym z pewnością na to się nie zdecydował. 2h można spędzić lecąc z RyanAir itp ale już nie całą prodróż przykładowo do USA.

jak beda latac do Usa, to na pewno nie beda te same samoloty, bo te na pewno nie doleca laugh

C
veteran
veteran
C Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Haz$
no właśnie wczoraj przeczytałem że można kupić w sklepie bezcłowym po kontroli smile w Gdansku ktoś tak robił albo widział ? ja tylko pamiętam toalete i na ostatniego... tongue
chyba jednak wezme 1 wagon w bagazu na odprawe i 1 wagon w podrecznym, zresztą poczta polska jest niezawodna i 16 paczek idzie bez problemu w 2 dni do UK wink

rozparceluj pakieciki po rzeczach zeby paczki byly luzem a nie w calych kartonach to przewieziesz spokojnie. troche w spodnie. cos do kieseni bluz czy czegos tam. zeby przy otwarciu nie wysypaly im sie ponadprogramowe pety w calych kartonach. wiadomo jak bea grzebac duze prawdopodobienstwo ze wszystkiego nie znajda laugh smile i bedzie luzik. kolesia tak z 16 rakietami spakowalismy i bylo izzi grin

H
$
$
H Offline
Originally Posted by ComeWithMe

skubańcy tongue to dlatego w formularzu zapoznawczym pisało że mogą mnie przenieść do innej fabryki Premier foods, czyli nie ma sie co przywiązywać do Kings Lynn grin

old hand
old hand
czy w Anglii w normalnych domach u rodzin angielskich maja normalne gniazdka do pradu, moze i glupie pytanie, ale nie chcialbym sie zdziwic, ze nie moge podpiac laptopa smile

I czy bezprzewodowy internet jest raczej powszechny? Z tego co sie dowiadywalem to tak, ale chce sie upewnic bo bez internetu to jak bez reki...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
kup sobie przejsciowke w media bo tutaj są inne gniazdka, bezprzewodowy net jest powszechny nawet nieraz niezabezpieczony, poaztym zawsze mozesz isc z laptopem do biblioteki i kozystac za free

H
$
$
H Offline
raynair 15kg max bagazu :/ to pewnie wyjde sporo za limit i dopłace tyle co za bilet firmy lot tongue na 100% walizki cieza jest wliczany w ciezar ? bo sama walizka 4kg wazy tongue

H
$
$
H Offline
cieza/ciężar

S
old hand
old hand
S Offline
no niestety smile
Teraz tylko 11 kg Ci zostało ;] No powodzenia ;D
Wez ubranka lniane są letkie:D

H
$
$
H Offline
jeszcze zawsze jest opcja eskimos laugh 10 bluz na siebie itd. grin

H
$
$
H Offline
ok dzwoniła z biura ze z Londynu Stansted mam busa i bede w King Lynn dopiero 21:00 a Stansted bede o 11 rano laugh dlatego sam wole poszukac sobie polaczenia laugh i teraz pytanie bo z Lutonu to co chwile sa polaczenia ale nie wiem jak w Stansted,
widzialem na stronie ze do Cambridge co godzine niby jezdzi autobus albo pociag, widzial ktos tam stacje kolejową ? smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ok dzwoniła z biura ze z Londynu Stansted mam busa i bede w King Lynn dopiero 21:00 a Stansted bede o 11 rano laugh dlatego sam wole poszukac sobie polaczenia laugh i teraz pytanie bo z Lutonu to co chwile sa polaczenia ale nie wiem jak w Stansted,
widzialem na stronie ze do Cambridge co godzine niby jezdzi autobus albo pociag, widzial ktos tam stacje kolejową ? smile
Tak, są połączenie kolejowe ze Stansted.

H
$
$
H Offline
daleko czy blisko (bez problemu z bagazem...) ? hm to w takim razie dojedziemy do Cambridge a tam bedzie trzeba szukać połączenia do King Lynn bo w necie nic nie widze
ale jestem zły zdecydowalem sie na Stansted bo najblizej Kings Lynnu a wychodzi na to ze o wiele gorzej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To jest wszystko w obrębie lotniska.

Z hali przylotów jakieś kilkaset metrów trzeba przejść.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ezquerro
kup sobie przejsciowke w media bo tutaj są inne gniazdka, bezprzewodowy net jest powszechny nawet nieraz niezabezpieczony, poaztym zawsze mozesz isc z laptopem do biblioteki i kozystac za free

A po co przejściówka? pzrecież bez problemu można włożyć polską wtyczkę do angielskiego gniazdka. Wystarczy łyżśeczka, nożyczki czy nawet zapałka - wkładasz to po prostu w tą środkową dziurkę i wtedy można na luzie włożyć wtyczkę...

H
$
$
H Offline
nie ma nikogo z forum w Cambridge ?

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
nie ma nikogo z forum w Cambridge ?
hej Haz$, wlasnie sie w koncu zalogowalem i dojrzalem Twojego priva z konca stycznia wink chodzilo mi o to, ze bardziej oplaca sie broadband od dostawcow "naziemnych" typu Tiscali (np. 8Mb, TV, Telefon wszystko za 19,99) czy Pink niz operatorow sieci komorkowych.
Nie jestem co prawda z Cambridge, ale z tego co widze polaczenia z King's Lynn obsluguje First Connect wiec mozesz sobie sprawdzic polaczenia i zamowic bilet TUTAJ [firstcapitalconnect.co.uk]

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
OT
Powinna byc komisja, ktora sprawdza jakosc jezyka angielskiego. Wyjezdzaja glupki bez jezyka, a potem sie dziwia, ze pracy nie maja i jeden wielki lament. Do tego wstyd cos nalezy soba reprezentowac. Praca u Polakow czesto konczy sie powrotem do Polski. A to za malo placa, a to za ciezka praca...

Strona 6 z 13 1 2 4 5 6 7 8 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (kamel, rafal08, aker, alfa, Lukasz111), 2,672 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,395
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025