|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra, więc tak. Ja mam temat z polskiego: Kreacje sportowców w literaturze i filmie XX wieku.
Ma ktoś jakieś pomysły? Wszystko fajnie, gdyby nie to "XX" - w XXI to już by znalazł sporo fajnych, a jak z tymi starszymi?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ASU wybierz sobie temat z literatury albo bo z tego drugiego bo praca z tematu JĘZYK jest bardzo śliska i mozna zrobic zajebiscie a rownie dobrze mozna nie na temat napisac i nie zdac czego oczywiscie ci nie zycze, sam na poczatku wybralem temat z działu język cos o reklamach ale zmienilem po konsultacji z nauczycielem NIE-szkolnym!
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Dobra, więc tak. Ja mam temat z polskiego: Kreacje sportowców w literaturze i filmie XX wieku.
Ma ktoś jakieś pomysły? Wszystko fajnie, gdyby nie to "XX" - w XXI to już by znalazł sporo fajnych, a jak z tymi starszymi? Obejrzyj sobie film DRUŻYNA ASÓW być może ogladales wg mnie wspanialem ujęcie sportowców w tym wypadku koszykarzy którzy przechodza metamorfoze podczas filmu i z chłopków ( farmer chyba był którys drugi tez tam cos z nim bylo ) tworzą druzyne i wygrywaja lige NBA. Mysle ze fajny przyklad juz jakies jedno ujecie jest
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
najlepiej sobie cos wziasc z multimediami kolega wzial cos w stylu jezyk reklam, na 15 minut jego prezentacji 10 to byly puszczane reklamy pytania dali mu z tych lektur pomocniczych co tam podal, a podal jakies wymyslne wiec co by nie powiedzial to byloby dobrze i 20pkt, roboty na 1 dzien ja 3 dni sie meczylem, 3 lektury, 2 obrazy, na pamiec wykulem, pytania 2 zjebalem, i 17pkt matura to bzdura, zobaczycie co bedzie na studiach musialem to napisac 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ASU wybierz sobie temat z literatury albo bo z tego drugiego bo praca z tematu JĘZYK jest bardzo śliska i mozna zrobic zajebiscie a rownie dobrze mozna nie na temat napisac i nie zdac czego oczywiscie ci nie zycze, sam na poczatku wybralem temat z działu język cos o reklamach ale zmienilem po konsultacji z nauczycielem NIE-szkolnym! klopot w tym ze ja juz nie moge zmienic deklaracji maturalnej :/
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
a ja mam "istota i sens przemiany bohaterow literackich" i strasznie mi sie nie chce tego pisac a wiem, ze to jest temat dosc czesty wiec jakby ktos cos takiego mial to jestem zainteresowany
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Konflikt pokoleń w literaturze. Omów na przykładzie wybranych utworów.
Samo sie zrobiło ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ma ktoś jakieś pomysły? Wszystko fajnie, gdyby nie to "XX" - w XXI to już by znalazł sporo fajnych, a jak z tymi starszymi? O ile pamiętam jakiś miesiąc temu twórcy z czuba.pl tworzyli jakąś liste filmów o sporcie a w odpowiedzi na to ten sam temat poruszył Rafał Stec u siebie na blogu. Jak poszukasz to może znajdziesz tam jakieś ciekawe tytuły.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok, dzięki 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
matura to bzdura 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
matura to bzdura  oby tak bylo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak jest, ale stwierdzisz to dopiero za rok 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jakiś przeciek przed jutrem? Na pewno są bo w szkołach już od piaątku mają matury, tylko czy ktoś opublikował  ?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
zważywszy że moze od 1 klasy przeczytalem z 10 laktur to zdanie matury z polaka to bedzie mission impossible ;/ jedyna rozsądna rada, to wziąć rozszerzenie i analizować wiersz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
matura to dobry komiks przed egzaminami na studiach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sprzedam prace maturalna z polskiego ustnego na temat "Motyw labiryntu i jego funkcje w literaturze. Omówienie zagadnienia na wybranych utworach."
pisalem go sam pod okiem znajomej polonistki, dostalem z niego 95%. temat krotki, zwiezly, przy spokojnym mowieniu okolo 12 minut, w sam raz na prezentacje!! wiecej info na priv
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jakiś przeciek przed jutrem? Na pewno są bo w szkołach już od piaątku mają matury, tylko czy ktoś opublikował  ? Gdy pytaliśmy polonistki dzisiaj co jest najbardziej prawdopodobne, mówiła że może Przedwiośnie w zestawieniu z Panem Tadeuszem. Z resztą, po co publikować, trzeba sprawdzić ile sie umie i te ostatnie dwa miesiące trochę przysiąść do tej nauki.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
my mamym dopiero o 12 wiec jak ktos juz napisal niech cyknie tematy 
|
|